Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Умря ми лаптопа - помощ

Featured Replies

Инсталирах Windows XP SP3 x86 (IE8 WMP11 BG Interface SATA-RAID) на НР/Compaq nc8230 както е писано във форума и уж всичко беше наред, сложих и драйверите от сайта на НР, Comodo, k-lite и таман щях да се черпя една бира за добрата работа и всичко се омаза. След рестарт горе в ляво излезе: 1782 - Disk Controller Failure, а долу в ляво: F10 - bios setup. След време се появявя на син прозорец: Drive Lock HDD Bay Password и един ключ нарисуван. Влизах в биоса, но там Drivelockpasswords i HDD Self Test options не са активни. До бутване от където и да е въобще не се стига за да мога да оправя нещата. Преди беше с Win 7 Ultimate, но му беше тежко та реших да го забързам. Моля, помагайте

Редактирано от bobsanbos (преглед на промените)

• Автор

Разбира се пробвах, но това DRIVE LOCK или както там беше си остава неактивно. А сега ми се появи: Non-System disk or disk error replace and strike any key when ready

Редактирано от bobsanbos (преглед на промените)

Пробвай да го стартираш с някакво live CD. Избор имаш - класиката KNOPPIX, Ubuntu и практически всяка линукс-дистрибуция. Ако тръгне и си намери всичкия хардуер, ще бъдем донякъде сигурни, че проблемът е или в харда, или в софтуера. Тогава можем да преминем към тестване на харддиска. Бих те посъветвал да вземеш едно прагматично решение и да преинсталираш, преди да направиш каквото и да било. Задай му да си вземе ОС от оптичното устройство, форматирай харда и преинсталирай. След това инсталирай драйвер по драйвер с рестарт, когато инсталационната програма го поиска. Не е изключено проблемът да е изцяло софтуерен. По този начин поне ще разбереш кой драйвер скапва работата, за да го избегнеш при следващата преинсталация. Досадно е, но друго от разстояние не мога да предложа.

Проблема ти е хардуерен ! Носи го на сервиз !

• Автор

Да де ама той отникъде не бутва - и от CD вкл. Само Ubuntu не съм пробвал - но и него ще опитам сега @Таз ГЛАДЕН :)))) ако си сигурен, че е хардуерно да го нося, но ако не си ще се набутам защото е извън гаранция вече

1782 - Disk Controller Failure това съобщение се появява когато имаш проблем с диска или контролера и то хардуерен ! Според мен си плаче сервиз ! Другият вариант е да го свалиш диска и да го закачиш на друг лаптоп да видиш да ли ще го разпознае или с преходник да го сложиш на десктоп !

Илийка, честит прякор на потребителя ти!

Мерси :)

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

• Автор

OOOOOOOOPS, @iliev72 извинявай, ама понеже на 2 лаптопа творя едновременно та съм копирал малко по-ниско. Ще ти купувам риза явно :)

OOOOOOOOPS, @iliev72 извинявай, ама понеже на 2 лаптопа творя едновременно та съм копирал малко по-ниско. Ще ти купувам риза явно :)

Не си падам много по ризите , но един суитчър може ;)

• Автор

Мерси за съветите - явно не му се ходи на сервиз защото взе та бутна от лайф цд, успях да отворя дивайс мениджъра и видях че не е инсталирал драйверите за блутута. Само че докато ги открия той заспа и след спиране и отново пускане пак не можа да бутне. Интересно че в биоса няма опция за зед на бутване откъдето да сложа цд да е 1-во, а съм сигурен че преди имаше. Има само за мултибут, ама то е друго - за USB devices. Възможно ли е биоса да се е променил сам ???

Ако можеш ресетни БИОС-а. Може наистина той да прави мизерията.

• Автор

Оправи се всичко без да пипам хардуера. Ако някой се интересува да пише че сега лягам изморен от борбата :clown:

Оправи се всичко без да пипам хардуера. Ако някой се интересува да пише че сега лягам изморен от борбата :(

Това не го прави повече! Хубаво изморен си, но на следващия или по-следващия ден можеш спокойно да напишеш решението. Доброто възпитание го изисква това.
  • Автор

Е то лошото е, че и аз не разбрах как точно се оправи. Бутна с лайф цд без да му пускам никаква програма - явно сам си намери нещо, защото си беше оправил и биоса. После му инстализах липсващите драйвери и заспа. Обаче забелязах че докато беше вкл. в мрежата не тръгна, а като остана само на батерия бутна. Не знам дали може да има нещо общо със захранването.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.