Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самоделни бомби избухнаха пред сгради на РЗС и ДСБ

Featured Replies

Видяхме ги тези алтернативи... Няма нужда. И можеш ли да ми обясниш какво печели правителството от тези бомби, че нещо не ми е ясно... :)

Какво печели ли? Ами много просто: предупреждава някои хора да си трайкат.

PS: Между другото, само арогантното и дебелашко поведение на сегашната власт е напълно достатъчна причина тя да си отиде.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Отговори 80
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какъв ще бъде отзвукът у нас и в Европа от една такава бомба ?

Голямо БУ-УМ-М, у нас, а ЕврЕопейците кво ги боли(даже ще се кефят като ни спрат субсидиите и ни наложат разни глоби и рестрикции)?! Най-много да даде още хляб на медиите...наши и техни!

Че е сплашване - сплашване си е.

Ама и че според мен бъркате кой е целта на сплашването - бъркате :cool:

До тук имаме 3 "политически бомби" - пред "Галерия" и днешните две.И трите избухнаха през нощта, без жертви, с малко количество взривно вещество.....

Я си представете следващата да е по-голяма и да избухне в оживен час я на метро-станция, я на някой стадион, я в някое кино, театър и т.н. ?

Какъв ще бъде отзвукът у нас и в Европа от една такава бомба ?

А твоето мнение какво е? Кой според теб е мозъкът зад тези пуцаници и какво се цели? :)

Какво печели ли? Ами много просто: предупреждава някои хора да се трайкат.

Дали му пука на Бате ти Бойко от лайкането на тия политически трупове?Ако някой се опитва да ме убеди, че алтернативата на това управление е Костов :cool: От всичкия шум има полза една политическа сила, но не вярвам ,че ще допуснем да се върне отново :)

• Автор

А твоето мнение какво е? Кой според теб е мозъкът зад тези пуцаници и какво се цели? :)

Хах - никаква идея си нямам.

Всеки може да бъде.

Как мога да предполагам нещо, при положение, че нямам никаква предварителна информация ?

Все едно да ми посочиш някой труп на снимка и да ме попиташ "Този кой го уби ?" .....

Факт е обаче че извършителите на предната бомба пред "галерия" не бяха разкрити.

Факт е и че за сегашните - отново никой не е знаел за тях и не ги е предотвратил, а сега не знае кой ги е сложил.

Баси - ние в Бейрут ли живеем бе ?

Няма ли полиция, няма ли ДАНС, нямаме ли вътрешно разузнаване ? Колко пари харчим на година за подслушване, за СРС-та, за видеокамери ?

Иначе е възможно :

1.)Яни Янев да си правят PR.РЗС беше напуснато от доста депутатит, които гласуват сега заедно с ГЕРБ.ЯНИ няма никаква политическа теза в момента, която да отстоява и да си държи оставащи депутати под контрол.Ето -бомбата е удобен повод : виждате ли , гърмят по наши вестници, по наши офиси -значи ние сме значими, ние сме основен играч в политиката.

2.)Иван Костов ще подкрепи БСП на предстоящия вот , а това със сигурност не се харесва на тъмносините хардлайнери....Да гласуват заедно с "врага" ? Нали ще го разкостят, колкото и речи да държи.Ето сега обаче избухва бомба пред негов офис ?! Бойко не прави нищо, Цецо си бърше носа.Ето идеята, околко която ще се обединят тъносините и което им дава удобен casus belli да гласуват заедно с БСП, при което на Костов след това никой не може нищо да му каже.

При положения обаче АЗ лично се чувствам сплашен.

Защото следващата бомба може да избухне , докато си вървя по улицата...... И като се отзова без ръце или без крака в болницата - изобщо няма да ме интересува кой бил поръчал бомбата !

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Хах - никаква идея си нямам.

Всеки може да бъде.

Как мога да предполагам нещо, при положение, че нямам никаква предварителна информация ?

Все едно да ми посочиш някой труп на снимка и да ме попиташ "Този кой го уби ?" .....

Факт е обаче че извършителите на предната бомба пред "галерия" не бяха разкрити.

Факт е и че за сегашните - отново никой не е знаел за тях и не ги е предотвратил, а сега не знае кой ги е сложил.

Баси - ние в Бейрут ли живеем бе ?

Няма ли полиция, няма ли ДАНС, нямаме ли вътрешно разузнаване ? Колко пари харчим на година за подслушване, за СРС-та, за видеокамери ?

В Бейрут също знаят кои са атентаторите, но там ги и посочват, а у нас си ги пазят за последваща употреба...

В Бейрут също знаят кои са атентаторите, но там ги и посочват, а у нас си ги пазят за последваща употреба...

Те в Бейрут не се и крият :) Навсякъде по света, при подобен атентат, някой поема отговорност, но не и в България.Анонимни докарай.......Не че не ги знаят кои са....но както каза си ги пазят :cool:

Иначе е възможно :

1.)Яни Янев да си правят PR.РЗС беше напуснато от доста депутатит, които гласуват сега заедно с ГЕРБ.ЯНИ няма никаква политическа теза в момента, която да отстоява и да си държи оставащи депутати под контрол.Ето -бомбата е удобен повод : виждате ли , гърмят по наши вестници, по наши офиси -значи ние сме значими, ние сме основен играч в политиката.

2.)Иван Костов ще подкрепи БСП на предстоящия вот , а това със сигурност не се харесва на тъмносините хардлайнери....Да гласуват заедно с "врага" ? Нали ще го разкостят, колкото и речи да държи.Ето сега обаче избухва бомба пред негов офис ?! Бойко не прави нищо, Цецо си бърше носа.Ето идеята, околко която ще се обединят тъносините и което им дава удобен casus belli да гласуват заедно с БСП, при което на Костов след това никой не може нищо да му каже.

И в двете ти предположения има много добра логика. Лично аз не мога изобщо да допусна, че правителството има нещо общо с това, това по-скоро е за сплотяване на опозицията...

И в двете ти предположения има много добра логика. Лично аз не мога изобщо да допусна, че правителството има нещо общо с това, това по-скоро е за сплотяване на опозицията...

За какво му е на правителството да гърми бомби? А и с какво може да го разклатят ДСБ и РЗС..С гласовете си за вота ли, та той вота е ясен.... Или са някаква конкуренция за изборите...та те няма да съберат гласовете на членовете на своите партии, какво остава за други.Атентатите са удобни за Костов и Яне и ще се опитат да извлекат максималното от ситуацията, а моето съмнение е че са поръчани от тях.

• Автор

има и още нещо - предстои негативен доклад от ЕС по повод "Правосъдие и вътрешен ред".... вот на недоверие по същия повод

Едно е обаче да се говорят само някакви сухи цифри и предположения.

Друго са реални бомби в центъра.

А правителството има "нещо общо" - защо, мамка му не разкриха подробностите около предишната бомба пред "Галерия" ?

има и още нещо - предстои негативен доклад от ЕС по повод "Правосъдие и вътрешен ред".... вот на недоверие по същия повод

Едно е обаче да се говорят само някакви сухи цифри и предположения.

Друго са реални бомби в центъра.

А правителството има "нещо общо" - защо, мамка му не разкриха подробностите около предишната бомба пред "Галерия" ?

Е именно, целта е дискредитиране на правителството. Сами ли се опитват да се дискредитират? Малко не ми звучи логично.

По правилния въпрос е : Защо не огласиха подробностите за предишната бомба. Нали не вярвате, че силовите структури на страната ни са толкова безпомощни и неосведомени...

Ново предположение. Пряката полза няма да е за Яне и Костов(те ще берат косвените плодове), а за Алексей Петров...

Само дето няма никаква връзка м/у двата вида атентати, освен че и двете са взривове...

П.С Очаквам скоро някой да намеси и БСП и ДПС като най-печеливши от тези взривове :cool:

По правилния въпрос е : Защо не огласиха подробностите за предишната бомба. Нали не вярвате, че силовите структури на страната ни са толкова безпомощни и неосведомени...

Силовите ни структури са изпълнение с корупция и некадърност, така че нищо чудно и да са безпомощни донякъде :yanim:

Редактирано от Hamza (преглед на промените)

Е именно, целта е дискредитиране на правителството. Сами ли се опитват да се дискредитират? Малко не ми звучи логично.

За две години достатъчно са се дискредитирали сами, че да им трябва чужда помощ и то точно по този начин. :ph34r:

За две години достатъчно са се дискредитирали сами, че да им трябва чужда помощ и то точно по този начин. :ph34r:

Има един начин да разберем това- на изборите :cool:

Всеки друг на власт е в пъти по-добра алтернатива. ......

За теб ако си се облажил има но за тия които не са не виждат алтернативата.И то не защото управлението на ББ е нещо много добро а просто е по малката злина в сравнение с останалите.За твое успокоение сега разбрах че ББ е кандидатирал Кирил Йорданов за кмет на Варна и от сега съм сигурен на 99% че кмет че бъде друг а не посочения от ББ.

Хората не са глупаци но нямат право на референдум или отзоваване на крадливи и некадърни политици и съдии ../да не изброявам/ и затова народът ни е разиграван като маймуни.

Редактирано от roy2roy (преглед на промените)

За теб ако си се облажил има но за тия които не са не виждат алтернативата.И то не защото управлението на ББ е нещо много добро а просто е по малката злина в сравнение с останалите.За твое успокоение сега разбрах че ББ е кандидатирал Кирил Йорданов за кмет на Варна и от сега съм сигурен на 99% че кмет че бъде друг а не посочения от ББ.

Не съм се облажил от никоя власт. Просто смятам, че Бойко Борисов и свитата му не са подходящи да управляват държавата. Само ще напомня едно нещо, което е много свързано с темата: когато Бойко Борисов беше главен секретар на МВР, всеки ден ставаха показни убийства. А днес този човек е премиер. :speak:

Не съм се облажил от никоя власт..................

ББ има други грехове от онова време.Май всички забравиха как той нареди да застрелят един човек с ....гранатомет затова че не иска да си лежи присъдата.А дали заслужава да бъде гръмнат един човек по тоя начин за това че е откраднал една овца оставям на неговата съвест. И къде къде по бандити не бяха потърсени.Ако зависи от мен бих му търсил сметка за умишлено убийство и превишаване на пълномощията.

И въпреки тия грехове не той е създателя на днешното нескопосно общество.Почти всички политици от последните 20г. които са били досега на власт са за съд.

Редактирано от roy2roy (преглед на промените)

Като се има предвид миналото на Бойко Борисов, не съм убеден, че това е така. И в какво ГЕРБ няма реална алтернатива? При кое друго правителство е имало такова намаляване на заплати и безработица, а? :biggrin:

Пък и има вариант, тези бомби да са сложени за сплашване. :eek:

И аз се чудя как може да е толкова висок рейтингът на правителството въпреки очевидното западане на държавата. Вярно, прявят сериозна реклама по медиите, а народът е прост и се лъже лесно. Такава медийна цензура не е имало от татово време. ГЕРБ налага властта си със сила и това е факт. Какво направиха, когато младите хора започнаха да вдигат шум след убийството на Яна? Започнаха полицейски хайки - пребъркваха млади хора по улиците, като търсеха трева. Бият други такива, просто защото изглеждали подозрително... А показните акции на МВР са чиста реклама. В крайна сметка все се оказва, че полицаите/следователите са си свършили толкова некадърно работата, че не само не предоставят достатъчно доказателства за да има присъди, ами дори умишлено се прикриват такива. Действа се на принципа "ти си наш човек, сега ще те арестуваме, за да вдигнем малко шум, но после ще те пуснат, защото няма доказателства". Странно как от Европа непрекъснато ни го натякват това, но гражданите не му обръщат внимание. Предпочитат да си живеят в заблудата. Ами методите на работа на МВР? Първо, наемат биячи от улицата, които след 3 месеца обучение стават полицаи. Съответно те си карат по старому и тарашат младежите за марихуана, като им взимат парите и ценните вещи. Те и затова стават полицаи, защото могат да си вършат разни далавери безнаказано. Да не говорим, че превърнаха полицията и в частна гвардия под наем. А нови технологии и експертизи няма, въпреки огромния бюджет. Или пък просто кадрите са доволно глупави и няма кой да ги обучи. Затова и основните методи на работа са заплахи, физическо насилие и изнудване и съвсем логично е бомбите да са сложени с тази цел. Провалът във вътрешната политика е огромен и само слепец би отрекъл това. Вотът на недоверие е абсолютно резонен и жалко, че няма да мине. А безработицата и масовото обедняване на населението сигурно ще стигнат тези по времето на Жан Виденов, ако продължаваме така. Само валутният борд ни пази от тази участ.

...На умрял, нож ли да вадят? Кой се плаши от Костов и Яне?

След като от ДСБ подкрепиха вота на недоверие, нормално от ГЕРБ да се поуплашат. Все пак в началото от ДСБ искаха коалиция с ГЕРБ, а сега застават срещу тях. Да, вотът няма да успее, основно заради гласовете от Атака. Факт е, че те в момента играят ролята на Новото време, когато царят беше премиер. Тоест, подкрепят правителството заради материални облаги. Ако останат те единствената подкрепа и положението е такова, че мнозинството зависи от тази подкрепа, то те ще придобият доста власт и ще искат много от ГЕРБ, а на тях логично не им се дава. Затова и гласуването на ДСБ срещу ГЕРБ не е толкова безопасно.

...Но като гледам каква е алтернативата, лошо ми става. Червено-турските некадърни и алчни хиени, мавъра Костов, куклата Яне и човекът с аграрно-селскостопанския прякор, стоящ зад него... И тази сган по всякакъв начин драпа за кокала, без изобщо да се интересуват, че точно по този начин вредят на страната. Ама дреме им на тях...

Хайде кажете какво толкова имате против Костов и СДС.

Видяхме ги тези алтернативи...

Също. Обосновете се какви според вас са негативите от управлението на Костов. Но също така се замислете и за позитивте и ги напишете и тях. Направете същото и с останалите правителства.

Дали му пука на Бате ти Бойко от лайкането на тия политически трупове?Ако някой се опитва да ме убеди, че алтернативата на това управление е Костов...

Няма к'во да те убеждавам. Всеки има глава на раменете си да преценя сам. За мен широка дясна коалиция между СДС и ДСБ би била най-добрият вариант за страната. Факт е, че ГЕРБ не се справят никак добре и се оказаха същите мафиоти като тези преди тях.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Хайде кажете какво толкова имате против Костов и СДС

Винаги съм бил за синята идея, но точно Костов е един от хората които я разби. СДС отдавна е в миналото, а това че някои още ползват името му, не значи нищо.

Също. Обосновете се какви според вас са негативите от управлението на Костов. Но също така се замислете и за позитивте и ги напишете и тях. Направете същото и с останалите правителства.

След Жан Виденов, който и да управляваше, не можеше да е по-зле. А да не забравяме и Валутния борд.Позитиви имаше разбира се, най-малкото е това че беше първото правителство, което изкара пълен мандат.....но дойде царя и обра наказателния вот, защо ли?

Няма к'во да те убеждавам. Всеки има глава на раменете си да преценя сам. За мен широка дясна коалиция между СДС и ДСБ би била най-добрият вариант за страната. Факт е, че ГЕРБ не се справят никак добре и се оказаха същите мафиоти като тези преди тях.

Винаги съм бил за дясна коалиция, но покажи ми дясна партия.....

Много просто: Рейтинговият "висок" процент е предмет на стъКмистическо нагласяване. Много естествено е доста от хората в София да имат положително, или поне да нямат отрицателно мнение към настоящото правителство, защото са осигурени с работни места и добро заплащане. Мислите лиу че случайно бюджетът на София(разходна част), е с 20% по-висок от предишни години? Последно, при Станишев, беше до около 1 милиард лева, тази година са предвидени за харчене над 1.2 милиарда(стига да няма някаква актуализация в посока допълнително повишение), като това е само основата предвидена в разходната част на държавният бюджет, но не и разходни средства по различни Европейски и Български програми за "излъскване"(извинете за термина) на улици и сгради и прочие... П.П. По-голямата част от интервюираните за статистиката естествено са софиянци и доволни жители на другите няколко най-големи града или богати курортни селища....

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

.....но дойде царя и обра наказателния вот, защо ли?

и си вършеше добре работата :)

Ако се кандидатира за президент - аз лично ще гласувам за него

и си вършеше добре работата :)

Така е. Успя да вземе доста имоти без пари. :ph34r:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.