Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Виваком АДСЛ неволи

Featured Replies

преди 6 часа, exwol написа:

Нека пак да го кажа. Пробива с директен brute force (дори и да се ползва алгоритъм) при 17-знакова парола съставена от малки и големи букви, цифри и специални знаци, и при WPA2-PSK с AES encryption е невъзможен към днешна дата при тези "домашни" условия . Ако изобщо е имало пробив, то той е по друг начин. Много вероятно да е или е през WPS-a (ако има такава активна функция) или имаш заразена машина в мрежата, където на теория е възможен сценарии зловредния код да се възползва от "дупки" в сигурността на фърмуера на рутера.

WPS и ПИН – няма такива настройки,  UPnP е активирано.

• Отговори 54
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Караджа ,ще ти дам и друг съвет за подобряване на Нета ти. Когато викнеш да ти поправят връзката ,кажи им че нетът ти прекъсва и е лош/може и нарочно да ги викнеш/. Сега има много свободни двойки ,защото хората се отказаха от домашни телефони и те могат да ти замерят и закачат за двойка с най-добра връзка. Преди години така направих и от тогава всичко е много добро. Друго което ще ти кажа е да използваш предимството на динамичното IP . По логика когато спреш нета от рутера и го пуснеш той започва да си търси адрес. Ако го направиш когато Нета е натоварен ще забележиш , че времето на търсене е по -дълго от колкото когато не е натоварен предимно в малките часове. Предполагам, че в малките часове:D адреса който ще избере рутера е по добър и Нетът ще ти бъде  също!

преди 5 часа, karadzha написа:

WPS и ПИН – няма такива настройки,  UPnP е активирано.

Провери в NAPT настройки какви портове имаш отворени и към кой IP адрес.

на 10/4/2017 в 7:50, bigiadri написа:

Караджа ,ще ти дам и друг съвет за подобряване на Нета ти. Когато викнеш да ти поправят връзката ,кажи им че нетът ти прекъсва и е лош/може и нарочно да ги викнеш/. Сега има много свободни двойки ,защото хората се отказаха от домашни телефони и те могат да ти замерят и закачат за двойка с най-добра връзка. Преди години така направих и от тогава всичко е много добро. Друго което ще ти кажа е да използваш предимството на динамичното IP . По логика когато спреш нета от рутера и го пуснеш той започва да си търси адрес. Ако го направиш когато Нета е натоварен ще забележиш , че времето на търсене е по -дълго от колкото когато не е натоварен предимно в малките часове. Предполагам, че в малките часове:D адреса който ще избере рутера е по добър и Нетът ще ти бъде  също!

Благодаря за съветите. Все пак ще се допитам до Спърси, той е напред с материала:)

преди 2 часа, karadzha написа:
на 4.10.2017 г. в 7:50, bigiadri написа:

Благодаря за съветите. Все пак ще се допитам до Спърси, той е напред с материала:)

Приятел в нужда се познава!:D

преди 19 минути, bigiadri написа:

Приятел в нужда се познава!:D

Аха, тъй си е:)

на 4.10.2017 г. в 7:50, bigiadri написа:

Това са пълни глупости! Това, че хората са се отказали от телефоните не значи, че чифтовете са по-добри. Динамичното IP няма пък абсолютно нищо общо с натовареността и капацитета на линията или на централата.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Това са пълни глупости! Това, че хората са се отказали от телефоните не значи, че чифтовете са по-добри. Динамичното IP няма пък абсолютно нищо общо с натовареността и капацитета на линията или на централата.

Не знам, но преди връзката ми беше 20 М, сега е 15 М:) Пък тръгнали да слагат 50 М на меден проводник:D

преди 30 минути, karadzha написа:

Не знам, но преди връзката ми беше 20 М, сега е 15 М:) Пък тръгнали да слагат 50 М на меден проводник:D

Не се обиждай, но се изказваш неподготвен. 50 мегабита ще ти осигурят след като сменят централата и твоя модем и минеш на VDSL. Това, че преди си бил на 20, а сега си на 15 е съвсем нормално. Скоростите не са гарантирани, ADSL зависи от шум, затихване и разстояние до централата. Да не говорим, че имаш споделяне и Speedtest не е гарантиран сайт за мерене на скорост. 

Съвсем друго е ако имаш технически пробпем.

преди 36 минути, Емил Костов написа:

Мислиш че сигналът ще е еднакав за линии с раз лично съпротивление ! Мислиш че лошите връзки не оказват влияние върху качеството на Интернет? Най вероятно си в заблуждение! На мен ми смениха линията , а те я замерват и накрая ми казаха ТАЗИ  Е НАЙ–ДОБРАТА! Какво според теб са мерили?  IP са адреси различно разположени в мрежата - едни по "далечни" т.е . по на трудно място при които Нетът е при по тежки условия , а други на по-хубаво място , по-достъпно и с ПО–ДОБЪР НЕТ! Това го открих защото когато съм в сайта БЛИЦ и ползвам мобилна мрежа / с флашка/ често съм блокиран за да пиша и не по моя вина , защото IP адреса който ползвам е баннат , то се налага да си сменям адреса , т.е. да изключвам флашката-- ОСЕЗАЕМО СЕ УСЕЩА НЕТА ПРИ РАЗЛИЧНИТЕ IP адреса! Може и да е субективно , НО ЗА МЕН Е ПРАВиЛО Е ДА СИ ПОЛУЧАВАМ IP АДРЕС СУТРИН РАНО!

преди 8 минути, bigiadri написа:

Мислиш че сигналът ще е еднакав за линии с раз лично съпротивление ! Мислиш че лошите връзки не оказват влияние върху качеството на Интернет? Най вероятно си в заблуждение! На мен ми смениха линията , а те я замерват и накрая ми казаха ТАЗИ  Е НАЙ–ДОБРАТА! Какво според теб са мерили?  IP са адреси различно разположени в мрежата - едни по "далечни" т.е . по на трудно място при които Нетът е при по тежки условия , а други на по-хубаво място , по-достъпно и с ПО–ДОБЪР НЕТ! Това го открих защото когато съм в сайта БЛИЦ и ползвам мобилна мрежа / с флашка/ често съм блокиран за да пиша и не по моя вина , защото IP адреса който ползвам е баннат , то се налага да си сменям адреса , т.е. да изключвам флашката-- ОСЕЗАЕМО СЕ УСЕЩА НЕТА ПРИ РАЗЛИЧНИТЕ IP адреса! Може и да е субективно , НО ЗА МЕН Е ПРАВиЛО Е ДА СИ ПОЛУЧАВАМ IP АДРЕС СУТРИН РАНО!

Я ми кажи при скапан чифт или ограничен капацитет какво значение има IP адреса. Ако щеш от МАРС да ти сложат IP адрес все тая. Ако по трасето има по-добър чифт и ти го намерят тогава добре, но ако чифтовете са зле нямаш шанс. Телефонията това не я бърка, но АДСЛ услугата много. Доста добре съм запознат с нещата. Та отново моля да не се говорят глупости.

преди 15 минути, Емил Костов написа:

Я ми кажи при скапан чифт или ограничен капацитет какво значение има IP адреса. Ако щеш от МАРС да ти сложат IP адрес все тая. Ако по трасето има по-добър чифт и ти го намерят тогава добре, но ако чифтовете са зле нямаш шанс. Телефонията това не я бърка, но АДСЛ услугата много. Доста добре съм запознат с нещата. Та отново моля да не се говорят глупости.

Живеем в свободна страна всеки има право на мнение! Едни казват "глупости" други глупави истини!Това не спира въртенето на Земята! Въпрос : Ако си в България и имаш IP адрес и от  България придобиеш IP адрес примерно в Уганда все тая ли ще е?Еднакъв ли ще ти е НЕТА!

PS Същото е в по-малък размер в една мрежа на Виваком!

Редактирано от bigiadri (преглед на промените)

преди 12 минути, bigiadri написа:

Живеем в свободна страна всеки има право на мнение! Едни казват "глупости" други глупави истини!Това не спира въртенето на Земята! Въпрос : Ако си в България и имаш IP адрес и от  България придобиеш IP адрес примерно в Уганда все тая ли ще е?Еднакъв ли ще ти е НЕТА!

Ти просто не желаеш да мислиш. Аз работя това вече 10 години. Много добре знам какво е АДСЛ, какви са му преимуществата и недостатъците.  ИП адресацията няма нищо общо със скорост или с проблемна услуга. И няма как да придобиеш IP адрес от Уганда.!!

Ето ти и малко информация, ако ти се занимава да прочетеш, що е това АДСЛ

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

78BzW2E3Z1fyldMf-Region.png

Че кой мери със Speedtest, най-точно се мери с Таск мениджъра, ако още не знаеш:) Иначе, Speedtest общо взето показва същото, но е по-скоро за фукни, не за фукари:D

П.П. Хората по Плпвдив, а може би и в София, отдава имат 1000 Мb/s. При това скоростта им не пада под 990 М, а тия смешници от Виваком знаят само да прибират пари. И то за какво, за 15 Мб/с, която трябва да е почти винаги 20 Мб/с, а не винаги 15. Смешници са и никой не може да ми промени мнението.

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

С каквото искаш мери, реална скорост няма как да измериш. Ако имаш проблем просто звъни на 123. 

преди 1 час, Емил Костов написа:

Не се обиждай, но се изказваш неподготвен. 50 мегабита ще ти осигурят след като сменят централата и твоя модем и минеш на VDSL. Това, че преди си бил на 20, а сега си на 15 е съвсем нормално. Скоростите не са гарантирани, ADSL зависи от шум, затихване и разстояние до централата. Да не говорим, че имаш споделяне и Speedtest не е гарантиран сайт за мерене на скорост. 

Съвсем друго е ако имаш технически пробпем.

Не съм се подготвял, че да съм подготвен. Смешковците от Виваком са длъжни да осигуряват 20 Мб/с поне в 80% от времето на абонамента, а не 15 Мб/с в 100% от това време.

преди 7 минути, karadzha написа:

Не съм се подготвял, че да съм подготвен. Смешковците от Виваком са длъжни да осигуряват 20 Мб/с поне в 80% от времето на абонамента, а не 15 Мб/с в 100% от това време.

Какво са длъжни от ВИВАКОМ?? Я си прочети договора!!!

преди 1 час, bigiadri написа:

IP са адреси различно разположени в мрежата - едни по "далечни" т.е . по на трудно място при които Нетът е при по тежки условия , а други на по-хубаво място , по-достъпно и с ПО–ДОБЪР НЕТ!

Хехехе, лоша реклама си правиш с подобни изказвания. Има доста да почетеш и научиш за мрежите и що е това ИП адрес.

преди 18 минути, Емил Костов написа:

С каквото искаш мери, реална скорост няма как да измериш. Ако имаш проблем просто звъни на 123. 

Мерси, прекратих си договора с тях и ще ходя при М-Тел (малко вероятно) или при кабеларката:)

преди 13 минути, Емил Костов написа:

Какво са длъжни от ВИВАКОМ?? Я си прочети договора!!!

Чел съм го. Е, и. Не била гарантирана макс. скорост. Това значи ли, че винаги трябва да е 75% от нея? Ще дойде време със свещ ще търсят абонати. Запомни го това! Щото са смешковци и некадърници.

преди 12 минути, karadzha написа:

Мерси, прекратих си договора с тях и ще ходя при М-Тел (малко вероятно) или при кабеларката:)

Чел съм го. Е, и. Не била осигурена макс. скорост. Това значи ли, че винаги трябва да е 75% от нея? Ще дойде време със свещ ще търсят абонати. Запомни го това! Щото са смешковци и некадърници.

Прочети го пак! Не си го прочел. 

преди 13 минути, karadzha написа:

Чел съм го. Е, и. Не била осигурена макс. скорост. Това значи ли, че винаги трябва да е 75% от нея? Ще дойде време със свещ ще търсят абонати. Запомни го това! Щото са смешковци и некадърници.

Много ще плачеш относно МТЕЛ. Ама ти си си избрал проблемите!

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Прочети го пак! Не си го прочел. 

Казах, че съм го чел, заначи е тъй. Не могат да ми гарантират макс. скорост. Това помня и повече не ме интересува. Защо могат да ми гарантират 15 М, а не могат 20. Скороста ми е бивала и 7 М за 2-3 седмици, няма проблем за толкова време, ама за 2 години, само 3-4 мес. с 20 М, а останалото с 15. Би трябвало да е точно обратното. Или мислиш, че не съм прав? Значи и ти си в техния кюп.

Знам, че М-Тел е лошо решение, обаче не се ли опълчиш на някои пикльовци, ще продължат да те опикават. Договорите трябва да се пишат от клиентите – не от Виваком, М-Тел и прочие. Да видим тогава как няма да има негарантирана скорост.

А знаеш ли, че по поддръжката при нас имат ВЪНШНА фирма, която оперира само с 2-3 души за район по-голям от област Кърджали?!

преди 9 минути, karadzha написа:

Казах, че съм го чел, заначи е тъй. Не могат да ми гарантират макс. скорост. Това помня и повече не ме интересува. Защо могат да ми гарантират 15 М, а не могат 20. Скороста ми е бивала и 7 М за 2-3 седмици, няма проблем за толкова време, ама за 2 години, само 3-4 мес. с 20 М, а останалото с 15. Би трябвало да е точно обратното. Или мислиш, че не съм прав? Значи и ти си в техния кюп.

Знам, че М-Тел е лошо решение, обаче не се ли опълчиш на някои пикльовци, ще продължат да те опикават. Договорите трябва да се пишат от клиентите – не от Виваком, М-Тел и прочие. Да видим тогава как няма да има негарантирана скорост.

А знаеш ли, че по поддръжката при нас имат ВЪНШНА фирма, която оперира само с 2-3 души за район по-голям от област Кърджали?!

Ти си обикновен клиент. Не си си чел договора. Скоростите са ДО, а не гарантирани. Такива са и на МЕНТЕЛ. Ама там вече ще видиш какво значи олигофрени и поддръжка. Изчакай само малко

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Ти си обикновен клиент. Не си си чел договора. Скоростите са ДО, а не гарантирани. Такива са и на МЕНТЕЛ. Ама там вече ще видиш какво значи олигофрени и поддръжка. Изчакай само малко

Аз съм чел договора и пише, че скоростите са НЕГАРАНТИРАНИ (дано видиш написаното). Точно това ми казваш, което ти пиша, ма ти не четеш кво ти пиша, а си пляскаш глупостите (глупост е да не четеш кво ти пишат отсреща и да потвърждаваш написаното като му противоречиш – парадокс Емил Костов:)).

Е, остава ми и кабеларката, а се очаква и Булсатком да пуснат мрежа:)

Скоростите са негарантирани и са ДО еди колко си мегабита.  Това го пише и в   договора на МТЕЛ.  О мале БУЛСАТКОМ! Очаква те мнооого болка!!

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Скоростите са негарантирани и са ДО еди колко си мегабита.  Това го пише и в   договора на МТЕЛ.  О мале БУЛСАТКОМ! Очаква те мнооого болка!!

Това го пише във всеки един договор. Работата е да се гарантира по-дълго време максимума скорост, а не 4 месеца за 24 месеца. М-Тел ако нямат 1-годишен договор, хич няма да ги питам повече, но те и без това ще са ми 2-ри избор май.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.