Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малък проблем с компютъра!

Featured Replies

Не гледай от коя година , а коя версия !!!

• Отговори 146
  • Прегледи 11,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

От мен една идея: ако ти се намира вентилаторче, опитай да го сложиш в кутията така че да духа към чипсета (МСР-то) и тествай като свалиш температурата как ще се държи. Според мен е много вероятно това да помогне, но без да тестваш .... Наскоро брах ядове поради тази причина с много откачен проблем. Успех!

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

• Автор

Мм.. нямам ...

Не гледай от коя година , а коя версия !!!

Как да я видя ?

Кажете какво да правя ? изтеглих но уиндоус да го инстлирам ли да видим дали ще е така ?

Хора моляви вече почвам да се отчайвам ...

Редактирано от djooini (преглед на промените)

Мм.. нямам ...

Как да я видя ?

Кажете какво да правя ? изтеглих но уиндоус да го инстлирам ли да видим дали ще е така ?

Хора моляви вече почвам да се отчайвам ...

Ето как. Аз използвам програмата Speccy, сигурен съм, че и AIDA64/Everest имат същите възможности.

Я уточни какво искаш да кажеш с частта "изтеглих но уиндоус..." Какво си изтеглил. BIOS-a ли?

Ами малко по-спокойно, никой тук не е задължен да рифрешва през 5 секунди и непрекъснато да пише. Още повече ни затрудняваш с този изказ, защото аз не мога да разбера какво си направил... И трябва да се задават въпроси...

• Автор
Публикувано изображениеИзвинявам се но съм притеснен! исках да кажа че съм изтеглил нов уиндоус и ако кажете ще го инсталирам на ново и пак ще форматирам С:\

Ти кажи какво стана с версията на BIOS-a 1-во...

Да, BIOS-a ти е стара версия. НО! Това по принцип не е проблем. BIOS се флшава когато всички други опции са изчерпани. Пак казвам, има шанс да се повреди дъното до степен в която д ане може да бъде поправено! Или да трябва да се търси програматор и тн и тн. Аз лично не препоръчвам флашването. Защо 1-во не пробваш с 1 рисет на BIOS-a? Поне не носи опасности то. Ето как става преди да си попитал: 1. Изключваш компютъра от контакта, всякакви кабели се разкачат, да остане само компютъра. 2. Изважда се батерията на дъното (кръгла, колкоот 50 стотинки). 3. Натиска се компчето за вклющчване на компютъра, както е разкачен от електрическата мрежа. Това се прави с цел да се разредят кондензаторите! 4. Чакат се 5-10 минутки. 5. Батерииката се поставя обратно на мястото ѝ. 6. Включва се се обратно в електрическата мрежа компютъра и се свързват монитор, миша и тн. 7. Компютъра се пуска.

• Автор

Процедурата със батерииката я направих! изкарах батерията за 10 мин. и натиснах копчето за включване! резултат има! но на надписа Welcome пак бави там ... по 10-15 секунди ... след като сложих батерията ми излезна този надпис ....

Ехоооо ???

Публикувано изображение

• Автор

Здрайвейте! отново! Значи преинсталирах уиндоус-а на ново! на чист формат! проблема с Coprocessor пак е на лице! Ще го оставя така да си е ако няма опастност... инсталирах най-новите драйвари за видеото нещо друго трябваше ли да се инсталира П.с. драйвара за чипсетата да го инсталирам ли ? забиването пак се появи ..

Направи както ти казва Bily-79. MCP е доста горещ и при такива условия може да работи некоректно.Между радиатора и чипа няма паста и при побутване между тях може да влезе прах,което води до влошаване на охлаждането.Радиаторчето се притиска от 2 пружинки захванати с 2 пластмасови закопчалки за дъното.На стария ми компютър с чипсет NForce4 бях сложил най-обикновена силиконова термопаста и имаше голям ефект.

Очевидно няма решение от вчера до сега. Отиваш в сервиз с малко парички и си обясняваш проблемите!

• Автор

Това е проблема че сега съм го по закъсал с парите ... пък родителите ми ще зимат нов ТВ.. и не искам ги притеснявам и с компютъра мисля да сменя каквото трябва къто почна училище ще кандидатствам за детски надбавки и стипендиите и така мисля да сабера някой лев и да сменя каквото трябва ... аа ако ми помогнат да флашна БИОС-А ? П.с. дали ще има полза ? и да не стане някакъв проблем да изгори нещо ??: Защо не го направиш сам? Ако имаш добре работещо флопи може и през него, но тази програма е на ASRock. Цитат Първо влизате в БИОС (става като се натисне <F2> веднага в началото на зареждането след бип сигнала следкато се отвори екрана на биос. избирате меню EXIT, след което със стрелките отидете на Load Optimal Defaults и потвърдете OK,Enter, след което F10 и Enter, И после ще флашваме.

Както споменах, високата температура на МСР-то може да доведе до много и различни проблеми, ето го проблема с който аз се преборих линк. Като го погледнеш е абсурдно, но след като го премислиш е напълно възможно .....

• Автор

Нещо не разбрах и какво искаш да кажеш ? погледах темата ти браво справил си се! и как да ъпдейтна дъното, процесора и паметта ? аз просто питах ако флашна БИОС-А дали ще помогне ... защото до сега не съм го флашвал и ще ми е за първи път ... ? П.с. Само искам да знам ако флашна БИОС-А ще имам ли проблеми някакви ? да изгори нещо ? дънно,памет,видео и т.н. ???

ама въобще не ме слушаш, за пореден път казвам: охлади МСР-то и виж дали това е проблема и при теб

• Автор

Как да го охладя ? само кажи как ?

П.с. Само искам да добавя че малкия жълт радиатор дето е на дънното направо гори къто го барнах имах чуството че ще се запали .... говоря за този !Публикувано изображение

• Автор

Ха... то вентилаторчето е хубаво и скъпичко ... но нямам място как да го сложа ...

Слага се на мястото на жълтичкото. Смисъл цялото жълтичко радиаторче се маха и се поставя това на негово място. Относно BIOS, ще се повторя. Ъпдейтва се само, когато всичко друго е изчерпано като вариант, защото крие опасности, ако не се направи правилно! За това и колегите все още ти предлагат други неща 1-во. Ако не можеш да си вземеш това вентилаторче, вземи каквто и ще да е, ако ще и от имаше едни шапки с вентилаторчета, нещо подръчно с което да го сложиш ако ще и с една телчица там, да направиш тест. Огледай какво имаш в къщи и виж дали не можеш да намериш нещо, колкото за самият тест, да го поставиш там. Не знам къде живееш, но ако си в по-голям град със сигурност имаш някъде компютърен магазин, дори най-обикновен вентилатор от 3-4 лв да се постави, колкото за теста пак ще се свърши работа.

• Автор

Значи аз предимно живея в Несебър ... но сега съм при баба ми в кърджали в кърджали къде може да има магазин за компютри ? и къто ида в магазина какво точно да попитам ? П.с. Значи отидох в един магазин и питах имат ли вентилатор за чипсет нали така се казва ? и теми отговориха че щяли да докарат след 1 седмица ... имам само едно охлаждане за процесор ... което ми остана с перка ... друго нищо нямам за тест в къщи ...

• 2 години по-късно...

Здравейте ! От доста време имам един един доста наболял проблем . Става въпрос за : NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430 . При преинсталацията на компа всичко е наред но след 2-3 дена драйвера се скапва , и VGA ми изчезва и като реша  да пусна някой филм компа ми казва че липсва някой драйвер . Преинсталирам само : 

W2K_XP този файл и се оправя , но това е само временно след 2-3 дена пак същата работа . Кажете защо се получава така и дайте някакъв съвет .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.