Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки 2

Featured Replies

Още от серията "на мама градината".

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И тортето ми, което сама си спретнах за вчерашния ми РД, но бе изядено преди да настъпи РД-то :shock11:

Публикувано изображение

Редактирано от fedora (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 133,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение

Прочетох една тема как може да се сканира,така да се каже,филм,като се ползва апарат.Ето една много стара снимка :) .

Публикувано изображение

Редактирано от Plamen11 (преглед на промените)

Маца и приятели

Публикувано изображение

Да не вземе някой да си помисли че са истински. Щото не са. Ако бяха живи щяха да са в друга тема. Ама като са препарирани и ви ги пробутвам тука, понеже тука всичко може.

Редактирано от Мес (преглед на промените)

И моите са от днес. Първите ми сполучливи френски макарони.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Пиши едно писмо до Дядо Коледа овреме, че не остана време.

Сигурен съм, че ако ползваше нещо по-добро като техника, щеше да пускаш жестоки снимки, понеже имаш фотографско око...

Ако знаеш само, на някои хора колко не ни пука за техниката ...

и ако знаеш само колко много не им се носи на повечето жени, по една черна тухла от 1 кило само заради едни снимки ...

Ти разсъждаваш от гледна точка на човек, за когото фотографията започва да има някакво "сериозно" значение за себеутвърждаване и изява. Способен си ( все още ) да се кефиш на техниката, заради това което била могла да прави.

Докато госпожата е много, ама много НАД тези неща.

Сигурен съм че няма нищо против фотоапаратите да имаха достатъчна динамика, за да няма прегоряло по снимките, ама за разумни пари такава баница няма на пазара.

Да и в RAW се случва да има прегоряло, което не може да се оправи.

И какво от това ?

За човек, на когото му са ясни ограниченията на техниката, няма никакъв проблем че било имало и прегоряло, щом като главният обект е излязъл правилно или с малко зони на чисто бяло.

Проблеми си имат хората, за които е по-важно да правят фотография по писаните правила от други хора, отколкото да си живеят живота и да си щракат за кеф.

Пускал съм навсякъде и снимки с прегоряло, снимани в RAW, ама не ми пука.

Прав си,че не трябва чак толкова много да се заглежда човек и да обръща внимание на разни малки не толкова важни подробности,особено за шум и т.н.Е,зависи от целта,но обиконовено не трябва.Иначе се продават всякакви неща и има доста малки апаратчета,които отговарят на изискванията да са компактни,достатъчно добри и не много скъпи.То едното не пречи на другото.На който каквото му трябва.Един компактен апарат в доста случаи си е напълно достатъчен,особено ако човек не иска да му тежи,да се наслади на разходката и т.н. и особено за човек,който иска просто да си щрака и да не се занимава много.Лошото е,че слагат най-различни безмислени екстри,че да си стоят сравнително едни цени,а няма много напредък,но като цяло има не лоши и за по-малко пари,пък и втора ръка също и така.За планината примерно,пък и не само, един хубав компактен апарат си е голям плюс.Това,което казваш също е вярно.Разбира се не за всички,но се е случвало да ме питат защо отзад всичко е размазано,какво е това шум и т.н. , т.е. обикновено човек не се интересува от някакви подробности и не забелязва и недостатъците.Има хора,които пък се вглеждат и искат пък други неща и така.Важното е да има снимки :ohmy: .

Пробвах как може да стане така,че да се получи лъч.Апаратът е на статив,някаква ниска скорост и самоснимачка,в помещението е тъмно,пускам рулетката,снимам,докато снима движа един лист хартия отпред,за да се открои лъч и накравя светкам няколко пъти ръчно със светкавица през бял плексиглас.Вместо светкавица може да се ползва фенерче,което да свети през бял лист,ако няма друго.За да стане черно,може да се ползва черен плат или картон.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Plamen11 (преглед на промените)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Следващата снимка не е с хубаво качество, защото я прегорях и не можах да я оправя много, много, но пък ми харесва

Публикувано изображение

Ако знаеш само, на някои хора колко не ни пука за техниката ...

и ако знаеш само колко много не им се носи на повечето жени, по една черна тухла от 1 кило само заради едни снимки ...

Ти разсъждаваш от гледна точка на човек, за когото фотографията започва да има някакво "сериозно" значение за себеутвърждаване и изява. Способен си ( все още ) да се кефиш на техниката, заради това което била могла да прави.

Докато госпожата е много, ама много НАД тези неща.

Сигурен съм че няма нищо против фотоапаратите да имаха достатъчна динамика, за да няма прегоряло по снимките, ама за разумни пари такава баница няма на пазара.

Да и в RAW се случва да има прегоряло, което не може да се оправи.

И какво от това ?

За човек, на когото му са ясни ограниченията на техниката, няма никакъв проблем че било имало и прегоряло, щом като главният обект е излязъл правилно или с малко зони на чисто бяло.

Проблеми си имат хората, за които е по-важно да правят фотография по писаните правила от други хора, отколкото да си живеят живота и да си щракат за кеф.

Пускал съм навсякъде и снимки с прегоряло, снимани в RAW, ама не ми пука.

Със сигурност всеки си изгражда собствени критерии и има собствено виждане .....така че вероятно си прав...

Ето и едно щастливо прасе, което е над тези неща...Ще изкара живота си в един обор, без да се притеснява, че се задава Коледа...

Публикувано изображение

И не, че прасето не спи грациозно...още една снимка от мен:

Публикувано изображение

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

Ето и едно щастливо прасе, което е над тези неща...

Много добра идея ми даваш, ще полегна малко да не се мъчи прасчо сам да хърка. Мъ да , кой как се уреди, ние с прасето като сме над ония фотографските кахъри, имаме право да си почиваме в 14 часа след обяд.

Други са на работа:

Публикувано изображение

п.п.

то и този труженик е доста над ония несъществени фотографски снобизми, въпреки че може да си купи ДСЛР когато му скимне.

Много добра идея ми даваш, ще полегна малко да не се мъчи прасчо сам да хърка. Мъ да , кой как се уреди, ние с прасето като сме над ония фотографските кахъри, имаме право да си почиваме в 14 часа след обяд.

Други са на работа:

Публикувано изображение

п.п.

то и този труженик е доста над ония несъществени фотографски снобизми, въпреки че може да си купи ДСЛР когато му скимне.

Все пак си добър фотограф. Кой каквото иска да говори, аз ти го казвам. И за да не си капо, на теб се падна честа да напиша последната си оценка в този форум.Ако някога с нещо съм те засегнал, сега те моля за извинение.

Все пак си добър фотограф. Кой каквото иска да говори, аз ти го казвам. И за да не си капо, на теб се падна честа да напиша последната си оценка в този форум.Ако някога с нещо съм те засегнал, сега те моля за извинение.

Извинение не може, щото сме прекалено различни. Демек няма как да сме на един акъл.

Ти къде побегна ?

Не, не съм фотограф. Снимам си за кеф.

Въпреки това, вчера вечерта като влезнах в българския фото-форум дето ми избираше снимките редактора да се виждат в отделна по-така страница, и там ме чакаше запитване по чата. Някаква си Таня се вайка че съм си изтрил снимките. Отговарям й аз че съм ги изтрил щото ми пречат точките и я успокоявам че ако почна да качвам пак там други снимки, няма да разрешавам гласуването с точки. И апаааа, след 5 минути вече не мога аз да гласувам с точки за другите снимки. Аха, Танчето значи нещо админ била.

Еййййй, как реагират само !!!

На всичкото от горе й писах на Танчето адреса към моята тема тука, да гледа мои снимки ако иска.

А преди малко ми излиза обяснение че трябвало да имам най-малко две качени снимки, за да мога да гласувам с точки.

Ами ще почакат, да ми дойде кефа.

Това щракането се оказа че било полезно за психическото здраве. Разхождаш си се, прицелваш се и "отстрелваш" някоя газелка. И ти става още повече кеф да се разхождаш и да фото-ловуваш. Колкото по-дълги са фото-разходките, толкова по-малко мисли човек за ежедневни грижи. При условие да не се мъчи щракача да подръжава, на ония дето се имат за големи професори и дават курсове за по 200 лв.

Няколко снимки от разходката ми днес:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И един четириног бозайник, на който стопанката сама си изпроси снимка:

Публикувано изображение

Опааа, един модератор по-малко. Днес в 16:58 часа не го бях забелязъл. Разбрах го преди малко от една друга тема. Аз предлагам да ни сложат proletsearch за модератор, ако може де. Човека се интересува яко от техниката и се обзавежда прилично, значи е подходящ. Не се заяжда излишно със съфорумците и има качества на консенсузна личност. Мисля също че има усет за изкуствата, което е 100 пъти по-важно за раздел фотография, от сухи технически познания.

Прегоряло и в RAW, без да може да се оправи без една торба пари, за щракалка която струва колкото една нова малка кола.

Публикувано изображение

Това е положението с фотографската техника.

Който не може да се усети да го проумее навреме, сменя апарат след апарат и все не е доволен.

• Автор

Опааа, един модератор по-малко.

Днес в 16:58 часа не го бях забелязъл.

Разбрах го преди малко от една друга тема.

Аз предлагам да ни сложат proletsearch за модератор, ако може де.

Човека се интересува яко от техниката и се обзавежда прилично, значи е подходящ.

Не се заяжда излишно със съфорумците и има качества на консенсузна личност.

Мисля също че има усет за изкуствата, което е 100 пъти по-важно за раздел фотография, от сухи технически познания.

А нужен ли е модератор? Аз не досаждам ли достатъчно? И в раздела няма много нарушения и няма голяма нужда от намеса :)

П.П. И за да не съм офтопик

Публикувано изображение

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.