Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разчитане и тълкуване на символи и йероглифи

Featured Replies

Аз пък друго немога да разбера... търся някакъв символ да речем honest и ми излизат три символа... след това Honest Faith Love като символите отново са три.Първия е като първия от трите в honest , втория е като първия от двата символа от Faith и третия е същия като Love, тъй като там ми излезе само един символ за цялата дума.Та въпроса ми е,не съм учила янонски или подобен език и не разбирам от йероглифи и символи, когато думите са свързани в изречение и са по 3 символа например (всяка дума ) само първия символ ли се пише в изречението?!Мерси предварително.

за Китайски ли говорим???

• Отговори 123
  • Прегледи 104,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да,китайски или японски...

то тия езици не са като българския или европейските.

един и същи йероглиф може да означава различни неща.

и за едни и също нещо може да има различни йероглифи....

Редактирано от жоро щангата (преглед на промените)

Аз пък друго немога да разбера... търся някакъв символ да речем honest и ми излизат три символа... след това Honest Faith Love като символите отново са три.Първия е като първия от трите в honest , втория е като първия от двата символа от Faith и третия е същия като Love, тъй като там ми излезе само един символ за цялата дума.Та въпроса ми е,не съм учила янонски или подобен език и не разбирам от йероглифи и символи, когато думите са свързани в изречение и са по 3 символа например (всяка дума ) само първия символ ли се пише в изречението?!Мерси предварително.

виж тази статия в уики - може да ти е от полза

в прикаченият файл имаш начини за изписване и транскрибция на латинските букви към фонетични японски азбуки

надявам се да са ти свърши работа :P

50renshuu.pdf

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

здравейте

имам един малко странен въпрос и този раздел ми се стори най-подходящият да го задам

та, искам да разбера значението на един йероглиф, единствените ми проблеми са, че не знам на какъв език е и че не знам кого и къде точно да питам :)

опитах се сам с гуугъл ама като не знаеш какво точно търсиш трудно се намира... :)

може ли някой да ми посочи сайт или личност, която може да ми е от полза в търсенето?

уточнявам - сайт с всички 543954300000000 йероглифа от някоя писменост не биха ми свършили работа Публикувано изображение

за тая работа има специален софтуер.

например този

пише и говори Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Какъв е този медалион (ако мога така да го нарека Публикувано изображение ) ако някои знае да ми каже как се казва и ако има някакво значение сащо да ми каже :P;)post-194620-1245015056_thumb.jpg

наскоро търсеха подобен откраднат от някакъв музей бил на някакъв император от втори век преди христа

• 3 седмици по-късно...

Моля за малко помощ. Много търсех и нищо не намирам Публикувано изображение имам снимка на два символа и искам да знам какво означават. post-131795-1246568807_thumb.jpg

• 4 седмици по-късно...

А пък аз имам друг проблем с разчитането- с нов компютър съм, но йероглифите ми излизат като някакви правоъгълничета с числа в тях. Пробвах от регионалните настройки, но ми иска диск, който нямам. Опитах и с кодирането от браузъра (превеждам разни неща в гугъл), но отново не се получи. Имате ли идеи?

И се извинявам, ако не съм улучила темата... Публикувано изображение

Моля за малко помощ. Много търсех и нищо не намирам Публикувано изображение имам снимка на два символа и искам да знам какво означават. post-131795-1246568807_thumb.jpg

Двата символа всъщност са три и са си цяло изречение.

И означават: Мисълта поражда мощта.

Или още може да се преведе: Мисълта дава силата.

Първият йероглиф с четирите хоризонтални чертички и едната вертикална по средата с двете квадратчета и запетайки означава мисъл. Вторият - с кръстчетата и по-тясното столче се превежда като донася, а третият - по-широкото долно столче означава сила, мощ.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Двата символа всъщност са три и са си цяло изречение.

И означават: Мисълта поражда мощта.

Или още може да се преведе: Мисълта дава силата.

Първият йероглиф с четирите хоризонтални чертички и едната вертикална по средата с двете квадратчета и запетайки означава мисъл. Вторият - с кръстчетата и по-тясното столче се превежда като донася, а третият - по-широкото долно столче означава сила, мощ.

А ти имаш ли си книга с тези символи и от нея ли четеш, че знаеш значението на много от тях? ;)

Редактирано от Pulno_Kuku (преглед на промените)

А ти имаш ли си книга с тези символи и от нея ли четеш, че знаеш значението на много от тях? ;)

Не, просто тук хората заявяват, че търсят, а не намират. Аз за разлика от тях, като търся, намирам...

• 1 месец по-късно...

Здравейте,можете ли да помогнете и на мен в разчитането на йероглиф.И аз доста потърсих,но не можах да намеря нищо,което да съвпада.Много благодаря предварително

post-244400-1251814719,15_thumb.jpg

Здравейте,можете ли да помогнете и на мен в разчитането на йероглиф.И аз доста потърсих,но не можах да намеря нищо,което да съвпада.Много благодаря предварително

Този йероглиф означава молец. Само горният се превежда като по-общото инсект. Той фигурира при всички обозначения за насекоми като първи йероглиф и след него вече се изписва следващ йероглиф, сочещ вида на насекомото.

Произнася се нещо такова - ъъър.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Този йероглиф означава молец. Само горният се превежда като по-общото инсект. Той фигурира при всички обозначения за насекоми като първи йероглиф и след него вече се изписва следващ йероглиф, сочещ вида на насекомото.

Произнася се нещо такова - ъъър.

Много ти влагодаря!!!

Здравейте! Преди 3 години си направих татуировка. Уж знаех какво значи, но преди 2 месеца си викам я да проверя дали е това и се оказа, че не е. Сега не знам какво значи, ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен! Качвам ви снимка с татуировката:post-231867-1251897849,49_thumb.jpg

Здравейте, искам да помоля ако може някой да ми каже значението на този йероглиф. Благодаря много!

simvol.doc

• 1 месец по-късно...

Искам да разбера как се пише Сребрина на корейски,китайски,японски или арабски много спешно ми трябва искам да го татуирам.Мерси предварително!Спешно!

• 3 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...
  • 2 месеца по-късно...
  • 10 месеца по-късно...

Здравейте, можете ли да помогнете и на мен в разтълкуването на един йероглиф, доста потърсих, но не успях да намеря нищо, което да съвпада. Интерсува ме значението и евентулано произхода. Благодаря предварително.post-294114-0-65011300-1297947642_thumb.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.