Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

За сега се спрях на Elite-a, струва ми се добра покупка, а и цената и е доста добра и няма да ме е яд след време, ако реша да я сменям. Чакам вентовете, може би другата седмица са тук и я поръчвам. Обещавам, ще пусна няколко снимки "преди" и "сега"

Здравейте,хора.Тъй като скоро ще си купувам нова конфигурация за компа реших и кутията да сменя. Какво препоръчвате?

Здравейте,хора.Тъй като скоро ще си купувам нова конфигурация за компа реших и кутията да сменя. Какво препоръчвате?

Не препоръчвам нова кутия поне докато бащичкото не спечели някой лев от тотото. Впрочем за конфигурация от бюджетен клас става буквално всяка кутия и най-келявото китайско захранване...

Съгласен съм с sliderum, но просто като идея. Скоро попаднах на http://magazin.vtoracedka.com/product/Delux+MG858+/36/294, за цената кутията въобще не е лоша като се има на предвит, че идва с 230мм +120мм и възможност за 80мм от зад, а и въобще не е лоша в естетически план.Самата кутия е доста широка Дълбочина: 545 mm Височина: 245 mm Ширина: 495 mm

Супер.Веднага щом сабера парите (първо за частите , разбира се) Веднага я купувам.Мерси :)

Супер.Веднага щом сабера парите (първо за частите , разбира се) Веднага я купувам.Мерси :)

Аз лично винаги препоръчвам тази кутия. Ето я и в магазин в БГ: COOLER MASTER ELITE 430 BLACK - 79.82 лв. Но е факт и че всяка кутия би ти свършила работа за евтин компютър. Вече ако ще се играят игри, ще се слага мощно видео, мощен процесор и тн и тн има нужда от по-голяма и качествена кутия. За евтините компютърчета е все тая.

Аз лично винаги препоръчвам тази кутия. Ето я и в магазин в БГ: COOLER MASTER ELITE 430 BLACK - 79.82 лв. Но е факт и че всяка кутия би ти свършила работа за евтин компютър. Вече ако ще се играят игри, ще се слага мощно видео, мощен процесор и тн и тн има нужда от по-голяма и качествена кутия. За евтините компютърчета е все тая.

По-голяма и по-качествена кутия за конфигурация с по-специфични изисквания. Тази кутия, която си препоръчал, покрай всички положителни неща, които може да се кажат за нея, предлага и доста големи възможности за влизане на повече прахоляк в нея. :)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Съгласен съм с sliderum, но просто като идея. Скоро попаднах на http://magazin.vtora...x+MG858+/36/294, за цената кутията въобще не е лоша като се има на предвит, че идва с 230мм +120мм и възможност за 80мм от зад, а и въобще не е лоша в естетически план.Самата кутия е доста широка Дълбочина: 545 mm Височина: 245 mm Ширина: 495 mm

Малко по-малка и доста по-качествена, цък. Човекът, просто няма какво достатъчно голямо да слага, за да му трябва моделът на Делукс!

Малко по-малка и доста по-качествена, цък. Човекът, просто няма какво достатъчно голямо да слага, за да му трябва моделът на Делукс!

А ако в бъдеще се наложи да сложи нещо голямо? Вероятно ще прави като мен - 150 лева за още една кутия. И аз съм почнал с нещо малко и евтино, но доста бързо нещата се променят. Аз винаги препоръчвам CM690 в различните варианти. Всъщност, тая кутия ми я препоръчаха в тоя форум преди няколко години и изобщо не съжалявам, че успях да отделя 150 лева за нея.

А ако в бъдеще се наложи да сложи нещо голямо? Вероятно ще прави като мен - 150 лева за още една кутия. И аз съм почнал с нещо малко и евтино, но доста бързо нещата се променят. Аз винаги препоръчвам CM690 в различните варианти. Всъщност, тая кутия ми я препоръчаха в тоя форум преди няколко години и изобщо не съжалявам, че успях да отделя 150 лева за нея.

Твърде съмнително е, човека да събере скоро достатъчно пари за части, които да не се събират в предложената от мен кутия! Ако пък успее някак да забогатее, тогава никоя от предложените кутии, даже СМ 690 няма да е достатъчно добра. При положение, че е богат, човек поглежда към кутии за 300, че и повече лева...или евро...и повярвай ми има с какво да ги напълни, за което СМ 690 няма достатъчни характеристики, не само в смисъл на размери - само пари да има...

Твърде съмнително е, човека да събере скоро достатъчно пари за части, които да не се събират в предложената от мен кутия! Ако пък успее някак да забогатее, тогава никоя от предложените кутии, даже СМ 690 няма да е достатъчно добра. При положение, че е богат, човек поглежда към кутии за 300, че и повече лева...или евро...и повярвай ми има с какво да ги напълни, за което СМ 690 няма достатъчни характеристики, не само в смисъл на размери - само пари да има...

Вярвам ти.

Съгласен съм с всичко до тука. Но някъде по средата седи CM 430 Black. Пък и- има прозрачен панел. Гъзария (напълно ненужна), но все пак... Но избора е до някъде и до вкус и бюджет. А само да вметна- Кейбъл Мениджмънта в CM 430 направо SUX...

За мен е без значение какъв е "Кейбъл мениджмънта".Ще си взимам мощен процесор,евентуално и мощно видео но поооо-натам.Просто ми трябва кутия,която не задържа топлината толкова.

Редактирано от Svetoslav Neichev (преглед на промените)

За мен е без значение какъв е "Кейбъл мениджмънта".Ще си взимам мощен процесор,евентуално и мощно видео но поооо-натам.Просто ми трябва кутия,която не задържа топлината толкова.

За да не задържа топлина не става само с набутване на вентилатоти на всички възможни места! Колкото и да се пренебрегва кейбъл мениджмънта, първо изглежда много по- добре (естествено е въпрос на вкус), когато са подредени кабеляците, особено при прозрачен станичен капак и второ, нима кабеляка не стои на потока на въздуха? :)

При необходимост просто слагаш едно вентилаторче да изкарва топлия въздух на правилното място и няма какво толкова да му мислиш. :)

При необходимост просто слагаш едно вентилаторче да изкарва топлия въздух на правилното място и няма какво толкова да му мислиш. :)

Миналата седмица пробвах друга схема на разположение на вентилаторите, но се оказа, че компонентите държат с 1-2 градуса по-висока температура в idle. Махнах страничния вентилатор и го сложих отгоре да изкарва. Така имам два вкарващи - отпред за хардовете и отдолу и 2 изкарващи - отзад и отгоре. Както казах, тая схема е по-лоша от предната, в която имах 3 вкарващи и един изкарващ въпреки, че сега изкарващия работи на 1200 об/мин, а преди на около 870. Ама ме мързи да им сменям местата пак :)

Миналата седмица пробвах друга схема на разположение на вентилаторите, но се оказа, че компонентите държат с 1-2 градуса по-висока температура в idle. Махнах страничния вентилатор и го сложих отгоре да изкарва. Така имам два вкарващи - отпред за хардовете и отдолу и 2 изкарващи - отзад и отгоре. Както казах, тая схема е по-лоша от предната, в която имах 3 вкарващи и един изкарващ въпреки, че сега изкарващия работи на 1200 об/мин, а преди на около 870. Ама ме мързи да им сменям местата пак :)

Пробвай само с изкарващи. :)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

За да не задържа топлина не става само с набутване на вентилатоти на всички възможни места! Колкото и да се пренебрегва кейбъл мениджмънта, първо изглежда много по- добре (естествено е въпрос на вкус), когато са подредени кабеляците, особено при прозрачен станичен капак и второ, нима кабеляка не стои на потока на въздуха? :)

Добре де , хубаво,нека има хубав management.Мисълта ми е да охлажда добре

Ама то този мениджмънт също оказва влиание на охлаждането. Не искаш по средата на въздушният поток 1 сноп кабели, които да спират всичко. Виждал ли си насъбрали се клони в колоните на мост и как спират водата и действат като бент. Еми това се случва и с много снопове разхвърляни кабели и въздуха от вентилаторите.

Ама то този мениджмънт също оказва влиание на охлаждането. Не искаш по средата на въздушният поток 1 сноп кабели, които да спират всичко.

Виждал ли си насъбрали се клони в колоните на мост и как спират водата и действат като бент. Еми това се случва и с много снопове разхвърляни кабели и въздуха от вентилаторите.

Това се отнасяше преди всичко за противните, широки IDE кабели, особено за 80 жичните. След въвеждането на полукръглите САТА кабели, положението се промени коренно. Не само, че са с много по-малка ширина, но и благодарение на формата йм, няма никакъв проблем с обтичането от въздушният поток, освен ако са събрани на сноп и той, включая заедно със захранващи кабели, не е разположен на пътя на потока.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.