Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

Италия, Монца, Много готино състезание, човекът който несъмнено заслужаваше победата е Серхио Перез. Люис Хамилтън не го харесвам и затова няма да го коментирам, Фернандо Алонсо колкото и да не му харесвате веждите се представи отново страхотно. Себастиян Фетел си заслужи наказанието, поставете се и вие на негово място, щяхте ли да дадете път на атакуващия Алонсо???

• Отговори 3k
  • Прегледи 343,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

Формула 1 - Календар 2012

23rd September 2012 FORMULA 1 SINGTEL SINGAPORE GRAND P ...

7th October 2012 FORMULA 1 JAPANESE GRAND PRIX
14th October 2012 FORMULA 1 KOREAN GRAND PRIX
28th October 2012 FORMULA 1 AIRTEL INDIAN GRAND PRIX

4th November 2012 FORMULA 1 ETIHAD AIRWAYS ABU DHABI ...
18th November 2012 FORMULA 1 UNITED STATES GRAND PRIX

25th November FORMULA 1 GRANDE PR?MIO DO BRASIL 2012

...Себастиян Фетел си заслужи наказанието, поставете се и вие на негово място, щяхте ли да дадете път на атакуващия Алонсо???

Нямаше да му дам , но и нямаше да може да излезе от тревата подлото испанско л...о ! И сега нямаше да има какво да се обсъжда !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Публикувано изображение

Интересно състезание, въпреки че моят фаворит остана десети по ред причини и главно поради втория сейфтикар.Жалко за Хамилтън. Техниката не издържа. Фетел по време на тренировките показа, че е най-бързия пилот и единствено през Q3 се случи нещо и отстъпи място на Хамилтън. Добро състезание и за Алонсо. Бавно, но методично напредна до третото място. Дженсън се появи от нищото, но заслужено зае второто място. Радвам се и за Хюлкенберг, щото бях заложил за негова най-бърза обиколка. Жалко, че не печеля пари от това. Маса, Сена, Кобаяши и дядо показаха, че могат да правят шоу на писти като Сингапур. Всъщност, това е любимата ми писта, заедно с тая в Абу Даби. Атмосферата е невероятна. Трябва да направят повече нощни състезания.

Ако това ти е любима писта ?! Ти от колко години гледаш Ф1 ?! Тази писта е на светлини години от Ещорил , Пол Рикар , Мани Кур , Донингтън Парк , Индианаполис , Детройт и още много !!! И кое му добото на състезанието на Алонсо ! Такива пилоти по времето на Сена § Прост § Менсъл и Пикет щяха само да си сбърат точици и да си кретат !!! Евала на такива пилоти на Фетел и Хамилтън ! Вторият в едно състезание е първият загубил - Аертон Сена !

Любимите писти са ми Спа,Монако и Силвърстоун.В днешно време повече събират точки,отколкото да карат за победа. Фетел и Хамилтън - карачи са и двамата,но и тях ги натискат да събират точки и да спазват отборна стратегия.Ако днес караха и Менсъл,Сена,Джеки Стюърт,а и старият Росберг (Кеке),сигурно за жалост и те щяха да изпълняват тим стратегията..

Ако това ти е любима писта ?! Ти от колко години гледаш Ф1 ?!

Тази писта е на светлини години от Ещорил , Пол Рикар , Мани Кур , Донингтън Парк , Индианаполис , Детройт и още много !!!

И кое му добото на състезанието на Алонсо ! Такива пилоти по времето на Сена § Прост § Менсъл и Пикет щяха само да си сбърат точици и да си кретат !!!

Евала на такива пилоти на Фетел и Хамилтън ! Вторият в едно състезание е първият загубил - Аертон Сена !

Ами това е любимата ми писта, на която карам :) Говоря за игри като F1_2010,2011, 2012. Тая писта е от 2009 година, но е предизвикателство да караш на сантиметри от стените в реална симулация. Не искам да обвинявам някой пилот че бил такъв или онакъв. Ти на какво основание плюеш един и възхваляваш друг? Това са хора като всички нас. Всички до един са вършили глупости и на пистата и извън пистата. На какво основание вземаш страната на някой пилот и заставаш против друг? Ами виж какво стана при катастрофата на дядо с Верн, който дълго време държеше най-бързата обиколка. Нито единия се разсърди, нито другия. Защо аз или ти трябва да вземаме страната на някой от тях, след като двамата се прегърнаха минута след инцидента? И защо да плюем Фетел или Бътън за избегнатия инцидент след сейфтикара? Фетел спря рязко 3 завоя преди рестартиране на състезанието, а Бътън казва, че очаквал Фетел да ускори. Бътън обаче отлично знае колко завоя има и че Фетел може да набие спирачки. Лично аз не мога да взема страната на никой, още повече, че и двамата пилоти бяха усмихнати на стълбичката. Сега ще почнат да нагнетяват обстановката в пресата, но защо всичко това? Само за да се изтъкне някой журналист или на по-ниско ниво да има за какво да се дърпат по форумите? На кой ли пилот му пука за това? А за Алонсо не си прав. Алонсо още след първото си сядане в Минарди даваше минимум със секунда по-добри времена от съотборника си. След това бе безапелационен шампион и винаги е бил в сметките за шампионската титла. Конкуренцията е голяма и ония времена, когато Шумахер и Ферари доминираха, са отдавна минало. Скоро и това може да стане пак заради подкрепата на ФИА за Ферари, но това е отделен въпрос. Интригите извън пистата не ме интересуват. Аз искам да гледам два часа състезание и преди това няколко часа тренировки. След това мога сам да покарам някой болид зад монитора. Това е удоволствието. А Сингапур е удоволствие, защото пистата е спъната, много трудна и естествено много красиво осветена нощем с различни отблясъци. Много е приятно да се кара на нея и оня спънатия завой наистина е гаден. Тук не съм съгласен, че тия островчета трябва да се махат догодина. Все пак това е едно от нещата, които правят тая писта не за всеки.

Много интересно защо като беше в Макларън новобранеца Люис му разказа играта . Подло испанско л..о се превърна в предател за да може след 2г да кара за жабарите. Само жабарите приеха предателя защото им поднесе отборната титла на тепсия. Мразя предателите !!!

Ами не знам. Всеки сам си решава как да изгради кариерата си. Малко са тия, дето искат да са номер две. Аз не споря дали Алонсо е по-добър от Хамилтън или обратно. И двамата са добри и то доста. Само че с времето всеки израства и почва да прави все по-малко глупости. Хамилтън като че ли не можа да израстне достатъчно в Макларън и направи много детински грешки последните месеци и години. На моменти и аз удрям по масата и скърцам със зъби заради някоя случка във Ф1, но като се замисля след това, виждам че това са добри пилоти, които даже не познавам що за хора са. Вярно, че много от тях са платени, но и спорта си е такъв - платен. ОК, ще си заплюя някой, ще викам за него, ще си заплюя друг, ще викам против него. Е и? Против кого викам? Против себе си, дето не станах автомобилен състезател може би. Какво са ми виновни пилотите че са успели, а аз не? Важно е, че правят шоу и през доста от всичките тези години, през които гледам F1, за мен това бе може би единственото развлечение, когато нямах цветен телевизор, кабел, компютър, кола... А аз гледам F1 от първото състезание, излъчено от Българската телевизия. Това бе едно дъждовно състезание от Монако, още преди да построят пистата в Унгария. Сещам се и как четох списанията на баша ми, лека му пръст. Купуваше си "Антени" навремето и там имаше една статия за F1, жертвите и гнилия капитализъм. Сигурно това ме накара да гледам тоя забранен, капиталистически спорт с голям интерес :) Както всичко западно и F1 бе оплювана началото на осемдесетте, откогато имам реални спомени. После обаче построиха Хунгароринг и всичко се обърна на 180 градуса. Сещам се какво събитие бе, когато през 1987 бях на бригада и ни бяха пуснали отпуск. И такова чудо имаше навремето :) Всъщност, след това бях фен на много пилоти и много отбори. Може би ги обиколих всичките. Това са хора, които заслужават уважение за смелостта си. Някои от тях загинаха и съм ревал посред нощите. Тогава се чувствах малко като в небрано лозе, когато виках срещу Сена, но след това плаках когато загина. Това са уроците на живота. Може и аз като теб да съм се ядосвал, когато някой не е могъл да победи Аертон, но всичко минава. Важно е да вземем поуките.

Никога не съм ядосвал когато пилота върши това за което нает да се състезава ,а не да се занимава с конспирации и интриги !!! Винаги съм бил фен на бразилските пилоти до Барикело и Маса - Тези двамата нямат нищо от хъса на Фитипалди , Пикет Ст. и Сена ! От соц.лагера само сърбите даваха Ф1 и аз имах късмета да живея във Вд и гледах всичко евростартове на цветният телевизор. Гледал съм достатъчно ,но такъв интригант и подлизурко като Алонсо в Ф1 през 70-те и 80-те години на 20 века нямаше никой да толерира и независимо колко да е добър вече щеше да може да гледа Ф1 само в телевизора.От това което съм гледал за хора като Кен Тирел , Енцо Ферари , Рон Денис и Франк Уилямс едва ли биха толерирали предател и съвсем наскоро попднах на една сказване на Алонсо - малко след като наклевети Макларън пред ФИА и Макларън бяха наказани - надявал се да запази мястото си в отбора за да може отново да се бори за титлата ! Такава наглост няма как да я опиша - не стига , че прецакваш шефа си и се надяваш да ти дадат възможност да го направиш отново ! След 2 скандала на това испанско л...о трябваше заедни с медниджъра си (Бреаторе)да ги изхвърлят завинаги от Ф1 !

ilio 72-ра внимавай кого обиждаш и на кого викаш че е изходената храна която съм ял предния ден.Ти като си по-голяма работа от изходена пържола защо не си пилот от Ф1??? Всички пилоти са добри, ние феновете на Алонсо ако започнем да обиждаме твоят фаворит как ще се почустваш? Черния победи Алонсо когато бяха съотборници, и защо си мислиш че Алонсо е по слаб от черния. Те да не би да караха една и съща кола(болид), ти чувал ли си за настойки за налягане в гумите, за количество гориво??? Ако аз съм шеф или главен спонсор който налива парички ако кажа че Хам трябва да е по-бърз, нали се сещаш че таланта отива по-дяволите! Както и да е, не ми се спори повече особенно със хора които това целят(искат). П.П. И престанете да сравнявате старите болиди със сегашните, нямат нищо общо!

Редактирано от returned™ (преглед на промените)

Според във Формула 1 случайни хора няма.Всички са невероятни пилоти и кой ще се класира по-напред в повечето случай е въпрос на кола.Не забравяйте,че това са хора крайни индивидуалисти,с изявена характерапатия и от тях не могат да се очакват само "правилни" постъпки.За да караш във Ф1 и още повече да станеш световен шампион,не може да бъдеш заклет хуманист. Колкото до Алонсо,то характерът му е такъв - подъл и на мен не ми харесва,но човекът е световен шампион...

Редактирано от larryone (преглед на промените)

returned , много бързо забрави как Алонсо реши , че е по велик от Макларън и тръгна да ги клевети пред ФИА ! Или може би забрави как спечели победа в Сингапур благодарение на Нелсон Пикет Дж. ;)

Не знаех , че да наричаш нещата с истинските им имена е лошо ! Като гледам вече всеки се обижда като му кажат истината ! Това е голата истината - Такива като Алонсо преди 30г щяха да излетят като тапа от шампанско още след първият скандал и никой нямаше да го толерира ! Преди 30г нямаше значение кой пилот какви спонсори има зад гърба , а колко струва на пистата ! Алонсо е добър пилот , но в същото време предаде отбора който му плащаше заплата 1г и през тази 1г ако не мрънкаше , а си беше налегнал парцалите да кара сега щеше да е поне 3 пъти световен ! Глезеното дете на Бреаторе реши ,че пилот номер защото кара с новобранец !

И това са думи на Алонсо - разгледай секцията с интервюта в formula1.com и там има едни интервю на Барни и Рон в който се говори за периода в който подписва с Макларън и като му съобщават , че ще кара с новобранеца Люис Хамилтън и той е заявил гордо на Рон , че ще загубят отборната титлата ! Е да загубиха , но благодарение на него че не знае кога да си държи езика зад зъбите ! Може колко искате да си го харесвате , но трябва да целувате ръката на Бреаторе , че благодарение на него Алонсо е още в Ф1 !

Хамилтън отива в Мерцедес !

Люис Хамилтън е приел предложението на Мерцедес и по-късно днес ще бъде обявено преминаването му в тима от Бракли срещу 100 милиона долара за три години.

Това пише тази сутрин надеждният британски вестник Дейли Телеграф, който описва трансфера като най-сложния в историята на спорта.

Близки до тима журналисти като Адам Купър също пишат, че сделката е приключила и Хамилтън отива в Бракли. Купър твърди още, че начело на листа за заместник на Люис е Серхио Перес, чийто спонсорски ангажименти с Телмекс трябва да се изгладят заради спонсорството на тима от Водафон.

Цялата статия

Официално: Макларън потвърдиха Серхио Перес

Макларън потвърдиха привличането на Серхио Перес от Заубер. В официалното съобщение се казва, че договорът е многогодишен и започва от 2013 г. Отбелязано е впечатляващото представяне на мексиканеца, който в момента е във втория си сезон в Гран при и бе смятан за почти сигурен заместник на Фелипе Маса. 22-годишният състезател ще е съотборник на Дженсън Бътън, като от Уокинг са категорични, че това е перфектната комбинация от опит и младежки ентусиазъм.

Цялата статия

Откакто Бътън дойде не сме имали двойна победа. Догодина очаквам точно това. Изборът на пилот е добър, а и ще носи приходи. Go Mclaren!!!

Редактирано от jamc (преглед на промените)

Откакто Бътън дойде не сме имали двойна победа. Догодина очаквам точно това. Изборът на пилот е добър, а и ще носи приходи. Go Mclaren!!!

Не сме имали двойна победа не защото Люис е слаб , а защото половин сезон Бътън крета е средата на класирането и едва преди 2 седмици се събуди !

Много съмнявам , че в скоро време Мерцедес ще направят шампиоснки болид ! Като знам колко години трябваха на Хонда за го направи и колко ресурс похарчи !

Мерцедес все още не са решили докага ще се в Ф1 и под каква форма !

Дано Перез да пасне в Макларън :)

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Не сме имали двойна победа не защото Люис е слаб , а защото половин сезон Бътън крета е средата на класирането и едва преди 2 седмици се събуди !

Много съмнявам , че в скоро време Мерцедес ще направят шампиоснки болид ! Като знам колко години трябваха на Хонда за го направи и колко ресурс похарчи !

Мерцедес все още не са решили докага ще се в Ф1 и под каква форма !

Дано Перез да пасне в Макларън :)

Че то това бе шампионски болид и то с Бътън ;)

А кога ще направят болид, с който Хамилтън да побеждава без проблеми, всичко зависи от правилата, Бърни и сие. Сам виждаш, че единственият подкрепян отбор от ръководството на Ф1 е Ферари. Останалите се спъват умишлено или обратното - Ферари се побутва леко отзад, за да е конкурентноспособен на тоя тим, който се е отцепил напред. Истината е, че много хора смятат Ферари за символ на Ф1. Затова и никой не иска нито да го загуби като отбор, нито да загуби многобройните му фенове. Затова, който направи добър болид, това е максимум за 2-3 години преди да се променят правилата в полза на Ферари. Доста често обаче жабарите са толкова зле, че се налага много по-голяма намеса от прости промени в правилата. Това са леки наказания за другите отбори, а в някои случаи и много тежки. Ето това не ми харесва през годините във Формула едно. Липсва постоянство в правилата. Липсва развитие на дадени идеи. Те просто съществуват максимум 2-3 сезона, преди да бъдат забранени.

Определено Хамилтън се оказа голям предател. Но аз мисля, че Перез ще е много по-добрър за отбора, и ще се представи чудесно.

Публикувано изображение

Безапелационен Фетел. Игра си като котка с мишка. Дори предпоследната му обиколка бе най-бърза и то с близо секунда от предната най-бърза. Малшанс за Уебър, още по-голям за Алонсо. Голям успех и за Кобаяши. Понякога нещата се случват в последния момент, както това стана и с Маса. Да не повярва човек.

Браво на Фетел! Кара с високо темпо до края и заслужено взе победата. Поздравления и за Маса най-после, отдавна не беше стъпвал на подиума. Хубаво е, че Кобаяши зарадва местната публика. Алонсо нямаше късмет днес.

Няма как ;) Състезанията с късмтлийски точки за Алонсо май свършиха и сега май всичко си идва на мястото :) Титли се печелят с каране , а не със сметки ! Счетоводители си изкарват парите със сметки :)

Все пак нито Алонсо, нито Уебър имаха вина за това, че се оказаха на неподходящото място. Наказанията за Кими и Грожан бяха смешни. Даже първия се оттърва без наказание. Уебър нямаше късмет и вчера, когато отново вездесъщия Кими прекрати посдлените бързи обиколки в квалификацията. Така Фетел си запази първото място, а Уебър трябваше да се задоволи с второто, което впоследствие му бе отнето от Грожан. Какво да се прави, състезание. За сметка на това и Маса и Кобаяши имаха щастливи, може би последни дни във Ф1. Последни щяха да бъдат преди това състезание. Засега обаче агонията за Маса продължава, а Кобаяши хвана последния влак.

Май наистина за някой това са последните дни в формула 1 !Грожан , а не Маса и Кобаяши ! Поне не се виждаше някой който да беше застрашил мястото на японеца в Заубер ;) Като гледам и няма голямо натискане засега за мястото на Маса - кой би искал да е 2 пилот в Ферари - Никой освен Маса ! Той си е свикнал да е втори - при Пилето , при Кими сега и при Алонсо ! Не вярвам някой от GP2 който е качествен пилот да иска да е 2 цигулка в Ферари ! И сещам за една максима " По-добре лъв на село , отколкото мишка в града " :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.