Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова видеокарта,равностойна или по-добра от 8800 GT

Featured Replies

Kартата не отговаря на изискванията и е доста по-слаба дори от HD5670.

До колкото разбрах се играе Симс 2 а бюджета малък. И двете карти са идеални в случая.

Пък и да си призная мнението го писах още сутринта просто бях забравил да го постна.

Бих взел 240ката и за останалите пари едно свястно захранване (Автора не е споменал марка само ватове) или пък още малко Рам.

Картата може да подкара всички нови заглавия на посочената резолюция.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

До колкото разбрах се играе Симс 2 а бюджета малък. И двете карти са идеални в случая.

Пък и да си призная мнението го писах още сутринта просто бях забравил да го постна.

Бих взел 240ката и за останалите пари едно свястно захранване (Автора не е споменал марка само ватове) или пък още малко Рам.

Картата може да подкара всички нови заглавия на посочената резолюция.

Ами погледни заглавието на темата. На никой не е приятно, да ползва с 20 % по-бавна видеокарта от предната му. Че ще върви, ще върви, но автора е поставил някакви изисквания. Иначе, аз бих му препоръчал директно да сменя платформата и да взема от тая, колкото може, щом ще играе игри с ниски изисквания, макар никъде в темата да не прочетох, за какво ще се ползва видеокартата. Явно има някакви скрити съобщения, които са ми неизвестни :angry22:

• Автор

Ами погледни заглавието на темата. На никой не е приятно, да ползва с 20 % по-бавна видеокарта от предната му. Че ще върви, ще върви, но автора е поставил някакви изисквания. Иначе, аз бих му препоръчал директно да сменя платформата и да взема от тая, колкото може, щом ще играе игри с ниски изисквания, макар никъде в темата да не прочетох, за какво ще се ползва видеокартата. Явно има някакви скрити съобщения, които са ми неизвестни :angry22:

Не му е дошло още времето за смяна.Ако успея да опека 8800,ще е идеалния вариант.Между другото захранването май е от тези трудолюбиви хорица:

http://www.jnc.com.tw/mainpage.htm

П.С.Симс 3 се играе,а той има доста по-високи изисквания от Симс 2.Сега картата съм я даунгрейднал,за да не ,,замръзва" с артефакти,но на по тежките моменти от играта започва да насича и щерката недоволства.

Не му е дошло още времето за смяна.Ако успея да опека 8800,ще е идеалния вариант.Между другото захранването май е от тези трудолюбиви хорица:

http://www.jnc.com.tw/mainpage.htm

П.С.Симс 3 се играе,а той има доста по-високи изисквания от Симс 2.Сега картата съм я даунгрейднал,за да не ,,замръзва" с артефакти,но на по тежките моменти от играта започва да насича и щерката недоволства.

Изискванията на играта са минимални, явно замръзването се дължи на лоша патерица, или конфликт на "крака" с аналитичният апарат на антивирусната програма. Единственият вариант на Симс, който е с малко по-сериозни изисквания е пачнатият с "The Sims 3 Town Life Stuff"(излязъл през тази година , дори той не би трябвало да затрудни видеокартата, а в случаят с тази версия е изискването за по-голям обем свободна оперативна памет, от тази която има поставена на вашият компютър.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Изискванията на играта са минимални, явно замръзването се дължи на лоша патерица, или конфликт на "крака" с аналитичният апарат на антивирусната програма. Единственият вариант на Симс, който е с малко по-сериозни изисквания е пачнатият с "The Sims 3 Town Life Stuff"(излязъл през тази година , дори той не би трябвало да затрудни видеокартата, а в случаят с тази версия е изискването за по-голям обем свободна оперативна памет, от тази която има поставена на вашият компютър.

Всички разширения съм инсталирал и си е бая тежичка.Не е от самата игра,на PES 2011 също блокираше компютърът със артефакти и нужда от рестарт от ресет-а.След като намалих честотите на видеото,спря,но на Симса все още си го прави рядко.При клокната с около 10% карта си вървеше всичко мазно-мазно без проблем заради това,че РАМ-е само 2 Гб.

Изпечи я, ако не стане си вземи HD 6670 GDDR5 1GB или ако не ти стигат парите HD 5670 GDDR5 1GB, и 2-те карти са достатъчно добри да поткарат игри като Crysis 2, DIRT 3 и METRO 2033 с 40-50 fps.

Всички разширения съм инсталирал и си е бая тежичка.Не е от самата игра,на PES 2011 също блокираше компютърът със артефакти и нужда от рестарт от ресет-а.След като намалих честотите на видеото,спря,но на Симса все още си го прави рядко.При клокната с около 10% карта си вървеше всичко мазно-мазно без проблем заради това,че РАМ-е само 2 Гб.

Въпреки всичко си мисля че съм прав по отношение на оперативната памет. Не забравяй че от нея си хапва самата операционна система и цяла камара процеси на приложения, било то действуващи в оперативен или резидентен режим (или пък в стенд бай - заредени, но в изчакване). Добре ще е, да оставите включен мениджъра на задачи и да проследите обема използувана памет при игра(общият обем, не само този ползуван от енджина), особено по-динамичните сцени. Разбира се не изключвайте нарочно различните обикновено активирани програми, само за да покажете по-ниска консумация, а за да можете да проследите реално, как се натоварва системата. Когато наближите или надхвърлите обема физическа оперативна памет, или предварително зададен лимит, компютъра почва да използува заделен на твърдият диск дял, като допълнителен обем памет, и системата може буквално да заспи, поради голямата разлика в скоростта на ДДР2 срещу Pagefile.sys ...Впрочем преди време, може да не е било такъв проблем, но наглед обикновените програми които използувате с всяка по-нова версия(при ъпдейтване) стават все по-лакоми...

В момента примерно Лисичката(6.0) си ядва някакви си 443МБ заедно с контейнера за разширенията, а почти никакви такива нямам...Само 8 таба съм отворил...

• Автор

Изпекох я!Още снощи,разкачих охлаждането и ламаринката за прикрепяне към корпуса,сложих терморегулаторът на печката на 200 градуса/не е дигитален/,в една тава на четири топчета от алуминиево фолио за точно 10 мин.След като изстина,я поставих и с треперещи пръсти натиснах бутона за стартиране и ..о,чудо,мониторът изгря.Веднага я клокнах с Рива Тунер на около 8%.Снощи и днес дъщеря ми играе на Симс 3,като казва,че видимо играта й върви по-плавно/естествено,щом от даунклок минахме на овърклок :wink12: /.Днес от време на време проверявам темературата с Аида 64-не ми харесва-47 гр. в айдъл,но така си беше и преди печенето.Пастата е хубава-МХ-2.Ще видим колко ще изкара,ако има нови обстоятелства,ще пиша пак тука.

Поздравляния! 47 градуса в idle са много добра температура за тая карта и то в тия жеги. Моята държеше толкова, но като и засилвах вентилатора на 100 % . Иначе на 51-53 се чувстваше добре.

8800GT е класика в жанра. Бих казал, че е може би най-добрата карта до преди 2 години, а и не беше много евтина навремето. Не съм много запознат, но не е ли вариант да се намери още една такава карта и да се пуснат двете.

• Автор

8800GT е класика в жанра. Бих казал, че е може би най-добрата карта до преди 2 години, а и не беше много евтина навремето. Не съм много запознат, но не е ли вариант да се намери още една такава карта и да се пуснат двете.

Хич не беше евтина ,когато я купувах,над 360 лв май че.За съжаление дъното е ASUS P5Q Pro и не подържа SLI,а CrossFire.

Редактирано от ravema (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.