Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разчитане и тълкуване на символи и йероглифи

Featured Replies

Ето един сайт с богата колекция от китайски йероглифи и тяхното значение:

http://chineseculture.about.com/library/ex...characters3.htm

в този сайт има всякакви йероглифи и тяхното значение!ако се разровиш малко може да го намериш!!!

• Отговори 123
  • Прегледи 103,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ммм там съм ровила доста, може би не достатъчно, но намерих само Live the moment, нещо такова. Пък то не е съвсем точно това, което искам. Затова молбата за помощ пак остава ... :P Но мерси все пак qniii88 ;)

• 1 месец по-късно...

Бих искал помощ.И самокъм вас мога да се обърна с тази молба.Бих искал някой да ми покаже китайските йероглифи на(Impossible is nothing)-(Невъзможно е нищо).Благодаря ви предварително.

Бих искал помощ.И самокъм вас мога да се обърна с тази молба.Бих искал някой да ми покаже китайските йероглифи на(Impossible is nothing)-(Невъзможно е нищо).Благодаря ви предварително.

不可能的不是什么都

А някой може ли да ми прати йероглифи със значение "Улови мига" или нещо подобно ... :wors:

китайски: 捉住片刻

...но преди това ще те светна в това какви хора предимно си татуират источни йерогрифи!

Това са обикновенно хора с интелектуално по ниско от средното ниво,

...

Много генерално заключение правиш за човек,който пише така "източни". :wors:

Редактирано от Bat_Miro (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Интересува ме къде и как мога да разбера за едно нещо което сънувах наскоро, става дума за египетски или ацтекски символ медалион или нещо от сорта :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

нещо такова поне което помня триизмерен беше на пластове като към средата се вдълбваше.

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Интересува ме къде и как мога да разбера за едно нещо което сънувах наскоро, става дума за египетски или ацтекски символ медалион или нещо от сорта :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

нещо такова поне което помня триизмерен беше на пластове като към средата се вдълбваше.

Не знам колко добре си го възпроизвел,но май не е египетски.
  • 2 седмици по-късно...

Абе какво лъжете момичето йероглифът на сила се чете "чикара" и се пише като едно "ка" на катакана ... т.е. само втората част от картинката на dixi (вторият пост) ... ц ц ц :speak:

Публикувано изображение

Ето това е йероглифът на сила |-( на японски !!

моля ви спешно искам да разбера значението на тези йероглифи!!!

Вторият йероглиф от горе надолу е на покрив ,а последният,ако го виждам правилно е на боли ..... наскоро мисля,че ми разправяха за абсолютно същи йероглифи ... и ако си спомням правилно била няк'ва скорост ... обичам скоростите абе нш такова ама само,ако си спомням добре * а т'фа не ми се отдава никак *

Редактирано от Scater (преглед на промените)

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Много Ви моля,ако някой може да ми каже какво значи този йероглиф,когато си го татуирах ми казаха,че значело пари,но след като го търсих нищо подобно не се доказа.Питай и една китайка,но тя каза,че не знае как се казва на български.Моля,да ми помогнете,все пак съм си го изтъпанчила на гърба,пък аз съм малко суеверна.post-183143-1227685413_thumb.jpg

Много Ви моля,ако някой може да ми каже какво значи този йероглиф,когато си го татуирах ми казаха,че значело пари,но след като го търсих нищо подобно не се доказа.Питай и една китайка,но тя каза,че не знае как се казва на български.Моля,да ми помогнете,все пак съм си го изтъпанчила на гърба,пък аз съм малко суеверна.post-183143-1227685413_thumb.jpg

Мога да ти кажа само, че вторият знак от йероглифа е китайската дума за жена. Другите два не зная какво означават. Питай други китайци, тая, явно, е била неграмотна. Публикувано изображение

Със сигурност е значело пари за тоя дето те е татуирал....

Със сигурност е значело пари за тоя дето те е татуирал....

ужасна татуировка! Поне да беше роза или бодлива тел!

Правилно си суеверна. Според някой вярвания, свързани с магическите практики (а и не само с тях), писаното слово има голяма сила. Според някои хора, татуирането на нещо на тялото оказва пряко влияние върху живота на човека. Затова, трябва много да се внимава какво си татуира човек - а си си татуирал нещо лошо, а ти се е случило нещо лошо. Аха - без майтап! На някой от вас, който си е татуирал нещо случайно да му се променил някой аспект, от живота след направата на татуировката?

Правилно си суеверна. Според някой вярвания, свързани с магическите практики (а и не само с тях), писаното слово има голяма сила. Според някои хора, татуирането на нещо на тялото оказва пряко влияние върху живота на човека. Затова, трябва много да се внимава какво си татуира човек - а си си татуирал нещо лошо, а ти се е случило нещо лошо. Аха - без майтап! На някой от вас, който си е татуирал нещо случайно да му се променил някой аспект, от живота след направата на татуировката?

Да, и аз точно така мисля.Първата ми татуировка е вяра,надежда,любов.Сигурна съм,че атуировките,които символизират нещо,се отразяват.Затова ви моля,ако може някой да ми помогне ще съм Ви благодарна.

Да, и аз точно така мисля.Първата ми татуировка е вяра,надежда,любов.Сигурна съм,че атуировките,които символизират нещо,се отразяват.Затова ви моля,ако може някой да ми помогне ще съм Ви благодарна.

За мен е глупаво човек да се дамгосва. Татуировката остава за цял живот. Влиянието й върху разни аспекти от живота също. Глупаво е човек първо да си направи татуировка, а после да проверява какво значи и хм... дали наистина значи това, което си мисли, че значи.

За мен е глупаво човек да се дамгосва. Татуировката остава за цял живот. Влиянието й върху разни аспекти от живота също. Глупаво е човек първо да си направи татуировка, а после да проверява какво значи и хм... дали наистина значи това, което си мисли, че значи.

Глупаво,неглупаво,вече е факт.Разбира се това може да се промени.Блягодаря,Ви че се опитахте да ми помогнете.
  • 2 месеца по-късно...

Да. Този символ е китайски и означава РАДОСТ, УДОВОЛСТВИЕ, НАСЛАДА.

благодаря за бързия отговор :yanim:

• 2 седмици по-късно...

Здравейте.Истеглих си един гоблен с иероглифи от един руски сайт и искам да го ушия за човек ,който учи китайски,но не съм удедена в това дали правилно са написани иероглифите и дали действително имат посочените значения-ЩАСТИЕ,ПАРИ,ЛЮБОВ,ДЪЛГОЛЕТИЕ.Много ще се радвам ако някой ми помогне.ЕТО ГО И ЙЕРОГЛИФА

untitled.bmp

• 3 седмици по-късно...

Здравейте.Истеглих си един гоблен с иероглифи от един руски сайт и искам да го ушия за човек ,който учи китайски,но не съм удедена в това дали правилно са написани иероглифите и дали действително имат посочените значения-ЩАСТИЕ,ПАРИ,ЛЮБОВ,ДЪЛГОЛЕТИЕ.Много ще се радвам ако някой ми помогне.ЕТО ГО И ЙЕРОГЛИФА

И мен ме интерисува същият въпрост!

Здравейте!

Искам малко помощ, ако някой има някаква представа от йероглифи... Рових и в гугъл, но то дали са един или два йероглифа. :help wanted3:

Става въпрос за ето това:

Публикувано изображение

Мерси много предварително.

Редактирано от m!m139 (преглед на промените)

Здравейте!

Искам малко помощ, ако някой има някаква представа от йероглифи... Рових и в гугъл, но то дали са един или два йероглифа. :wors:

аз виждам три

имаше някъде подобна тема, потърси я

аз за пореден път се уверявам, че търсачката не работи при мен и дори думи от настоящата тема подминава, нека помогне друг с линк към съществуващата тема

открих темата c Google

третия символ всеки го знае - "любов", или както аз му казвам "неудобното столче"

Това би трябвало да разреши проблема с разчитането. Съдържа най-популярните 3000 символа, а твоите три срещнах сред най-популярните 300. Нужно е да имаш инсталиран китайски език на компа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.