Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мога да взема до 500 лв.

Featured Replies

CPU Support List
  • Отговори 83
  • Прегледи 9,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Точно за това питам. Няма го в списъка с поддържани процесори.

• Автор

Е виж на това никой не обърна внимание. Аз исках ATHLON II X3 450, те ми викат "имаме 460" и аз се съгласих. Смятам, че като ида да го взема няма да има проблем. Все някой ще забележи или пък не ....

Погледни ако не е късно и към концепцията с интегрирани процесор и графика на AMD. Двуядрен процесор с интегрирана графика HD 6310. Никак не е зле за ежедневна работа и игри. Линк на съобщения.

• Автор

CM Elite 430 with 500w PSU AM3 Asrock N68-GS3 UCC AMD ATHLON II X2 245 (2.9Ghz) 4GB RAM(2x2) DDR3 1333 Kingston PALIT GTS450 512 D5 В края на краищата това е конфигурацията. Този процесор, може би ще дойде малко слаб, но за в бъдеще ще го сменя с по добър. В сряда ще взема частите и ще го сглобя сам, ако имам затруднения ще ви търся за помощ. Поздрави.

Вероятно ще ти трябва и охлаждане за този процесор... Не ти препоръчвам да взимаш това дъно и този процесор.

CM Elite 430 with 500w PSU

AM3 Asrock N68-GS3 UCC

AMD ATHLON II X2 245 (2.9Ghz)

4GB RAM(2x2) DDR3 1333 Kingston

PALIT GTS450 512 D5

В края на краищата това е конфигурацията. Този процесор, може би ще дойде малко слаб, но за в бъдеще ще го сменя с по добър. В сряда ще взема частите и ще го сглобя сам, ако имам затруднения ще ви търся за помощ. Поздрави.

Ако смея да попитам, защо се отказа от Athlon X3? Доста по-добре ще се държи при новите игри.

• Автор

Ако смея да попитам, защо се отказа от Athlon X3? Доста по-добре ще се държи при новите игри.

Оказа се, че този процесор го нямат наличен. Така, че ще се ориентирам пак към Х3 или Х4 (с доплащане)

Най-добре е. Като купуваш не си струва икономия от 20 лева при положение, че може да вземеш някое ядро отгоре за нищожна разлика в цената.

• Автор

Най-добре е. Като купуваш не си струва икономия от 20 лева при положение, че може да вземеш някое ядро отгоре за нищожна разлика в цената.

AMD Athlon II X4 640 Какво ще кажете за този? Става ли? Ще трябва да доплатя около 70лв.

Дай да видим точно де. Дай линк да му видим цената. Той процесора, че става е така (повече от ATHLON II X2 245) , само да не докара цената на някой по-сносен феном.

Този по-ми харесва, ако ти се дават толкова пари. Този е малко по-евтин. Само трябва да погледнеш дали са съвместими с дъното, защото излизам за малко и нямам време :huh:

Редактирано от kichuka (преглед на промените)

• Автор

Дай да видим точно де. Дай линк да му видим цената. Той процесора, че става е така (повече от ATHLON II X2 245) , само да не докара цената на някой по-сносен феном.

Този по-ми харесва, ако ти се дават толкова пари. Този е малко по-евтин. Само трябва да погледнеш дали са съвместими с дъното, защото излизам за малко и нямам време :huh:

http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=16601 Горе долу на една цена. От първия линк е съвместим с дъното, към него ли да се насоча?

Ако втория не е съвместим по-добре към първия. Втория е по-евтин. Има повече кеш памет и има шанс да се отключи до 4-ядрен (ако дъното го позволява и имаш късмет). Аз лично бих избрал кой да е от двата пред Athlon-а, който си посочил, но това си е лично мое мнение!

Аз съм с Athlon X4 640 и мога да кажа, че е добър процесор за обикновенна работа. Игри не играя, гледам филми, скайп, музика, браузване. Рядко го натоварвам над 20%, стои доста студен, но и имам добър въздушен поток. Аз съм доволен от него за нуждите, които имам.

Athlon II X4 640 е приличен процесор, но дъното не ми харесва. В крайна сметка, колко става бюджета, защото ми се струва, че може да се измисли и нещо по-добро?

• Автор

Athlon II X4 640 е приличен процесор, но дъното не ми харесва. В крайна сметка, колко става бюджета, защото ми се струва, че може да се измисли и нещо по-добро?

То всичко пристигна, остана само утре да избера процесор, така че късно е за смяна. Само избор на процесор

Ако бюджета ти стига за атлона го вземи щом са доволни хората. И все пак мисля, че този си струва (бих рискувал с шанса да го отключа). По-евтин е все пак, ако нямаш възможност за Athlon-a този процесор също е вариант и не е никак зле.

П.С. С моя процесор всички игри, които съм пробвал ми вървят на максимални настройки без проблеми, така че който и да избереш (избрания от теб и посочените от мен) ще ти върши работа.

• Автор

Доколкото видях Phenom II x2 555 ако се отключи работи като Phenom II x4 955 (който не се поддържа от дъното) Това значи ли, че ако случайно се отключи това ще доведе до проблем и всъщност няма смисъл да се опитва?

Редактирано от bstorm (преглед на промените)

Феномчето е за предпочитане при игри, защото разполага и с L3 кеш. При Атлоните тоя кеш липсва. Пробвал съм Athlon X3 450 при игри и да ти кажа, той е на нивото на един E6750, що се отнася до средните кадри, но има едно предимство - четирите ядра, които са полезни при най-новите игри, оптиммизирани за повече от 2 ядра. Например при Blaack Ops Атлонът показва добра производителност с GTX460, докато с E6750 играта често насича. При Batlefield 2 е същата работа - играта си иска 4 ядра. Има много други примери. Обаче при Far Cry II нещата са изравнени. Предполагам, без да съм пробвал, че Феномът ще се държи много по-добре при игри, заради наличието на L3 кеш. То и тестовете го показват де. Така, че ако имаш шанс с отключването на ядрата, цена няма да има :help wanted4: Обаче ако не стане, имаш само две ядра, което вече е кофти.

Доколкото видях Phenom II x2 555 ако се отключи работи като Phenom II x4 955 (който не се поддържа от дъното) Това значи ли, че ако случайно се отключи това ще доведе до проблем и всъщност няма смисъл да се опитва?

Точно тоз Феномец го бутах като четириядрен почти месец на Asrock N68S3- UCC, което си е пръчка, без да имам за това време проблеми при тестове, игри, брауз или филми... Но не бих разчитал за дълго време на подобно дъно. Отделно остава и въпроса на късмет дали ще получиш читав четириядрен...

Ха,bildera_, тук те хванах. L3 кеша на двуядрен Phenom не може по никакъв начин да компенсира липсата на едно или две ядра повече, пък какъвто шанс има да се отключи Phenom II, толкова е и шанса да се отключи четвърто ядро на Athlon II X3. Заповядай, поразгледай малко тестове на AM3 процесори и виж дали има игра в коятп Phenom II X2 да бие триядрен Athlon II:

Сводное тестирование процессоров AMD в игровых приложениях.

Такие разные Athlon II (часть 1)

Такие разные Athlon II (часть 2)

Тестирование Athlon II X3 440 в играх

Большой тест процессоров. Часть 1: Бюджетные процессоры

Ха,bildera_, тук те хванах. L3 кеша на двуядрен Phenom не може по никакъв начин да компенсира липсата на едно или две ядра повече, пък какъвто шанс има да се отключи Phenom II, толкова е и шанса да се отключи четвърто ядро на Athlon II X3. Заповядай, поразгледай малко тестове на AM3 процесори и виж дали има игра в коятп Phenom II X2 да бие триядрен Athlon II:

Сводное тестирование процессоров AMD в игровых приложениях.

Такие разные Athlon II (часть 1)

Такие разные Athlon II (часть 2)

Тестирование Athlon II X3 440 в играх

Большой тест процессоров. Часть 1: Бюджетные процессоры

Като писах поста усетих, че някой няма да ме разбере за L3 кеша. Имах предвид, че ако се отключи до четириядрен, L3 кеша влиза в работа. Надолу в мнението си казах, че иначе загубата е голяма - имаш само двуядрен процесор. Май не си ме разбрал нещо. А Athlon X3 дори да не се отключи, остават 3 ядра, което е по-добре от две. Исках да допълня мнението си, но се отказах. Сега разбра ли ме?

ПП: все пак ще напиша това, което мислех да напиша в предния си пост, а то е:

Ако аз купувах процесор, щях да се спра на Athlon X3 поради факта, че разполага с 3 ядра, а рискът да не отключа четирите на Фенома не си заслужава. Така пак ще си имам аналог на сегашния ми e6750.

Исках нещо подобно да напиша, но се отказах, за да не придобива още по-философски вид поста ми.

ПП2: благодаря за линковете, те само потвърждават моите наблюдения върху тоя процесор. А и няма как друго яче да бъде, след като лично съм го тествал.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Разбрах те, ама чак след уточнението. :) Просто при Phenom II X2 e безсмислен процесор и изобщо не бива да се обсъжда, освен ако не купуваш със сигурност отключваща се бройка. Athlon II X3 или X4 ще паснат идеално на конфигурацията.

• Автор

Поръчах Athlon II X4 640. Надявам се да няма нужда от смяна близките 2 години. Не съм някой запален геймър, та да играя игрите винаги на макс.

За следващите 2 години няма да има нужда от подмяна!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.