Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за призраците

Featured Replies

Призрак обитава покрива на къща в Нови пазар

Публикувано изображение

Две полицейски коли охраняваха тази нощ къщата на семейство Вруйчанин в сръбския град Нови пазар, която, според твърденията, вече четвърта нощ е обитавана от дух пише днес белградският вестник "Глас явности".

Полицията обясни присъствието си с необходимостта да предотврати събиране на голям брой хора. Някои от тях, вярвайки в появата, се опитват с молитви да помогнат на семейство Вруйчанин да се освободи от духа, докато голям брой хора идват просто от любопитство.

Никой от семейство Вруйчанин не пожела тази нощ да даде изявление. Те помолиха насъбралите се граждани да не се задържат пред тяхната къща, тъй като семейството им има "голям проблем", пише белградският вестник.

Запознати твърдят, че в къщата на улица Санджак в квартала Хаджет има имами, които четат молитви от Корана, опитвайки се да върнат спокойствието на семейството. Пристигнали били дори имами от Босна и Херцеговина.

Тези, които са видели духа, го описват като фигура, висока от два до три метра, облечена в бяло и с невидимо лице, пише изданието. Духът обитавал предимно покрива на къщата. Говори се, че призракът влязъл в сблъсък със собственика на къщата и му скъсал ризата.

Жители на града казват, че подобно събитие се случва за първи път в Нови пазар. Мюсюлманите в града отбелязват, че по време на свещения месец Рамазан се отварят вратите на рая за ангелите, а вратите на пъкъла се затварят.

"Глас явности" посочва, че квартал Хаджет в Нови Пазар е изграден върху гробище на убити мюсюлмани през 1944 г. и 1945 г.

24 часа

Виждали ли сте призрак?

Какво представляват призраците и как се проявяват?

Редактирано от Moira (преглед на промените)

• Отговори 239
  • Прегледи 32k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ба, това като че ли съм аз, макар никаква идея да нямам какво съм правил в дома на " семейство Вруйчанин в сръбския град Нови пазар". При тези измамници никога повече...

Призраците са незаминали си души.

Какво представляват призраците и как се проявяват?

Призраците са продукт на нашето въображение и фантазия.

• Автор

Ето още една история с призраци.

Стинг видял призраци

Публикувано изображение

Снимка wallpapers.free-review.net

Световноизвестният британски певец Стинг е видял призраци, съобщи в. „Дейли телеграф". Той разказал за срещата с привиденията в интервю за Radio 2.

Певецът споделил, че е усещал летящи обекти и е чувал тайнствени гласове.

„Никога не бих казал, че вярвам в духове, ако не бях видял призрак със собствените си очи", каза Стинг.

Новината е потвърдила и съпругата му - Труди Стайлър. Тя също е видяла фигура на жена с дете на ръце в ъгъла на семейната спалня в една от старите къщи на фамилията.

24 часа

Аз не съм виждала призраци, но нямам причина да не вярвам в тяхното съществуване.

Не е възможно толкова много хора по света да са виждали или усещали призраци и всичките тези хора да си го въобразяват.

Не е възможно толкова много хора по света да са виждали или усещали призраци и всичките тези хора да си го въобразяват.

Това е като с тунела за Дома-едни вярват,други не.

Аз също не съм виждала призрак,но моя позната си живее все още с духа на удавеното си момченце.

Не знам защо не иска да се прибере и стои тук.

Вярата в призраци идва от наивното мислене, че всичко, което ни заобикаля, има душа, както и че има чисто духовни феномени, които нямат материална природа. Тези представи идват от факта, че човекът може да си представя и фантазира различни неща, на които вторично да им придаде реалност. Ако човек изгуби границата между реалното и въображаемото, значи е влязъл в света на психозата и шизофренията.

Argumentum ad populi използваме, а ?

Някога повечето от хората са вярвали, че Земята е кръгла, но това май не е така ? Че Слунцето е момченце, а Луната-момиченце.Даже са описвали, че Луната им е говорила...... Мхм.

• Автор

В Англия голяма част от хората вярват, че в старите сгради има призраци, някои дори са ги виждали.

Дали всички, които са виждали призраци са шизофреници?

Имам съсед, който чува глас, който му казва разни неща, но тук е ясно за какво става въпрос... :(

Доколкото съм гледала и чела, има хора, които се занимават с призраци - с помощта на специална апаратура откриват тяхното присъствие.

Съществуват ли призраците и паранормалното

Дали всички, които са виждали призраци са шизофреници?

Естествено че не са. Понякога на човек му се случва да му се привиждат разни неща. Това се дължи на факта, че мозъкът прави корекция на информацията, която възприемаме - например, някоя неопределена форма може да се оприличи на нещо познато, като мозъкът го прави автоматично. Най-лесно може да се илюстрира, когато човек гледа облаци и започва да оприличава техните форми на познати неща. :(

Дрън дрън та пляс

Ако не ти е известно те могат да местят и предмети.

Дрън дрън та пляс

Ако не ти е известно те могат да местят и предмети.

Ако ги премести някой вместо тях, може и да могат. :eek:

местенето на предмети и аз го мога.

прави ли ме това призрак ?

О.дух ,с магарешки инат!

Кажи ми, как се тачи нашето Хайдуче,

защото иска тя преврат,

във наш`те мисли, да се случи...

Не.

Първо трябва да умреш.

• Автор

О.дух ,с магарешки инат!

Кажи ми, как се тачи нашето Хайдуче,

защото иска тя преврат,

във наш`те мисли, да се случи...

Чела съм, че много литературни произведения са написани под пряката диктовка на призраци. :eek:

Чела съм, че много литературни произведения са написани под пряката диктовка на призраци. :)

Това е закон за някои жанрове, иначе книгата няма да се купува. :)

Това е закон за някои жанрове, иначе книгата няма да се купува. :)

Каквото посееш, това ще пожънеш!

• Автор

Ако никой не те видял, че местиш някакъв предмет, някой може да реши, че го е направил призрак, т.е. ти си обявен косвено за призрак. :)

Чела съм, че много литературни произведения са написани под пряката диктовка на призраци. :)

Тази четох скоро.

Мери Ан Уинковски, жената, която говори с духове, е родена и израснала в Кливланд, Охайо. Работи като изследовател на паранормалното. Тя е консултантът на хитовия телевизионен сериал „Шепот от Отвъдното”.

Бабата на Мери Ан забелязала необичайната й способност още когато тя била много малка. А когато станала на четири, Мери Ан вече посещавала погребенията в квартала, за да предава информация между покойниците и опечалените. Мълвата за необичайните й способности се разнесла и скоро Мери Ан придружавала баба си в домовете на непознати, за да потвърди присъствието на духове в домовете.

Сега Мери Ан Уинковски е най-търсеният консултант по паранормалните явления.

Публикувано изображение

• 1 месец по-късно...

Призрачна среща изпрати две ученички в болница

Момичетата припаднали след среща с духове на войници

Публикувано изображение

Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos

Две ученички от Хонконг бяха откарани в болница, след като припаднаха при среща с духове на японски войници от Втората световна война, предаде ДПА.

Момичетата участвали в парти, при което тийнейджъри разглеждали помещенията на изоставено училище в административния район на Новите територии, за което се говорело, че е "обитавано".

На девойките им се привидели духовете на маршируващи войници. Ученичките побягнали от порутената сграда, но припаднали от уплаха. Останалите тийнейджъри повикали Бърза помощ.

Училището било затворено през 1998 година и за него се носели легенди. То наистина било използвано от японските войски по време на окупацията на Хонконг през Втората световна война, припомня агенцията.

dnes.bg

Един призрак броди из Европа - призракът на комунизма....

А дано го гътнат Ghostbusters

Един призрак броди из Европа - призракът на комунизма....

А дано го гътнат Ghostbusters

Не е той тоя призрак, а призрака на алността, злото и властолюбието...А комунизма си е друга тема...
Ами като не са им намерили душите покой още - ще бродят

аз израснах във голяма стара каменна къща.къщата беше на два етажа и имаше 11-ет големи и високи стаи. тогава имахме и едно пинчерче,беше много мръсно по характер и се пускаше да хапе. една вечер,кученцето скочи като лудо,настръхна му козината на гърбът и се спусна да лае и хапе ниско по земята. кучето лудо хапеше и лаеше и се движеше бавно към стената.изглежда духът отстъпваше и в един момент,кучето стигна стената и млъкна доволно. бяхме цялото семейство и е сигурно,че мина призрак,което само кучето видя. :mark:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.