Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разчитане и тълкуване на символи и йероглифи

Featured Replies

Публикувано изображение Моля да ми помогнете да намеря значението на някои йероглифи. Пробвах в какви ли не сайтове,но така и никъде не успявам да намеря каквато и да е информация. Ако някой има информация по вапроса моля да ми помогне. По-точно искам да разбера кои са символите или йероглифите символизиращи успех, кусмет, щастие. Ще ви бъда адски благодарна за съдействието. :)

Редактирано от tigertron
Не пиши с 4-ки (преглед на промените)

• Отговори 123
  • Прегледи 103,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение Моля да ми помогнете да намеря зна4ението на някои йероглифи.Пробвах в какви ли не сайтове,но така и никъде не успявам да намеря каквато и да е информация.Ако някой има информация по вапроса моля да ми помогне.По-то4но искам да разбера кои са символите или йероглифите символизиращи успех,кусмет,щастие.Ще ви бъда адски благодарна за съдействието. :)

Успех - http://japanese.about.com/bl50kanji_seikou.htm

Щастие - http://japanese.about.com/bl50kanji_koufuku.htm

Късмет - http://www.stockkanji.com/Inspiration/Good+Luck.htm

Линк : http://www.manythings.org/kanji/

• Автор
:) Урааааааааа стана. Много благодаря. Ако знаех че някои ще ми помогне и ще си реша проблема толкова бързо, нямаше да се блъскам из сайтовете като идиот и то без никакъв резултат. Наистина съм много доволна и благодарна. :)

Редактирано от tigertron
Не пиши с 4-ки (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Здравейте! Имам нужда от помощ - купих си висулка за синджирче, във вид на йероглифа "енергия". Не зная обаче дали е китайски или японски /пропуснах да попитам продавачката дали може да ми каже нещо повече Публикувано изображение / Искам да открия сайт, в който да мога да видя дали това, което си купих дали наистина е този йероглиф и евентуално малко повече инфо. Търсих през Гугъл, но не можах да открия нищо от търсеното.

Някой може ли да ми помогне? :speak:

Редактирано от stanley56
Неясно заглавие (преглед на промените)

Здравейте! Имам нужда от помощ - купих си висулка за синджирче, във вид на йероглифа "енергия". Не зная обаче дали е китайски или японски /пропуснах да попитам продавачката дали може да ми каже нещо повече Публикувано изображение / Искам да открия сайт, в който да мога да видя дали това, което си купих дали наистина е този йероглиф и евентуално малко повече инфо. Търсих през Гугъл, но не можах да открия нищо от търсеното.

Някой може ли да ми помогне? :rolleyes:

Японски:

Публикувано изображение

Китайски:

Публикувано изображение

Не са ли еднакви ?

Така изглежда. За повече информация, картинките са линкове. Източник: about.com
  • 1 месец по-късно...
  • 3 месеца по-късно...

здравейте

имам един малко странен въпрос и този раздел ми се стори най-подходящият да го задам

та, искам да разбера значението на един йероглиф, единствените ми проблеми са, че не знам на какъв език е и че не знам кого и къде точно да питам :)

опитах се сам с гуугъл ама като не знаеш какво точно търсиш трудно се намира... :lock:

може ли някой да ми посочи сайт или личност, която може да ми е от полза в търсенето?

уточнявам - сайт с всички 543954300000000 йероглифа от някоя писменост не биха ми свършили работа Публикувано изображение

доста отдавна се ровя в нета и се опитвам да разчета едни йероглифи, но все не се получава Публикувано изображение някой ако ги знае и разбира ще съм му много благодарна ако ми помогне Публикувано изображение ако на някой му се отделят точно две минути, за да ми помогне да ми пише ;) мерси предварително ;)

доста отдавна се ровя в нета и се опитвам да разчета едни йероглифи, но все не се получава Публикувано изображение някой ако ги знае и разбира ще съм му много благодарна ако ми помогне Публикувано изображение ако на някой му се отделят точно две минути, за да ми помогне да ми пише ;) мерси предварително ;)

Взимаш един речник (хартиен), преброяваш чертичките в йероглифа, търсиш след това подобен на твоя в индекса и отваряш на страницата за да търсиш какво означава. Обикновено речниците са около 3500 йероглифа, което е достатъчно за да се четат книги и вестници (а, и табелки, де) :-)

здравейте

имам един малко странен въпрос и този раздел ми се стори най-подходящият да го задам

та, искам да разбера значението на един йероглиф, единствените ми проблеми са, че не знам на какъв език е и че не знам кого и къде точно да питам ;)

опитах се сам с гуугъл ама като не знаеш какво точно търсиш трудно се намира... :)

може ли някой да ми посочи сайт или личност, която може да ми е от полза в търсенето?

уточнявам - сайт с всички 543954300000000 йероглифа от някоя писменост не биха ми свършили работа Публикувано изображение

Веднъж ти отговорих - ами сложи нейде този йероглиф и дай да го видим, може някой да знае значението му или да може да го намери

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Взимаш един речник (хартиен), преброяваш чертичките в йероглифа, търсиш след това подобен на твоя в индекса и отваряш на страницата за да търсиш какво означава. Обикновено речниците са около 3500 йероглифа, което е достатъчно за да се четат книги и вестници (а, и табелки, де) :-)

Веднъж ти отговорих - ами сложи нейде този йероглиф и дай да го видим, може някой да знае значението му или да може да го намери

здравей

може би си отговорил в темата ми преди тя да бъде преместена като пост в този тук - очевадно неподходящ - раздел(за съжаление не мога да спомена причините, пък и не е позволено да коментирам модераторски "действия") и не съм видял отговора ти

както и да е

въпросното "нещо" е това тук

извинявам се за грозната рисунка...за грозния опит за рисунка искам да кажа :ph34r:

post-77132-1201092266_thumb.jpg

• 3 седмици по-късно...

можете ли да ми помогнете да разчета тези йероглифи? много ама страшно много искам да разбера. :huh:

post-149878-1202503500_thumb.jpg

• 1 месец по-късно...

можете ли да ми помогнете да разчета тези йероглифи? много ама страшно много искам да разбера. :)

Яниии88,

ще ми трябва известно време за да разбера какво значат, но преди това ще те светна в това какви хора предимно си татуират источни йерогрифи!

Това са обикновенно хора с интелектуално по ниско от средното ниво,

в повечето случаи живеят в по малки градове или села, или ако са от някой по голям град най вероятно са от някой много краен квартал,в това само по себе си няма нищо лошо, но те имат комплекс от това! Жените които си слагат тези татоси са предимно леки, докато мъжете са "селски" парчета тип к***ари! След казаното до тук няма да те учудя че почти винаги са фенове на попфолка и на всичкото отгоре поне в 50% от случаите дори не знаят какво си татуират ... тази половина от тях има за цел да впечетлява другите с нещо странно тъй като с други свои качества трудно могат да привлекат внимание към себе си! Естествено същите тези хора са с ниско национално самочувствие, защото ако имаха такова никога нямаше да си татуират нещо толкова чуждо от българщината!

Помисли си сериозно искаш ли да си като тях ...?

Иначе обещавам ти да намера квото мога точно за тези йерогрифи!

аз не искам да си татуирам йероглифи и няма такова намерение:clap: ако ще си татуирам нещо то би било нещо наистина важно за мен и тр да означава много за мен.това е татуировката на 1 мой познат и ми е мн любопитно какво означава.опитах се да разбера но не успях да открия и затова пробвам тук.благодаря за помощта.ще се радвам ако разбера:wors:)

Редактирано от qniii88 (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

До утре ще съм ти казал... Сестра ми учи японски език. :wors: За този, който е казал, че китайските и японските йероглифи съвпадат: Естествено! Японците имат 3 азбуки - Катакана, Хирагана и Канджи. Канджитата са йероглифи, взаимствани от Китайската култура. Обикновено те и се пишат по т.нар. "татуси". ;) Поздрави!

Редактирано от BoByS (преглед на промените)

Спешно ми трябва значението на този йероглиф ... хелп ми плииийс :help:

Ето ме и мен, както обещах!

Йероглифът се чете "sen". Може и "sumeru" - но meru-то се дописва с Хирагана. :help: Иначе значението му е: "боя, петно, отпечатано", а също така и "цвят".

Поздрави! :)

можете ли да ми помогнете да разчета тези йероглифи? много ама страшно много искам да разбера. :shy11:

моля ви спешно искам да разбера значението на тези йероглифи!!!

post-149878-1210015914_thumb.jpg

Редактирано от qniii88 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.