Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за 3TB HD

Featured Replies

Бяхте споменали че при използване на WD Green при повече от 6 часа се появяват бад сектори - е не е така. Аз съм с WD Caviar Green 800GB от над година и не съм имал проблеми, а компа е денонощно включен. :)

Каква е уловката?

http://www.multirama...green-3-tb.html

некачествен ли е, или? защо е толкова евтин?

да некачествен е. всички WD са такива... винаги са били такива... за в момента най малък брак имат хитачи... аз съм фен на сийгейт ама от 7200.11 и нагоре брака и при тях стана голям... а от тия зелентите - връщали през февруари сме диск по гаранция произведен декември... и доста пъти сме връщали от тая марка дискове на по няколко месеца... те си идват фабрично с бая зелени сектори (такива ги показват MHDD и Victoria) и по някое време стават кафеви, червени и Х...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

...за в момента най малък брак имат хитачи...

Споко, те ся WD като ги купиха, ще ги оакат и тях :) Иначе може и да са издръжливи, но са по-шумни. Но нямам кой знае колко голям практически опит с тях, под 10 бройки. Иначе WD-та се връщат и зелени и сини, май само черен не съм връщал досега. И сийгейти сме връщали, но те пък се продават най-много и е нормално. Обаче не знам какво все се оплакват от тях и как го скапват тоя фърмуер, но един познат от две години е с РАИД 0 на два 7200.11 и няма проблеми. От 7200.12 вече са си ок и като фърмуер. Чакаме сега да видим дали ще се раздвижат нещата след като на практика останаха само тези двете фирми на пазара, или ще си направят картел. Но май Самсунг ще излязат най-големите хитреци и ще започнат да правят евтини ССД-та...

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Споко, те ся WD като ги купиха, ще ги оакат и тях :) Иначе може и да са издръжливи, но са по-шумни. Но нямам кой знае колко голям практически опит с тях, под 10 бройки. Иначе WD-та се връщат и зелени и сини, май само черен не съм връщал досега. И сийгейти сме връщали, но те пък се продават най-много и е нормално. Обаче не знам какво все се оплакват от тях и как го скапват тоя фърмуер, но един познат от две години е с РАИД 0 на два 7200.11 и няма проблеми. От 7200.12 вече са си ок и като фърмуер. Чакаме сега да видим дали ще се раздвижат нещата след като на практика останаха само тези двете фирми на пазара, или ще си направят картел. Но май Самсунг ще излязат най-големите хитреци и ще започнат да правят евтини ССД-та...

не всички 7200.11 за засегнати от фирмуерния проблем - за това на сайта се прави проверка по сериен номер... проблемът е че и те се пълнят с лоши сектори, включително и такива на които съм ъпдейтнал фирмуера с новия... просто и там плочите са с лошо качество... самсунг си продадоха подразделението за твърди дискове на сийгейт... на един клиент вече няколко пъти за няма половин подменяме сървърни сийгейти - все с лоши сектори... а сървъра си е със стабилно захранване, хардуерен райд и на UPS (не е някакъв пишман сървър...)

не всички 7200.11 за засегнати от фирмуерния проблем - за това на сайта се прави проверка по сериен номер... проблемът е че и те се пълнят с лоши сектори, включително и такива на които съм ъпдейтнал фирмуера с новия... просто и там плочите са с лошо качество... самсунг си продадоха подразделението за твърди дискове на сийгейт... на един клиент вече няколко пъти за няма половин подменяме сървърни сийгейти - все с лоши сектори... а сървъра си е със стабилно захранване, хардуерен райд и на UPS (не е някакъв пишман сървър...)

Колкото е по-голяма плътността на записваните данни и колкото е по-близо до предела на типа технология, която се използува в момента(вертикален запис), толкова е по-вероятно да зачестят дефектите. Причините са чисто физични и за да се намали степента на поражаемост са нужни сериозни инвестиции с цел повишаване качеството на изработка. Не всички компании са склонни да влагат такива средства, още повече че следва началото на нови технологии за запис на информацията на магнитните плочи, които ще дадат плътност от 3 до 15(или дори повече) пъти по-голяма, от максималната теоретична на сега използуваната. За усвояването на новите технологии в момента се правят най-големите инвестиции. Те ще позволят до 80-100ТБ обем на 3.5" твърд диск, който вероятно ще бъде достигнат към 2020-21г.

• Автор

в крайна сметка да не купувам, така ли?

Защо не, освен ако Вие не решите така. Никога няма да започне производството на пефектни устройства, които не дефектират, защото са добре направени, не се износват, защото са от перфектни материали и прочие. Сега се живее и ако имате възможност се възползувайте. Ако парите не са чак такъв проблем, просто отделете средства за по-качествена серия диск или дискове и толкова.

Ако имаш и практически досег до нещата, най-добре.

Разбира се. Само че, нито уча компютърна специалност, нито работя с компютри и компютърни компоненти. Досега ми е до това, което ползвам като машина и теоретично от форума и от ревюта. Компютрите са ми хоби и от сравнително скоро поччнах да се интересувам кое с кое как и защо: справка. Аз наистина благодаря за всички забележки които ми правите, защото аз също се уча, заедно със 90% от потербителите тук. Не се изразих правилно, коментирайки този RAID, идеята ми беше д аизтъкна предимствата на 2 броя HDD. Мисля, че с това с еприключва разискването.

Към автора: Ако имаш парите и ти трябва- взимай. Така или иначе нови технологии непрекъснато излизат. 2012 трябвало да паднат цените на SSD-тата и тн и тн. Ами ако чакаш, то никога няма да вземеш нищо. Сам казваш, че си ъплоудър. Аз съм бил в torrents.bol.bg 1 приятел е сега в Замундата. Напълно наясно съм, че ти трябва място. Взимай щом имаш нуждата и парите. А и никога няма идеално устройство. Всяка серия на абсолютно всичко има дефекти. За това са гаранциите, които се дават. Това означава, че устройството е конструирано да работи безпроблемно този срок и в случай, че се появи конструктивен дефект- то ще бъде ремонтирано/заменено.

Когато си купих моят WD Blue изкара около 15 минути. По средата на инсталацията на Windows-a предаде богу дух. Веднага ми бе заменен и си работи идеално. В края на крайщата това е претенциозна техника, която се транспортира на големи разстояни, винаги може да се случи нещо и винаги може да излезне от строя, дори да е с най-добрата изработка, но гааранцията е за това. Успех!

:D Ако ти трябва, взимай. Все едно да откажеш да взимаш храна, защото е блъскана с консерванти :shy11: Моят съвет е един, или два броя, според нуждите, от Самсунг EcoGreen F4EG.

...Аз наистина благодаря за всички забележки които ми правите, защото аз също се уча, заедно със 90% от потербителите тук...

Така трябва, критиката трябва да се приема конструктивно. Разбира се всички се учим и всички правим грешки, просто е добре да се избягват крайните мнения, особено, когато не сме напълно запознати с дадена материя. Винаги може първо да се провери, за т'ва е нета ;)

...2012 трябвало да паднат цените на SSD-тата...

SSD за сторидж в близките 2-3 години ще си остане мечта. А при стандартните дискове (и всъщност в каквато и да е техника) никой няма да позволи да се направи огромен скок в технологиите, които се продават на пазара, просто защото никой няма да има финансова изгода от това. Затова, авторе, спокойно може да си вземеш диск, без да се притесняваш, че след няколко месеца ще дойде радикално нов продукт на невероятна цена и ще се чувстваш прецакан.

...Това означава, че устройството е конструирано да работи безпроблемно този срок...

Според новите тенденции гаранцията означава, че производителят гарантира, че даденият продукт ЩЕ се развали след изтичането на някакъв период :rolleyes: Затова и вградените дефекти в новите лаптопи (особено НР), примерно.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

hitachi май добре, нямам идея как са зелените сийгейти дето са на 5900 оборота, но от тях съм виждал само по 2tb... отделно за да видиш всичките 3тб трябва софтуерна подддъжка - win7, linux, на xp до колкото четох не ставало, освен евентуално да се нацепи на дялове (не ми е попадал толкова голям диск)... но във всички случаи бих си взел 3 диска по 1тб вместо 1 дето е 3 - 3 пъти по сигурно е, особено с качествено захранване... или 1+2 тб тя цената е същатата, ако не и по ефтино пък може да ги направиш в jbod или raid пак да са като 1 диск...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.