Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки 2

Featured Replies

Здравейте! Доста време отсъствах, но учението ме зовеше и нямах време. Ето няколко снимки, който успях да направя през свободното си време

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Отговори 2k
  • Прегледи 135,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това е едно много готино храстче което ми цъфти редовно!

Редактирано от nikk70 (преглед на промените)

Луната от тази вечер с 300мм , АПЦ 6МП

Публикувано изображение

.

300 мм са ок, но 6 мегапиксела идват малко малко за такава снимка...

На 200 мм и кроп от 18 мегапиксела (луната от 03.11.2011)

Публикувано изображение

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

Май всички сме на вълна луни. Ето и от мене.

Публикувано изображение

и малко гъски

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Улицата има много лица...повечето далеч не са розови, ето защо и тази снимка не е цветна:

Публикувано изображение

Улицата има много лица...повечето далеч не са розови, ето защо и тази снимка не е цветна:

Една от поредните ти невероятни снимки!

Даже и нерозовите случки са по-изразителни в цветове, според мен.

Ето тоя днес падна малко, което в такиви случаи може да е къде къде по-страшно от естествената смърта на един гълъб, ама цветно си е друго.

Има релеф, има дълбочина, линиите се открояват по-добре, няма скрито от зрителя и т.н.

Публикувано изображение

.

Публикувано изображение

Без да коментирам и понеже не знам има ли модератор тук, мога да помоля капитана ако е възможно да се направи едно класиране между точно тази снимка и снимката на белгиеца. Но с ръка на сърце.Дали е възможно, "carnemo" може да каже. Много бих искал да видя мнението на хората посещаващи този подраздел. Благодаря!

Без да коментирам и понеже не знам има ли модератор тук, мога да помоля капитана ако е възможно да се направи едно класиране между точно тази снимка и снимката на белгиеца. Но с ръка на сърце.Дали е възможно, "carnemo" може да каже. Много бих искал да видя мнението на хората посещаващи този подраздел. Благодаря!

Много добре си живееме и без модератор, да знаеш.

Утре ще видиш в моята тема ква кака ще се появи, па ела покажи ти подобна.

Ама ше требе да им шариш мангизи, за да те пуснат на бодиграфията твоите съграждани, иначе никакъв шанс нямаш да щракнеш в същите пози подобна кака.

А цветовете на една снимка могат да се променят избирателно по зони, ако се търси ефект на мрачност, тежка обстановка, безисходица, тъга и т.н.

Гълъбът спокойно може да стане с тъмно кафяви пера и светлите с "мръсно бели", без значение какви са били в действителност.

Това дето е подпряно колелото на него може да стане чисто черно с орнаментите.

Панталона на детето може да е светло син, за да бие повече на очи как си е изцапало крочолите от загриженост за птицата.

Шапката може да съдържа отчасти ярък и наситен цвят, за да е привлечен погледа към главата на детето, щото важното е то.

Абе да се изразяваш с цветове, си е по-готино. Освен ако не си черноглед.

Ама ше требе да им шариш мангизи, за да те пуснат на бодиграфията твоите съграждани, иначе никакъв шанс нямаш да щракнеш в същите пози подобна кака.

А цветовете на една снимка могат да се променят избирателно по зони, ако се търси ефект на мрачност, тежка обстановка, безисходица, тъга и т.н.

Гълъбът спокойно може да стане с тъмно кафяви пера и светлите с "мръсно бели", без значение какви са били в действителност.

Панталона на детето може да е светло син, за да бие повече на очи как си е изцапало крочолите от загриженост за птицата.

Шапката може да съдържа отчасти ярък и наситен цвят, за да е привлечен погледа към главата на детето, щото важното е то.

Не искам твоето мнение, а това, на carnemo" Чети бе момче и ако е уместно отговаряй, ако ли не не ръси простотии. Професията ми не е фотограф за да снимам някакъв конкурс. А ако ми е интересен, отивам, плащам си и го гледам.

• Автор

Не искам твоето мнение, а това, на carnemo" Чети бе момче и ако е уместно отговаряй, ако ли не не ръси простотии. Професията ми не е фотограф за да снимам някакъв конкурс. А ако ми е интересен, отивам, плащам си и го гледам.

Личното ми мнение е че снимката на Белгиеца е технически много добра, хванато е движение, но не може да се сравни с тази на пролетсърч.

В тази на пролетсърч има чувство, има послание, докато тази на Белгиеца е документалистика.

Извини ме, ама това с цветовете ми пролича на един израз: Луд на шарено се радва. Не са нужни цветове за да кажеш нещо. И цветната шизофрения често прави снимките смешни и абсурдни. Помисли си защо все още има много фотографи, които снимат (или конвертират снимките си) в черно-бяло....

П.П. А ще помисля как да спретна едно "състезание". Но трябва да имам разрешение от авторите за препубликувам снимките им

Извини ме, ама това с цветовете ми пролича на един израз: Луд на шарено се радва. Не са нужни цветове за да кажеш нещо. И цветната шизофрения често прави снимките смешни и абсурдни.

Помисли си защо все още има много фотографи, които снимат (или конвертират снимките си) в черно-бяло....

Не всеки луд може да се наслади на шаренкото, защото:

- според статистическите данни, всеки 12-ти мъж ( = 8 % ) страда от частична цветна слепота, което ги лишава от възможността да видят нюансите на цветовете.

- някой психични заболявания водят до черногледство, в смисъл че виждат живота през призмата на повишената им тревожност, страх от бъдещето, отчаяние от липсата на желание за живот. И заболяването им им пречи да се радват на живота, имат едни такиви трудни характери и разни други следствия.

- даже и сред лудите си има такиви които са много добри да ти сметнат наум много бързо сложни аритметики, но въпреки нормалното им зрение са неспособни да се зарадват на цвета на млада женска кожа, понеже нямат дарба за тия цветни работи.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Повече от ясно е че фотограф който вижда цветовете като на примера вдясно, ще снима в черно бяло и ще се перчи че неговото е било артЪ. Ама той просто не знае какво са нормалните цветове, горкият.

Публикувано изображение

за четене

http://www.peter.and.bilyana.net/index.php/2007/06/05/daltonist-li-ste/

http://lechitel.info/index.php?option=com_content&view=article&id=79:daltonizam&catid=22:bolesti&Itemid=2

http://www.puls.bg/health/inquisitive/news_2351.html

• Автор

Не всеки луд може да се наслади на шаренкото, защото:

...

А готов ли си да ми дадеш права да препубликувам снимката в директно предизвикателство с тази на пролетсърч?

Ако се стигне до съревнование и анкетки, сложете по една за всеки показател - техника, послание, качество, предаване на момента и каквито там други има (вие фотографските пинизи си ги знаете по-добре) - за да се добие по-реална представа. Инак всеки ще оценява различни достойнства в същия куп и оценката ще бъде нереална.

• Автор

Ако се стигне до съревнование и анкетки, сложете по една за всеки показател - техника, послание, качество, предаване на момента и каквито там други има (вие фотографските пинизи си ги знаете по-добре) - за да се добие по-реална представа. Инак всеки ще оценява различни достойнства в същия куп и оценката ще бъде нереална.

Това ми е идеята, директен сблъсък. Всеки човек е различен и ще хареса различни неща в една снимка. И накрая това ще е общото мнение: тази се харесва повече на хората, тази не. А защо всеки ще може (ако иска) да изрази в пост
  • Автор

То това ше заприлича на моряшки бой тогава. Липсва спортния елемент...

Зависи от гледната точка, за мен именно това ще е спортсментско състезание :whist:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.