Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

Тук http://sop://broker.sopcast.com:3912/115566 с много добро качество и на руски.

Редактирано от pavel66 (преглед на промените)

• Отговори 3k
  • Прегледи 343,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

Eхххх ... моите хора ( Ферари ) не успяха да станат първи !

След малко ще публикувам официалните резултати !

Немски!!!! :no-no:

Павеле , колко още стрийминга да сложим ;) ???

Най-интересната квалификация от няколко сезона за мен! Какво има под капака на Ромен Грожан!? Рено продължават с развитието на двигателя си превъзходно. И болидът на Лотус е на ниво. BMW и Мерцедес също са със страхотни машини и пилоти. Дали този сезон няма да е край на превъзходството на болидите на Ред Бул ? Чакам с нетърпение утрешната надпревара.

ферари тръгват много лошо, което е много странно....

не лошо .... КАТРОСТОФАЛНО ... но утре е деня !!!

РЕЗУЛТАТИ ... много интересно направено ... БРАВО !

Интересна квалификация. Добро начало на сезона. Надявам се да има интрига утре и първите две места да се запазят или да са разменени. Go Mclaren!

Ех, чак сега изгледах квалификацията, след като се оспах Добре, че никъде не чух и не видях класирането, та си го гледах квалификацията все едно на живо. Май така ще бъде тоя сезон с тия телевизионни права. Иначе, красотата възтържествува - тайничко преди се надявах, че Макларън с тоя нос ще покажат на всички, че точно така трябва да изглежда болида. Така се и получи. Мерцедес бяха бързи, но не съм следил какво става с контестациите. Дори и да си останат по местата, в състезанието едва ли ще бъдат толкова бързи по простата причина, че системата им работи само при включен DRS. Много пилоти останаха без гуми накрая, включително и Уебър. Утре очаквам доста по-добро представяне. Жалко и за Кобаяши, който трябваше да даде времето от втората квалификация в третата. Тогава имаше шанс за четвърта, а защо не и за трета редица. Рено ( пардон, Лотус) не ме изненадаха толкова. По-скоро ме изненада Грожан. Кими обясни, че не е разбрал последната обиколка какво са му казали по радиостанцията и е помислил, че има право на още една обиколка. Чудя се, как тогава е карал във WRC, след като там трябва да се доверява на навигатор. Е, то се видя в рали "България" де. Не му е за първи път да не се разбира с хората, които му казват как да кара. Иначе, сезонът е пред него, колата е добра, само дето не е много ясно, дали вече не е отвикнал от тоя спорт, както Шумахер преди няколко години. Всъщност, най-се радвам на Шумахер. Мислех си, че ще е дори първи или в най-лошия случай втори, но Бътън и Грожан дето финишираха след него, го изпревариха. Да видим утре. Мисля си, че Макларън няма да имат големи проблеми, а битката ще се води за третото място между Ред Бул и Мерцедес, като давам предпочитания засега на Ред Бул поради факта, че DRS няма да се ползва толкова често.

Очертава се интересно начало но да не бързаме че още едно състезание не е минало а точките са в неделя. Много ми се иска поне първите двама на старта и така да завършат но ... Шумахер ми е ясен пак ще яде бой от Розберг.

Станах сутринта в 5:00 и не знаех точно на кой канал е РТЛ и започнах да го търся и докато минавах през каналите попаднах на канал, който предаваше Филм+. После гледах и квалификациите там. За тези, които са от Варна и са абонати на кабеларката Мс@т, на цифровия приемник е на позиция 90, а канала е "Ar Sport 1". През повечето време дават на чужд език, но някои спортни събития ги препредават от Филм+. Дано съм бил полезен на някой. :)

кола за сигурност сега :ohmy: ... сбърка се това състезание !

Forza Ferrari, Forza Alonso ;)

Голям тапук Бруно ... не прилича на чичо си ... големия Сена ... заради него отпаднаха и двамата бразилци !!!

сега другото ***** да не направи издънка с каручките ... за Малдовано говоря !

Малдовано ... Пастро ... къде с мечките мед ще ядеш ... отпадна ... а накрая кой как финишира ;) !

След малко ще публикувам официалното класиране !

Не можах да го гледам. Така и не станах навреме, а след това не можах да намеря руски коментар. Вместо да гледам оставащите обиколки, се ровичках да търся друг начин освен RTL. Проблеми с Java, проблеми с Flash Player... :) Нещата се повтарят отпреди няколко години с TV7. BNT2 снежинки. Още не са се наспали. Live timinga проблеми...изобщо, 2012 година = 1997, когато бях с Юностчето :)

Австралия 2012 КЛАСИРАНЕ !

Шампионът от 2009-та година Дженсън Бътън се поздрави с перфектна победа в Гран при на Австралия и започна сезон 2012 по възможно най-добрия начин.

Британският пилот на МакЛарън се възползва от леките проблеми на лидера от квалификациите Люис Хамилтън и го изпревари още на старта преди първия завой на пистата "Албърт Парк" в Мелбърн.

Оттогава до самия край на състезанието Бътън не позволи да бъде изместен от първото място, като дори появяването на колата за сигурност не помогна на основния му преследвач - двукратният световен шампион Себастиян Фетел, който финишира втори.

Хамилтън не успя да защити дори подгласническата си позиция, след като излезе зад немския пилот на Ред Бул след второто спиране в бокса и трябваше да се задоволи с трето място.

Фернандо Алонсо направи невероятен старт и се нареди сред водещите състезатели, като в крайна сметка заложи на стратегия с две спирания в бокса и завърши на пета позиция. Пред него се нареди Марк Уебър, който и до последната обиколка се опитваше да се качи на подиума за сметка на Хамилтън.

Пастор Малдонадо индикира, че Уилямс ще бъде по-конкурентоспособен през този сезон, като до последно притискаше испанеца с Ферари, но за негово съжаление се удари в стените в последната обиколка и прекрати състезанието си метри преди финала.

Серхио Перес се движеше шести, но в самия край трябваше да пести гориво и завърши на осмо място. Кобаяши и затвърди доброто представяне на Заубер - нареди се шести, въпреки разочароващите резултати вчера в квалификациите.

Кими Райконен показа, че не е забравил как се състезава във Формула 1 и остана седми, след като стартира 17-ти с Лотус. Щастливите печеливши от отпаданията на Малдонадо и Розберг в края се оказаха Даниел Рикардо с Торо Росо и Пол ди Реста с Форс Индия, които допълниха десетката.

Дебютното Гран при за 2012-та година се оказа най-незадоволително за Ромен Грожан и Михаел Шумахер, които започнаха от 3-та и 4-та позиция, но отпаднаха още преди края на втората обиколка.

Французинът беше избутан от Малдонадо извън пистата и трябваше да прекрати състезанието, докато седемкратният световен шампион не можа да вземе първи завой, излезе от трасето и единствено успя да докара болида си до гаража на Мерцедес.

Нико Розберг също не успя да завърши, тъй като в последната обиколка от осма позиция пробва атакуваща маневра, но горивото му свърши и "сребърните стрели" се провалиха тотално в първия кръг за 2012-та година.

Стартът

Вълнуващо начало на сезона във Формула 1! Хамилтън не можа да стартира по желания начин и заради проблем със задните гуми, които се отделиха от пистата, той се остави на Бътън да го задмине.

Изключителен старт от страна на двата Мерцедеси, като Шумахер и Розберг се възползваха от проблемите със скоростната кутия на Грожан, за да го изпреварят още преди първия завой. Фернадо Алонсо отново защити репутацията си на великолепен пилот в началото на състезанията, като се изкачи на 7-мо място, а на втората обиколка вече бе шести.

Фетел излезе 4-ти, изпреварвайки Грожан, който веднага след това направи контакт с Малдонадо и изхвърча от пистата, като дясната му предна гума се откачи и французинът трябваше да прекрати участието си.

Краят на състезанието за Шумахер

Пилето се движеше на трето място веднага след старта, но постепенно започна да изостава от двата МакЛарън-а. В 11-ата обиколка Фетел вече очевидно го беше застигнал и всеки момент двамата щяха да се борят за позицията с помощта на подвижното задно крило.

На влизане в завой номер 1 обаче седемкратният шампион излезе на тревата извън пистата, което позволи на Фетел без проблеми да се нареди 3-ти. Шумахер очевидно имаше по-тежки проблеми от очакваното и просто докара болида си до бокса, за да прекрати участието.

Първите спирания в бокса

Ферари очаквано спряха първи в бокса, защото имаха 1 комплект меки гуми повече от останалите фаворити. Фелипе Маса сложи именно меки гуми на болида си, а Алонсо заложи на различна стратегия с медиум консистенциите в 14-ата обиколка.

Нико Розберг също сложи меки гуми, а веднага след него Марк Уебър индикира, че ще разчита на три спирания в бокса с по-твърдите сликове на Пирели.

Лидерът Бътън направи питстоп в 17-ата обиколка и бе последван от Фетел, който след това излезе на пистата точно пред Алонсо. Хамилтън остана последен от водачите в колоната да влезе в бокса, но не можа да се върне пред Серхио Перес на трасето.

Единственият от топ 5 с меки гуми след първото спиране в бокса беше Фетел, а добрите времена на Алонсо с по-твърдите консистенции примамиха и конкурентите му да заложат на тях. Бътън беше първи, следван от Перес, Хамилтън, Фетел, Алонсо, Розберг, Уебър, Малдонадо и Райконен.

Ключовата роля на Серхио Перес

Хамилтън излезе от бокса на пистата точно зад Перес, който успя да задържи МакЛарън-а зад себе си за известно време, което се оказа решаващо за натрупването на преднина на върха на Бътън.

Хамилтън все пак изпревари Заубер-а, но загуби доста време зад него.

Перес след това се предаде лесно на Фетел, но поне една обиколка успя да опъне нервите на Алонсо за 4-ата позиция - и всичко това преди мексиканецът да е направил своя питстоп.

Средата на състезанието

Около 30-ата обиколка единствено Уебър и Розберг се бореха за по-предни позиции, като след няколко неуспешни маневри австралийският пилот на Ред Бул най-накрая успя да се нареди на 5-то място.

Бътън водеше с 10 секунди преднина спрямо Хамилтън, който бе настиган от Фетел (2.4 сек), Алонсо (12 сек), Уебър и Розберг, като се забелязваше прогрес във времената на втория пилот на "червените бикове".

Вторите питстопове

Алонсо първи направи своя питстоп от фаворитите в 35-ата обиколка и се върна с медиум гумите на Пирели.

МакЛарън направиха двоен питстоп - първо влезе Бътън и веднага след него Хамилтън, като механиците демонстрираха отличен синхрон, обслужвайки перфектно и двамата си пилоти.

Само че Фетел направи много бързо второ спиране, след което излезе пред Хамилтън на пистата на втора позиция и можеше под егидата на колата за сигурност (която се появи след спиране на трасето на Виталий Петров) да се доближи до лидера.

"Рестартирането"

След излизането на колата за сигурност Бътън започна да реди най-бързи обиколки и се откъсна от Фетел, докато Хамилтън се стремеше да се движи в обсега на DRS спрямо двукратния световен шампион.

Уебър беше на около секунда от британския пилот на МакЛарън, а Алонсо изостана на 5-та позиция с близо 4 секунди.

Финални обиколки

Фелипе Маса затвърди разочароващото си представяне, изпълнено с различни проблеми и грешки, като се сблъска с Бруно Сена 10 обиколки преди края и трябваше да прекрати участието си в Мелбърн.

В крайна сметка Малдонадо не успя да се пребори с Алонсо за 5-тото място, нито пък Райконен можа да изпревари Кобаяши за една точка повече.

Пилотът на Уилямс загуби контрол върху болида си и се удари в стените, отпадайки драматично. Подобна съдба имаше и Розберг, чиито проблеми с горивото му попречиха да финишира.

Печеливши от тяхното отпадане бяха Даниел Рикардо и Пол ди Реста, които се наредиха в зоната за точките в самия край.

inews.bg

bildera_ , защо се мъчи приятелю ? Толкова стрииминги дадох , и още ще слагам , трябваше да го гледаш на РС -то !

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

Австралия 2012 КЛАСИРАНЕ !

bildera_ , защо се мъчи приятелю ? Толкова стрииминги дадох , и още ще слагам , трябваше да го гледаш на РС -то !

Мъчих се, защото първо съм навил грешно часовника - вместо 7.55 на 8.55 :) Второ, PC-то ми нещо не е наред или по-точно не ми работят добре Flash Player и Java. А Flash Player ми трябваше , за да слушам руски коментари. С java следя live timing, а Опера при опит за включване ми крашва. RTL-a си го гледам на телевизора. Телевизорът не ми е свързан с PC, затова и интернет телевизията трябва да я гледам на монитора. Ама проблемът не ми е в гледането, а в информацията, която искам да получавам. За 35 минути нямаше как да оправя нещата и общо взето разбрах, че Java приложенията ми тръгват единствено с Google Chrome и то пак с мъка. Явно нещо съм забранил я с защитна стена, я по някакъв друг начин. Та за следващото състезание ще се подготвя предварително и по-точно ще изтествам компютъра предварително и ще прегледам 2 пъти часовника :) Сега мисля да изчакам BNT2. Дано да изчезнат снежинките, че останаха 10 минути, а все още няма картина. Нали уж щеше да има студия? Какво стана? Само състезанието ли ще дават по БНТ 2?

Какво стана? Само състезанието ли ще дават по БНТ 2?

В 10:30 започва !!!

Ама вече знаеш какво ще стане ... дали ще ти е интересно :wink12: ?!?

Станах сутринта в 5:00 и не знаех точно на кой канал е РТЛ и започнах да го търся и докато минавах през каналите попаднах на канал, който предаваше Филм+. После гледах и квалификациите там. За тези, които са от Варна и са абонати на кабеларката Мс@т, на цифровия приемник е на позиция 90, а канала е "Ar Sport 1". През повечето време дават на чужд език, но някои спортни събития ги препредават от Филм+. Дано съм бил полезен на някой. :)

В 10:30 започва !!!

Ама вече знаеш какво ще стане ... дали ще ти е интересно :wink12: ?!?

Не. Няма да ми е интересно, ама докато пия кафето ще слушам коментари. Аз трябваше да направя като вчера - да си го гледам на спокойствие без live timing. Все пак, моите очаквания за това, че Мерцедес ще бъдат добри само в квалификацията, се оправдаха. Общо взето нещата са като миналата година с изключение на това, че Фетел няма толкова добра кола и толкова голяма доминация. Сега вече не виждам как ще защитити титлата си, след като няма начин да натрупва преднина в началото, за да си осигури спокоейни питстопове.

ПП: Коя е тая кифла по БНТ2? Къде е Тенчев? Не съм следил последните дни информацията за БНТ2, но нали уж щеше да коментира? Тия хора ще ме откажат да гледам.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Е, изгледах го и аз. Под всякаква критика бе предаването на БНТ2. Надявах се поне да излъчат пресконференцията, ама...Поне ми стана ясно, че Бътън тоя сезон заема мястото на Фетел - безапелационно първо място, безапелационен контрол на състезанието и безапелационна НБО в края. Убягна му полпозишъна, но това да е кусура. Още се питам, с кого щеше да се бори Шумахер. Дали щеше да е пред или зад Алонсо и на какво разстояние. Ама като видях, как Алонсо се мъчеше със всички сили ми се струва, че Шумахер нямаше да има никакви проблеми с него. Не можах да разбера, защо Хамилтън изостана след втория питстоп. Вероятно пилотът пред него го забави? Въпреки това, не направи нищо, за да застраши Фетел. Ей затова мразя да нямам live timing. Точно там се разбира къде са проблемите, къде е забавянето и кой е забавил пилота. Кобаяши отново се представи подобаващо за името си :) Трябва и такива шоумени да има, иначе състезанието ще стане много сериозно. Очаквах днес малко повече от него, ама и шестото място е повече от добре. Не забелязах какво стана с Розберг, та е чак на 12-то място. Кими Райконен загатна за себе си, но той се върна там, където беше през по-голяма част от пребиваването си във F1- посредствена позиция с добър автомобил. Според мен е доста надценяван като пилот. По-скоро е в златната среда. Пастор Малдонадо направи доста зрелищна катастрофа. За мен това си бе чиста пилотска грешка, след като стъпи с предната гума на бордюра и даде газ в желанието си да изпреварва Алонсо. Останалите младоци също показаха каране. Не ми е ясна логиката на Виталий Петров да остави половината си автомобил на пистата, след като можеше да паркира в тревата. Ама кво се учудвам. Явно в Москва така са свикнали да паркират :)

Сутринта гледах състезанието през нета. Към 11 пуснах Бнт да видя как е коментара и като чух тоя Марков или там какъвто е веднага спрях телевизора. От толкова много коментатори най-некадърния са избрали. Дано поне следващите състезания да са на живо, че на малко екранче да се гледа не е работа. Поне Култард коментира. Честито на всички, които подкрепяме Мак. Искам една оранжева тениска на победата, ама са много скъпи. ;)

Абе аз не съм голям фен на даден отбор. Виж, от време навреме съм фен на някой пилот поради една или друга причина. От няколко години се кефя на Бътън, но не толкова на Хамилтън. Харесват ми Уебър, Алонсо и най-вече Шумахер, щото мина отдавна четирсетте, а не се предава. Та ми дава някакъв стимул и на мен :) Подкрепям и Петров, защото е руснак, както и Камуи понякога, щото пък е най-странната птица. Маса - камионаджията, нещо не ми е присърце, както и Фетел, защото усещам в него някакво някакво двуличие като че ли. Когато е начело и всичко върви, гледа на другите все едно им се присмива вътрешно. Няма как да го обясня, но го усещам. Бътън, а преди него и Култард, бяха най-приятните пилоти. Сега държа много на Марк, защото първо, че ми хвана окото още от първия ден с Минарди, когато взе първите точки точно в Австралия. Коментаторът не бе прав, че не се представя добре пред собствена публика. Напротив - взе единствените точки за Минарди навремето и то в дебюта си в Австралия. От тогава го следя и много се радвах, когато взе да се бори за титлата с Ред Бул. Харесва ми и защото не бе от най-младите пилоти, когато почна кариерата си във F1. По принцип ми харесват точно такива хора - дето са се борили дълго време за мястото си във F1. Да, хубаво е някой младок да блесне, но след това се развиват зле като хора. Видяхте ли Хамилтън на стълбичката и преди това? Ами той хвърляше шапката, хвърляше наградата, отпи от шампанското за утеха, докато съотборника му и Фетел се заливаха с шампанско. Вярно, че имаше малшанс, но ти не играеш някоя игра онлайн като мен, че да удряш по клавиатурата :) И това не е единственият път, когато се държи неадекватно, след като не е победил. Казва, че щото бил негър, затова били против него. Ами аз точно затова бях за него първата и втората година - защото е чернокож и правеше чудеса. Сега, не ме гледайте, че гласувам за Атака. Не съм расист, което показва, че и тая партия не е расистка. След това обаче много му порасна работата като на Фетел след това. Не ми харесват такива хора без кой знае какво покритие. А дори и да го имат, не бива да се държат надменно с останалите си колеги. Пример за това е Бътън - един пилот, на който мога само да се възхищавам за всичко.

Абе аз не съм голям фен на даден отбор. Виж, от време навреме съм фен на някой пилот поради една или друга причина.

...

Пример за това е Бътън - един пилот, на който мога само да се възхищавам за всичко.

Не е добре на толкова често да си сменяш пилота на който подкрепяш !

То останаха ли пилоти на който не си симпатизирал ?

Бътън показа някакво покачване на формата от както стана СШ но определено тази а и следващите години ако са заедно с Хам няма да има по добро крайно класиране от него.

Как пропусна да кажеш за Бътън дебютния му старт ... както направи за Уебър ! И той взе точка ако не се лъжа когато точки се даваха само на първите шест а не като сега до първите супурнайсет да взимат точки. И аз си мислех че от Бътън ще стане нещо повече ама ... добре че беше Браун с ония двоен дифузьор.

Някой да не е очаквал от Шумахер нещо повече ... позната история, от следващото ще ги почва ха ха .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.