Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова компютърна конфигурация за "мощни" игри

Featured Replies

1. Достатъчно

2. http://eye.streumon-....php?page=about

Recommended:

• Supported OS: Windows® 7 32/64-bit / Vista 32/64 / XP
  • Processor: Intel core 2 duo 2.4GHz or AMD Athlon 64 X2 4600+
  • Memory: 1 GB for XP / 2GB for Vista
  • Graphics: DirectX 9 compatible video card with Shader model 3.0. NVidia 7600, ATI X1600 or better
  • Hard Drive: At least 6 GB of free space
  • Sound Card: DirectX 9.0c compatible sound card
С тия изисквания ще може да се подкара и на доста по-стара и слаба машина

3. Вече ти дадох предложение за хубав монитор.

А, sliderum ме изпревари.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор

Благодаря много пичове...Засега нямам още въпроси, a освен дали sky.bg ще ми дадът гаранция и каква за всички компоненти отделно както vali.bg или обща? Също искам да питам понеже лаптопа на сестра ми е с купен win7 мога ли да си изтегля от зам примерно win7 и да използвам кода на лаптопа или може да се използва само веднъжи с тази система какъв трябва да е windowsa 64 или 86 битов? пп:Нещо съм объркал с тази игра някъде в замунда бяха написали 3.40Гхз сиг съм гледал коментарите е както и да е благодаря отново за вниманието.

Редактирано от Благовест (преглед на промените)

Само в Маймунда се срещат по-тъпи потребители от тия в data.bg :mad: Скай ще ти дадат толкова гаранция, колкото дава производителя на отделните компоненти, а именно 3г. за дъна ASUS и Gigabyte, 2г. за AsRock, 3г. за процесора, 3г. за WD Blue диска, 2г. за Palit видеокарти и т.н. Относно не можеш да ползваш серийния номер от лаптопа, а ще ти пратя ЛС какво да търсиш.

• Автор

Здравейте, отново... Този път съм тук да ви питам за цените на отделните части. Значи имам възможност да си поръчам конфигурацията тази седмица или да изчакам още месец и половина? Какво ще ме посъветвате как да постъпя.Според вас ще спаднат ли цените след около месец и половина?

Здравейте, отново...

Този път съм тук да ви питам за цените на отделните части.

Значи имам възможност да си поръчам конфигурацията тази седмица или да изчакам още месец и половина?

Какво ще ме посъветвате как да постъпя.Според вас ще спаднат ли цените след около месец и половина?

За това как и кога ще харчиш парите си не е наша работа. Единствено предлагаме възможности изборът си е твой, дали сега или след месец и половина ще вземеш компютъра, срока не е голям и за нищо няма гаранция. Освен това в България цените не винаги отразяват веднага световната тенденция(инертност), нито пък размерът на надценките, от които печелят търговците има нещо общо с този, който е при колегите им на запад, по цял ред причини, доста от които не говорят в тяхна полза, но има и оправдателни. Така че, ако на световните пазари, както е нормално цените средно статистически паднат с няколко процента, тук в България могат да се задържат, дори и да се повишат, защото примерно след месец и половина ще е започнало учебната година и примерно от 15 дни, родителите масово(поне за мизерните нашенски мащаби) пазарят настолни и мобилни компютри и чаркалъци, а знаеш че търсенето определя цената. В момента повечето софиянци които могат и са решили да си го позволят са на море, доста други вече са се върнали, но там доста са се охарчили и поради тези причини и търговията с компютри вероятно е доста замряла, така че може би в момента са доста благоприятни и цените?!?

Людмиле, дай моля те на човека, последна идея за настоящето положение с цените и го остави да се оправя. Мисля, че след това темата трябва да се заключи! Явно колкото сме по-дашни на отговори на въпросите на автора, толкова той е по-нерешителен.

• Автор

Не аз тази конфигурация така или иначе я вземам просто питах да почакам ли...Благодаря за изчерпателните отговорите.

Само в Маймунда се срещат по-тъпи потребители от тия в data.bg :ph34r:...

Като стана дума за тъпи потребители, един тъп потребител ще предложи конфигурация, която ще скъса г*за на тоя Феном и цялата конфигурация във всякакви тестове, бенчове, игри и каквото и да си помислиш !

Публикувано изображение

Ето и още, за да не съм голословен:

http://www.cpubenchm...henom+II+X4+955

http://www.cpubenchm...400+%40+3.10GHz

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

• Автор

Добре започвам с въпросите... Този процесор има вградено охлаждане сигурен ли си,че няма да прегрее?Предпочитам да дам още 30-40 лв,но да не ми прави проблеми и да не бучи много...

Редактирано от Благовест (преглед на промените)

Благовест тая тема нали я минахте вече. Охлаждането е тествано а и всичко е с гаранция от няколко години. Ако ти бучи винаги може да се смени в бъдеще. Ако ще даваш пари над бюджета ги инвестирай в по читава кутия.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Добре започвам с въпросите...

Този процесор има вградено охлаждане сигурен ли си,че няма да прегрее?Предпочитам да дам още 30-40 лв,но да не ми прави проблеми и да не бучи много...

То е тествано от производителя, за да се предлага с този процесор. Щом няма да се прави оувърклок, то боксовото охлаждане е достатъчно, но ако имаш излишни парички, винаги можеш да сложиш и по-добро.

naruto, какво и е на кутията, има си всичко което му трябва? Виж, последното решение относно външния вид, си е на тоя който ще я ползва, но според мен е по-добра от глупавата "мрежеста" кутия в предложението по-горе... И защо трябва да е "минал темата", ако все още не се е набутал с оня жалък Феном?!

Който жалък Phenom може да стигне с лекота 3,8-4GHz. Ми не ти е балансирана конфигурацията с тоя малък хард и евтина кутия. Сложил си и памет, която е изключително неподходяща за тоя процесор с нейните 1.65V напрежение по default, и това може да доведе до сериозни проблеми, ако не си наясно. На тая конфигурация това което си дал е горе-долу максимума и няма да може да се ъпгрейтне с кой знае какво, а на 870A-USB3 спокойно може да се сложи 8-ядрен FX-8xxx, който съще ще може да се овърклоква. Записвачката, която си сложил е много стар модел и е дърво. Изобщо, орязал си възможно най-много от всички компоненти само и само да набуташ SandyBridge процесор. i5-2400 е отличен процесор, но далеч не е единственото на което трябва да се наблегне в една конфигурация. H61/US3S+i5-2400=442лв. а 870A-USB3+Phemom II 955=352лв. или 90лв. разлика, които може да се вложат в хард, кутия и хубаво охлаждане. Как мислиш, дали в "глупавата "мрежеста" кутия в предложението по-горе" с долно разположено захранване и място за 120мм перки на горния капак, няма да има по-добър въздушен поток и по-ниски температури, отколкото в стандартната евтиния предложена от теб.

" Който жалък Phenom може да стигне с лекота 3,8-4GHz "

Kакто и колкото и да се пъне, пак ще е много по-зле от i5 2400.

"Ми не ти е балансирана конфигурацията с тоя малък хард и евтина кутия"

Може да е по-малък харда, но е достатъчен при разумна работа, а и 2 ТВ може да не стигнат в противен случай. Да не говорим за основната идея да го сложа, а именно, че черната серия е много по-бърза и производителна от синята!

Паметта ще си тръгне на 1333 и няма да има никакви проблеми, не заблуждавай неразбиращите...

Какви ъпгрейди те гонят, като конфигурацията си е завършена и ще си кара с нея поне 3-4 години без да има нужда от нещо повече, освен евентуално да се добави RAM.

Записвачката е най-малкия проблем за тези смешни пари, а и каквато и да вземе - все тая. И между другото е същата "дървена записвачка", която е и в твоето предложение !

Кутията която съм предложил е с един 120мм. вентилатор на задния панел, а тази от твоята с един на предния панел. И в двата случая ще се добавя поне един, а разликата в цената на кутиите не е малка. Да не говорим тоя мрежест панел как се пълни с прахоляк и как ще изглежда в това състояние...

sliderum не мислиш ли, че може и да избързваш с мненията и констатациите си относно някого, когото не познаваш ?

Щом имаш желание, може да се видим и да се "конфигурираме" (каквото и да означава това)!

Поредни син фанатик - нямам какво повече да кажа. А за записвачката и кутия вземи да прочетеш и да научиш някои неща. За паметта също.

ОК ! Не съм фен на нищо, но толкова ли е трудно да си признаете, че конфигурацията която предложих е просто по-добрата за тези пари, от тази на Lyudmil ? И като не можете да го направите, единия взе че си изля помията... Мдаа, май не в Замунда и Дата са "по-тъпите" потребители ! Дано не е късно за автора на темата...

Не, че нещо, но я по-подробно за тия памети, защото аз не видях в сайта на Kingston DDRIII HyperX памет, която да не работи стандартно на 1.5 V при 1333 MHz. Да, пише 1.65 V, но това е при 1600 MHz и таиминги 9-9-9-27

http://www.valueram.com/datasheets/KHX1600C9AD3B1_2G.pdf

Чудя се вече половин час, какво иска да ни каже Lyudmil. Явно има нещо предвид като това, че не всички памети DDR III тръгват със някои дъна SB. Четох няколко пъти и разни тестове от месец януари, в които се пробват памети DDR III, макар и не специално предназначени за SB. И там не открих нещо фрапиращо. Може би в последствие се е разбрало нещо, което аз пропускам? А и тая конфигурация, дето коментирате с тоя i5-2400, недоумявам, защо да не може да работи с HyperX на Kingston. Дайте да им драснем едно писмо, че паметите им не стават за SB, та да не се заблуждават хората.

Не, че нещо, но я по-подробно за тия памети, защото аз не видях в сайта на Kingston DDRIII HyperX памет, която да не работи стандартно на 1.5 V при 1333 MHz. Да, пише 1.65 V, но това е при 1600 MHz и таиминги 9-9-9-27

http://www.valueram....0C9AD3B1_2G.pdf

Чудя се вече половин час, какво иска да ни каже Lyudmil. Явно има нещо предвид като това, че не всички памети DDR III тръгват със някои дъна SB. Четох няколко пъти и разни тестове от месец януари, в които се пробват памети DDR III, макар и не специално предназначени за SB. И там не открих нещо фрапиращо. Може би в последствие се е разбрало нещо, което аз пропускам? А и тая конфигурация, дето коментирате с тоя i5-2400, недоумявам, защо да не може да работи с HyperX на Kingston. Дайте да им драснем едно писмо, че паметите им не стават за SB, та да не се заблуждават хората.

Никой не казва че не може да работи. Въпроса е на каква честота ще го прави, което зависи от контролера на паметта, който е на силициевата пластина на централният процесор. На Бай Кольо, който се перчи с това че е много бърза и направо невероятна конфигурация...щеше да е ако имаше бъдеще в ъпргрейда, това не е възможно при интелската платформа. Още следващата серия процесори, по една или друга причина просто няма да работи със сегашните дъна.

Веднъж вече казах, но някои потребители освен другото, май и четат през ред, че ъпгрейд на такава конфигурация е безмислено да се прави! Ъпгрейд се прави на конфигурация с малък бюджет, която да се надгражда в следващите месеци (най-много година). Конфигурация с бюджет 1200 и нагоре лева си е завършена. Оправдани са дребни инвестиции, като в повече памет или "по-марково" охлаждане.

Е няма ли най-сетне, да се поспреш и да не се излагаш повече?

И като напишеш

контролера на паметта, който е на силициевата пластина на централният процесор

по-умен ли изгледаш в очите на по-малко знаещите ?!

Веднъж вече казах, но някои потребители освен другото, май и четат през ред, че ъпгрейд на такава конфигурация е безмислено да се прави! Ъпгрейд се прави на конфигурация с малък бюджет, която да се надгражда в следващите месеци (най-много година). Конфигурация с бюджет 1200 и нагоре лева си е завършена. Оправдани са дребни инвестиции, като в повече памет или "по-марково" охлаждане.

Е няма ли най-сетне, да се поспреш и да не се излагаш повече?

И като напишеш по-умен ли изгледаш в очите на по-малко знаещите ?!

От тук нататък - само с умерен и приятелски тон! А за форума като форум - почти не се намират хора, които имат лошо мнение за него! Няма да удовлетворявам желанието на никой от Вас, за да търся статии.Умни хора сте - дръжте се умно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Като се научите да общувате като хората .........тогава ще отключа темата ! А , ако baikolio95 продължава с провокациите, заедно с 15-те си поста ще се превърне само в читател на форума !

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.