Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мога да взема до 500 лв.

Featured Replies

офтопик. Феном 555 дори да не се отключи си е доста добър процесор. Студен и с лекота се клоква. Пък и за повечето игри няма голямо значение дали си с 2 или 4 ядра.

• Отговори 83
  • Прегледи 9,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

офтопик.

Феном 555 дори да не се отключи си е доста добър процесор. Студен и с лекота се клоква.

Пък и за повечето игри няма голямо значение дали си с 2 или 4 ядра.

Ще си позволя, да не се съглася с това мнение. Да, преди година-две бе така, но сега не. Никак не е приятно, когато заради двуядрения процесор COD Black Ops насича, F1_2010 вади 25-30 FPS независимо от настройките на играта, а Batlefield 2 е същата трагедия. Не знам, какви игри играе колегата, но лично аз доста често се срещам с проблеми при игри, породени от двуядрения процесор. И най-кофтито е, че когато играеш шутъри, в най-напечения момент играта забавя ход. Иначе, да си обикалям природата с 60-80 fps, цена няма тоя двуядрен процесор :)

Ще си позволя, да не се съглася с това мнение. Да, преди година-две бе така, но сега не. Никак не е приятно, когато заради двуядрения процесор COD Black Ops насича, F1_2010 вади 25-30 FPS независимо от настройките на играта, а Batlefield 2 е същата трагедия. Не знам, какви игри играе колегата, но лично аз доста често се срещам с проблеми при игри, породени от двуядрения процесор. И най-кофтито е, че когато играеш шутъри, в най-напечения момент играта забавя ход. Иначе, да си обикалям природата с 60-80 fps, цена няма тоя двуядрен процесор :clap:

http://www.kaldata.c...howtopic=164388

Направих тест с няколко игри.

Графики не ми се чертаят, скрийншотове от игрите няма смисъл да качвам.

Transformers™ - War for Cybertron™

Crysis Warhead

Assassin's Creed II

Sniper Ghost Warrior™

Terminator Salvation

DarksidersPC

Резолюция е 1920x1080, настройките на всички игри са на средни.

Минималните кадри 28-30, максималните 60-65

В момента конфигурацията ми е:

Phenom II X2 555

и съответно B55 X4

Kingston HyperX 2GB DDR3

9600GT 512mb 256bit DDR3

Разлика между две и четири ядра в броя на кадрите няма.

Разлика обаче има в натовареността на процесора и времето на зареждане на игрите.

Година по късно резултатите са същите, при повечето игри влияе честотата на процесора, броя на ядрата е без значение.

Имам и някои промени по конфигурацията.

Kingston HyperX 2 х 2GB DDR3

Kingston HyperX 2 х 4GB DDR3

Asus ENGTX460 DirectCU TOP/2DI/768MD5

Наскоро превъртях Кризис 2 и да ти кажа хич не се усещаше дали играя с 2 или 4 ядра.

• Автор

От вчера съм с новия компютър и мога да кажа, че съм доволен. Пробвах няколко игри(bad company2, test drive unlimited2, mafia2) и всичките вървят на максимални настройки. Благодаря ви за вниманието, което ми обърнахте.

Честито! Може да покажеш малко снимки да видим как си подредил кутията. Може да ти се стори глупаво, но това е пренебрегван момент, който има доста значение.

• Автор

Честито! Може да покажеш малко снимки да видим как си подредил кутията. Може да ти се стори глупаво, но това е пренебрегван момент, който има доста значение.

Точно с това много се ядосвах вчера- с подреждането на кутията(на кабелите) Да си призная не се справих много добре, на като цяло и дъното и кутията не ми предлагат голям избор. Ще направя снимки и може да дадете някоя идея.

http://prikachi.com/images/731/3804731q.jpg

Аз лично съм набутал всички кабели зад шините, на които се закрепят хард дисковете и съм облепил кабелите с изолирбанд, а тези които позволяват съм вкарал в термошлаух. Кабела, захранващ процесора, който влиза в дъното може да "пъхнеш" между видеокартата и дъното, ако имаш достатъчно място ( през там прекарах аудио кабелите за предния панел и кабела за вентилатора, но в последствие се отказах от тях). Моята кутия също е от серия Elite и явно не са помислили за кабелите. Ето как се справих аз: тук и тук. Кабелите на захранването ми са доста къси и неподходящи за подреждане, плюс това нямам букси за видеокартата и ползвам ужасни на вид преходници (без тях изглеждаше по-добре).

Общо взето се постарай да скриеш някъде кабелите, които можеш. Ако ти се занимава можеш да облепиш с някакъв кит тези които се виждат или за по-елементарно като мен с изолирбанд.

Редактирано от kichuka (преглед на промените)

• Автор

Може ли да ми кажете само в какви норми е нормално да са температурите на процесора, видеото и дъното. По принцип се замислям да сменя охлаждането на процесора, че не се търпи шума под товар. В момента температурите под товар горе долу са следните: процесор до 57-58 видео до 70

Идеални са температурите.

Температурите са си нормални. При мен бяха почти същите, но вентилатора на процесора се "раздрънка" на първия месец още. Бях сменил вентилатора с един светещ и беше добре, но по-изгодно излиза да смениш цялостно охлаждането. Все пак не се налага да го сменяш заради температурите, а евентуално ако шума те дразни много.

• Автор

Температурите са си нормални. При мен бяха почти същите, но вентилатора на процесора се "раздрънка" на първия месец още. Бях сменил вентилатора с един светещ и беше добре, но по-изгодно излиза да смениш цялостно охлаждането. Все пак не се налага да го сменяш заради температурите, а евентуално ако шума те дразни много.

Именно заради шума. Над 50 гр. става много дразнещо.

Познато ми е. Ако решиш да отделиш някой лев за ново има богат избор от охлаждания и можем да ти препоръчаме.

• Автор

Познато ми е. Ако решиш да отделиш някой лев за ново има богат избор от охлаждания и можем да ти препоръчаме.

За това ще отделя някой лев със сигурност, но ще е след 10ина дни. Искам последно да ви попитам за рамта. Тя е A-DATA 1333, но в биос ми показва ддр3 800 (така и не видях от някъде да се правят настройки). Нормално ли е това и може ли да се вдигне честотата или да я оставям така и да не се занимавам с това?

• Автор

Ако задам от биос рамта да е на 667мхц, трябва ли да се пипа нещо по таймингите? В момента е на auto и е на 400мхц. Моля ви дайте някакво мнение, че ме мъчи това :shake_puter:

Ако задам от биос рамта да е на 667мхц, трябва ли да се пипа нещо по таймингите? В момента е на auto и е на 400мхц. Моля ви дайте някакво мнение, че ме мъчи това :shake_puter:

В една друга тема някой каза "щом върви добре не барай!". И аз абсолютно го подкрепям :D

Ако задам от биос рамта да е на 667мхц, трябва ли да се пипа нещо по таймингите? В момента е на auto и е на 400мхц. Моля ви дайте някакво мнение, че ме мъчи това :)

Пускай я на 667 (1333) MHz без да се плашиш. Таймингите си ги остави на ауто.

За хубаво видео захранването идва малко слабичко. За хубав процесор и дъно трябват около 300 лв за дъно с H61 и Intel i3. Кутията от сега ти я казвам- Cooler Master 430 Black и струва точно под 80 лв. РАМ-та за 4 GB ще отидат около 50-60 лв за нещо средно. Та до тука към 440 лв. За видеото няма да остане нищо и за захранването... По-добре е да се пести и когато бюджета понабъбне още малко да се вземе нещо по-добро.

А защо да се набутва ? Като на това дъно ако направи малък ъпгрейд на биоса ще може спокойно да си пусне 4 ядрен Атлон 640. Дори и ново дъно да вземе пак ще му стигнат парите.

http://www.jmt.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B8-cID=632/amd-athlon-ii-x4-631-26ghz-4mb-100w-sfm1-box-pID=16156/

http://www.jmt.bg/%D0%B4%D1%8A%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%B8-cID=631/gigabyte-ga-870a-ud3-sam3-amd870sb850-ddr3-pci-e-ide-sata3raid01510jbod-fdd-glan-8ch-ps2-spdif-usb30-esata-1394a-pID=10014/

http://www.jmt.bg/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8-cID=657/ati-sapphire-hd6750-1gb-ddr3-128-bit-pci-e-21-vga-dual-link-dvi-hdmi-bulk-pID=16034/

И евентуално ново захранване, само и единствено заради видеото.

http://www.jmt.bg/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5-cID=720/fortron-fsp400-60apn-400w-12cm-fan-204pin-sata-pID=5322/

Но ако вече имаш 400 Вата ще е достатъчно. Дори 350 ще е достатъчно за тази конфигурация. Нали допълнение към съществуващата.

• Автор

Снощи се случи нещо с компютъра. Без натоварване ми изкара артефакти. След рестарт нямаше проблем. Пуснах тестове за видеото и пак няма проблем. На какво може да се дължи това? Дали е дефект в дъно, видео, захранване? Знам, че не е тук мястото да питам, но става въпрос за компютъра, за който исках помощ от вас.

А защо да се набутва ? Като на това дъно ако направи малък ъпгрейд на биоса ще може спокойно да си пусне 4 ядрен Атлон 640. Дори и ново дъно да вземе пак ще му стигнат парите.

http://www.jmt.bg/%D...-box-pID=16156/

http://www.jmt.bg/%D...394a-pID=10014/

http://www.jmt.bg/%D...bulk-pID=16034/

И евентуално ново захранване, само и единствено заради видеото.

http://www.jmt.bg/%D...-sata-pID=5322/

Но ако вече имаш 400 Вата ще е достатъчно. Дори 350 ще е достатъчно за тази конфигурация. Нали допълнение към съществуващата.

За какво му е процесор хабящ до 100вата и работещ на 2.6ГХц. когато за десет лева в повече има модел от същата линия, но по-старото 45нм маска ядро, което работи на 3.0ГХц и харчи с 5 вата по-нисък таван на потребление на ток?

Ако толкова се държи на Гигите, то това дъно ще свърши също толкова добра работа, но е с 40кинта надолу в цената.

Малко по-добър, макар и малко по-скъп вариант на предложената карта. Въпреки това, заради дънната платка която е на прилично по-ниска цена, дотук сумата е с 15-тина лева по-ниска...

AMD Athlon II X4 631 е за сокет FM1 и няма как да го сложиш на дъно с AM3.

Снощи се случи нещо с компютъра. Без натоварване ми изкара артефакти. След рестарт нямаше проблем. Пуснах тестове за видеото и пак няма проблем. На какво може да се дължи това? Дали е дефект в дъно, видео, захранване?

...

Паметта на каква честота я пусна?

• Автор

Оставих я на auto (400mhz) Само за няма 10 мин я бях пуснал на 667, но това беше преди няколко дни.

Просто забравих да го добавя за автора на поста над моя. Благодаря!

Още нещо!: Според мен AMD Athlon II X4 631е безсмислено изпълнение от страна на АМД.

Оставих я на auto (400mhz) Само за няма 10 мин я бях пуснал на 667, но това беше преди няколко дни.

Понеже таймингите са ти на ауто, предполагам че дъното пуска паметта с много малки тайминги при тази ниска честота и затова се е получило така. Пускай я паметта на 667 (1333)MHz.

• Автор

Понеже таймингите са ти на ауто, предполагам че дъното пуска паметта с много малки тайминги при тази ниска честота и затова се е получило така. Пускай я паметта на 667 (1333)MHz.

Като пусна рамта на 667 и таймингите са 9-12-12-30 , но като я пусна на 533 таймингите са 7-7-7-20 (точно както трябва да са), затова мисля да я оставя на 533 и да се надявам, че това е проблема.

Редактирано от bstorm (преглед на промените)

За какво му е процесор хабящ до 100вата и работещ на 2.6ГХц. когато за десет лева в повече има модел от същата линия, но по-старото 45нм маска ядро, което работи на 3.0ГХц и харчи с 5 вата по-нисък таван на потребление на ток?

Ако толкова се държи на Гигите, то това дъно ще свърши също толкова добра работа, но е с 40кинта надолу в цената.

Малко по-добър, макар и малко по-скъп вариант на предложената карта. Въпреки това, заради дънната платка която е на прилично по-ниска цена, дотук сумата е с 15-тина лева по-ниска...

4 ядра 2 ядра ?

Забелязваш ли разлика ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.