Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фототехника - мнения и дискусии

Featured Replies

Докато не е проблем (естествено, ако имаш тяло) да отидеш в магазина, да поискаш прословутия Tamron 70-300, да направиш примерно 10-ина снимки на различни фокусни разстояния и бленди. После да си поискаш и Nikkor 70-300 VR , да поснимаш малко и с него, и след това в къщи на спокойствие да разгледаш снимките. Дори и без опит ще разбереш за какво става дума.

А става дума за това че, със стабилизиран Никор няма да може да прави моментални снимки, щото ще трябва да чака стабилизацията да се укроти да спре да шава. Другия вариант е да държи тежкия Никор 70-300мм постоянно вдигнат близо до челото с полунатиснат спусък и да чака да се случи нещо интересно. Чака, час два или три, колкото може да издърши преди да се откаже.

Това със стабилизацията съм го пробвал специално заради 55-300 и 70-300 в един и същи магазин. Спирам апарата, после го пускам вдигам бързо и насочвам към далечен щанд ( магазина е огромен) , натискам спукъса до половина и като чуя звуковия сиганл че е фокусирал снимам и кво .... ами размазани снимки, щото стабилизацията още е мърдала.

А пък преди това Никор 70-300 го бях пробвал в малко магазинче вътре и не ловеше фокуса щото му е тъмно. А 16-85 мм ловеше без проблеми фокуса и моя 35мм също, даже нормално бързо си фокусираше. Продавача ми вика тогава да съм си бил купил Д90 и Никора 70-300мм щял да фокусира нормално и на "тъмно". И така и не успя да ми го продаде Никора 70-300.

• Отговори 66
  • Прегледи 17,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дайте съвет как да си почистя обектива - има няколко фини прашинки и две линийки, приличащи на драскотини (което никак не е добре!). Ще стане ли със спирт и кърпичка, защото четох, че много от обективите имат специални покрития и ме е страх да не го надраскам.

• Автор

Дайте съвет как да си почистя обектива - има няколко фини прашинки и две линийки, приличащи на драскотини (което никак не е добре!).

Ще стане ли със спирт и кърпичка, защото четох, че много от обективите имат специални покрития и ме е страх да не го надраскам.

Опитай с микрофибърна кърпичка, ако имаш такава. Желателно е без спирт, защото съдържа примеси, които остават като мазен слой върху обектива. Има специални спиртове за почистване на обективи и матрици, но са скъпи. Пример. В краен случай, може и с памуче на клечка, но внимателно, без да натискаш много.

А става дума за това че, със стабилизиран Никор няма да може да прави моментални снимки, щото ще трябва да чака стабилизацията да се укроти да спре да шава. Другия вариант е да държи тежкия Никор 70-300мм постоянно вдигнат близо до челото с полунатиснат спусък и да чака да се случи нещо интересно. Чака, час два или три, колкото може да издърши преди да се откаже.

Това със стабилизацията съм го пробвал специално заради 55-300 и 70-300 в един и същи магазин. Спирам апарата, после го пускам вдигам бързо и насочвам към далечен щанд ( магазина е огромен) , натискам спукъса до половина и като чуя звуковия сиганл че е фокусирал снимам и кво .... ами размазани снимки, щото стабилизацията още е мърдала.

А пък преди това Никор 70-300 го бях пробвал в малко магазинче вътре и не ловеше фокуса щото му е тъмно. А 16-85 мм ловеше без проблеми фокуса и моя 35мм също, даже нормално бързо си фокусираше. Продавача ми вика тогава да съм си бил купил Д90 и Никора 70-300мм щял да фокусира нормално и на "тъмно". И така и не успя да ми го продаде Никора 70-300.

Изобщо нямам намерение да ти коментирам размислите и страстите ...

Ревю на Nikkor 70-300 VR от Георги Величков, с примерни снимки.

Ама къде може да се мери той с един от най-големите Титани, изявявали се във Фотофорума ... ;)

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Изобщо нямам намерение да ти коментирам размислите и страстите ...

Ревю на Nikkor 70-300 VR от Георги Величков, с примерни снимки.

Ама къде може да се мери той с един от най-големите Титани, изявявали се във Фотофорума ... :lick lips:

По-голям Титан от човек написал следното:

Висока острота по цялото поле и при всички бленди

относно Никора едва ли има ха ха ха ха ха ха 

Иначе тези двамата админи там, трябва да си намират хора да плащат за реклами на сайта им, ако почнат да пишат истината после няма да има парички от реклами на Никони .

Не го ли виждаш тоя сайт там че е един голям базар и нищо друго?

Канон не тестват, що така а ?

Като гласуваш за някоя снимка не ти се разминава да видиш Sony марката в потвърждението. Нали знаеш кой единствен от целия форум снима с фул-фрейм Сони , а ? Аз като писах в темата за цайса му че се е уредил на приятелски цени , този същия знаеш ли как яко ми се кара на ЛП. 

Аз на тези хора за тестове не им вярвам, ама хич тамън.

Пазара на ДСЛР в бг е толкова малък че всички играчи се познават и не си мътят водата едни на други.

Сега, понеже въпросният човек не е админ тука и няма как да ме цака с асо пика, ето му го интервюто по телевизията: http://www.bbt.tv/programme/7/archive/2011/05/06#video_6219 от което разбираме че въобще не е учил никъде професионално фотография, а е завършил българска филология ( това дето са го завършили и всички даскалички по литуратура ) и е работил в някакво печатно издание. Там е искал да работи в групата на фотографите ама шефката  му не е била съгласна. Що не е била съгласна се досещам и сам, ама ...  И се е кръстил на 33 годишна възраст след едно вечерно разпиване в манастирски "хотел" , ама не е религиозен, та нещо като на майтам е било де. Та този човек там на фото-базара  "свири втора цигулка", първата цигулка е друг. Оня другия вероятно е фотограф, но не го знам. А ти си намерил кого да ни посочваш за капацитет, ха ха ха ...  Е вярно че можеш да се оправдаеш че не си ги знаел тези подробности, но все пак е трябвало да ти е ясно че мнението му относно обектива не е никак ОБЕКТИВНО .

Сега, понеже въпросният човек не е админ тука и няма как да ме цака с асо пика, ето му го интервюто по телевизията:

http://www.bbt.tv/programme/7/archive/2011/05/06#video_6219

от което разбираме че въобще не е учил никъде професионално фотография, а е завършил българска филология ( това дето са го завършили и всички даскалички по литуратура ) и е работил в някакво печатно издание. Там е искал да работи в групата на фотографите ама шефката  му не е била съгласна. Що не е била съгласна се досещам и сам, ама ... 

И се е кръстил на 33 годишна възраст след едно вечерно разпиване в манастирски "хотел" , ама не е религиозен, та нещо като на майтам е било де. Та този човек там на фото-базара  "свири втора цигулка", първата цигулка е друг. Оня другия вероятно е фотограф, но не го знам.

А ти си намерил кого да ни посочваш за капацитет, ха ха ха ...

Е вярно че можеш да се оправдаеш че не си ги знаел тези подробности, но все пак е трябвало да ти е ясно че мнението му относно обектива не е никак ОБЕКТИВНО .

Белгиец, не мога да те разбера. Човекът каза, че се занимава 10 години с фотография. Не се ли се замислял, че за 10 години могат да се научат много работи, още повече, ако това е професионалното ти занимание? Или може би твърдиш, че някой, който е "учил" един-два семестъра нещо си, разбира повече, дори да не се е занимавал с това? А зашитвал ли си се, как се вземат изпити по разни вузове и колко пиене трябва да се изпие, докато се вземе една диплома, която за нищо не става, понеже няма кой знае какво покритие със собственика си?

Ето, аз съм завършил нещо като "Радио-телевизионна техника, спътникови и оптични комуникационни системи, аудиотехника и тем подобни простотии", но...да ти кажа честно, винаги се допитвам до някой, що се отнася до това, което съм завършил. Проблемът е, че когато съм го завършил, не съм го учил с мерак. Меракът ми бяха компютрите, автомобилите, фотографията и някои други неща. Впоследствие животът ме запрати в сфера, която никога не съм и подозирал, че може да съществува за мен. Е и? Приспособих се вече 12 години и мога да твърдя, че няма човек в България, който да разбира повече от работа като моята. Но това не съм го завършил в училище. Всичко е само ЛИЧЕН ОПИТ!

Добре де, ако искаш вярвай му на следния поръчков ( от продавачите на Никони ) бисер:

Висока острота по цялото поле и при всички бленди

Аз също не съм учил фотография, с изключение две години в кръжока в 6 и 7 клас , но на такиви явни опашати лъжи не се ловя.

Добре де, ако искаш вярвай му на следния поръчков ( от продавачите на Никони ) бисер:

Аз също не съм учил фотография, с изключение две години в кръжока в 6 и 7 клас , но на такиви явни опашати лъжи не се ловя.

Може би си прав. За целта си има много независими сайтове, които правят тестове на обективи. То който е решил да вземе такъв обектив си мисля, че непременно ще разучи нещата из нета и поне от още 2-3-ма човека. Това наистина е бисер, освен ако човека не е имал предвид спрямо средните показатели на другите марки и модели.А и така като гледам по тестовете, показателите на даден обектив може да се измерят доста обективно.

ето го точния тест

http://www.slrgear.com/reviews/zproducts/nikon70-300f45-56vr/tloader.htm

ако не ти е ясно как се разчитат, казвай, срам няма

Не разбрах отново поста ти. Ако искаш по-ясно, ето тук:

http://www.dpreview.com/lensreviews/nikon_70-200_2p8_vrii_n15/page4.asp

Дал съм ти линк към теста относно остротата или резкостта на обектива който е тествал "набедения майстор" Гошо от фото-базара.

Ето ти две позиции на картинка:

Публикувано изображение

Горната отговаря на 100 мм с бленда Ф8 и там има острота както вика Гошето по цялото поле на кадъра.

Долната е само за 200 мм на бленда Ф5.3 и се вижда с просто белгийско око че Гошето менти яко. А ако ти го бях избрал да е на 300 мм , тогава е още по-зле със "остротата". 

Значи, намираш си я пипетката в Гимпа която ти показва трите цвята на всяка точка от картинката и си сравняваш цветовете по целия кадър при различни дължини на фокусно разстояние ( милиметри ) и различни бленди. 

На картинките които виждаш вдясно имаш градация на цветовете от 0 до 12 степени. На 0 е най-остро, най-резко. 

Стойността която ще ти излезе за 100мм Ф8 е достатъчно остро.

За 200мм бие много на синьо вдясно по кадъра, значи не е остър там.

Ако пак не ти е ясно, казвай, ще взема да пусна една обяснителна тема как се разчитат тези уникални графики, та да знае народа и да не се лъжат хорицата по Гошовски опашати лъжи.

А обектива за който ти даваш линк, ами неоправдано скъп е.

Редактирано от Белгиец (преглед на промените)

• Автор

Белгиец, като обиждаш човек, който е много над теб като опит, познания и показани резултати в областта на фотографията, само се излагаш ... Но знам, че това не те притеснява особено, така че - продължавай си.

Добре, айде, "Гошо" не е прав. А знаеш ли какво пишат за същия обектив в сайта, от който е графиката - SLRGear.com? Цитирам:

"This lens really surprised us. At a street price of ~$500 for a 70-300mm with VR built in, we figured Nikon would have had to cut corners someplace to hit the price point. Other than the slight softness and rather high CA from 200-300mm though, the performance of the 70-300mm f/4.5-5.6 ED-IF AF-S VR Zoom Nikkor (yeesh, that's a mouthful) was really excellent. And build quality, AF speed and accuracy and overall handling were excellent as well. Oh - I almost forgot a minor bonus for owners of Nikon's excellent 18-70mm kit zoom: This 70-300mm takes the same 67mm filter size as the 18-70mm, so you can use all the same front-element attachments on it. (Polarizers, ND filters, etc.) All in all, this is a really great tele zoom - In fact, I think one of these is going to be on my short list next Christmas!"

В приблизителен превод: "Този обектив наистина ни изненада. При цена от около $500 за 70-300 мм с вградена VR, очаквахме от Никон да го е поорязал, за да се вмести в тази цена. Но освен леката мекота и доста високи хроматични аберации в обхвата 200-300 мм, представянето на 70-300mm f/4.5-5.6 ED-IF AF-S VR Zoom Nikkor е наистина отлично. Качеството на изработка, скоростта на фокусиране и цялостната работа с него също са отлични. А, и почти забравих малкия бонус за собствениците на отличния китов 18-70 мм на Никон: Този 70-300 мм обектив е със същата 67 мм резба, така че можете да ползвате същите филтри (поляризационни, неутрални, и др.) . Като цяло, това е един страхотен теле зуум - всъщност, май смятам да си поръчам един такъв за Коледа!"

Да допълним, че хората, четящи този сайт, и даващи мнения за ползваните от тях обективи, са дали Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED AF-S VR средна оценка 9.23 по 10-балната система. За сравнение - прехваленият от теб Tamron 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro 1:2 AF е оценен за 7.50.

Ама какво разбират те ... :blink: Всичко е част от световната конспирация, целяща да се пробутва абсолютно ненужната стабилизация на нищо неподозиращите потребители :) .

Добре, че си имаме Еркюл Поаро от български произход, да разкрие заговора.

Белгиец, като обиждаш човек, който е много над теб като опит, познания и показани резултати в областта на фотографията, само се излагаш ... Но знам, че това не те притеснява особено, така че - продължавай си.

Добре, айде, "Гошо" не е прав. А знаеш ли какво пишат за същия обектив в сайта, от който е графиката - SLRGear.com? Цитирам:

E не съм те карал да даваш за пример теста на Гошко.

Аз ти доказах тука синьо на бяло, че е писал поръчкови лъжи на неговия сайт, на който е админ и няма как някой да му се скара.

Сега остава да ни обясниш, защо ми се скара ти на фото-базара, като пусках там сайтове с много по-евтини цени за Никони, а ?

Нещо ми се виждаш свързан по някакъв начин и ти с хора занимаващи се с продажба на фототехника.

Първо пита тука къв ДСЛР да си купиш. И след много чудене си купи Санон 1000Д. После за него имаше и някакъв 50мм Ф1.8 който не можеше да фокусира ( според твоите писания ) на Ф1.8. След него и с макро 60мм беше почнал да снимаш. 

После по едно време, пита на фото-базара как се ползва Кепчъра щото си имал някакъв Никон Д5000 на разположение да го прабваш.

Обаче нещо не го задържа тогава Д5000 ами малко време след това се похвали че снимаш с 550Д с 18МП, нали така. 

Ама и той нещо не ти е харесал, та си минал "окончателно" на Д5000 от преди дето си го имал по някакъв начин.

Та да смениш 3 фотоапарата за година и половина време, си е доста голяма загуба при продажбата на старо, някъде около 30 процента губят хората при подобна маневра. Плюс и 50мм и 60мм макро и един 55-250мм, абе нещо ... съмняваш ме.

Освен това, поведението ти е много странно за човек играещ си с ДСЛР-и, да се интересуваш непрестанно от излизащите нови модели сапунерки. Някакси не се връзва. 

Та ми идват едни подозрения в главата, че нещо си свързан с тоя бизнес поне чрез трети лица. Иначе не виждам причина, така да го защитаваш Гошо и неговия сайт от нежелани линкове за по-евтина техника от Европа.

С такиви впечатления оставам аз.

Може и да ми са грешни впечатленията, но съмненията трудно ще ми излязат от главата.

п.п.

без да се обиждаш, кажи да пускам ли обяснителна тема за графиките, та ако на някой не му е било ясно как се разчитат, да ги разбере?

Ами белгиец, долу горе ми е ясно за какво става въпрос при тая графика. Поне човек като гледа цветовете, му се изяснява. В dpreview е дадено доста по-нагледно всичко или да кажем , по-разбираемо. Кой с кого е свързан не знам, но мен много пъти са ме обвинявали по други сайтове, че съм човек на Мото Пфое :clap: Освен да им давам пари за нови коли, друга връзка нямам с тях, обаче...

Знам, че моментът не е много подходящ, но все пак да попитам - искам да си взема филтър, който прави следния ефект с водата:

http://www.btv.bg/az-reporterut/id/12/pg/1/usernews/1913115830-Krasivo_ot_Rodopite.html

Не успях да намеря как се наричат тези филтри, но мисля че ме разбрахте. Знам, че не е много подходящо за сапунерка, но апаратът никак не е лош и този филтър ще ми е много полезен при разходки по екопътеки.

• Автор

Знам, че моментът не е много подходящ, но все пак да попитам - искам да си взема филтър, който прави следния ефект с водата:

http://www.btv.bg/az-reporterut/id/12/pg/1/usernews/1913115830-Krasivo_ot_Rodopite.html

Не успях да намеря как се наричат тези филтри, но мисля че ме разбрахте. Знам, че не е много подходящо за сапунерка, но апаратът никак не е лош и този филтър ще ми е много полезен при разходки по екопътеки.

Всъщност - това не е филтър. Ефектът на размазване на течащата вода се получава, като снимаш на ниска скорост на затвора. Съответно апаратът трябва да е неподвижен (на статив), да затвориш блендата, и желателно да не е при силна светлина - например при облачно време, или на сянка.

Добре, че твоят апарат има възможност за такива настройки. С малко опит ще можеш да постигнеш това, което искаш.

ПП. Ако светлината е силна, тогава вече ще трябва да ползваш филтър, който да я намали. Казва се неутрален филтър, има различни видове. Но не знам дали и как е възможно да се сложи такъв на твоя апарат.

@Белгиец - Знам, че параноята яко те е подгонила :cool: , така че съмнявай се колкото си искаш. На човек, който си трие EXIF-а от снимките, за да не го проследят по серийния номер на апарата, няма какво да обяснявам, че не съм агент на някой търговец на фотоапарати... За мен фототехниката е просто хоби. Нещо, което не е свързано пряко с работата ми, и с което се занимавам за удоволствие. Интересно ми е да чета за новите модели, които излизат, независимо от кой клас, и да пробвам каквото мога, според финансовите ми възможности. Както преди това съм се интересувал от GSM-и, компютри, аудио техника, философия, психология, бойни изкуства, и какво ли още не. Приятно ми е също да разговарям с други хора на тази тема, да обменяме опит и впечатления. Затова и пиша най-често в този раздел на форума.

Дадох линк към ревюто на Nikkor 70-300 VR във Фотофорума, защото само там намерих снимки, правени с обектива. И то реални, а не тестовия кадър в SLRGear, който ми изглежда винаги еднакъв, независимо с какво е сниман. В другия сайт с тестове, който често ползвам (photozone.de), нямаше примери. А в pixel-peeper.com не ми се рови.

Ще пиша пак, не за теб, а за другите, четящи форума - най-добре е да се гледат снимките, правени с даден обектив, и по възможност правени лично от човека, интересуващ се от него. Мненията по ревютата са относителни, и даже често си противоречат. И по принцип не им обръщам внимание.

А за графиките - ако имаш желание, и смяташ, че е полезно за някого, пиши. Аз лично съм наясно какво означават. За човек, свободно ползващ английски език, е по-лесно да си извлече нужната информация.

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Можеш да си свалиш например това и да си го четеш на английски

The Manual of

Photography

Tenth Edition = 10-то издание

авторки 

Elizabeth Allen

Sophie Triantaphillidou

четенето поне е за без пари.

Както преди това съм се интересувал от GSM-и, компютри, аудио техника, философия, психология, бойни изкуства, и какво ли още не.

Язък, аз пък от GSM-и и бойни изкуства не се интересувам, иначе замалко да се изкараме че сме били по някое време с общи интереси.

Нещо не си падам по мирисането на мъжкарска пот, предпочитам обаянието на женските феромони.  :ph34r:

Сега това лято, ако почнеш да снимаш чужденките из Варна и да ни ги показваш ще те призная за човек интересуващ се от снимане, иначе си ми съмнителен нещо. Не може то така на фото-базара да се надпреварват кой ква мадама ще покаже, а пък ти тука да ни пробутваш разни чисти или абстрактни красоти на цветенца и разни гледки.

И не си призна що ми се скара че пускам готови линкове на изгодни цени, след като се опитваш да го изкараш че не си свързан по никакъв начин с хора продаващи фототехника. Като обикновен потребител не би трябвало да ти пука, че магазините във Варна ще намерят малко по-малко клиенти да купуват на надути цени.

Не се връзва нещо, от една страна да ползваш безплатни лайтруми и кепчъри и фотошоп, а от друга да се възмущаваш че на някое магазинче нямало да му върви бизнеса, щото тарикатите ще си пазаруват по-евтино от Европа.

И ти даже написа че холандските магазини ако искали да продават в бг е трябвало да си платят за реклама на фото-базара, а не аз да ги правя известни за без пари.

• 2 седмици по-късно...

Можеш да си свалиш например това и да си го четеш на английски

Мерси, ще си я дръпна, въпреки че има достатъчно сайтове с уроци.

Откакто ползвах "Shutter-Priority" режима (изключих го, и след известно време забелях проблема, нищо не е променяно по настройките), започна да затъмня при опит за фокусиране или снимане. Ето снимки:

Преди да фокусирам всичко си е нормално, затъмняне няма:

Публикувано изображение

Ето го и проблема (има съвсем малко подобрение при повишаване на скоростта на затвора):

Публикувано изображение

Трябва да го оправя до два дена, нали празник ще има, въпреки че и с автоматика добре стават, но ми е нужна и ниска скорост.

• Автор

При режима "Shutter Priority" ти задаваш на апарата скоростта на снимане, а той, в зависимост от осветеността, изчислява подходящата бленда. В случая светлината е слаба, а ти си задала сравнително висока скорост. Апаратът е отворил блендата максимално (F3.3), и въпреки това не му достига достатъчно светлина за нормална снимка. Затова е затъмнено. Това не е дефект, а нормално поведение на апарата. Принципно трябва да вдигнеш още ISO-то, което за апарат с малка матрица ще доведе до прекалено много шум, да ползваш светкавица, или да зададеш още по-ниска скорост. При последното, за да няма размазване на снимката от трепване на ръката ти, ще трябва да снимаш неподвижни обекти, и по възможност от статив.

При режима "Shutter Priority" ти задаваш на апарата скоростта на снимане, а той, в зависимост от осветеността, изчислява подходящата бленда.

В случая светлината е слаба, а ти си задала сравнително висока скорост. Апаратът е отворил блендата максимално (F3.3), и въпреки това не му достига достатъчно светлина за нормална снимка. Затова е затъмнено. Това не е дефект, а нормално поведение на апарата.

Принципно трябва да вдигнеш още ISO-то, което за апарат с малка матрица ще доведе до прекалено много шум, да ползваш светкавица, или да зададеш още по-ниска скорост. При последното, за да няма размазване на снимката от трепване на ръката ти, ще трябва да снимаш неподвижни обекти, и по възможност от статив.

Това, което ми обясняваш го знам (и на светло също се проявява), проблемът се появи след като направих серия снимки с този режим, изключих го, и след няколко дена когато отново ми беше нужен установих проблема. НИЩО не е променяно по настройките. Може би едно пълно нулиране на настройките би трябвало да помогне.

• Автор

Това, което ми обясняваш го знам (и на светло също се проявява), проблемът се появи след като направих серия снимки с този режим, изключих го, и след няколко дена когато отново ми беше нужен установих проблема. НИЩО не е променяно по настройките. Може би едно пълно нулиране на настройките би трябвало да помогне.

Значи явно не съм те разбрал, извинявай ...

Опитай следното - направи една снимка на дневна светлина, на автоматичен режим ("P"). И запомни на каква скорост е избрал да снима апаратът. После, без да променяш други настройки, превключи на "Shutter Priority" ("S") , задай ръчно същата скорост, и снимай. Сравни двете снимки на компютъра, и ако и двете са на една и съща бленда, и няма по-светла и по-тъмна, значи всичко е наред.

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

iovi

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.