Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разчитане и тълкуване на символи и йероглифи

Featured Replies

Здравейте!

Искам малко помощ, ако някой има някаква представа от йероглифи... Рових и в гугъл, но то дали са един или два йероглифа. :P

Става въпрос за ето това:

Публикувано изображение

Мерси много предварително.

Китайски йероглифи.

Вяра

Надежда

Любов

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 123
  • Прегледи 103,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много Ви моля,ако някой може да ми каже какво значи този йероглиф,когато си го татуирах ми казаха,че значело пари,но след като го търсих нищо подобно не се доказа.Питай и една китайка,но тя каза,че не знае как се казва на български.Моля,да ми помогнете,все пак съм си го изтъпанчила на гърба,пък аз съм малко суеверна.post-183143-1227685413_thumb.jpg

МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ С ТОВА НА ГЪРБА МИ МОООООЛЯЯЯ ВИИИ

Моля ако има някой запознат с тълкуванието на различни символи и може да разгадае тези и евентуално, какво значение имат, да ми помогне. Адреса на който може да пишете е [email protected]. Благодаря предварително Само искам да добавя, че тези символи се появиха на един черпак сякаш "от нищото" и съм малко объркан. Наистина ще съм благодарен, ако някой може да открие някаква символика и даде обяснение. Ако не се виждат добре снимките, мога да предоставя малко по-големи, ако има заинтересован да се опита да разгадае символиката

post-186293-1239184434_thumb.png

post-186293-1239184445_thumb.png

Редактирано от lubzdr (преглед на промените)

готин уебсайт си си спретнал :huh:

а, иначе, йероглифите значат буквално преведено: "деца, не носете за нищо на света черни кожени чехли по улиците и жалете балатумите"

сега сериозно - най-долният ми прилича малко на йероглфа, значещ "любов", но другите или са измислици, или татуировчика не го бива, защото не ми приличат на нищо.

ако искаш да си направиш нещо, което да не е такъв срам, посети ТОЗИ САЙТ и си намери добър татуировчик

Може ли някой да ми помогне с тези йероглифи? Ще ви бъда много благодарна :)

post-149878-1239879096_thumb.jpg

• 3 седмици по-късно...

Преди няколко дена си направих татоировка с китайски йероглифи,но не съм убеден че отзначава това което пишеше.Трябва да означава свобода?!Ще помоля,някой ако е запознат с тези символи да ми каже какво означава,все пак това остава за цял живот а е хубаво да знам истинското значение. Публикувано изображение

изментили са те

То е ясно че е така,но какво ли значат или може би е някаква безмислица? В каталога на студиото пишеше срещу тези символи "свобода",но като се прибрах google беше на друго мнение :)

• 2 седмици по-късно...

здравейте искам да ви попитам за някои саит в които да пише значението на йероглифи. Например на азбуката на древноегипетдски и всеки символ да е обозначен с коя бъква от нашта азбука савпада. Може да е с всякакви иероглифи. Благодаря предварително.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте на всички извинявам се предварително ако нещо съм объркал но сега се регистреирах и не ми е ясно всичко. Сега искам да ви разкажа на бързо за една моя случка преди много години бях в 5 клас на занималня и както си стоях на чина и изведнаж ми се появи един знак на лявата ръка между показалеца и палеца очерта се изпъкнал нагоре и доста релефен когато поисках да го покажа на госпожата ми той изчезна и повече не го видях по мен но сам го виждал на някои места по филми по средновековни картини не знам какво означава а той е КРЪГ и в него ПЛЮС интересното беше че не се стреснах и др. че беше уникален перфектната окръжност абе просто перфектна симетрия от тогава го търся неговото име и какво означава защо ми се появи на мен и т. н. надявам се да можете да ми помогнете или поне да ми кажете къде мога да разбера за него незнам дали мога да качвам снимки тук за да ви покажа точно как изглежда.

Здравейте на всички извинявам се предварително ако нещо съм объркал но сега се регистреирах и не ми е ясно всичко.

Сега искам да ви разкажа на бързо за една моя случка преди много години бях в 5 клас на занималня и както си стоях на чина и изведнаж ми се появи един знак на лявата ръка между показалеца и палеца очерта се изпъкнал нагоре и доста релефен когато поисках да го покажа на госпожата ми той изчезна и повече не го видях по мен но сам го виждал на някои места по филми по средновековни картини не знам какво означава а той е КРЪГ и в него ПЛЮС интересното беше че не се стреснах и др. че беше уникален перфектната окръжност абе просто перфектна симетрия от тогава го търся неговото име и какво означава защо ми се появи на мен и т. н. надявам се да можете да ми помогнете или поне да ми кажете къде мога да разбера за него незнам дали мога да качвам снимки тук за да ви покажа точно как изглежда.

виж тук

и тук

Хорос.

Богар-кръст - свастика на древните българи. За разлика от т.нар. келтски кръст при богар кръстът не излиза от рамките на кръга.

Нарича се още слънчев кръг и е една от най-използваните геометрични фигури от древните българи.

В астрологията е символ на Земята.

Публикувано изображение

Благодаря ви много за бързите отговори които получих не знаех че се казва ''келтски кръст'' но незнам защо ми се появи на мен да не би да имам нещо общо с тях дали ако ида при някоя врачка може да ми каже за какво става въпрос нека на който му се е случело нещо подобно да ми пише на лично съобщение или на скайп ''miro_____1'' а ето тук съм прикачил един файл как точно изглежда

_______.bmp

Редактирано от Izdignatiq (преглед на промените)

Благодаря ви много за бързите отговори които получих не знаех че се казва ''келтски кръст'' но незнам защо ми се появи на мен да не би да имам нещо общо с тях дали ако ида при някоя врачка може да ми каже за какво става въпрос нека на който му се е случело нещо подобно да ми пише на лично съобщение или на скайп ''miro_____1'' а ето тук съм прикачил един файл как точно изглежда

Яяя, не е келтски кръст това, което показваш. Когато краищата на кръста не достигат и не допират до стените на кръга, този знак се нарича Кръстът на освещението.

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Това е символ на Христос. Предназначението му е да отблъсква демоничните сили. Нарича се така, защото се е използвал при освещаване на храмовете - свещениците са рисували такива кръгове с кръстове в средата по време на освещаване на църковните сгради на всяка една от четирите им стени.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

;) защо ли ми се появи тогава .........

На този въпрос най-добре е да си отговориш сам. Нямам желание да те сугестирам. Но като за начало ето ти два джокера в един въпрос - защо ти е такъв ника, МИРо?

Здравейте.И аз исках да ви помоля ако може да ми кажете какво означава йероглифа и на какъв точно език е - китайски или японски?Надявам се да се вижда добре. post-234318-1243957616_thumb.jpg

Здравейте! Можете ли да ми помогнете с разтълкуването на едни символи, става въпрос за една реклама на водка "Флирт" от кампанията "Готови ли сте за довечера", тази където една жена-ангел чертае на капака на кола едни символи, въпросът ми е какво означават те? Наистина ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете :) !

_________.doc

Здравейте! Можете ли да ми помогнете с разтълкуването на едни символи, става въпрос за една реклама на водка "Флирт" от кампанията "Готови ли сте за довечера", тази където една жена-ангел чертае на капака на кола едни символи, въпросът ми е какво означават те?

Наистина ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете :) !

Колко бройки е оправила мацката за вечерта - не си ли броила с чертички ? I - една бройка, II-две бройки , III-три бройки, IIII -четири, и сложиш черта хоризонтално "-" това е петата бройка.

след това почваш наново - нова петица.

Накрая броиш само получените петици.

По-лесно е.

Никакъв символ не е, ами брой направени :) за вечерта

Колко бройки е оправила мацката за вечерта - не си ли броила с чертички ? I - една бройка, II-две бройки , III-три бройки, IIII -четири, и сложиш черта хоризонтално "-" това е петата бройка.

след това почваш наново - нова петица.

Накрая броиш само получените петици.

По-лесно е.

Никакъв символ не е, ами брой направени :) за вечерта

Мии не, не съм броила така Публикувано изображение ! Ехааа, супер си, много ми помогна, благодаря за бързия отговор :) !

Здравейте.И аз исках да ви помоля ако може да ми кажете какво означава йероглифа и на какъв точно език е - китайски или японски?Надявам се да се вижда добре. post-234318-1243957616_thumb.jpg

Китайски. Дълголетие.

Здравейте! Можете ли да ми помогнете с разтълкуването на едни символи, става въпрос за една реклама на водка "Флирт" от кампанията "Готови ли сте за довечера", тази където една жена-ангел чертае на капака на кола едни символи, въпросът ми е какво означават те?

Наистина ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете :wors: !

Ааа, това е много важен символ - показва на колко водки е мадамата. :lol6:

Lucia_free много благодаря за бързия отговор!!! :angry:

Аз пък друго немога да разбера... търся някакъв символ да речем honest и ми излизат три символа... след това Honest Faith Love като символите отново са три.Първия е като първия от трите в honest , втория е като първия от двата символа от Faith и третия е същия като Love, тъй като там ми излезе само един символ за цялата дума.Та въпроса ми е,не съм учила янонски или подобен език и не разбирам от йероглифи и символи, когато думите са свързани в изречение и са по 3 символа например (всяка дума ) само първия символ ли се пише в изречението?!Мерси предварително.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.