Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за 3TB HD

Featured Replies

Каква е уловката? http://www.multirama.bg/product/10090/tvard-disk-wd-green-3-tb.html некачествен ли е, или? защо е толкова евтин?

"Зеленият" е по-бавен (пести ток), с грижа за околната среда (тхнологии и материали ползвани). Диска е хубав, но не и за системен. По-скоро като склад. В края на крайщата си има 3 години гаранция ако нещо стане, което е достатъчно.

• Автор

да на мене точно за това ми трябва... имам си 500 GB, за системен, смятам, че е достатъчно качествен.. въпроса ми беше, да не би да прегрява лесно, да топли много и нещо такова... ще трябва ли да слагам още вентилатори :) а да под бавен какво имаш предвид, ще се влияе ли на скоростта ми на upload, защото съм ъплоудер на доста места и по сцен тракери и къде ли не, аз затова искам голям хард диск ...

Редактирано от xezzy (преглед на промените)

Че какво му е евтиното.. струва почти колкото 3х1 TB WD Blue, които са по-добри от Зелените. Не се притеснявай за прегряване, тази серия дори са по-студени от останалите.

• Автор

да де, ама това е 3ТБ цял хд ... едно е да имаш 3 диска по 1 Тб, друго е 1 диск от 3ТБ... а по въпроса ми с бързината, ще влиае ли на скоростта ми на upload след като файловете който upвам са на диска..

Редактирано от xezzy (преглед на промените)

Именно защото е 3TB цял хард, би трябвало да е значително по-евтин, тъй като в производството му са вложени по-малко материали и ресурси. Както и да е, няма да имаш проблеми със скоростта на ъплоуд, разликата в скоростите на четене/писане/запис не е чак толкова голяма, че да ти ограничава ъплоуда.

Не. Скоростта на четене е по-голяма от скоростта ти на upload. При всички положения!

• Автор

имате ли някакво по-добро или по-евтино решение? трябва ми "склад" около 2-3ТБ

защо е толкова евтин?

Защото е толкова евтин!

Защото след година и тази цена за 3ТБ, ще ти се струва твърде висока...

Защото...

П.П. Ама това 280 кинти, евтина цена ли е?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Що не си вземеш 2 WD 2000GB 64MB SATA III Green за по 135.16. Това прави 270,32 лв. По-евтино е, а и печелиш 1 TB отгоре. Пък и така имаш два физически независими, ако стане нещо не губиш всичко, а само 2-та TB, да не говориме че може да се вкарат в RAID примерно и да избият рибата дори на черният им събрат.

• Автор

This is really good idea! май наистина така ще направя, ама к'во речи за RAID, изобщо не знам за какво говориш, ама ми хареса идеята да избия рибата, така че ако имаш време да споделиш за какво иде реч :cool:

Що не си вземеш 2 WD 2000GB 64MB SATA III Green за по 135.16.

Тази цена не е актуална, реално е няколко лева нагоре, но все тая. За същите пари се взимат два EcoGreen F4EG, които са с по три плочи и са с по-добри характеристики от WD-то.

Що не си вземеш 2 WD 2000GB 64MB SATA III Green за по 135.16. Това прави 270,32 лв. По-евтино е, а и печелиш 1 TB отгоре. Пък и така имаш два физически независими, ако стане нещо не губиш всичко, а само 2-та TB, да не говориме че може да се вкарат в RAID примерно и да избият рибата дори на черният им събрат.

Не е нужно, даже е безмислено поставянето в РАЙД конфигурация, предвид типа работа, за която ще бъдат закупени. Авторът на темата е заявил, за информационна банка, по-нагоре в темата вече се писа, че ще се качва към тракери, също и "някой" беше написал нещо за скоростта на четене на информация от диска и скоростта на достъп до интернет, особено скоростта на ъплоуд...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

То, че няма- няма. Изтъквах евентуални предимства :P .

Ако ползваш повече физически дискове, употребяемата мощност на енергията е по-голяма, отколкото ако ползваш само един такъв диск. Бързината за качването на информацията за торентите ще е по-добра, ако ползваш повече на брой твърди дискове. Предимство на повечето на брой дискове е и вероятността при повреда да загубиш по-малко информация. С една дума по- добър вариант е да имаш 3 диска от 1ТБ, отколкото 1 диск от 3ТБ при други еднакви условия - цена, обороти на въртени на диска, вътрешната кеш памет и всичко друго. Единствено повече ток ще харчат.

Тази цена не е актуална, реално е няколко лева нагоре, но все тая. За същите пари се взимат два EcoGreen F4EG, които са с по три плочи и са с по-добри характеристики от WD-то.

Извинявай, за тези SAMSUNG 2000GB EcoGreen F4 5400rpm 32MB SATA II ли говориш или други имаш в предвид? Щото мен още на 5400 rpm ме "изгониха". Дали ще може линк към тези, които предлагаш?

Извинявай, за тези SAMSUNG 2000GB EcoGreen F4 5400rpm 32MB SATA II ли говориш или други имаш в предвид? Щото мен още на 5400 rpm ме "изгониха". Дали ще може линк към тези, които предлагаш?

Ами ще отварят учебният сезон и ще се купува техника за учениците - нормално е да има спекула с цените, пък трябва и кеш за новите модели чаркули, които ще се внесат основно този месец и началото на следващия. Всичко след средата на Октомври като внос, ще е инцидентно, а не планирано. Само да не са решили търговците, да почнат подготовката за Коледното "намаление" още от сега...

Коледното "намаление" най много ме радва! Мисля да си пазя парите за него!

от опит "зелен" и WD + ползване повече от шест часа на ден е равно на пари на боклука до 2 месеца ще имаш бед сектори

Извинявай, за тези SAMSUNG 2000GB EcoGreen F4 5400rpm 32MB SATA II ли говориш или други имаш в предвид? Щото мен още на 5400 rpm ме "изгониха".

Точно за тези. Престанете да давате съвети от фенщина, без да се информирате. Зелените ВД-та също са на 5400 оборота, уж се вдигали, ама в крайна сметка посочените хардове на Самсунг вадят по-добра производителност. Ама к'во да говорим, то още като предлагаш РАИД със зелени ВД-та и ми ставаш ясен.

Не знаех за скоростта. Разчетох се сега и се оказва, че не е упомената, но след запитване до WD от AnandTech са им отговорили че е под 6000 rpm и над 5400 rpm динамична. Малко по-горе вече казах, че изтъквах предимствата на 2 диска, не съм предлагал RAID... Ни няма значение. Винаги съм казвал, че ако някой сгреши задължително трябва някой друг да го поправи, за да се получи най-пълна и правилна информация от питащият... Желая лека вечер!

...да не говориме че може да се вкарат в RAID примерно и да избият рибата дори на черният им събрат.

...не съм предлагал RAID...

И повече чети, преди да действаш първосигнално. Обикновено това, което е написано на хартия от производителя, не означава особено много. Гледаш тестове, ревюта, сравняваш и си нагласяш картинката в главата. Ако имаш и практически досег до нещата, най-добре.
  • Автор

от опит "зелен" и WD + ползване повече от шест часа на ден е равно на пари на боклука

до 2 месеца ще имаш бед сектори

това какво трябва да значи? противоречи на почти всички коментари, значи искаш да кажеш, че няма да ми върши работа този хд ... и какво значи бед сектори?

Всички хардове имат лоши сектори. Просто на новите са извън "видимата" част. Всеки хард рано, или късно се разваля, но кога ще се случи това е божа работа. В този ред на мисли зелените WD-та не са лоши дискове. Просто са морално остарели. Вече на каква бройка ще попадне човек е въпрос на късмет.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.