Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки 2

Featured Replies

Това дето си решил да му викаш адитивно, си е всъщност единственият начин по който мозъкът ти вижда цветовете. Що трябва да ми се келешиш тука с "адитивно смесване" ?

Щото ти си решил да се правиш на критик. ;)

Има два начина за смесване на цветовете - адитивен и субтрактивен. При първия основните цветове се добавят към черното, при втория - допълнителните се изваждат от бялото. Просто като вземеш предвид адитивното смесване на цветовете и цветната температура на светлината, можеш много лесно да прецениш как ти стоят цветовете на снимката и дали има нужда от леко заглаждане на нещата. Та като ще се правиш на критик, започни и да пишеш като критик, щото познаването на настройките на фотошопа само по себе си не значи нищо.

Твоята снимка има нужда от реставрация, защото има качествена липса на част от червения цвят, което ти е развалило много лошо баланса на цветовете.

• Отговори 2k
  • Прегледи 133,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не ме бива много в подобни корекции, но ето и един опит от моя страна:

Публикувано изображение

Едит: И версия с малко по-наситени цветове:

Публикувано изображение

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

По-добре е от оригиналната синкава версия, ама стоят малко бледи и "мръсни" цветовете. Пробвайте още на воля, не се срамувайте.

Не съм привърженик на подобна примиренческа философия, да се отказвам преди даже да съм търсил начин да стане нещо както трябва.

А ти много обичаш да се изразяваш с прекалено усложнени формулировки, с много чуждици, за да е възможно най-неразбираемо за обикновен български читател. Това дето си решил да му викаш адитивно, си е всъщност единственият начин по който мозъкът ти вижда цветовете. Що трябва да ми се келешиш тука с "адитивно смесване" ? Никой не ти говори за принтери, та да филосовстваш излишно с разграничения между три основни цвята и смесване на бои на принтер. Няма никаква файда от демонстрации на назубрени наизуст чуждици и определения, щом като не можеш да ги ползваш за нищо полезно на практика. Щом като не можеш да оправиш едно синкаво да изчезне, и 50 енциклопедии да ми цитираш си е все тая. Хората оцветяват стари черно-бели снимки да изглеждат с "нормални" цветове на човешка кожа, а па ти отсичаш че от цветна снимка не било могло да се докара приемлив резултат. Като е избягал балансът на бялото на сапунерката, ще го гониме докато го настигнеме и му удряме един як кютек да влезе в правия път. Това е моята житейска философия, без бой не се предавам предварително.

-----------------------------------------------------------------

Тази сутрин се сетих да разгледам страниците на тази тема с екрана на жена ми. Оказа се че "оправената" снимка на sakuraki жълтее по-малко. Причината е че му е засилен контраста и светлостта и цветовете са по-слабо наситени, особено като очите ми са по-високо от екрана. Като я погледна същата снимчка заставайки по-ниско от екрана и жълтото става по-отчетливо. Този екран не съм го настройвал никога, щото жена ми го ползва и казва че уж не й се изморяват очите от заводски засиления контраст и светлина. Например ето на това:

Публикувано изображение

не му се различават последните две квадратчета вляво, изглеждат еднакво бели. Докато на моя екран се разлимават без никакво усилие. Значи и на sakuraki екрана е с някакви настройки, които му крият жълтеенето по снега. На първото врабче от последната му серия, на екрана на жена ми също изглеждат по-леко жълтеникави цветовете. Но пък за сметка на засиления контраст на самия екран, си личи още по-силно прекаленото шарпене ( изостряне, повишаване на резкостта ) на задния план. А снимките на proletsearch и YRE от темата за хората, изглеждат достатъчно резки на екрана на жена ми. Но за мен екрана на жена ми е с прекалено агресивни настройки за четене на текст на бяла страница, изморява ми очите доста неприятно. На екрана на жена ми, моите снимки не изглеждат прекалено прешарпени, личи си само на лошо заснетите лица че са изсветлени и се появява леко усещане за зърниста структура. На добре заснетите ми снимки, не си личи че са шарпени умерено.

Сложна работа е, коя настройка на контраста на екрана да се смята за правилна.

Аз мисля че заводски на някой марки екрани са им засилили контраста, за да изглеждат по-ясни кадрите когато клиента гледа включен някакъв екран в магазина за кратко време. Целта е да се впечатли клиента че екрана и компютъра изкарват много готини снимки и да си купи стоката. Пък после че ще си изморява очите от чисто белите страници из интернет с малко текст, си е проблем на клиента, той сам да си сети да намали контрастта и светлостта на екрана. Или да си развали по-бързо зрението и да си купи очила.

Свалете си я картинката от по-горе и си пробвайте настройките на екрана ви. Вляво белите квадратчета трабва да ги различавате без да си напрягате зрението и да се мъчите да се взирате от по-високо. Просто я слагате картинката в средата на екрана и очите на същото ниво и гледате. И не псувате че картинката не е добре направена, щото като я отворите във фотошопа и я увеличите на 3200% ще ви стане много лесно да видите че тя си е наред. Като се увеличи площа на квадратчетата в шопа и става по-лесно за очите да разграничават разликите в нюансите на бяло-сиво-черното.

Различават се бе Белгийче!

Даже много добре се различават първите две леви квадратчета на белия цвят. Не упреквай хората че не виждат, а поискай на жена си 50 евро и веднага на очен лекар. Ако не можеш се уреди, аз ще те уредя. В града ни има частна очна американска клиника и отлично се справя с проблеми като твоя. Носи си и апарата за снимки.

На моя двете черните се сливат в този размер на картинката, ако увелича на 400% и ги сваля към долната чест на екрана се виждат и те. Целта е да не ми се уморяват очите от четенето на белите страници на калдата.

Колко секундна експонация е тази, sakuraki? Интересна снимка се е получила.

140 снимки по 30 секунди + 4 снимки HDR на 800 исо. Като цяло можеше да го оставя да направи поне 300 снимки, но ме е страх някой да не мина и да вземе фотоапарата. Другия път ако имам статив, че отида на някой язовир и там. Около вода стават невероятни. Иначе ето как изглежда без да съм оправял фона, че е доста крив

Публикувано изображение

Ракийка с мезенце

Удавила си е мъката, горката :ph34r:

Понеже сме на вълна насекоми, една снимка от отминалото лято

П.П. Този беше трезвеник...

Публикувано изображение

Ч.Н.Г. и от мен,пожелавам ви всичко най-хубаво през новата 2012 година.

Аз продължавам да празнувам ......на здраве Публикувано изображениеПубликувано изображение

ЧНГ!

Публикувано изображение

За мен най-доброто изкарване... пред камината с Любимите хора :balloons1:

ПС. Здраве, Щастие и Късмет да ни преследват на всяка крачка!

Редактирано от ihm (преглед на промените)

Честита нова година на всички и от мен!

Снимчицатаа е направенаа докато скучаехме с приятели в метрото =D

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тези гадни жици не ги бях забелязал, че минават през средата на снимката, но както и да е горе долу се е получило това, което исках.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.