Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Перничанин арестуван за убийство на котка

Featured Replies

• Автор

Един въпрос към теб и другите "защитници" на животните:

Ако някоя БЯСНА котка/куче нахапе детето ти каква ще ти бъде отношението към нея/него?

Или по.лошия вариянт (дано на никого да не се случва) - Изскача бездомно куче пред автомобила ти и ти катастрофираш?

Да, в нашата "хубава" държава измислиха доста "умни" закони за защита на животните(домашните), които реално намаляват естествената популация на дивите животни.

Но за съжаление няма закон за защита на ХОРАТА от животните.

@kmvasilev

Цитат

Чл.6.(1)Забранява се проявата на особена жестокост: 1.умишленото причиняване на смърт на животни; 2.умишленото причиняване на тежко и трайно увреждане на животни; 3.стрелбата по безстопанствени животни, опитомени животни или животни в плен и диви животни.

И тази наредба е от "умните". Излиза, че с нея се забранява лова на територията на Община Сливен. А това не е в нейните пълномощия.

Жал ми е за кучетата и котките, но не искам да има скитащи животни, защото те понякога са твърде опасни - имам предвид кучетата.

Котките могат да бъдат опасни, поради възможността от заразяване с токсоплазмоза.

Гълъбите също са опасни, поради орнитозата която пренасят. И за тях трябва да се помисли сериозно.

Общините трябва да намерят начин час по-скоро да се справят с тях по хуманен начин.

Хората, които изхвърлят на улицата домашните си любимци трябва да бъдат санкционирани сериозно.

...

Аз не обичам гълъби, защото преди години гълъб стана причина котето ми да скочи от 4 етаж и да умре... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Но не ги убивам, а ги заобикалям и не ги храня.

Причината да умре котката не е гълъба, а природата и да лови такива животинки. Ако трябва да се търси виновник, това е този, който е занесъл котката да живее на четвъртия етаж...

• Автор

Причината да умре котката не е гълъба, а природата и да лови такива животинки. Ако трябва да се търси виновник, това е този, който е занесъл котката да живее на четвъртия етаж...

Прав си! :speak:

Грешката ми беше в това, че мрежата на прозореца не беше захваната добре и котето е намерило начин да се промуши, за да хване едно от гълъбчетата, които най-редовно цвъкаха по перваза...

Тези същества ги отглеждаше на балкона си в някакъв картонен гълъбарник една...женица. :)

Аз не бих убила котка, но на тварите които споменаваш не прощавам.

Аз не обичам гълъби, защото преди години гълъб стана причина котето ми да скочи от 4 етаж и да умре... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Хайдук Пикасо си отиде поради същата причина-

мир на Душичката му и на светлата му козинка

Четейки последните постове, в тъпата ми глава почна да се прокрадва следната мисъл - дали пък между любителите на гълъби и любителите на котки не се води дългогодишна война, и ние да сме случайно въвлечени в нея ?

Може... но каквото и да си говорим.. не бива човек да убива животните заради скъпи кожи, още по-малко безпричинно. Все пак и те са душички.. но като включим комарите.. и леко си противоречим. Но все пак на никой не му е приятно да го ухапе комар, докато при котките е по различно. Аз съм само против бездомните кучета или оставените свободни-кучета без надзор.

• Автор

Четейки последните постове, в тъпата ми глава почна да се прокрадва следната мисъл - дали пък между любителите на гълъби и любителите на котки не се води дългогодишна война, и ние да сме случайно въвлечени в нея ?

Според мен, да имаш гълъбарник на балкона е равносилно на това, да имаш там кокошарник - вони ужасно...

Кокошарника даже е за предпочитане, защото кокошките не хвърчат и не кацат по балконите на комшиите, ами си цвъкат на балкона на кокошаря.

Редактирано от Moira (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Килър екзекутира домашни котки в Пловдив

Кварталът откри шест трупа, подаде жалба в полицията и общината

Публикувано изображение

Килър шета нощем из квартал „Съдийски” и екзекутира избирателно домашни котки.

Стрелецът се движел с автомобил - светлосив металик, и дебнел жертвите си по оградите на къщи и кооперации. Шестте застреляни котки били от ул. „Рила” 14,15,19 и съседната ул. „Стадион”, пише "Марица".

Не издържаме вече на този стрес, стрелбата започва всяка вечер в 21 часа и ни сковава от страх. Истинско чудо е, че досега не е пострадало някое дете, оплака се Яни Кишков от ул. „Рила”. Той и съседите му подадоха жалба в полицията и общината вчера. В нея са описали целия ужас.

Според очевидци килърът използвал пневматично оръжие, след което бързо се оттеглял със светлосив автомобил. Съседите успели да запишат само регистрационния му номер и от справка станало ясно, че 20 такива коли от различни модели съвпадали по цвят и номер.

Според Кишков и съседите му автомобилът заслепявал с фарове жертвата, а след това се чувал фаталният изстрел. Така на 18 август бил застрелян и неговият котарак Райчо. Трупът му Кишков открил на оградата на кооперацията, където живее. Животинчето излизало на двора да се разхожда.

Умират мъчително, без кръв. Когато открихме моя Райчо, първо мислихме, че се е натровил и това е причината за смъртта му. Но после в квартала открихме труповете на още 4, разказа Кишков.

По случая е образувана проверка в полицията. Разпитани ще бъдат очевидците и проверени собствениците на автомобилите с посочения номер.

БЛИЦ

Навярно е някакъв психопат.

Дано го хванат час по-скоро.

Аман от изроди

:angry22:

Много жалко,но какво да се прави ,живеем сред диваци,които мислят ,че щом нещо му пречи ,то трябва да се убие,щото е по-лесно,вместо да се търси хуманно решение. Много жалко също така,че някои хора тук във форума,към които имах респект ,също мислят така.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Съседите успели да запишат само регистрационния му номер и от справка станало ясно, че 20 такива коли от различни модели съвпадали по цвят и номер.

За пореден път се вижда, че "БЛИЦ" са не просто жълта, ами оранжева чак агенция, разпространяваща слухове.

:)

Как хем са могли да му запишат номера, хем пък да има 20 коли с такъв номер ?

Що за простотия ?

Да не говорим за това :

Според Кишков и съседите му автомобилът заслепявал с фарове жертвата, а след това се чувал фаталният изстрел.

Котка с фарове не можеш да "заслепиш".

Заек на магистралата-може, Къси-дълги, къси-дълги и той застава в ступор. Но котка -няма как.Пробвал съм лично и не мога да понасям да ми говорят глупости, а вие да им вярвате и да изпадате в умиление и потрес :)

Умират мъчително, без кръв. Когато открихме моя Райчо, първо мислихме, че се е натровил и това е причината за смъртта му. Но после в квартала открихме труповете на още 4, разказа Кишков

А сега де - нали бяха простревани ?

Няма как да си прострелян, а да нямаш малка хубава дупка, през която да тече кръв, и която да не се види, като огледаш трупа, камо ли да си мислиш, че била отворена котката :)

Цялата статия е една голяма простотия и слухове

Преди малко се прибрах и на входната врата заварих една съседка, с едно полумъртво коте в някаква кутия. Оказа се, че някой е натровил котките във вътрешния двор, който е буренясал и никой не ходи там. Освен за някакво извратено удоволствие не виждам каква причина би имал някой да ги избие. Със сигурност е някой съсед и сега се чудя как да разбера кой е, за да го пратя в гипсово корито.

Може да е стрелял с отровни стрелички? Преди време в нашия квартал някой така избиваше уличните кучета, уби дори едно домашно, което е било на разходка със стопанката си. Така и не го хванаха, защото стреляше от балкон или от прозорец.

Със сигурност е някой съсед и сега се чудя как да разбера кой е, за да го пратя в гипсово корито.

Жалко че си далеко - щях да дойда да ти помогна
Идвай да помагаш

Със сигурност е някой съсед и сега се чудя как да разбера кой е, за да го пратя в гипсово корито.

И аз така действам,грижа се да докторите да не останат без работа.

...Със сигурност е някой съсед и сега се чудя как да разбера кой е, за да го пратя в гипсово корито.

Това как те прави по-добър от убиеца на котките?

Лисиците и белките живеят у гората.

Не се отглеждат у двора.

Гълъбите се отглеждат у кафези,независимо колко струват.

И да-ако имаш например папагал или канарче или друго там птиче и си го пуснал малко да полети-

ангорката ми не е виновна.

Значи ако сокол отнесе котката няма никой да е виновен, или пернатите се хранят само с просо.

А и Да, не може да се гърми - първо защото е некултурно, второ е защитен вид сокола

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.