Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малък проблем с компютъра!

Featured Replies

• Автор

А ще може ли да помогнете с драйварите и със сичко останало сам няма да се справя ... Моля ви!

• Отговори 146
  • Прегледи 11,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Е не видя ли линка в предишния ми пост...там е описано как се сменя схемата:

Start => Control Panel => Power Options (опции на захранването) => change plan settings (промяна на настройките на плана) => Change advanced power settings (промяна на допълнителните настройки на захранването) => Processor Power Management (икономия на енергия от процесора) => System Cooling Policy (правила за охлаждане на системата) => направи го на пасивен => apply.

Публикувано изображение

Иначе този проблем пише. че се предизвиква от изключването на опцията Intel SpeedStep в BIOS-a на дънната платка:

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itproperf/thread/ed2e42e3-155f-42a2-8c75-c1c3f273a0ab

За драйвърите ок...но да караме едно по-едно...

• Автор

Благодаря че ще ми помогнете ! Това дето каза е изпълнено на пасивен е !!! П.с. Ще може ли утре да продължим че съм доста уморен от фитнес-а ? ако може ви пожелавам лека нощ! до утре в 08;30 или 09;30 съм на линия и да довършим проблема!

Редактирано от djooini (преглед на промените)

Лека...само че аз утре съм на работа и ще мога да влезна чак след 18.00 часа, но колегите ще са на линия. Вие наблюдавайте дали има подобрение след смяната на схемата... :super:

• Автор

Добър ден на всички! проблема пак изчезна след схемата ... да сме по сигурни го рестартирах вече два пъти ... и го изключих за 6 часа пак проблем нямаше дали е изчезнъл? П.с. Сега пък цс-а се развали нещо ... резолюцията е на половина преди играх на 600х480 сега пак съм на тази резолюция пък екрана ми е на половина ... ???

Това ще е вече заради втората грешка сигурно...каква е видеокартата за да ти кажем кои драйвъри да сложиш за нея... Ползваш вградената или външна ?

• Автор

Видео картата е NVIDIA GeForce 9500 GT (512 MB) Мисля че е вградена ... защото нямам вентилатор на нея ...

Не мисля, че е вградена...по-скоро няма вентилатор, защото е слабичка и сигурно е с пасивно охлаждане. Както и да е...пробвай с тези драйвъри: http://www.nvidia.com/object/win7-winvista-32bit-280.26-whql-driver.html

• Автор

Аз сега съм с тези!!! в момента! П.с. Значи дейнсталирах новите драйвари и сложих 275.33 драйварите за видеото с тях нямам пролем с цс-а ... ?

ами карай с тях тогава...може да е някакъв бъг в самите драйвъри. Как е сега положението...закрепи ли се ? За друго не се сещам...освен проверка за нова версия на БИОС-а за дъното (но това не е процедура за начинаещи) или дали е изключена опцията Intel SpeedStep. Ако няма други проблеми, по-добре си карай така и го наблюдавай. Изпълни ли всички препоръки от този пост: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=183523&view=findpost&p=2069253 Би трябвало да са намаляли процесите и в Task Manager-a. Обнови и версия на avast! чрез самата програма - има доста оправени неща в changelog-a.

• Автор

Със старите драйвари проблемите пак започнаха .... сега когато излезне надписа Welcome забива за 30 секунди ... Искам да попитам нещо ако сваля чисто нов уиндоус и го преинстаралирам на ново ще се оправят ли нещата ? NET Framework NGEN v4.0.30319_X86 услугите на Nero съветвам да си сложиш на Manual: C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexingService.exe C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexStoreSvr.exe Само тези не мога да намеря ... П.с. Ако това ще помогне дадоха ми уиндоус само трябва да го изтегля и кача на диск ... Това дали ще помогне!!?? ично аз бих флашнал БИОС, и да инсталирам на ново Windows7. За БИОС-а ви трябват ТЕЗИ файлове Първо влизате в БИОС (става като се натисне <F2> веднага в началото на зареждането след бип сигнала следкато се отвори екрана на биос. избирате меню EXIT, след което със стрелките отидете на Load Optimal Defaults и потвърдете OK,Enter, след което F10 и Enter, Стартирате и изчаквате да зареди Windows, спирате антивирусната програма и всички други които можете, Разархивирате сваления архив и стартирате AFUWIN, слагате отметка на Check All и ако попита за Биос файл посочвате ANF7Rdy2.10 и давате ОК(Flash), след което изчаквате да завърши операцията до край и следва рестарт. След като зареди системата може да рестартирате пак и да промените настройките в БИОС-а както е необходимо. Какъв Windows искате

Към автора на темата: изключи и включи сата-кабелите по дъното си и ако можеш направо ги подмени с нови и по-висококачествени.

• Автор

Смисъл да си купя нови кабели ... ? това със кабелите ще помогне ли ?

Защо постоянно питаш дали ще помогне...никой не е екстрасенс и всички стреляме на посоки. Нещо яко мазало става с този комп...може просто да липсва пълна съвместимост с Windows 7. Ако с XP няма проблеми, аз бих си останал с него...може и проблема да е хардуерен...я видеокарта, я дъно (кондензаторите), я захранването, я друго. Ако ще теглиш Windows нека да е MSDN релийз.

• Автор

Значи изкарах сички сата кабели пак е така .... с уиндоус ХР съм нямал такива проблеми ... но с уиндоус ХР не съм работил вече 2 год някаде .... П.с. Значи ще преинсталирам уиндоус-а пак с 7-цата ... но ще е нова версия ... с ето тази и ще видим какво ще стане ... "Windows 7 SP1 EN (MSDN-TechNet) [12.05.2011 New ISO files]" Колегата @androns, предлага да флашна БИОС-А ?

• Автор

преди да го флешнеш не е лошо да провериш да ли има по-нова версия ?!

На ? за кое дали има по нова версия ?

На ? за кое дали има по нова версия ?

БИОС-а :D

Оня проблем с високата температура на чипсета още ли е актуален? Ако е така, то дъното е пътник!

• Автор

Оня проблем с високата температура на чипсета още ли е актуален? Ако е така, то дъното е пътник!

Говориш за MCP-то ? ако е за него държи температура от 84 градуса ...

Как ?

Отиваш на сайта на производителя и спрямо марката и модела на дъното гледаш коя е най-новата версия на BIOS-a и теглиш съответно него.

• Автор

Отиваш на сайта на производителя и спрямо марката и модела на дъното гледаш коя е най-новата версия на BIOS-a и теглиш съответно него.

Ще може ли малко помощ ?

Марката и модела на дъното са ти ASRock ALiveNF7G, нали така?

Отиваш тук и след това 1-вият ти линк е: този и от страни имаш Download и като цъкнеш и на него ще видиш BIOS Download. И там си пише коя е най-новата версия на BIOS-a. В товят случай 2.10 от средата на 2008-ма година. Има смисъл да се флашва BIOS само ако си с по-стара версия и само ако е наложително. Причинатае, че крие рискове. Примерно трепване на тока, или спирането му може да прецакат дъното до степен в която да не може да се включи въобще. Има разни програматори, но това вече е свързано с ходене по сервизи и тн. Лично аз го препоръчвам като крайна мярка, след като всичко останало се е провалило и само ако не си с последната версия на BIOS-a. Флашване няма смисъл ако си вече с нея.

Още нещо, нз дали някой е препоръчал и дали е пробвано, но един рисет на BIOS пробван ли е?

• Автор

Не .... БИОС-А пише че е от 2006 година ...

Не .... БИОС-А пише че е от 2006 година ...

Сега какво да правя ? да флашна ли биос-а или не ? защото до сега не съм го правил ....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.