Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Катуница - бунтът срещу Рашкови

Featured Replies

Hamza, ти скачаш при "големите играчи", кито ежедневно боравят с милиони и милиарди (министри, политици). ДС-агенти и в БСП и в СДС и в Д(п)С... кой не се е облажил. Ми че те сега ГЕРБ уж да направят нещо, уж две... ама с еврофондове, все с чужди пари, от които всеки иска да лапне. Алчността, властолюбието и прочие неща ги има във всеки човек дори, във всяка държава. Техните следствия като кражби, измами и т.н. са всеки ден практикувани - например банките с лихвите. Смао че обществото е на слоеве... и така е не само в България. Въпросът е, че тук поради невръстна възраст и смяна на държавното управление на всеки 50 г. средно, се прекалява, както е било в Америка (САЩ) още като индинците не са били в резервати... убива се и се краде земя, ресурси, дилижанси се плячкосват, гледал си филми за Дивия запад... Причини всеки може да си намери за да започне да краде и убива... всеки. Политиците са просто част от обществеия строй, тях спокойно може да ги няма. Законите се правят за да обслужват много богатите - тези, които боравят с милиони ежедневно. За 99% от хората които са "на заплата" законите са бариера, плясване през ръцете, червена лампичка за страха от наказание. Е, сещате се кои нямат този страх, че даже всичките са с имунитет срещу съдебно преследване - идат избори, кръвта на плебса е зрелището и подбирането на електората. ;)

Редактирано от adXok (преглед на промените)

• Отговори 793
  • Прегледи 55,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

^ причини - дал господ!

Не е така. За ромите в Източна Европа има една много конкретна причина - плановата икономика. Нека да поясня. Традиционно ромите са се занимавали с различни занаяти - ковачи, зидари, музиканти и подобни. Обаче доктрината на социализма не позволява да има свободни занаятчии, а всички трябва да се включат в плановата икономика. И какво става? Ромите се разпределят да работят някакъв нискоквалифициран труд и се настаняват да живеят в специално обособени части в градовете само за тях. Така лека-полека те започват да се превръщат в изолирани общности. Но по времето на социализма държавата им осигурява някаква работа, с която да се изхранват. След падането на социализма обаче ромите се оказват безработни, необразовани и живеещи в гета - и това е проблем в цяла Източна Европа и то проблем с ромите, който няма аналог на никое друго място по света точно в този вид.

Въпросът е какво трябва да се направи оттук-нататък. ;)

........

Да, в българия картината не е розова за огромен процент от населението. И много изнемогват да плащат сметките си... но защо се получава така, че циганите винаги имат безплатен ток, вода, градски транспорт и как така се размножават - Е КАК НЯМА... на мен ако тока, подслона и водата са ми без пари... досега щях да имам поне 6 деца. ;)

Това обаче критерий ли е, не е. Защото има цигани, които просто се размножават като зайци, щото е кеф да прайш секс с братчедката, сестрата, бабата, някоя и друга "закъсала го" българка... животински инстинкт.

Аз също обичам секса, че кой не... оправдание ли ми е за да искам детски от държавата... не е, защото аз имам перспектива за себе си и страната си, за културата си.

Е тяхната е различна от нашата, затова са и такива резултатите.

Извинявай, но точно за помощите, кражбите на ток и така нататък, мисля че имах доста добри учители ... Ти може да не си обърнал внимание, но в моя регион когато почнаха гладните години в началото на 90-те , злоупотребяващите бяха точно хората с връзки във тези структури на държавата, основно българи ... Примери лични мога да ти дам доста... И СДС беше първата която се възползват от това ,обещавайки им това което реално им се полагаше като социални помощи като граждани на републиката , като вид възнаграждение за избирателна активност в нечий интерес .. опитвайки се да разбие монопола на ДПС в моя регион... неуспешно разбира се...

А за децата, предвид глада, видяха пролука в системата и се възползваха.. Преди 90-те кога е имало такъв бум в раждаемоста им, знаеш ли? Никога почти....

П.С като цяло вината за това какво станах те, е главно българска, така бяха научени, така и си карат... защото това виждат и сред българите, и са в правото си да роптаят защо за едни може и са безнаказани, а за други не, предвид че всички сме равни пред закона ( но не всеки е управляващ и с връзки да му се разминава, или да си затварят очите за него , защото е от "нашите" и по-добре наш да вземе нещо което не му се полага, отколкото мръсния циганин )

Редактирано от Hamza (преглед на промените)

А българите не са ли били зидари, грънчари, музиканти, бръснари, ковачи... боже целия ми род са от такива предци. Къде тогава се получила браздата - в нежеланието като си в рим, да се държиш като римляните - нежеланито да се съобразяваш! Hamza, Злоупотребите са ясни. Помня и как в ДАП се крадеше гориво... те шофьорите и до днес го правят, без значение какъв си. Че и в хипермаркетите днес така модерни се краде, от персонала. В моята фирма преди седмица имаше скандал за кражби на от кабели до лаптопи. Е... всеки се блазни - алчност, завист, да се прави мръсно от накърнена чест... началото никой не го знае къде е. Но причината не е само тукашна Българска. Почети във Франция как са, в Англия, в Холандия, Белгия... все едно и също. Там какво: еми същото!!! · трябва да се научи езика · да се работи на заплата · да се съобразяваш с условията Само че кражбите, измамите и просията са еднакви навсякъде по света. И от това се получават пари бързо, на момента, ударно. Е*ем ти риска и законите. Те занят, че като ги хванат ОПРАВДАНИЯТА за пред правозащитниците са дежруни: бедни сме, гладни, имаме по 5-6 деца, с какво да ги храним! И се завърта латерната...

Въпросът е какво трябва да се направи оттук-нататък. ;)

Вариантите са :

1.)"Интеграция" по начина, който върви от 20 години насам-чрес рпограми, помощи, пари и т.н.Виждаме, че не сработва.Този вариант ги насърчава да се плодят още по-усилено и да не работят, за даполучават парите нагортово.

2.)Създаване на тяхна собствена държава някъде из източна Европа и събиране на всички цигани там и да се оравят както си искат. Териториите на Румъния и България са особенно подходящи, поради това, че и в двете страни популацията им е доста голяма.Достатъчно е коренното население да се изсели . Лошото е, че нито българите, нито румънците ще отстъпят територията си доброволно

3.)Начинът на Хитлер - гетата да се изолират със стени, пропусквателен режим за да не излизат от там, а след това -"окончателното решение".Неприложим по всякакви морални и етични норми за поведение.Плюс това не искаме да избитите да станат мъченици, както избитите евреи, нали ?

4.)Оставяме всичко както си е досега.Рано или късно проблемът ще се разреши от самосебе си по един или друг начин.

Създаване на тяхна собствена държава някъде из източна Европа

Териториите на Румъния и България са особенно подходящи, поради това, че и в двете страни популацията им е доста голяма.

МОЛЯ ?! ;)

Това ме втрещи...

Еми не е вярно, най-много цигани има в Турция. Те чрез османците биват раселени из Източна Европа. Факт.

Умнико, я погледни в Швейцария коя партия е в правителството и ще се учудиш...

Националисти не означава расисти.

Интересно. И премиерът мисли, че всичко ще се забрави....

Метод на манипулация - много хора са на мнение, че всичко ще се забрави, както обикновено, но продължаващите протести ги карат да се съмняват. След като той изразява това становище в национален ефир, те вече не се колебаят, ами са сигурни и така няма да се включат в протестите. Затова са и всичките тия заплахи от негова страна за световна изолация и прочие глупости.

Съмнявам се , че някой предвидил за отпришване на толкова много недоволство ! Нещо само за селото да , но такъв отзив в цялата държава - съмнявам се !

Дори и да не е предвидено за цялата държава, те много се стараят да се възползват от ситуацията и да контролират събитията.

това е хубаво, значи подавам сигнал срещу правителството, парламента, президентството и един куп право защитни организации за расизъм срещу българския народ, забравих и съдебната система и прокуратурата, само че кой ще ги съди!!!

Подай и срещу ромите. Те вече буквално го удрят на расизъм и тероризират българи, защото са българи.

...щом милиционерите, които искат диктатура обявяват справедливите протести за незаконни.

Би ли бил един голям протест против мутромилиционерите по-добра идея тогава, за да се чудят откъде и ме дошло?

За провеждането на организиран протест трябва да се иска разрешение от общината. Но тези протести в страната са неорганизирани. Няма организация, която да се занимава с тяхното провеждане. Протестите са абсолютно законни.

За щастие в събота от 14 часа пред народното събрание вече ще има организиран национален протест, за който има разрешение! Нека да се съберем въможно най-много хора!

Ето го и човекът, причинил "пътния инцидент"...

Още като обявиха, че са заловили шофьора и си казах, че със сигурност това е най-малко виновният човек в страната за убийството и то гледай к'во станало :

Подменили шофьора убиец в Турция

ВАЖНО! ПРОЧЕТЕТЕ, ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ!

По новините на бнт казаха, че прокуратурата започва четене и в Интернет за постинги, които насаждат омраза и подстрекават към агресия, насилие. Тъй като това Е престъпление, не само против форума.

Тези, които пишат въпросните лозунги са ПОДСТАВЕНИ лица. Задачата им е да пишат расистки лозунги, за да може МВР да има мотив да налага цензура!

Закакво ми е лидер? Скапания Ганьо си остава Ганьо. Гърците не им трябват лидери, ами се вдигат спонтанно, ъвпреки че въобще не са прави за техните искания. А тука разни селяци се разхождат безделно по центъра и се чудят какви са тези протести. През ум не им минава да се включат. Скандирането против цигание си е съввсем на място. Да се посплаши малко тази сган и да не напускат дупките си освен ако не почнат да бачкат. Нито някой е тръгнал да ги бие, нито нищо. Просто трябва да имат респект и да се страхуват, но това обикновения бълагрски селянин не го разбира.

Протестите тярвба да еволюират, а еничаря Бойко да си понесе отговорността. Това не знам кой точно го организира, но май не е партия и идеята ми харесва: http://www.facebook....190311954354955

С милиционерщината си просто прекали този наглец. Пожизнен диктатор ли е какъв е, че да забранява протестите?

По центъра вчера (поне в София) безцелно хич не се разхождаха селяни, а момчета и момичета, на които родителите им не бяха бедни... поне не им личеше... Добре гледани деца. А също и хора, които според мое скромно мнение си получават от 100о лв заплата нагоре. И само хвърляха по едно око на тълпата тийнейджъри и се чудеха за какво протестират (поне това се четеше в очите им)... Тия хора не можеш да ги привлечеш с "циганите на сапун, турците под ножа".. Това не е национална кауза - ще си останете само агитките на протестите и някой и друг тийнейджър. Гърците не се вдигат сами - имат си синдикати, те ги организират. Имат си и анархистки групи. Спонтанно вдигане на народа не съществува. Спонтанно се зароди бунтът в Катуница, но впоследствие се намесиха външни фактори и.... Да не говорим, че вече почва да се говори, че зад всичко това стои наш Алексейчо...

ПС: И за да не помислиш, че съм от безцелно шляещите се вчера по центъра на Сф, само да вметна, че бях на работа и ходих да си взема ядене през почивката ми ;)

Вариантите са :

1.)"Интеграция" по начина, който върви от 20 години насам-чрес рпограми, помощи, пари и т.н.Виждаме, че не сработва.Този вариант ги насърчава да се плодят още по-усилено и да не работят, за даполучават парите нагортово.

2.)Създаване на тяхна собствена държава някъде из източна Европа и събиране на всички цигани там и да се оравят както си искат. Териториите на Румъния и България са особенно подходящи, поради това, че и в двете страни популацията им е доста голяма.Достатъчно е коренното население да се изсели . Лошото е, че нито българите, нито румънците ще отстъпят територията си доброволно

3.)Начинът на Хитлер - гетата да се изолират със стени, пропусквателен режим за да не излизат от там, а след това -"окончателното решение".Неприложим по всякакви морални и етични норми за поведение.Плюс това не искаме да избитите да станат мъченици, както избитите евреи, нали ?

4.)Оставяме всичко както си е досега.Рано или късно проблемът ще се разреши от самосебе си по един или друг начин.

Все лоши варианти. ;)

...е проблемът да се политизира...

Разбира се, че трябва да се политизира. Трябва да се промени ПОЛИТИКАТА на правителствата. Това е целта на протестите. Политиците трябва да имат страх от народа, за да вършат работа!

Аз съм живяла в две гета - в Ботунец три години и в Люлин осем месеца....

Пробвай гетата в Казанлък и Сливен, примерно.

Затова трябва повече възрастни да излизаме. Срамно е само децата да са по улиците...

Така е. Агитирайте познатите си да се събудят, защото положението става от лошо по-лошо и единственият изход ще е да избягаме от България.

...А тука разни селяци се разхождат безделно по центъра и се чудят какви са тези протести. През ум не им минава да се включат...

И мен това ме издразни вчера - минаваме по Витошка, а по масите в кафетата тъпаците си смучат бира и ни гледат все едно сме престъпници. Явно медийната манипулация, подета от Миролюба Бенатова, върши работа. Излиза все едно сме престъпници, а не се борим за бъдещето на държавата.

...Скандирането против цигание си е съввсем на място. Да се посплаши малко тази сган и да не напускат дупките си освен ако не почнат да бачкат. Нито някой е тръгнал да ги бие, нито нищо. Просто трябва да имат респект и да се страхуват...

Това вече са абсолютни глупости. Дори и протестиращите да влязат тежко въоръжени в гетата и да избият 10-20000 циганина, нищо няма да се промени към добро. Какво остава за някакви скандирания, които само надъхват циганите срещу българите, защото знаят, че държавата е зад гърба им и се чувстват силни. Трябва да насочим усилията към това да махнем държавата зад гърба им и тогава ще имат страх.

...Пожизнен диктатор ли е...

През първите две години от управлението му това е единствената му цел. Има множество лостове, с които да я постигне и полицейщината е единия от тях. Опитвам се да синтезирам няколко неща по въпроса, но си е труд и трябва време. После ще дам линкове тука да кажете мнение.

п.п. публикувам поста в две мнения, защото има бъг във форума. Предполагам е свързан с броя на таговете и символите.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Циганите си имат тяхна държава - Индия ! За мен индийците са точно цигани отвсякъде ! Да си ги пращаме а ;)

МОЛЯ ?! :ohmy:

Това ме втрещи...

Що ?

Идеята не е само моя.Ян Слота ( аналог на Волен Сидеров в Чехия) преди няколко дни също изказа същата идея.

Следите ли въобще какво става там ?

Районът на Северна Бохемия в Чехия се превръща в арена на насилствени сблъсъци между роми и местни жители, пише сп. "Икономист".Публикувано изображение

Чешкият президент Вацлав Клаус призова полицията да отговори "безмилостно" на ескалацията на напрежението, в основата на което стои тлеещ социален проблем.

Отношенията са обтегнати от години. Бедност, предразсъдъци и престъпност тормозят ромите в Чехия, наброяващи около 300 000 души.

През 90-те години на 20 век натискът от Европейския съюз принуди град Усти над Лабе да разруши стената, която беше издигнал около ромско гето.

Още по темата

Отделна ромска държава! Това иска словашки националист

Мнозина наблюдатели се оплакват, че големи суми (включително от фондовете на ЕС), определени за дейности по интегрирането на ромите, се прахосват за консултанти или безсмислени проекти.

Новият елемент е ответната реакция на ромите. През август трима роми нападнаха с мачете няколко "бели", както в Чехия наричат лицата от неромски произход. Други двайсетина ромски младежи пребиха с палки шестима бели мъже пред дискотека.

Огънят се подклажда от крайнодясна партия, но гневът на местните хора се подхранва най-вече от престъпността и миграцията.

Фирми за недвижими имоти настаняват ромски наематели в евтини жилища, за да продават ремонтираните им предишни домове в по-богати части на страната. Само в град Румбурк през последните 18 месеца пристигнаха близо 2360 такива роми.

Враговете на ромите ги обвиняват, че не могат да се приспособят към обществото. Много хора настояват те да бъдат вкарани в оградени със стени гета. Подобни призиви се чуват все повече в Словакия, където крайнодесният политик Ян Слота казва, че ромите би трябвало да имат отделна държава, без обаче да посочва къде. Това напомня преследването на евреите и ромите от нацистите и сътрудничеството на чехите в тази дейност, отбелязва "Икономист".

Въпреки че явните неонацистки партии са забранени, дори уважавани чешки политици флиртуват с антиромските настроения.

Бившият министър-председател Иржи Кунек започна политическата си кариера, като премести ромски семейства от центъра на град в Чехия в корабни контейнери в покрайнините му.

Партията "ТОП09", която е партньор в управляващата коалиция, бойкотира заседанията на правителството, настоявайки за уволняването на известния с антиромските си възгледи съветник в образователното министерство Ладислав Батора. (Той беше преместен на друг пост.)

Батора е протеже на Клаус, който обича да критикува политическата коректност и има склонност да назначава за сътрудници хора, които не зачитат общоприетите норми. Той открито подкрепи заместник-началника на своята канцелария, който попадна под прицел, след като определи участниците в гей парад в Прага през лятото като "хора с отклонения" и се противопостави на "медийното линчуване" на скинари, атакували със запалителни бомби ромска къща.

Някои подозират, че Клаус планира да създаде нова националистическа, евроскептична партия, когато напусне президентския пост през 2013 г. Той не би трябвало да има проблеми да спечели подкрепата на разгневените "бели" чехи, пише в заключение "Икономист", цитиран от БТА

днес.бг

Тъй че -не сме само ние с този проблем.

Няма източно европейска страна, в която циганите да не създават едни и същи проблеми.

За другите ми идеи какво ще кажеш ?

Все лоши варианти. :(

Дай добър .....

аз само за тия се сещам

Вариантите са :

.................

Мисля че има доста по разумни и възможни варианти.. За това трябва първо да се подобри качеството на живот на всички, и да се даде възможност да се развият и циганите според възможностите им, наравно с останалите в България... И истинска съдебна система, и полиция, подобна като в Турция например...или Англия, Германия...

Не съди за характера и реалното социално положение на човека по външния му вид. "Циганите на сапун" е крилата фраза, вече заменена с доста оригиналното "Циганите на Сатурн, а "Турците под ножа" е отговор на реално налагания ятаган, и мъката от това, възпявана в народните ни песни. Дай пример за скандиране, цивилизовано: "Искаме пари, свободни бъднини" - добро утро?! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Еми не е вярно, Tricho... най-много цигани има в Турция (ако това ще е критерия). Те чрез османците биват разселени из Източна Европа. Факт. Но мога да позная, че ще стане като с кюрдите... мда.

МОЛЯ ?! :ohmy:

Това ме втрещи...

Еми не е вярно, най-много цигани има в Турция. Те чрез османците биват раселени из Източна Европа. Факт.

Най-много цигани в Турция ли. :(:D :D Май леко се пообърка , освен ако не слагаш кюрдите в тази група

Мисля че има доста по разумни и възможни варианти.. За това трябва първо да се подобри качеството на живот на всички, и да се даде възможност да се развият и циганите според възможностите им, наравно с останалите в България... И истинска съдебна система, и полиция, подобна като в Турция например...или Англия, Германия...

Олееее .....не очаквах точно ти да приказваш с тия кухи и високопарни политически изтъркани лафове

:ohmy:

В капиталистическа система и пазарна икономика качеството на живота зависи единствено и само от теб - доколко можеш да се развиеш спрямо това, което ти отпуснат богатите.

Няма как да се "повиши качеството на живота" в цялата страна, за всички хора без изключение - виж всички развити държави, с висок стандарт, колко просяци и гета си имат......

В Турция , която я даваш за пример - редом с лъскавите булеварди, магазини и луксозни квартали, има и истински кочини, в които живетят цигани.Абсоютно същите като нашите, със същия манталитет и същите възможности.

Цигани са си бе.

Единствената разлика е, че Турската полиция и армия бие наред и техните цигани не смеят да се появят на светло и да гъкнат.Ама ТУрция може да си го позволи - не е член на ЕС и не зависи от "правата на човека", налага ни ни от Брюксел.

Не съди за характера и реалното социално положение на човека по външния му вид.

"Циганите на сапун" е крилата фраза, вече заменена с доста оригиналното "Циганите на Сатурн, а "Турците под ножа" е отговор на реално налагания ятаган, и мъката от това, възпявана в народните ни песни.

Дай пример за скандиране, цивилизовано: "Искаме пари, свободни бъднини" - добро утро?!

Нас ни обижда някой като напише "Смърт за българите", нали ? Не обиждаме ли бг-турците по този начин при положение, че те нямат никаква вина в случая ? Хората си работят, плащат си данъците и единственият им грях е, че гласуват за Доган. Но там сме си виновни ние, защото ги изоставихме на произвола на ДПС. И турците също мразят циганите като нас.

Трябва да бъде намерено решение, но ако то трябва да е във вид на протести - нека са пред парламента, нека не се допуска Волен на тези протести и да не се скандират расистки лозунги. Иначе всеки тайно в душата си ги ненавижда тези чернилки, ама това не е повод да се изпотрепем...

Най-много цигани в Турция ли. :ohmy::(:D Май леко се пообърка , освен ако не слагаш кюрдите в тази група

Ами кюрдите са си живи цигани. Все едно гледаш някой наш манго - черен и мазен. В неделя се върнах от море в Турция и тия кюрди са ебати бай МАнгаувците....

Еми не е вярно, Tricho... най-много цигани има в Турция (ако това ще е критерия). Те чрез османците биват разселени из Източна Европа. Факт.

Но мога да позная, че ще стане като с кюрдите... мда.

С грешка си.

В Турция има цигани, но не са "най-много". :ohmy:

И никой не ги е "разселвал" -те сами си ходят където искат.

Ние сами си направихме проблема преди 50 години, когато насилствено с решение на Политбюро им баха отнети каруците и разтурени катуните, а циганите заселени по градовете.

До преди 1960 година в градовете и селата е било рядкост да има "циганска къща" - просто са били чергари - пътиуват с каруците от място на място, но без да се заселват и да се плодят така, както днес.

Единствената разлика е, че Турската полиция и армия бие наред и техните цигани не смеят да се появят на светло и да гъкнат.Ама ТУрция може да си го позволи - не е член на ЕС и не зависи от "правата на човека", налага ни ни от Брюксел.

Бих добавил и ченгетата се разхождат с Калашников и Томпсън... поне аз това видях :ohmy:

Ами кюрдите са си живи цигани. Все едно гледаш някой наш манго - черен и мазен. В неделя се върнах от море в Турция и тия кюрди са ебати бай МАнгаувците....

А нравът им е по-лош от нашите - отмъстителни, зли и крадливи.

познавам няколко "кюрди" и мога да ти кажа, че са отврат всичките.

Бих добавил и ченгетата се разхождат с Калашников и Томпсън... поне аз това видях :ohmy:

И аз ги видях.

ама има ред - не можеш да го отречеш, нали ?

:(

В капиталистическа система и пазарна икономика качеството на живота зависи единствено и само от теб - доколко можеш да се развиеш спрямо това, което ти отпуснат богатите.

Именно!

А ромите не могат да се интегрират към тази система. Интегрирането е сложен и труден процес, който, ако стартира сега, може да започне да дава някакви плодове едва след 15-20 години. :ohmy:

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Олееее .....не очаквах точно ти да приказваш с тия кухи и високопарни политически изтъркани лафове

:ohmy:

За разлика от твоите предложения които са си чисто утопични..

И не са високопарни, в Турция полицията бие всички ако стъпят накриво, не само циганите... И го съдят наравно с турчина , кюрда, черкезина, арабина, евреина и така нататък... За Англия и Германия е същото.... А гета има навсякъде, бедни има навсякъде.... не виждам връзката на гетата с въпроса изобщо..

Като казахме за престъпления, вчера даваха репортаж за Даниел, който уби карайки пиян кола 6 деца.... И все още си е на свобода, седи си вкъщи, и няма протести няма нищо... няма дело, няма арест..

Именно!

А ромите не могат да се интегрират към тази система. Интегрирането е сложен и труден процес, който, ако стартира сега, може да започне да дава някакви плодове едва след 15-20 години. :(

И с това не съм съгласен, все едно да кажеш че негрите в САЩ живеят в гета ( има гета и само от бели американци също така , или смесени за всякакви бедни ) защото не стават за капитализъм .. а има и такива които живеят в богаташки квартали и са милионери..и много повече от средната класа .. да не говорим за това че вече имат и президент от такъв произход...( за висшите еталони на властта, особено пентагона дори няма да споменавам )

Тц,.. пак биете в грешна посока, помислете още малко..

И с това не съм съгласен, все едно да кажеш че негрите в САЩ живеят в гета защото не стават за капитализъм .. а има и такива които цивеят в богаташки квартали и са милионери.. да не говорим за това че вече имат и президент от такъв произход...

За да се интегрират ромите, трябва да са образовани - да имат поне средно образование. Живеем във време, в което вече и за най-елементарната работа човек трябва да има някакви познания. Човек, който е неграмотен, трудно може да добива някакво знание.

Като казахме за престъпления, вчера даваха репортаж за Даниел, който уби карайки пиян кола 6 деца.... И все още си е на свобода, седи си вкъщи, и няма протести няма нищо... няма дело, няма арест..

Така е, за жалост. :ohmy:

Преди малко затвориха и другата огромна група протестиращи във фейсбук. Разпространете информацията за протеста в събота на колкото се може повече места. Най-добре по медиите!

Събота, 14 часа пред парламента. Национален организиран протест срещу безобразията в България с разрешение от общината!

За да се интегрират ромите, трябва да са образовани - да имат поне средно образование. Живеем във време, в което вече и за най-елементарната работа човек трябва да има някакви познания. Човек, който е неграмотен, трудно може да добива някакво знание.

Така е, за жалост. :ohmy:

Образованието е важно, съгласен съм, една от стъпките трябва да е в тази посока... И трябва да се въведе още нещо, освен спиране на помощи ако децата не ходят на училище... И да е валидно за всички... В същото време трябва да е пработи над толкова иначе лелеян и прегръщан от всички девиз за равенство, права и свободи, еднакви за всички.. Да се преследва всяка дискриминация твърдо и без прошка, за да може и циганина да е спокоен и да знае че ако някой го обиди, плюе, ругае, заплашва, бие и така нататък, ще има честен и ефективен съд, и той може спокойно да се обърне към него, като равноправен гражданин, да е спокоен че ако кандидатства за работа, и няма по-добър кандидат от него, ще бъде приет, а не някой дето е еди какъв си с шефа.. Трябват драконовски мерки и недопускане на никаква дискриминация, което е точно прилагане на практиката еднакви пред закона, еднакви независимо от етнос, пол, и така нататък...

Ако не пълноправие, поне достатъчно такова... идеална система няма никъде все пак... дори по Живково време я нямаше, но нещата си вървяха спокойно и безпроблемно

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.