Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Деинсталатори и почистване на упорити програми за защита

Препоръчан отговор

Виж това из линковете може да намериш нещо подходящо. http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...03141&st=15

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 209
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Става въпрос за ето тази програма: http://www.softkey.bg/catalog/program.php?...25&CID=1217

От Add or remove programs не се трие,от избора на uninstall на самата програма също.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Става въпрос за ето тази програма: http://www.softkey.bg/catalog/program.php?...25&CID=1217

От Add or remove programs не се трие,от избора на uninstall на самата програма също.

Трябва да имаш админ права :

ATTENTION! Only the user with administrator privileges may uninstall the Anti-keylogger™ program.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Remove KIS/KAV 2010

http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208279463

Download the archive: kavremover10.zip

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искам да съобщя, че последната версия на AppRemover не премахва успешно ESET NOD32 Antivirus v4 (А най-вероятно и ESET Smart Security v4). Вече е сигнализирано за проблемите с необходимата информация, за да коригират пропуските. Надявам се в следващата версия да няма такива проблеми.

Междувременно, ESET пусна свои деинсталатор:

http://download.eset.com/special/ESETUninstaller.exe

А и ето доста варианти за почистването на продуктите на ESET:

http://www.eset.bg/forum/viewtopic.php?f=3...71035a71d12897f

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

има логика в това,бях чел за "панда" че нямало нужда да се деинсталира + това така си оставали настройките ....но аз май-ще я махна.и понеже за пръв път ще правя това упражнение се чудя как се деинсталира и дали има нещо специфично?

Винаги за да не стане някоя каша е по-добре да си деинсталираш предишната програма. Препоръчвам ти, за деинсталация да ползваш тази програма. Това е Revo Uninstaller, и има многоезичен интерфейс, вкл. и български. Аз съм много доволен от нея. Линка е от официалният сайт!
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Винаги за да не стане някоя каша е по-добре да си деинсталираш предишната програма. Препоръчвам ти, за деинсталация да ползваш тази програма. Това е Revo Uninstaller, и има многоезичен интерфейс, вкл. и български. Аз съм много доволен от нея. Линка е от официалният сайт!

Антивирус не се деинсталира с такъв деинсталатор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Айде, бе! че аз до сега с какво съм деинсталиравал?

Fixer e прав, по-добре използвай предвидения за целта деинсталатор на съответната фирма - има нарочна тема за целта - http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=103141.

Ползвам постоянно Revo Uninstaller и съм много доволен от нея, но не и за защитни програми, защото има сериозен риск, можеш да пробваш с F-Secure например, та да видиш как се чисти сетне.

Що се отнася до конкретния въпрос на gibson58 - при смяната на версия 8 с 9 на Avira Premium не деинсталирах старата версия, но 9-ката в процеса на инсталиране ми изписа, че ще деинсталира старата 8-ма серия. Така че не съм правил нищо, програмата се справи сама. Но не знам дали тази екстра се отнася и до безплатната версия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Fixer e прав, по-добре използвай предвидения за целта деинсталатор на съответната фирма - има нарочна тема за целта.

Що се отнася до конкретния въпрос на gibson58 - при смяната на версия 8 с 9 на Avira Premium не деинсталирах старата версия, но 9-ката в процеса на инсталиране ми изписа, че ще деинсталира старата 8-ма серия. Така че не съм правил нищо, програмата се справи сама. Но не знам дали тази екстра се отнася и до безплатната версия.

Явно не сте ползвали тази програма! Деинсталацията с тази програма, протича в 4 етапа, които включват- създаване на точка за възстановяване, стартиране на вграденият към деинсталираната програма, деинсталатор, почистване на регистри, почистване на файлове. Програмата си е много добра, и до сега не съм имал никога проблем с деинсталация на антивируси: така съм махал и Авира, и Касперски, и Нортон.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Явно не сте ползвали тази програма! Деинсталацията с тази програма, протича в 4 етапа, които включват- създаване на точка за възстановяване, стартиране на вграденият към деинсталираната програма, деинсталатор, почистване на регистри, почистване на файлове. Програмата си е много добра, и до сега не съм имал никога проблем с деинсталация на антивируси: така съм махал и Авира, и Касперски, и Нортон.

Ти нещо не разбираш. Аз я използвам от много време им и са ясни възможностите, просто това е общ деинсталатор, а за антивирусен софтуер/защитни стени и т.н. е необходим точно определен деинсталатор за съответната програма. Принципът на работа на два такива деинсталатора е различен. Ако искаш си го използвай, но просто не давай съвети да на другите да го правят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти нещо не разбираш. Аз я използвам от много време им и са ясни възможностите, просто това е общ деинсталатор, а за антивирусен софтуер/защитни стени и т.н. е необходим точно определен деинсталатор за съответната програма. Принципът на работа на два такива деинсталатора е различен. Ако искаш си го използвай, но просто не давай съвети да на другите да го правят.

Не виждам абсолютно никаква причина, да не кажа, какво ползвам аз, при положение, че то е работило при мен, и то без проблем! И понеже гледам, че повече четеш за вируси, отколкото да си учиш училищните уроци, би ли ми казал с какво вреди посочения от мен деинсталатор, при положение, че след него, не съм намирал и следа от премахнатия антивирус? Редактирано от engineer (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Явно не сте ползвали тази програма! Деинсталацията с тази програма, протича в 4 етапа, които включват...

Напротив:

...Ползвам постоянно Revo Uninstaller и съм много доволен от нея, но не и за защитни програми, защото има сериозен риск, можеш да пробваш с F-Secure например, та да видиш как се чисти сетне.

Познавам детайлно програмата, но дори при непрепоръчителния агресивен режим на сканиране, който прилигам почти винаги при използването на Revo не е достатъчен, за да изчисти остатъчните файлове, които често са много сериозен проблем при опит за смяна на защитната програма. Всъщност, Revo и десетките й подобни програми практимчески стартират съотвения деинсталатор на премахваната програма и изчистват в някаква степен остатъчните регистри и файлчета в ОС, но не на 100% (та тя не е в състояние на изчисти повече скрити папки на кои да е програми в Documents and Settings (пресен пример от преди няколко дни с една от бетите на Opera 10). А точно това прави понякога невъзможно инсталирането на друга.

Аз неслучайно ти дадох пример с F-Secure, която се деинсталира или със съотметния инструмент от сайта на фините, или само и единствено от вградения в Windows деинсталатор, при това в определена последователност (модулите са много и всеки си е с отделен процес, съответно и деинсталиране). Иначе няма шанс, дори и с Revo (и това съм правил веднъж) да инсталираш Kaspersky на мястото на F-Secure или обратното, защото излиза съобщение за остатъчни файлове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не виждам абсолютно никаква причина, да не кажа, какво ползвам аз, при положение, че то е работило при мен, и то без проблем! И понеже гледам, че повече четеш за вируси, отколкото да си учиш училищните уроци, би ли ми казал с какво вреди посочения от мен деинсталатор, при положение, че след него, не съм намирал и следа от премахнатия антивирус?

Ще ти кажа, то стана ясно, че сам не можеш да разбереш. Взимам за пример антивирусния софтуер. При деинсталиране на която и да е антивирусна програма си има ясни и точни правила за правилното и премахване т.е. вградения деинсталатор например знае, че трябва да се изтрие, това, това и това, след което да се извърши еди кое си нещо и накрая да се направи рестарт на системата за правилно и сигурно премахване. Сега например при Revo има режим "Advanced", при който той за всеки софтуер си има един и същ метод - използва вградения деинсталатор, който си свършва работата както трябва и накрая е грубата грешка да не се рестартира системата, а да се почистят остатъците, които по принцип поне някои от тях трябва да се премахнат сами след рестартиране на системата. Това е грешката. Това не е нито сигурна деинсталация, нито правилна. Друго ще е, ако например се използва режим "Built-in" т.е. използва само вградения деинсталатор, тук вече става. На кратко: Има си определени стъпки, които трябва да се извършат и точно тези определени стъпки, няма да бъдат направени, ако се използва такъв деинсталатор, като Revo или Your Uninstaller.

Публикувано изображение Много ме кефи това, че се оправям без да барам нищо и че много хора ги е яд. По-добре мен не ме гледай, защото ако искам ще те матирам и на двете места (ясно ти е какво уча). По цял ден се занимавам с такива, като теб в училище и сте ми до болка ясни вече и ми е писнало отвсякъде, но какво да се прави... Всички идвате от един и същи университет и сте обучени по един и същи начин. Хванеш ли му принципа на един такъв робот и можеш да ги контролираш всички.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С четвъртия режим на Revo ми се е случвала непълна деинсталация на Avira Premium 9. Аз също ползвам този деинсталатор от доста време. След това никоя версия на Авира не може да се инсталира - още в началото излиза съобщение, че е налице инсталирана Avira Premium 9 и новата инсталация е възпрепятствувана. Оказва се, че почистването на регистрите е частично и има остатъци. В подобна ситуация съм се принуждавал да инсталирам някоя друга защитна програма. Поздрави

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Revo Uninstaller първо намира и стартира вградения де-инсталатор на самото приложението,след което при завършване на процеса ,се включва, като претърсва и почиства от остатъци(основното му предназначение).

Друг е въпроса,че ако не успее да го намери и стартира ,става мазало.Но до сега не ми се е случвал подобен гаф.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 6 месеца по-късно...

Георги ,от къде го измъкна това бижу..!Браво!Публикувано изображение

Мернах го в MBAM форума.

А тук има интересна тема затова кои програми имат тулбари:

http://www.calendarofupdates.com/updates/index.php?showtopic=16109&hl=shame&st=0

:wors:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А тук има интересна тема затова кои програми имат тулбари:

http://www.calendarofupdates.com/updates/index.php?showtopic=16109&hl=shame&st=0

:)

Най ме изкефи втората част на деинталаторите :) направо си златце,самородно при това :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Comodo v3.x Uninstal tool, found here: http://forums.comodo.com/index.php?action=dlattach;topic=5326.0;attach=1799

(fwconfig -uninstall -> ask to reboot -> & fwconfig & clicapi.dll are deleted)

P.s. Да уточня: Този инструмент горе, няма нищо общо с File_Registry_Cleaner

Инструмента на който съм дал линк се ползва ЗА деинсталация(замества оригиналния инструмент,ако той е повреден и не се стартира по някаква причина)File_Registry_Cleaner се ползва за почистване от остатъци,но СЛЕД преминала вече деинсталация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...