Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

Ферари избухна: Завръщането на Шумахер е неморално

"Михаел няма да открадне информация", казва Монтедземоло

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло се изказа днес доста странно и остро за завръщането на Михаел Шумахер във Формула 1 с тима на МерцедесGP. По време на презентацията на новата кола на Скудерията F10, босът призна, че никога не е очаквал легендата на "Черните кончета" да кара някога за друг тим. Монтедземоло определи неговото сензационно завръщане в Гран при като неморално. В думите на италианеца личеше разочарование, и за първи път Лука се изказва по такъв начин за седемкратния световен шампион. Миналата година от лагера на Ферари се чуваше най-често думата "изненада".

Монтедземоло разкри още, че се чувства отговорен за завръщенето на Шумахер и за неговото желание отново да кара в шампионата. Михаел се отказа от спорта в края на 2006 година, след 13 години във Ферари, а сега има тригодишен договор с Мерцедес-Бенц.

"Харесвам Шумахер и аз съм този неморален автор на завръщането му. Аз събудих неговото желание да се завърне във Формула 1. Честно казано никога не съм си и помислял, че това може да стане с друг тим, а не с Ферари. Сега той е наш съперник, както и всички други. Не се страхувам, че може да разкрие някои от нашите тайни и да изнесе информация", заяви Монтедземоло.

"Когато подписахме през 2005 година с Райконен, Алонсо беше алтернатива. Сега Фернандо е по-опитен и по-силен. Спечели титлите си през 2005 и 2006 година побеждавайки ни 100%. Имаме и Маса, който се възстанови бързо и е зареден с ентусиазъм", допълни президентът на Ферари.

http://formula1.sportal.bg/

Време беше...

• Отговори 3k
  • Прегледи 343,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

С Шуми или не искрено се надявам Ферари тази година да мачкат. Маса трябва да стане шампион. Претенденти колкото искаме. :speak: Надявам се пак да е супер интересно. На тренировките Ферари се представят добре. Маса днес е записал време под 1:12.

• Автор

Ефектът Шумахер вече работи

Завръщането на Михаел Шумахер във Формула 1 вече бе усетено от организаторите на кръгове от кралските гонки. Директорът на Гран при на Австралия Дрю Уорд обяви, че за старта на 28 март са продадени с 20% повече билети, отколкото по същото време миналата година. В края на миналия сезон организаторите признаха, че състезанието е на загуба с 40 милиона долара. От тази година надпреварата загуби мястото си в началото на календара и сезон 2010 ще бъде открит в Бахрейн.

Подобен ефект се получи след контузията на Фелипе Маса на Хунгароринг миналия сезон. Първоначално бе обявено, че негов заместник ще бъде именно Шумахер, което веднага доведе до скок в продажбата на билети за Гран при на Европа във Валенсия, които бяха паднали заради наказанието на местния любимец Фернандо Алонсо. В крайна сметка Алонсо бе помилван, докато Шуми не успя да направи завръщане с екипа на Ферари заради болки във врата.

Междувременно стана ясно, че мястото на първия руски пилот във Формула 1 Виталий Петров в Рено е под въпрос. Руснакът бил одобрен от тима, тъй като обещал да плати 15 милиона долара. Първоначално бе съобщено, че Петров взел назаем 7,5 милиона от близък приятел, но все още не разполага с останалата част от сумата, което може за провали дебюта му в най-популярния автомобилен спорт.

Източник: 7 Дни Спорт

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

От Ферари скочиха на ФИА

Ферари "избухна" срещу Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) и бившия й президент Макс Моузли. Само три седмици преди първия кръг от сезон 2010 във Формула 1 италианския тим критикува решението да бъдат допуснати до участие неподготвени отбори като US F1 и Кампос Мета.

"Това е наследство от "свещената война", която започна бившият президент на ФИА. Това е решението да бъдат допуснати малки отбори във Формула 1", гласи съобщението на Ферари на официалния уебсайт на тима.

От Ферари отбелязаха, че плановете на ФИА за прокарването на нови отбори във Формула 1 са се провалили тотално. Според италианския тим нито един от двата отбора US F1 и Кампос Мета нямат готов болид за началото на сезона на 14-и март за Гран при на Бахрейн.

"Странно или не, те все още имат наглостта да твърдят, че всичко е розово под чистото безоблачно небе. От всичките 13 отбора, които трябваше да започнат сезона, само 11 от тях са подготвени. Някои направиха стотици тренировъчни километри, а други дори повече", продължават от щаба на Ферари.

Италианците твърдят, че от ФИА са направили огромна грешка с елиминирането с лека ръка на легендарни конструктори като Тойота и БМВ: "Това е резултатът: два отбора ще накуцват на старта на шампионата, а в същото време вече ги няма два от основните конструктори БМВ и Тойота. В Рено пък остана само името. Струваше ли си всичко това?".

Източник: ТопСпорт

• Автор

Публикувано изображение

Шуми прибира по 21 милиона евро на сезон

Информациите, че Михаел Шумахер ще получи "само" 7 милиона евро тази година, са тотално разбити. 7-кратният световен шампион очаква от Мерцедес 21 милиона евро за 2010 година и ще ги получи, съобщи швейцарския вестник "Blick". В същото време Мартин Брундъл, който е бивш пилот от Формула1 и известен коментатор в "BBC", предупреди Люис Хамилтон, Фернандо Алонсо и Дженсон Бътън да не подценяват ветерана Шумахер. Той е категоричен, че легендарният германец не е изгубил и грам от своите качества, въпреки 3-годишното отсъствие.

• 2 седмици по-късно...

И сега за кого ще държа, за Шумахер или за Фелипе Маси и Фернандо Алонсо? :ph34r: Нямам търпение вече, много малко остана!

Зависи дали си фен на Шуми или на Ферари

Като дългогодишен фен на Ферари тази година съм са Маса ( както беше и през последните ) , Кими никога не ми е харесвал достатъчно... уж "ледения" пък нещо все се пукаше когато не трябва... Алонсо му харесвах развитието, но изказванията му преди години в стил " аз съм най-добрия, механиците трябва да бачкат само за мен" ме отдръпнаха от него... надявам се вече да е "вдигнал левъл" и да се е научил кое добре за отбора и как трябва да се държи един завършен пилот ( има признаци за такова развитие )... За Шуми какво да кажа , любим пилот , голям пилот, всичко ще е малко за него... завръщането му в най-ненавиждания от мен отбор тази година ( поне да беше Макларън - Мерцедес... Макларъм поне са отбор... за разлика от мерцедес... но в този спорт всичко става... ) Комбинацията Рос Браун + Шуми винаги е водела до големи успехи... а като добавим и явно парите наляти от Мерцедес .. тази година Шуми ще е претендент ... новата точнова система също облагодетелства повече пилоти да спорят за титлата... така, че очаквам интересен сезон в който старата школа да си проличи... а перфектния завършен на сезона би бил Маса пред Шуми и Алонсо... "каръшкия късмет" на Маса трябва да се отпуши най-накрая... заслужа една световна титла... п.с: Като се замисля всеки път когато Шуми идваше на пистата като технически съветник на Ферари и даваше съвети на Маса, Маса се събираше и правеше добри състезания... какво ли ще е когато са заедно на пистата :)

Редактирано от SnOOpeRa (преглед на промените)

Зависи дали си фен на Шуми или на Ферари

Ами аз станах фен на Ферари заради Шумахер, и лубимец от всички пилоти ми е Шумахер, лошото е че сега Шумахер кара за Мерцедес, а аз съм свикнал да държа за Ферари! :)

Здравейте,някой има ли идея по коя програма ще излъчват пряко Формула1.Защото в сайтовете на бтв и нова в програмите им не пише че ще ги излъчват пряко.

Редактирано от GrishaD (преглед на промените)

• Автор

Сезонът започна с пълен триумф на Ферари

Новият сезон във Формула 1 вече е факт. В първото състезание за годината страхотна двойна победа записа отборът на Ферари. Дебютантът в тима на Скудерията Фернандо Алонсо финишира първи на пясъчната писта "Сахир" в Бахрейн, оставяйки зад себе си Фелипе Маса. Последното трето място на почетната стълбица остана за пилотът на Макларън Люис Хамилтън. Повече от отлично състезание направи Себастиан Фетел. Младият състезател на Ред Бул бе убедителен лидер почти до края на надпреварата, но проблеми с ауспуха му попречиха да запази комфортната си позиция в челото. В крайна сметка 14 тура преди финала Фетел сдаде първото място, след което започна да пропада в класирането. Завърналият се във Формула 1 след тригодишно отсъствие - Михаел Шумахер, финишира на шеста позиция.

"Много специален ден за мен. Върнах се на подиума, този път като пилот на Ферари. Няма по-добър начин да започва кариерата си в Скудерията. Отлично е, че започнахме с двойна победа. Триумфът е за всички в нашия отбор, които работят постоянно", каза след състезанието щастливият победител Фернандо Алонсо.

Следващото състезание от календара на Формула 1 е на 28 март в Австралия на пистата "Албърт Парк".

• Автор

Публикувано изображение

Шумахер пали стара вражда

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер не иска да се включи в Асоциацията на пилотите (GPDA), което е предизвикало гнева на част от колегите му на пистата. Немското издание "Билд" предполага, че в дъното на проблема е старата вражда на Шуми със сегашния председател на асоциацията Педро де ла Роса. Испанецът, който бе тестпилот на Макларън, се завърна тази година зад волана на БМВ Заубер. Де ла Роса се оттегли от организацията през 2006 г. като протест на предизвикания от Шумахер инцидент по време на квалификацията в Монако.

Асоциацията трябваше да проведе среща в Бахрейн, на която да се обсъдят председателският пост на испанеца и новите правила във Формула 1. Събранието обаче завърши, без да бъдат взети решения, и бе пренасрочено за уикенда в Мелбърн следващата седмица. "Михаел продължава да подкрепя дейността на GPDA, но не е сигурно дали ще възобнови членството си в нея, заяви говорителката на Шумахер Сабине Кем, която отскоро е и негов мениджър. Той бе сред хората, които положиха основите на сегашната организация. Сега той иска настоящите пилоти да продължат делото му."

Шумахер бе сред основните инициатори за възраждането на асоциацията, която се занимава главно с проблемите за безопасността на пистата, след смъртта на Аертон Сена през 1994 г.

Източник: 7 Дни Спорт

• 2 седмици по-късно...

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГРАН ПРИ НА АВСТРАЛИЯ ОТ: 08:00-09:00 часа - Квалификация

1 Себастиан Фетел Ред Бул - Рено 1:24.774 1:24.096 1:23.919

2 Марк Уебър Ред Бул - Рено 1:25.286 1:24.276 1:24.035

3 Фернандо Алонсо Ферари 1:25.082 1:24.335 1:24.111

4 Дженсън Бътън Макларън - Мерцедес 1:24.897 1:24.531 1:24.675

5 Фелипе Маса Ферари 1:25.548 1:25.010 1:24.837

6 Нико Розберг Мерцедес GP 1:24.788 1:24.788 1:24.884

7 Михаел Шумахер Мерцедес GP 1:25.351 1:24.871 1:24.927

8 Рубенс Барикело Уилямс - Косуърт 1:25.702 1:25.085 1:25.217

9 Роберт Кубица Рено 1:25.588 1:25.122 1:25.372

10 Адриан Сутил Форс Индия - Мерцедес 1:25.504 1:25.046 1:26.036

11 Люис Хамилтън Макларън - Мерцедес 1:25.046 1:25.184

12 Себастиян Буеми Торо Росо - Ферари 1:26.061 1:25.638

13 Витантонио Лиуци Форс Индия - Мерцедес 1:26.170 1:25.743

14 Педро де ла Роса БМВ - Заубер - Ферари 1:26.089 1:25.747

15 Нико Хюлкенберг Уилямс - Косуърт 1:25.866 1:25.748

16 Камуи Кобаяши БМВ - Заубер - Ферари 1:26.251 1:25.777

17 Хайме Алгуерсуари Торо Росо - Ферари 1:26.095 1:26.089

18 Виталий Петров Рено 1:26.471

19 Хейки Ковалайнен Лотус - Косуърт 1:28.797

20 Ярно Трули Лотус - Косуърт 1:29.111

21 Тимо Глок Върджин - Косуърт 1:29.592

22 Лукаш ди Граси Върджин - Косуърт 1:30.185

23 Бруно Сена HRT/Испания - Косуърт 1:30.526

24 Карун Чандок HRT/Испания - Косуърт 1:30.613

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГРАН ПРИ НА АВСТРАЛИЯ ОТ: 09:00-11:00 часа - Състезание

1Дженсън БътънМакларън - Мерцедес581.33:36.531425

2Роберт КубицаРено58+ 12.034918

3Фелипе МасаФерари58+ 14.488515

4Фернандо АлонсоФерари58+ 16.304312

5Нико РозбергМерцедес GP58+ 16.683610

6Люис ХамилтънМакларън - Мерцедес58+ 29.898118

7Витантонио ЛиуциФорс Индия - Мерцедес58+ 59.847136

8Рубенс БарикелоУилямс - Косуърт58+ 1:00.53684

9Марк УебърРед Бул - Рено58+ 1:07.31922

10Михаел ШумахерМерцедес GP58+ 1:09.39171

11Хайме АлгуерсуариТоро Росо - Ферари58+ 1:11.30117

12Педро де ла РосаБМВ - Заубер - Ферари58+ 1:14.08414

13Хейки КовалайненЛотус - Косуърт56+ 2 обиколки19

14Карун ЧандокHRT/Испания - Косуърт54+ 4 обиколки24

15Тимо ГлокВърджин - Косуърт41отпаднал21

16Себастиан ФетелРед Бул - Рено26отпаднал1

17Лукаш ди ГрасиВърджин - Косуърт25отпаднал22

18Адриан СутилФорс Индия - Мерцедес12отпаднал10

19Виталий ПетровРено10отпаднал18

20Бруно СенаHRT/Испания - Косуърт5отпаднал23

21Себастиян БуемиТоро Росо - Ферари1отпаднал12

22Нико ХюлкенбергУилямс - Косуърт1отпаднал15

23Камуи КобаяшиБМВ - Заубер - Ферари1отпаднал16

24Ярно ТрулиЛотус - Косуърт1отпаднал20

Много съм доволен от днешното състезание и от победата на Бътън.Жалко за Хамилтън,но важното е ,че любимия отбор се развива и се движи с добра скорост.Големият въпрос е:Трябваше ли да има дъжд за да стане хубаво състезание?Да му мислят дъртите от ФИА.

Да jamc стана интересна надпревара ... е въпрос на пристрастие :help: винаги съм държал за Ферари ... и се зарадвах като Хамилтън не можа да изпревари Алонсо :cant believe:

• Автор

Публикувано изображение

Фетел триумфира на Гран при на Малайзия

Пилотът на Ред Бул Себастиан Фетел спечели третия старт от Формула 1 от началото на сезона - Гран при на Малайзия.

Фетел стартира от трета позиция. Втори остана съотборникът на Фетел в Ред Бул - Марк Уебър, който вчера на квалификацията триумфира с пол-позишън. Последното място на почетната стълбичка зае пилотът на Мерцедес Нико Розберг. Неговият съотборник Михаел Шумахер не завърши състезанието, след като отпадна в 14-та обиколка. Четвъртото място зае пилотът на Рено Роберт Кубица, а пети се нареди Адриан Сутил (Форс Индия). Световният шампион за 2008 година Люис Хамилтън зае шестото място, а на седмото остана Фелипе Маса, който със спечелените точки излезе начело във временното класиране. Настоящият световен шампион Дженсън Бътън завърши на осма позиция, след като стартира от осмо място.

Източник: БГНЕС

• 2 седмици по-късно...

Уикенда в Китай Тренировка 1-16 Април-05:00 Тренировка 2-16 Април-09:00 Тренировка 3-17 Април-06:00 Квалификация-17 април-9:00ч. Състезание-18април-10:00 Квалификацията и състезанието ще ги дават по TV7.За тренировките не съм сигурен,но май няма да ги дават.Предполагам,че в нета ще има къде да се гледат.

Гран при на Китай резултати - клалификация

1.Себастиан Фетел-Red Bull 1:34.558

2.Марк Уебър-Red Bull 1:34.806

3.Фернандо Алонсо-Ferrari 1:34.913

4.Нико Розберг-Mercedes 1:34.923

5.Дженсън Бътън-McLaren 1:34.979

6.Люис Хамилтън-McLaren 1:35.034

7.Фелипе Маса-Ferrari 1:35.180

8.Роберт Кубица-Renault 1:35.364

9.Михаел Шумахер-Mercedes 1:35.646

10.Адриан Сутил-Force India 1:35.963

11.Рубенс Барикело-Williams 1:35.748

12.Хайме Алгерсуари-Toro Rosso 1:36.047

13.Себастиен Буеми-Toro Rosso 1:36.149

14.Витали Петров-Renault 1:36.311

15.Камуи Кобаяши-BMW Sauber 1:36.422

16.Нико Хюлкенберг-Williams 1:36.647

17.Педро де ла Роса-BMW Sauber 1:37.020

18.Витантонио Лиуци-Force India 1:37.161

19.Тимо Глок-Virgin 1:39.278

20.Ярно Трули-Lotus 1:39.399

21.Хейки Ковалайнен-Lotus 1:39.520

22.Лукас ди Граси-Virgin 1:39.783

23.Бруно Сена- HRT F1 1:40.469

24.Карун Чандок-HRT F1 1:40.578

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

Гран при на Китай резултати - състезание

1.Дженсън Бътън-McLaren 1:44:42.163 ч

2.Люис Хамилтън-McLaren+1.530 сек

3.Нико Розберг-Mercedes+9.484

4.Фернандо Алонсо-Ferrari+11.869

5.Роберт Кубица-Renault+22.213

6.Себастиан Фетел-Red Bull+33.310

7.Витали Петров-Renault+47.600

8.Марк Уебър-Red Bull+52.172

9.Фелипе Маса-Ferrari+57.796

10.Михаел Шумахер-Mercedes+1:01.749

11.Адриан Сутил-Force India+1:02.874

12.Рубенс Барикело-Williams+1:03.665

13.Хайме Алгерсуари-Toro Rosso+1:11.416

14.Хейки Ковалайнен-Lotus+1 об.

15.Нико Хюлкенберг-Williams+1 об.

16.Бруно Сена-HRT F1+2 об.

17.Карун Чандок-HRT F1+4 об.

18.Ярно Трули-Lotus отпаднал 26 об.

19.Лукас ди Граси-Virgin отпаднал 8 об.

20.Педро де ла Роса-BMW Sauber отпаднал 7 об.

21.Себастиян Буеми-Toro Rosso отпаднал

22.Камуи Кобаяши-BMW Sauber отпаднал

23.Витантонио Лиуци-Force India отпаднал

24.Тимо Глок-Virgin отпаднал

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

Гран при на Китай резултати - състезание

1.Дженсън Бътън-McLaren 1:44:42.163 ч

2.Люис Хамилтън-McLaren+1.530 сек

Много добро състезание се получи.Много съм доволен от двойната победа на Мак.Относно спорните моменти,мисля,че никой не трябва да бъде наказван.Имаше борба,която в последните няколко години определено липсваше.Няма нужда да се внася напрежение с различни спорове относно карането на някои пилоти.

Наистина състезанието беше великолепно.Честита двойна победа за макларан,която според мен ще е за кратко,след обявяването на наказанието му ,за което съм почти сигурен , много му станаха на него нормалните инциденти за две състезания,за които мисля ,че трябва да си получи заслуженото. Очаквам също и остри исказвания на Фелипе Маса ,на който Алонсо трябваше да му покаже още миналото състезание кой е водещия пилот в отбора,но някак все се влачеше зад него, а с темпото на бързия Фелипе постоянно ще взима 1-2 точки ....

Наистина състезанието беше великолепно.Честита двойна победа за макларан,която според мен ще е за кратко,след обявяването на наказанието му ,за което съм почти сигурен , много му станаха на него нормалните инциденти за две състезания,за които мисля ,че трябва да си получи заслуженото. Очаквам също и остри исказвания на Фелипе Маса ,на който Алонсо трябваше да му покаже още миналото състезание кой е водещия пилот в отбора,но някак все се влачеше зад него, а с темпото на бързия Фелипе постоянно ще взима 1-2 точки ....

Наказания няма http://formula1.sportal.bg/news.php?id=9435 !

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.