Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рестартиране на системата - проблеми

Featured Replies

PC-то заби и трябваше да го рестартирам директно от копчето!Естествено премина през сканирането на син екран. Като стартира Windows-a ,в Мозилата ми бяха изтрити всички WEB адреси,обаче в IE не са изтрити,файла в Download Master-a започна свалянето си от 0%!

Сканирането за грешки ли е предизвикало проблема или нещо друго?

Редактирано от androjel (преглед на промените)

Принудителното рестартиране предизвиква такива проблеми.Това може да се случи понякога и ако спре тока и т.н.Адресите на Мозилата можеш да добавиш отново от IE.Файловете от DM опитай да започнеш наново и да продължиш.Също така можеш да опиташ и "Sistem Restore" - понякога помага,но не винаги.

Аз от как съм със СП 1/2 и НТФС син екран не съм виждал.Ако използваш още ФАТ32 те съветвам да конвертираш поне системния дял на уиндоус.

• 8 месеца по-късно...

Здравейте,

Реших да не отварям нова тема,затото вече има такава тема и проблаема се появява след рестарт.От няколко дни след рестариране ми се появява прозорец за инстасилане на нов хардуер.След като дам next за да вида какъв хардуер се инсталира ми показва това screenshot1211200610751va9.pngза какво става въпрос.Не съм слагал никакъв хардуер ,проверих в Device Manager не видях да имам неисталиран драйвер.Някакви идеи?

Редактирано от black hawk (преглед на промените)

Здравейте,

Реших да не отварям нова тема,затото вече има такава тема и проблаема се появява след рестарт.От няколко дни след рестариране ми се появява прозорец за инстасилане на нов хардуер.След като дам next за да вида какъв хардуер се инсталира ми показва това screenshot1211200610751va9.pngза какво става въпрос.Не съм слагал никакъв хардуер ,проверих в Device Manager не видях да имам неисталиран драйвер.Някакви идеи?

Ами дори и да си инсталирал драйвърите е възможно след рестарт системата пак да поиска тези драйвъри.На мен лични това ми се получава след инсталиране на Hp Laserjet и ИнфраРед устройството.

Въпросът е кое е това устройство?Слагай дисковете с драйвърите един по един и което тръгне(малко по калпавия начин,но ако не знаеш кое е устройството ...).

Би трябвало да ти се появява и трей икона?

Въпросът е кое е това устройство?Слагай дисковете с драйвърите един по един и което тръгне(малко по калпавия начин,но ако не знаеш кое е устройството ...).

Би трябвало да ти се появява и трей икона?

Не стана надписа продължава да си излиза. sad.gif

Не стана надписа продължава да си излиза. sad.gif

А като му дадеш next не показва ли какво търси?

А като му дадеш next не показва ли какво търси?

След като дам Next ми показва,че инсталира някакви драйвъри(Windosa ми казва,че са неподписани) но интересното е това,че не съм сложил диск за драйвърите.След това като направя рестарт се получава същото.

• 4 седмици по-късно...

И аз имампроблем с един комп.Както си работи изведнъж екрана застива и нищо не действа.Направих рестарт и започна един постоянен цикъл на зареждане,самостоятелно рестартиране и пак отново.Изключих го от щепсела,включих го и пак същото.Какво ще ме посъветвате?

И аз имампроблем с един комп.Както си работи изведнъж екрана застива и нищо не действа.Направих рестарт и започна един постоянен цикъл на зареждане,самостоятелно рестартиране и пак отново.Изключих го от щепсела,включих го и пак същото.Какво ще ме посъветвате?

Това може и да е хардуерен проблем .Погледни какво пише в Event Viewer за грешката .

Наскоро имах подобен проблем с един компютър и се оказаха две неща едновременно:

1. едната пръчка рам беше дефектна

2. биосът не беше разпознал таймингите на рамта правилно

Можеш да направиш следното:

1. Направи CMOS Reset (дърпаш щепсъла от контакта, вадиш батерията, пиеш една бира и я слагаш пак. Ако пиеш бирата за под 15 секунди, изчакай малко :P ).

2. Погледни дали на рамта имаш лепенка с таймингите, влез в биоса, задай в настройките на рамта Manual и ги настрои според написаното, ако нямаш такава и случайно Windows стартира, ги виж с Everest.

3. Aко това не помогне или не можеш да стартираш Windows, трябва да пробваш рамта една по една (ако са повече от един модул).

Преди 2-3 месеца имах подобен проблем. Оказа се, че видеокартата ми се е прецакала.

ПП. Случайно видеокартата да е клокната?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Преди 2-3 месеца имах подобен проблем. Оказа се, че видеокартата ми се е прецакала.

ПП. Случайно видеокартата да е клокната?

Понеже нямаше как да тръгне го преинсталирах.От време на време пак застива екрана и показва син екран,като дава следната грешка:Stop:0x000000F4(0x00000003, 0x81FE2020,0x81FE2194,0x805C75B8).За съжаление текста ако пак го направи ще го дам по късно.

Понеже нямаше как да тръгне го преинсталирах.От време на време пак застива екрана и показва син екран,като дава следната грешка:Stop:0x000000F4(0x00000003, 0x81FE2020,0x81FE2194,0x805C75B8).За съжаление текста ако пак го направи ще го дам по късно.

Това ми прилича на температурен проблем. Влез в BIOS и виж температурите и оборотите на вентилаторите. Изчакай и виж как се променят във времето. След включването на компютъра най-много след около 5 мин трябва температурата да се стабилизира в разумни граници (зависи от модела на процесора).

Stop:0x000000F4(0x00000003, 0x81FE2020,0x81FE2194,0x805C75B8)

Проблем с харддиска - сменяй IDE кабели и молекса на захранването с друг и ако пак покаже същото ........ просто се ориентирай към нов харддиск .

Майче няма решение на моя проблем. sad.gif

Дали сме ти с kokomil две различни решения. Не казваш да си направил нещо по тези варианти, а проблемът ти едва ли ще се реши от самосебе си.

Дали сме ти с kokomil две различни решения. Не казваш да си направил нещо по тези варианти, а проблемът ти едва ли ще се реши от самосебе си.

Ето какво ми пише в Event Viewer след рестаета 147113_t.jpg и 147137_t.jpg.Нямам някакви сериозни проблеми,но гадното е това,че след всеки рестарт Уиндоуса ми казва да инсталирам някакви драйвъри.

Какво имаш включено в USB-портовете? Иначе можеш да пробваш да преместиш файла volume.inf от C:\WINDOWS\inf\ примерно направо в С:\ ;) ...

В USB-портовете нямам нищо включено.Като преместих volume.inf в C-то след рестарт не ми показва прозореца от първия ми пост,а се показа само иконката в трея.Стоеше около 20 секунди и се скри.

В USB-портовете нямам нищо включено.Като преместих volume.inf в C-то не ми изкара прозореца от първия ми пост,а се показа само иконката в трея.Стоеше около 20 секунди и се скри.

Така устройва ли те :rolleyes: ? Ако да, спри да го човъркаш, че да не влошиш нещата, а ако не - виж дали от Device Manager-a като провериш за промени (Action -> Scan for hardware changes) дали ще се появи такъв Generic volume при Storage volumes (трябва и да сложиш чавка пред View -> Show hidden devices, за да ти ги покаже) :nono: .

Така устройва ли те :rolleyes: ? Ако да, спри да го човъркаш, че да не влошиш нещата, а ако не - виж дали от Device Manager-a като провериш за промени (Action -> Scan for hardware changes) дали ще се появи такъв Generic volume при Storage volumes (трябва и да сложиш чавка пред View -> Show hidden devices, за да ти ги покаже) :nono: .

Ето какво ми дава,като сканирам 147378_t.jpg.Защо третата икона под Storage volumes пише неизвестен драйвър,явно от това идва проблема.

Ето какво ми дава,като сканирам 147378_t.jpg.Защо третата икона под Storage volumes пише неизвестен драйвър,явно от това идва проблема.

Май е точно това проблемното устройство, но не знам защо не го разпознава :lol6: ... Я виж дали ще ти пише и на него on Volume Manager на Location като цъкнеш два пъти на Unknown device :wors: ...

P.S.: Също така оттам копирай съдържанието на Device status тук.

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Май е точно това проблемното устройство, но не знам защо не го разпознава :lol6: ... Я виж дали ще ти пише и на него on Volume Manager на Location като цъкнеш два пъти на Unknown device :wors: ...

P.S.: Също така оттам копирай съдържанието на Device status тук.

Device Manager ми показва,че драйвърт се използва <ahttps://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_lol6.gif' alt=':lol6:'> 147482_t.jpgDevice status показва 147498_t.jpg.

Ами не знам какво да те посъветвам, освен да му дадеш десен клик и Uninstall на този Unknown device и да видиш как е след някой и друг рестарт...

P.S.: Прави ми впечатление, обаче, че на тебе драйвера не ти го разпознава като сертифициран от MicroSoft, а при мен го дава като сертифициран (което е логично, след като все пак те са си го правили)... Я качи и един шот на Driver-таба преди да си цъкнал на Driver details....

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.