Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

• Автор

Връщат турбото във Формула 1

Дискусиите около новите правила за двигателите във Формула 1 в момента вървят с пълна сила, но вече е почти сигурно, че от 2013 година по пистите ще се върнат отново двигателите с турбокомпресор и максимален работен обем от 1500 кубически сантиметра. Това става по предложение на "Ферари", а аргументът е, че при постоянното нарастване на цените на петрола развитието на технологиите трябва да се насочи към икономии на гориво.

"Ако ние във Формула 1 искаме да помогнем с нещо на серийното производство, значи трябва да работим върху развитието на двигатели с турбокомпресор и директно впръскване, коментира Амедео Фелиса, главен мениджър на италианския гигант. - Това е най-доброто решение за позитивното развитие на масовите двигатели в бъдеще." От "Ферари" ще поискат и официално разрешение от ФИА да направят промяна в двигателите си. Подобряването на издръжливостта се налага след зачестилите проблеми на Скудерията от началото на сезона. "Рено" също помоли за "размразяване" на двигателите, които не били достатъчно мощни.

Източник: Монитор

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 3k
  • Прегледи 343,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

• Автор

Жан Тод: Дайте време на Шумахер

И президентът на ФИА Жан Тод удари едно рамо на Михаел Шумахер, чието завръщане във Формула 1 предизвиква противоречиви оценки. Французинът е близък приятел на седемкратния световен шампион от времето, когато му беше шеф във Ферари. "Дори само неговото присъствие кара много хора да отидат на състезанията", заяви Тод. "Интересът към шампионата тази година нарасна значително. За резултатите му е твърде рано да се съди. Лично аз ще изчакам края на сезона, за да мога да дам мнение дали е успешно завръщането му. Не забравяйте, че Михаел се върна след дълга почивка. Дори и да си велик шампион, ти трябва добра кола, за да се състезаваш с другите. Страстта на Михаел към гонките е същата. Не е тайна, че с него сме приятели, и мога да ви кажа, че предпочитам да го виждам зад волана на болид, отколкото на мотор, който е много по-опасен."

Бившият мениджър на Шуми Вили Вебер също смята, че е рано да правят изводи. "Засега се представя добре. Стана ясно, че няма да удари останалите в земята още тази година, но мисля, че през 2011 г. отново ще се завърне начело", заяви германецът.

Източник: 7 Дни Спорт

Гран при на Испания резултати - клалификация

1.Марк Уебър-Red Bull 1:19.995

2.Себастиан Фетел-Red Bull 1:20.101

3.Люис Хамилтън-McLaren 1:20.829

4.Фернандо Алонсо-Ferrari 1:20.937

5.Дженсън Бътън-McLaren 1:20.991

6.Михаел Шумахер-Mercedes 1:21.294

7.Роберт Кубица-Renault 1:21.353

8.Нико Розберг-Mercedes 1:21.408

9.Фелипе Маса-Ferrari 1:21.585

10.Камуи Кобаяши-BMW Sauber 1:21.984

11.Адриан Сутил-Force India 1:21.985

12.Педро де ла Роса-BMW Sauber 1:22.026

13.Нико Хюлкенберг-Williams 1:22.131

14.Витали Петров-Renault 1:22.139

15.Себастиен Буеми-Toro Rosso 1:22.191

16.Хайме Алгерсуари-Toro Rosso 1:22.207

17.Витантонио Лиуци-Force India 1:22.854

18.Рубенс Барикело-Williams 1:23.125

19.Ярно Трули-Lotus 1:24.674

20.Хейки Ковалайнен-Lotus 1:24.748

21.Тимо Глок-Virgin 1:25.475

22.Лукас ди Граси-Virgin 1:25.556

23.Карун Чандок-HRT F1 1:26.750

24.Бруно Сена-HRT F1 1:27.122

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

Голяма скука беше днес.Само 1 място за изпреварване на 1ви завой.Жалко,че загубихме 20 точки с тая катастрофа.

Маса много ме разочарова още вчера на квалификацията.

Какво те е разочаровал ,просто Алонсо с таланта си както каза и шефа на ферари е постигнал това време ,защото и при двамата е липсвало сцеплението,а от Маса не може да се очаква повече ....

Какво те е разочаровал ,просто Алонсо с таланта си както каза и шефа на ферари е постигнал това време ,защото и при двамата е липсвало сцеплението,а от Маса не може да се очаква повече ....

Голям талант ей :X все като някой друг е по-назаде неможе да кара, а Алонсо като е назаде колата му нестава :( истински талант

Браво на РБР и на Шимахер, жалко за нелепото отпадане на Хамилтън. Састезанията тази година ще бъдат повече от скучни.

Чакам с нетърпение Турция и Ф-дукта на Мерцедес :super:

Редактирано от ПеЧеН ЛиГлЮ (преглед на промените)

Бътън нападна Шумахер

"Не очаквах, че с неговия опит ще направи такова нещо"

Пилотът на Макларън Дженсън Бътън обвини Михаел Шумахер в опасна маневра срещу него по време на днешната Гран при на Испания. По думите на световния шампион от 2009 година пилотът на Мерцедес GP го е атакувал прекалено агресивно, за да си спечели позиция, при връщането на Дженсън на пистата от бокса.

"Наистина не виждах къде точно се намира Шумахер от външната ми страна. Той подходи прекалено агресивно, за да ме изпревари след връщането ми на трасето, и не ми остави никакво място да мина. Ако не бях намалил, щяхме да се ударим и може би да отпаднем и двамата. Не очаквах, че пилот с неговия опит ще направи такова нещо", заяви ядосаният Бътън. „После ми беше изключително трудно, защото на „Каталуния" е почти невъзможно да изпревариш равностоен болид, а и Михаел не е глупав. Той много добре знае как да се отбранява и не направи нито една грешка. Петото място не е лош резултат, но очаквах повече, защото колата ни тук беше бърза", завърши британецът.

formula1.sportal.bg

Ееее ся пък бил много агресивен. Тея верно незнаят кво искат.

Браво на Шумахер много добре се справи 40 обиколки държа Бътан...

Редактирано от ПеЧеН ЛиГлЮ (преглед на промените)

Уикенд в Монако Тренировка 1 13 Май 11:00 Тренировка 2 13 Май 15:00 Тренировка 3 15 Май 12:00 Квалификация 15 Май 15:00 Състезание 16 Май 15:00 ;)

• Автор

Фернандо Алонсо бе най-бърз в първата свободна тренировка в Монако

Бившият световен шампион Фернандо Алонсо бе най-бърз в първата свободна тренировка преди Гран при на Монако във Формула 1. В тренировъчната сесия на трасето, дълго 3340 км, испанският пилот на Ферари измина най-бързата си обиколка за 1 минута и 15.927 секунди. Алонсо спечели Гран при на Монако през 2006 и 2007 година.

Втори е германецът Себастиан Фетел Ред Бул-Рено с време 1 минута и 16 секунди, а трети се нареди полякът Роберт Кубица с Рено - 1 минута, 16.016 секунди. Световният шампион Дженсън Бътън от отбора на Макларън се класира едва осми. Британецът, който миналия сезон спечели състезанието за голямата награда на Монако, води в генералното класиране при пилотите с актив от 70 точки.

Втората свободна тренировка ще се проведе по-късно в четвъртък. Квалификацията за място е насрочена за събота, а състезанието ще бъде ден по-късно.

Източник: ТопСпорт

Тея вече се осраха :X :D:)

Не съм фен на стареца,но мисля,че не трябваше да го наказват.Не знам с каква цел ги дават тея наказания,но ако си мислят,че така се поддържа интрига жестоко се лъжат.Тея наказания от Спа 2008 много ме дразнят. :)

Не съм фен на стареца,но мисля,че не трябваше да го наказват.Не знам с каква цел ги дават тея наказания,но ако си мислят,че така се поддържа интрига жестоко се лъжат.Тея наказания от Спа 2008 много ме дразнят. :)

Попринцип имат право да го накжят, но немога да разбера защо са пуснали зеленит светлини като поправилник трябва да си е с жълти. Хем по правелник неможе да изпреварват, хем зелените флагове и светлини им позволяват, а ся де.
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор

Ф1 се връща в САЩ с нова писта в Тексас

Гран при на САЩ ще се завърне в календара на Формула 1 през 2012 г. Това съобщи лично собственикът на търговските права на Ф1 Бърни Екълстоун. Домакин на състезанието ще бъде столицата на щата Тексас - Остин, където ще бъде построена нова писта. Според британския милиардер договорът за домакинство с промоутъра Full Throttle Productions и неговия партньор Таво Хелмунд ще бъде подписан поне до 2021 г., като трасето ще бъде супермодерно. Засега обаче още не е ясно къде точно ще бъде изградена пистата.

"За първи път в историята на Формула 1 в САЩ ще бъде построена писта от световна класа, която да приеме Гран при, каза Екълстоун. - Изминаха цели 30 години, откакто американската Гран при се проведе на писта, специално построена за такъв тип състезания в "Уоктинс Глен". Стартовете там бяха много успешни и ние искаме да постигнем отново същото в Тексас."

Досега Гран при на САЩ се е провеждала на "Себринг" (1959 г.), "Ривърсайд" (1960), "Уоткинс Глен" в периода 1961-1980 г., Лонг Бийч (1976-1983), после на градските трасета в Лас Вегас (1981-1982), Детройт (1982-1988), Далас (1984), Финикс (1989-1991) и накрая на пистата "Индианаполис" (2000-2007).

Източник: Монитор

• Автор

15 нови отбора са кандидати за 2011 година

Поне 15 отбора са изявили желание да заемат последното място на стартовата решетка през 2011 година. От италианския сайт „422race.com" съобщават, че ФИА е написала писмо до всички, които имат желание да заемат освободената от USF1 позиция. 21 юни е крайният срок за реалното подаване на документи от страна на отборите, като тогава те трябва да заплатят и такса от 12 750 евро. Сред фаворитите са успешният тим на АРТ от GP2 (оглавяван от Никола Тод, син на Жан Тод) и испанците от Епсилон Еускади. „422race.com" допълват, че може да бъде избран повече от един отбор, ако Испания Рейсинг или Заубер например имат някакви финансови проблеми.

Източник: clubs1.bg

Честито на всички фенове на Мак. :clap::yanim: Мисля,че заслужавахме победата.Темпото беше като на биците.Не отричам,че имаше и късмет,но това е спорта.След катастровата изпреварването между двата макларъна много ме зарадва :P:wors::cool:

За жалост, не можах да гледам състезанието, понеже бях на работа. Ядосах се, като разбрах за тая катастрофа! Онова ла*но Фетел се мисли за голяма работа, но гащичките му са още жълти! Последните състезания показа, че от него трудно ще стане добър пилот и това явно го изнервя! Това се отнася и за чернилката, която вече се задъхва. Изкуствените фаворити днес се възнесоха, но още следващото състезание, според мен, ще си отидат по-мастата - там, където чакат новобранците!

За жалост, не можах да гледам състезанието, понеже бях на работа. Ядосах се, като разбрах за тая катастрофа! Онова ла*но Фетел се мисли за голяма работа, но гащичките му са още жълти! Последните състезания показа, че от него трудно ще стане добър пилот и това явно го изнервя! Това се отнася и за чернилката, която вече се задъхва. Изкуствените фаворити днес се възнесоха, но още следващото състезание, според мен, ще си отидат по-мастата - там, където чакат новобранците!

Ха ха ха това е или фен на Алонсо настроиката или на керпенлията които е в борба със средняците и пилот без победа във ф1и негов съотборник го прави за смях .

Пилота които прави формулата интересна е Хамилтън колкото и да ви тежи .

Ха ха ха това е или фен на Алонсо настроиката или на керпенлията които е в борба със средняците и пилот без победа във ф1и негов съотборник го прави за смях .

Тук си много прав.Той има най-много изпреварвания от началото на сезона и вчера също направи две.Дано тези,на които им предстои да се изявяват в спорта са борбени като него.

Нищо не ми тежи, що се отнася до F1. Други неща ми тежат и те нямат нищо общо с автомобилите и автомобилните спортове. Знаем го твоят бразилски Голф на +400 к. Знаем и какъв надут балон си. Бегай се скрий някъде около екватора и не ни тормози с глупавите си изказвания.

Нищо не ми тежи, що се отнася до F1. Други неща ми тежат и те нямат нищо общо с автомобилите и автомобилните спортове. Знаем го твоят бразилски Голф на +400 к. Знаем и какъв надут балон си. Бегай се скрий някъде около екватора и не ни тормози с глупавите си изказвания.

ха ха ха какво знаеш ти за бразилския ми голф (една от бившите ми коли ) от къде на къде се сети да го споменеш в тема която изобщо не е за голфове !

А все си мисля че не си ти човека дето ще ми казва къде да ходя а още по малко да се скрия . Крият се такива комплексирани професионслни мишки дето се успокояват че останалите са надути балони . Ама твоите квалификации изобщо не ме имтересуват ако ще спорим за ф1 даваи щото и там съм надут балон ама по добре надут от колкото вече спукан !

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Хамилтън отнесе Ред Бул в Канада

Люис Хамилтън спечели първа стартова позиция за днешното Гран при на Канада с фантастична последна обиколка след изтичането на редовното време на третата квалификационна сесия. Британецът издуха времето на Марк Уебър, който остана втори и така монополът на Ред Бул върху първото място на старта бе нарушен в осмия кръг от сезона.

От втора редица ще стартират Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо, който изпревари световния шампион Дженсън Бътън. Квалификацията бе добра за Витантонио Лиуци, който се добра до шесто място. Михаел Шумахер остана 13-и, след като изпусна завой в последната си обиколка във втората сесия и остана извън първите десет.

Източник: 7 Дни Спорт

Маковете почнаха да показват зъби ! Хамилтън освен редбулите няма кои да го спре . Израсна много и вече трудно ще бъде спрян. Керпенлията колко време ще му трябва да развие каруцата на Браун ? Нико пак го сложи на мястото му , уж дълга база кара ...

Маковете почнаха да показват зъби ! Хамилтън освен редбулите няма кои да го спре . Израсна много и вече трудно ще бъде спрян.

Керпенлията колко време ще му трябва да развие каруцата на Браун ? Нико пак го сложи на мястото му , уж дълга база кара ...

За мен Хамилтън все още не е израснал достатъчно. А за това, кой може да го спре освен редбулите - Бътън и Алонсо. Все пак залагам на Марк и в това състезание.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.