Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

Добро състезание за Алонсо ! Честито на фенове те му.

• Отговори 3k
  • Прегледи 343,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

Дъжда обърка всичко по простата причина, че той се очакваше. Някои рискуваха със сухи, други с мокри и средни настройки. Видя се, че и накрая никой не знаеше какви гуми да слага - по-меки или по-твърди. Перес обаче показа, че е най-добър и при дъжд и на сухо. Жалко, че направи грешка. Алонсо просто не заслужаваше победата. Заубер сгрешиха с бокса, а след това и грешката на Перез. Хамилтън показа това, което очаквах опт него - слабо каране. Бътън с една глупава постъпка си провали състезанието, а Фетел нямаше късмет тоя път с индиеца. миналата година титлата бе за Кобаяши, тая май ще е за Картакиян или както там се произнася. Уебър направи едно слабо състезание, макар 2-3 обиколки преди края да държеше най-бързата обиколка. Райконен се представи непостоянно, макар да взе най-бързата обиколка. Мерцедесите доста по-слаби от очакваното. Всъщност, аз преди предното състезание споменах за Заубер и Кобаяши в частност, че очаквам изненади. Явно не съм сгрешил. Тая година Заубер имат добър болид и това няма да е последния подиум за тоя тим. Честито на победителите, макар Маса да доказа истинското състояние на Ферари. тая2 победа дойде от нищото и ще е една от малкото тая година. Няма винаги да има толкова много случайности на куп в полза на Ферари.

Хамилтън показа това, което очаквах опт него - слабо каране.

Чак пък слабо !!! Определено ме разочарова защото очаквах по предно класиране от него но и механиците помогнаха ...

А да не забравя да поздравя феновете на 7-кратния с честита първа точка и напълно оправда очакванията ми. Даже и тази точка ме учуди как я спечели. Невероятно каране и брилянтна стратегия ни показа.

Чак пък слабо !!! Определено ме разочарова защото очаквах по предно класиране от него но и механиците помогнаха ...

А да не забравя да поздравя феновете на 7-кратния с честита първа точка и напълно оправда очакванията ми. Даже и тази точка ме учуди как я спечели. Невероятно каране и брилянтна стратегия ни показа.

Добре, че Бътън направи глупава грешка. Иначе Хамилтън пак щеше да диша праха му, пардон парата. За мен карането е слабо, защото нито за момент не застраши с някакво по-добро време движещите се пред него Алонсо и Перес. Дори нито веднъж Хамилтън не направи "най-бърза обиколка", докато конкурентите се редуваха - Алонсо, Перес, Фетел, Уебър, Райконен...записаха по няколко най-бързи обиколки. И това ако не му викаш слабо представяне на Хамилтън... А 7-кратният бе ударен отзад от Грожан. На моменти показа каране, макар и там болидите им да куцаха. Все пак от кажи речи последно място, влезе в точките. Това не направиха нито Бътън, нито Маса. Изобщо, това състезание не може да се взема под внимание поради факта, че там всеки настройва болида си по някакъв начин, обикновено различен от конкурентите, за да избегне капризното време или по-точно да се надява да познае метеорологичната обстановка. Като дойдат нормалните състезания, когато всички настройват болидите си по един и същ начин, тогава да коментираме кой по-добър и кой не става.

Крайното класиране след Гран При на Малайзия:

1. Фернандо Алносо (Исп) Ферари 2:44:518

2. Серхио Перес (Мек) Заубер +2.263

3. Люис Хамилтън (Вбр) МакЛарън +14.591

4. Марк Уебър (Авл) Ред Бул +17.688

5. Кими Райконен (Фин) Лотус +29.456

6. Бруно Сена (Браз) Уилямс +37.667

7. Пол Ди Реста (Вбр) Форс Индия +44.412

8. Жан-Ерик Верн (Фр) Торо Росо +46.985

9. Нико Хюлкенберг (Гер) Форс Индия

10. Михаел Шумахер (Гер) Мерцедес

11. Себастиян Фетел (Гер) Ред Бул

12. Даниел Рикардо (Авл) Торо Росо

13. Нико Розберг (Гер) Мерцедес

14. Дженсън Бътън (Вбр) МакЛарън

15. Фелипе Маса (Браз) Ферари

16. Виталий Петров (Рус) Катерам

17. Тимо Глок (Гер) Марусия

18. Хейки Ковалайнен (Фин) Катерам

19. Чарлс Пик (Фр) Марусия

20. Нараин Картикеян (Инд) Хиспания

21. Педро Де Ла Роса (Исп) Хиспания

Отпаднали:

Пастор Мадонадо (Вен) Уилямс

Камуи Кобаяши (Яп) Заубер

Ромен Грожан (Фр) Лотус

Шумахер (10), Фетел (11) и Бътън(14) се провалиха в Малайзия

Все пак дъждът си оказа влияние. Прочетете коментарите

Запис от вчерашната гонка с руско аудио може да гледате тук или в бокса

Следващата е на 15 април 2012 в Китай

До нови срещи!

Шумахер (10), Фетел (11) и Бътън(14) се провалиха в Малайзия

Аз мисля че това е успех за Шумахер защо да е провал ! Някой ако е очаквал повече значи е заложил на куц кон.

Аз мисля че това е успех за Шумахер защо да е провал ! Някой ако е очаквал повече значи е заложил на куц кон.

Ей, оля се с твоите глупости :) Все пак Шумахер бе завъртян от Грожан и въпреки всичко е няколко места пред Розберг. Иначе, аз винаги залагам на Уебър, независимо куц или не. Куция тая година ми се струва Хамилтън, въпреки двата си подиума. Не знам каква кола трябва да му дадат, за да победи. Вероятно луноход, та да гази всички подред като го разминават с една обиколка. Така има шанс да стане първи :)

Ей, оля се с твоите глупости :) Все пак Шумахер бе завъртян от Грожан и въпреки всичко е няколко места пред Розберг. Иначе, аз винаги залагам на Уебър, независимо куц или не. Куция тая година ми се струва Хамилтън, въпреки двата си подиума. Не знам каква кола трябва да му дадат, за да победи. Вероятно луноход, та да гази всички подред като го разминават с една обиколка. Така има шанс да стане първи :)

Грешиш ! Хам си научи уроците и разбра че в тоя спорт постоянството е по важно от колкото да заложи всичко за победата.

Помниш ли Кими 2003 ?

Грешиш ! Хам си научи уроците и разбра че в тоя спорт постоянството е по важно от колкото да заложи всичко за победата.

Помниш ли Кими 2003 ?

Прав си, че са му подсказали как да се държи на подиума. Вече окъпа Алонсо със шампанско, за разлика от миналото състезание, когато хвърли купата, шапката и пи за успокоение от шампанското си, докато Бътън и Фетел се заливаха взаимно :) Имам и друга теория - това може, затова се и радва. Все пак късметът бе на негова страна. Бътън го изпревари и на втория завой отпадна от надпреварата заради глупостта си. Иначе, не знам, дали щеше да се радва на място зад Бътън, а може би и на повече от едно място след него. Засега се отлага психическия му упадък, но аз го очаквам най-късно до средата на годината ;)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Току що изгледах състезанието и се радвам адски много за победата на Фернандо Алонсо, той си я заслужи. Серхио Перес ако имаше и най-малката възможност щеше да се възползва от нея, толкова зверски надъхано караше, че чак изпусна един завой, за малко и втората позиция. Другото което ми направи впечатление беше, че докато Алонсо се бореше със Хам, Бътън, Фетел и Перес за първото място, съотборника му Фелипе Маса се бореше със Х. Ковалайнен, Нарин Картикеян, Шарл Пик, ееееее, крайно време е да го сменят този инвалид!

Засега се отлага психическия му упадък, но аз го очаквам най-късно до средата на годината ;)

Да го копирам за всеки случай ! Какво ще рече средата на годината ? Бътан едва ли ще го поведе по точки от тук до края на шампионата.

Да го копирам за всеки случай ! Какво ще рече средата на годината ? Бътан едва ли ще го поведе по точки от тук до края на шампионата.

Копирай. Хамилтън има един голям проблем и той е, че мисли всички за расисти, изправени срещу него. Точно и затова е понякога злобата му, както и нестабилното му поведение. Поне аз така мисля.Вярно, че полека лека израства и почва да се учи да губи.Ще е истинско чудо, ако тая година финишира пред Бътън.

Аз пък смятам че Перез клекна на Ферари защото знае отлично че Маса е пътник от тима. Да не говорим че се говори че Ферари готвят сделка със мотори за Петер Заубер и точно този слух който се носи из падока ми дава основание да вярвам че грешката на Перез е умишлено направена. Да не говорим за явната тимова заповед която Петер Заубер даде на пилота си да пази точките и позицията. Това е 2рия аргумент който ме кара да вярвам че Заубер и Ферари са се обединили около идеята при тези условия на трасето да спечели Алонсо.

Калните номерца на Ферари не спират ! То без тях те едва ли биха били в тройката ! Блокираха Хамилтън в бокса ! 1 сек. е напълно достатъчно за да провалиш човека бокса ! Не разбрах какво му се кефите на испанчето след като неговото смешно отборче продължава с мръсните номерца !

Може и да е имало отборна заповед, но едва ли грешката на Перес бе планувана. Все пак той мина и през тревата, а там може всичко да се случи, включително отпадане. Наистина, зоната за сигурност е голяма, но там трасето бе по-влажно и не бе ясно, как би реагирал болида точно в тоя завой. Едно завъртане или още по-лошо - влизане в чакъла и край. Не, заповед може и да е имало от бокса, но все пак второ място за Заубер и отлично каране на Серхио са предостатъчни за отбора, който брои частичните си успехи на пръстите на едната си ръка вече толкова години. Някак си твърде много ще дойде, ако сега имаха първо място, а в следващите състезания се свлекат под чертата за точките. И аз исках да го изпревари - ей така за спорта, ама само пилотите и отборите си знаят състоянието на автомобилите и отношенията помежду си. Все пак, Серхио даде доста зор на гумите, докато Алонсо не се напъваше кой знае колко отпред или поне така изглеждаше отстрани. Видя се, че след като Серхио застигна Алонсо, втория си даде малко повече зор и на правите Перес нямаше никакъв шанс дори с отворено крило. Да, изглежда странно, че точно преди зоната за DRS Серхио изоставаше петдесеттина метра и правеше дистанцията невъзможна за атакуване на предния болид. Не знам, дали умишлено или не, но това забелязах за 2 обиколки, преди да направи грешката. Вероятно и това е причина за грешката, след като се е опитвал да бъде максимално близо, за да атакува на правата. Той си знае, но съмнения може да има и за тоя факт.

bildera_..."Райконен се представи непостоянно, макар да взе най-бързата обиколка." Не съм съгласен. Забеляза ли колко е нестабилно шасито в завойте и на ускоренията. При тези условия се справи блестящо и пролича майсторското пилотиране. Друг е въпросът дали това е от избиране на настройки за максимална скорост на правите, което води и до по-малко притискане в завойте. Тук думата има не само той, а и екипа му. Да изчакаме Китай и дано условията са по-приемливи. Алонсо даде най-доброто от себе си и заслужено спечели. Видя се за сетен път, че Ферари изостават в развитието си. За Маса въобще не ми се говори. Но това е политиката - и в спорта. Определено пилотите с по-малък стаж и новопривлечените ще са сериозно препятствие за екипите.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Казах, че Райконен кара непостоянно, защото бе така. ИМаше и силни и слаби моменти от състезанието. Няма значение на какво се е дължало това - дали на настройки или на моментно състояние на болида. Факт е, че бе пред Уебър, а завърши след него и то на голяма дистанция. ОК, Алонсо заслужаваше победата, щом така искаш. Само дето болидът му не вървеше. За мен обаче не Алонсо, а Перес заслужаваше победата, защото през голяма част от състезанието бе по-бърз с половин до секунда и половина на обиколка. Жалко, че Перес бе провален от бокса. Вероятно още тогава умишлено, за да не изпревари Алонсо. Защото ако бе влязал с него в бокса, изпреварването бе въпрос на обиколка или две. Преди Алонсо, Маса влезе в бокса и смени гуми. Даниел Рикардо бе първия, който сложи сухи и всички видяха времената му на live timinga, включително аз. Ами той даде с 3 секунди по-бърза обиколка от тая на Перес. Нима Петер Заубер не е видял това? Ами то ще изваде очите му на live timing-a, защото се оцветява във виолетово. Въпреки всичко Маса влезе, а веднага след него Алонсо. Перес нищо не направи. Защо? И кой сега заслужава победата? Сещаш ли се в Сингапур как Флавио Бриаторе предизвика умишлена катастрофа само и само Алонсо да спечели? Май бързо забравяме тия неща. А сещаш ли се, как Алонсо следеше тактиката на Уебър, когато се бореше преди 2 години за титлата и как влизаше точно когато влезе австралиеца в бокса, за да ползва същата тактика? Нима Заубер не знае това? Естествено , че знае. Знае също, че има отношения с Ферари. За жалост това вероятно са предварителни уговорки и никой не може да ги хване. Това са тънкости обаче, с които всеки е наясно. Логично е да възникнат съмнения. Лично аз останах много изненадан, че Перес направи една обиколка повече. Освен това и при тръгването си от бокса сякаш пусна по инерция за момент. Абе...има какво да се разследва, само че никой няма да го направи вероятно, защото знаем за отношенията между Ферари и шефовете на Ф1.

За Перез няма спор - направи много добро състезание , но едва ли ще отиде в Ферари за бъде подлога на Алонсо ! На всеки ясно е защо вече 4г си държат Маса и не го сменят ! Просто Маса прави точно което му се казва ! Това което направиха Ферари го имаше в филма " Driven " - не точно същото , но идеята да се задържи противника за да може другият пилот да просперира ! И така не разбрах с какво заслужи Алонсо тази победа - може би с мръсният номер който изиграха Ферари и Маса на Хамилтън а ?! Нека гледаме това което се случва на пистата , а не да си пишем свободни съчинения !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

За Перез няма спор - направи много добро състезание , но едва ли ще отиде в Ферари за бъде подлога на Алонсо ! На всеки ясно е защо вече 4г си държат Маса и не го сменят ! Просто Маса прави точно което му се казва ! Това което направиха Ферари го имаше в филма " Driven " - не точно същото , но идеята да се задържи противника за да може другият пилот да просперира ! И така не разбрах с какво заслужи Алонсо тази победа - може би с мръсният номер който изиграха Ферари и Маса на Хамилтън а ?! Нека гледаме това което се случва на пистата , а не да си пишем свободни съчинения !

Да Перез и сега е подлога на Алонсо.

Казвам тези силни слова защото Заубер не веднъж или два пъти са клякали във услуга на Ферари.

Но нека да си дойдем на приказкаата.

Интрига за победата имаше ли - Имаше...

Драма имаше ли - Имаше.

Спечели ли Алонсо - Да...

А дали грешката на Перез е нарочно предизвикана от него самият заради тимови интереси на П.З заради двг Ферари или си беше от пренавиване тука има доста дълго да си чешем клавиатурите и никога няма да разберем истинската причина за нея.

До всички антифераристи ... не можете да губите ! Все едно аз дял минал сезон , явно на коой отбор съм фен , да псувам Хамилтън ... или да обвинявам Себастиян за всяка загубата на червените кончета ! Ставате смешни и жалки в опитите да изкарате другите виновни !

forza ferrari !

До всички антифераристи ... не можете да губите ! Все едно аз дял минал сезон , явно на коой отбор съм фен , да псувам Хамилтън ... или да обвинявам Себастиян за всяка загубата на червените кончета ! Ставате смешни и жалки в опитите да изкарате другите виновни !

forza ferrari !

Няколко снимки от мен за Вашето успокоение!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Е, ние не сме раздразнени или поне аз:) Обикновено в тоя спорт печели само един и доста често той не е нашият фаворит :) По-горе казах, че през годините съм бил фен на почти всички отбори или пилоти, за което izabel1 ме обвини в нещо, което аз не разбрах. Защото по-добре ли е цял живот да държиш на някаква своя идея примерно от детството и въпреки, че виждаш нещо, което не е наред, да продължаваш като магаре на мост? Бил съм фен и на Ферари и на Алонсо и дори сега съм му фен като пилот. Само,че аз държах на Ферари и заради Шумахер и заради Рос Браун и заради Жан Тод. Тоест, аз съм държал заради хората, а не заради името. Ами ако утре цар Киро купи Ферари, пак ли ще викате неистово за него? Ако сега погледна реално на нещата, фен съм примерно на Уебър, но не съм фен на Рено. Фен съм на Шумахер, но не съм зарипал за Мерцедес или Розберг. И аз ли да взема да се пеня, дето всички викат срещу Уебър? Може, стига да кажете ;) Що се отнася до Перес ( май така се произнася, след като Алонсо се произнася Алонсо, а не Алонзо), 20 обиколки преди края на състезанието не бе нещо особено за мен, дори ми се сщеше да не се бърка изобщо в битката. След това обаче момчето се напъна и получи уважението ми, а не жалки писъци от рода на това да не се пречка. Щом направи десетина НБО, значи е имало защо да се пречка. Вярно е, че печели най-умният и най-подготвения. Рядко случайността подарява победата, макар и това да се е случвало. Все пак, преди случайността да се намеси, тоя пилот е показал по-добро каране от конкурентите си съобразно условията. Защото примерно, когато при едно състезание очакваш дъжд и сейфтикар, правиш тактиката си по един начин. Когато очакваш чисто състезание без проблеми с времето и сейфтикарове, правиш тактиката по друг начин. Алонсо заслужава победата най-малко и заради това, че Заубер и в частност Перес карат с двигател Ферари и Перес е от младите надежди на Ферари. Така, че всичко си е на мястото, да поздравим пак победителя и втория с класирането им. Дори Хам си заслужи третото място реално, защото нито Уебър, нито Райконенм, нито Фетел, а още по-малко Бътън, успяха да покажат за какво са отишли на това състезание. От своя страна Уебър си заслужи четвъртото място, защото пък Райконен не бе сериозен конкурент, освен това показа доста добро каране накрая, а и доста НБО. Райконен взе това, което му се полагаше след толкова години отсъствие така, че и той се справи. Останалите фаворити си заслужиха донякъде местата, защото не показаха кой знае какво каране или по-точно останалите пилоти не им позволиха. А и нека отдадем заслуженото на останалите в десятката, които показаха мъжество при тия условия и взеха точки въпреки, че бяха смятани за аутсайдери. Лично аз с интерес следя всички състезания от F1. Сядам, зяпам и никой не може да ме отвлече от телевизора - нито работа, нито задължения, нито каквото и да било. Човек има едно удоволствие през седмица и пропусне ли се, чака още поне две седмици :)

Eто една доста интересена фотография разкриваща какво има в монотуба на Мерцедес ГП.

Публикувано изображение

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.