Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Катуница - бунтът срещу Рашкови

Featured Replies

• Автор

До момента бях ядосан, но вече се отчайвам и ми става мъчно в каква държава живеем и как загърбваме всички хора, дали живота си за да сме "свободни" сега.

Не се ядосвай и не се отчайвай, а просто наблюдавай...

• Отговори 793
  • Прегледи 55,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

kichuka , едва ли някой може да предвиди каква ще е реакцията от едно убийство ! Със сигурност от реакцията на хора някои политици наистина трупат дивиденти ! Дано дивиденти за нас след изборите да се повече и мангала да го тикнат в затовора и там някой по погрешка да му резна гръкляна !

По полека с думите, че имало някакъв член в закона, дето ще ни тикне в зандана. Моля, вече вместо "циганин" споменавайте "ром", Вместо "майка ви да..." - "да сте живи и здрави", вместо "... на сапун" - " да ги изкъпим с шампоан" и така нататък. Надявам се, схванахте мисълта ми. И моля ви се, вече не казвайте "бат'Бойко", а "бат'Арни" .

kichuka , едва ли някой може да предвиди каква ще е реакцията от едно убийство !

Ако разбираш от социална психология, много неща можеш да предвидиш. :P

Не е така! Там има някаква мешавица на капитализъм с нещо което наподобява отчасти социализъм...Комунизмът е строй в който паричните знаци не съществуват, нямам предвид само във вид на хартия или метал, а изобщо. Съответно не се оценяват финансово материалните блага и да се преразпределят чрез финансови инструменти. Притежанието също отпада като животински инстинкт. Всеки човек, във всеки момент ползува нужното му пособие за осъществяване на възникналата нужда, след като престане да се нуждае от него го оставя(ако е от вид който не е за еднократна употреба) за да бъде ползувано от друг човек(забележи: - ЧОВЕК, не потребител, не и клиент!), когато е нужно.

Този цитат на колегата е желателно всеки да го прочете много добре и да го обмисли, за да знае каква е същността на комунизма. Комунизмът не е приложим веднага още след първобитно-общинния строй. А идеолозите му, писали и мечтали за него са обикновено - богати хора.

Ако разбираш от социална психология, много неща можеш да предвидиш. :P

Съмнявам се , че някой предвидил за отпришване на толкова много недоволство ! Нещо само за селото да , но такъв отзив в цялата държава - съмнявам се !

Не се ядосвай и не се отчайвай, а просто наблюдавай...

Никога не съм бил от хората, които просто наблюдават (за добро или за лошо). Тази вечер реших да не отида на протеста, защото не са ясни неговите цели. Не съм за това да бием всеки срещнат циганин, колкото и някаква част вътре да го иска. Колкото преди го правех, толкова сега съм против. За съжаление обаче ,ако само стоим и наблюдаваме нищо няма да постигнем.

Малко актуални новини от първа ръка: преди малко на "протеста" е имало много полиция и са проверявали, обискирали, арестували всеки който си "харесат". Полицията определено се възползва от необмислените действия на тълпата.

Съмнявам се , че някой предвидил за отпришване на толкова много недоволство ! Нещо само за селото да , но такъв отзив в цялата държава - съмнявам се !

Напротив! Именно това беше целта на занаятието. Лично аз изобщо не съм изненадан - можеш да прочетеш какво съм писал в началото на темата. :)

Никога не съм бил от хората, които просто наблюдават (за добро или за лошо). Тази вечер реших да не отида на протеста, защото не са ясни неговите цели. Не съм за това да бием всеки срещнат циганин, колкото и някаква част вътре да го иска. Колкото преди го правех, толкова сега съм против. За съжаление обаче ,ако само стоим и наблюдаваме нищо няма да постигнем.

Малко актуални новини от първа ръка: преди малко на "протеста" е имало много полиция и са проверявали, обискирали, арестували всеки който си "харесат". Полицията определено се възползва от необмислените действия на тълпата.

Ами сега се извличат дивиденти. В момента на ход е ГЕРБ с показните акции. Преди минути даваха на живо от Варна, как лежат на тротоара арестувани протестиращи. Вероятно чакат транспорта :) Вчера или оня ден, Цветанов ако не греша, похвали Кирил Йорданов за дългогодишния му "труд" в морската столица. Нормално е сега да покажат и нещо по-така.

ПП: Забравих да се обоснова. Днес Станишев критикува министерството на вътрешните работи и сега МВР си връща.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Гледах и двете споменати от blidera_. Станишев няма право да критикува, който и да е. "Народа не се чувства сигурен" - да не би като беше тоя женчо на власт да сме били по-сигурни!? Във Варна са ги арестували (както каза и репортерката), защото са тичали. Вчера пред мен така арестуваха група деца ( на под 17 годишна възраст) именно, защото тичаха. Днес едно от момчетата ми разказа как полицаите са го обвинили в съпротива при арест "опитаха се да ни удрят". Аз бях там и видях как полицаите буквално поваляха наред момчетата и ги закопчаваха без никаква насрещна реакция. Сега по-сигурни ли се чувствате след тези акции. Всяка вечер ходя да тичам и се притеснявам да не ме арестуват, защото очевидно е незаконно.

Абе Бибито какво се е хванал за това:

"Циганите на сапун, турците под ножа..." просто израз за скандиране, също какъвто е и безмозъчния футбулен зов: "Кyр за "Левски"", само дето кавичките се подразбират, щото отбора се казва така. Много насериозно се вземат.

А "Гяури мръсни, сега ще ви изколим" - този израз?! Кой го казва? Пак същата работа... САМО ЧЕ...

Има ли циганин направен на сапун, има ли турчин под нож от тези закани?! НЯМА

Има ли заклани българи от магали, има ли сгазени, изнасилени... ИМА, пълно е в полицейските хроники!

ТОГАВА!??!?!?!?!?!?!?!?!

България е страната в света с най-много цигани на глава от коренното население - българите!

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Прокурор №1 иска бърз съд за расисти

София. Бърз съд за расисти поиска главният прокурор Борис Велчев. Той разпореди на всички обвинители в страната да гледат с приоритет всички прояви на насилие и подбуждане на етническа и религиозна омраза.

Обвинител №1 нареди още всеки сигнал от граждани, институции и неправителствени организации за насаждане на расова, етническа или верска омраза чрез медиите и социалните мрежи в интернет да бъде разследван незабавно и подробно. Причината за разпоредбите на Велчев към прокурорите в страната е в случващото се през тези дни след убийството на 19-годишния Ангел Петров в пловдивското село Катуница.

В указанието на Велчев, изпратено до административните ръководители на прокуратурите в цялата страна, се подчертава, че на МВР трябва да се разпореди да охранява масовите прояви, но и безкомпромисно да арестува всеки, извършил подобно деяние, като използва в пълен обем правомощията си.

"При наличие на достатъчно данни за извършени престъпления компетентните прокуратури следва незабавно да започват разследване, а ако данните се нуждаят от допълване - да възлагат предварителни проверки в кратки срокове и във всички случаи да изискват резултатите от тях за преценка от прокурора", се посочва в разпореждането на главния прокурор.

Всички преписки и образувани дела да се считат за приоритетни в работата на обвинителите и да бъдат приключвани във възможно най-кратки срокове, настоява Велчев. За насаждане чрез слово, печат и средства за масова информация на етническа и религиозна омраза, проповядване на вражда и упражняването на насилие срещу отделни граждани или групи на етнически принцип Наказателният кодекс предвижда до 6 години затвор и глоба от 5000 до 30 000, в зависимост от тежестта на престъплението.

При демонстрациите в началото на седмицата бяха задържани над 100 души. Във социалната мрежа "Фейсбук" пък се появиха групи "В защита на жителите от Катуница", "Смърт за Цар Киро", "Циганите на сапун" и др. До момента подкрепящите ги са над 100 000. В страниците и пълно с цветисти изказвания и расистки призиви за саморазправа с малцинствата.

http://www.standartn...sti-117041.html

Ми добре, расистите по бързата процедура, ама какво ще правим бай мангал, който с деиствията си подтиква хората към расизъм?

Прокурор №1 иска бърз съд за расисти

Ми добре, расистите по бързата процедура, ама какво ще правим бай мангал, който с деиствията си подтиква хората към расизъм?

това е хубаво, значи подавам сигнал срещу правителството, парламента, президентството и един куп право защитни организации за расизъм срещу българския народ, забравих и съдебната система и прокуратурата, само че кой ще ги съди!!!

Абе Бибито какво се е хванал за това:

"Циганите на сапун, турците под ножа..." просто израз за скандиране, също какъвто е и безмозъчния футбулен зов: "Кyр за "Левски"", само дето кавичките се подразбират, щото отбора се казва така. Много насериозно се вземат.

А "Гяури мръсни, сега ще ви изколим" - този израз?! Кой го казва? Пак същата работа... САМО ЧЕ...

Има ли циганин направен на сапун, има ли турчин под нож от тези закани?! НЯМА

Има ли заклани българи от магали, има ли сгазени, изнасилени... ИМА, пълно е в полицейските хроники!

ТОГАВА!??!?!?!?!?!?!?!?!

България е страната в света с най-много цигани на глава от коренното население - българите!

И за какво протестирате? Аз живея с цигани и турци близо 4 десетилетия. Да, като малки сме се били, вдигат врява на главата ми, дразнят ме, понякога открадват по чепка грозде, но това и ние го правихме на времето. Обаче, никога не са си позволявали нагли действия в моя квартал - Селемятя. Ако си от Русе, ще знаеш за какво говоря. Може да не са ми приятни, но те си вървят по техния път, аз по моя и така години наред. Не одобрявам лозунги от типа на " Циганите на сапун". За мен това няма смисъл. Да, заради циганите вече не гледаме лозето си, което е в покрайнините на града - откраднаха всичко и просто не си заслужава да се хвърлят средства. Ей това ме дразни - аз хвърлям пари, труд и накрая курец! Затова и не ги обичам тия типове, но всичко може да се оправи много лесно, ако полицията се намеси и си върши работата. Нека отидат във вилните зони, а не да бият българите по площадите. Бъди сигурен, че хора като мен и теб вероятно, ще бъдат изкарани виновни за всичко. Вече почнаха да го правят в тоя форум, понеже казах за кого ще гласувам и по каква причина. Сред българските политици виждам много малко хора, които реално могат да ми помогнат. А какво искам аз? Искам да си обработвам лозенцето в свободното време, без да се страхувам, че ще ми оберат реколтата. Много ли искам? Затова и ще гласувам за Атака или друга подобна партия до дупка! Никой от досега власт имащите не е направил нищо по моя въпрос, няма и да направят, ако ги изберем отново! и не съм само аз в това положение. Много се отказаха от лозята си и пропищяха във вилните зони. Това е тъжно. Циганите ни отнемат едно от малкото удоволствия, които остават в забързания ни живот. Велчев щял да арестува всеки, проповядващ расова омраза. Не, аз не проповядвам расова омраза. искам само едно - полицията да защитава закона и всяка кражба, била тя от българин, циганин, арменец, турчин...да се наказва строго! Без пропуск!!! В случая говорим за циганите, но това мисля за всеки нагъл тип в България. Включително моя шеф, дето ми дължи хиляди левове. На драго сърце бих обърнал Мерцедеса му - подобен на тоя, който караше цар Киро. Това бе единствената хубава гледка, която видях в Катуница, представяйки си джипа на шефа :) Бъзикам се, ама някога може и това да стане.

ПП: И още нещо. Протестите тръгнаха в грешна посока. Те не трябваше да са насочени срещу малцинствата, а срещу всички крадци, мошеници и убийци като Кирил Рашков. А те не са малко.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Ма тая Борис Велчев още ли е главен прокурор? Веднага пращам Азис - да си я дръпне, за парцала!

Тъжно е че тези вълнения се отприщиха от комунягите, които видите ли, намерили ония 500 документа недокоснати в къщата :clown: Въпреки това аз с удоволствие бих отишъл на антиправителствен протест щом милиционерите, които искат диктатура обявяват справедливите протести за незаконни. Би ли бил един голям протест против мутромилиционерите по-добра идея тогава, за да се чудят откъде и ме дошло?

bildera_, разбирам те, знам какво искаш да ми кажеш. Като малък имахме в класа двама циганина (говоря ти точно преди да свалят Тодор Живков през 89-90-та). Всичко добре, само че те двамата не завършиха основно! Защо нямам идея. Но това е късно събитие. Още като малки като бяхме (1-ви-2-ри клас) ме поканиха на гости. Тогава циганската махала беше на 5-10 мин. пеш от моя блок в краен квартал.

Отидох и се започна с "циганията": касетофони, видео-плеър (представи си 89-та, ако си бил роден!!!), електронни игри...

изобщо не ми е и минавало през ума, че може да са крадени или един господ знае как придобити (тогава).

Аз си мечтаех за такива неща и супер добре си изкарах тоя следобед след даскало. По едно време от едната стая започнаха да се чуват "интимни" шумове. Аз се постъписах, щото мислех, че бият някого или го измъчват и супер се уплаших, но Цеко (цигането и мой съученик, по голям с две години, но просто повтарял два класа) ме успокои, че просто техните се ебали за да има той ново братче или сестра. Попитха го колко са деца и той ми каза пет с него, но той не бил най-малък. Аз се зачудих как така техните не са на работа, ама се сетих, че баща ми понякога е нощна, после през деня си е в нас да почива, та намерих някаква логика. Питах го какво работят техните, но той ми каза, че щял да ги пита, естествено после никога не ми каза.

Вече трябваше да се прибирам и си тръгнах. Минах измежду другите къщи и пристройки на другите от тях и на една права между две халета или нещо подобно някакви цигани на моята възраст горе-долу тогава и по-големи ме пресрещат. Заобградиха ме, разпитват ме какво правя тук, казах че съм бил на гости на еди-кой си мой съученик и че сме играли на игрите. Единия тогава извади зад себе си една летва с омотана и набита в нея бодлива тел. Така здраво ме изшиба с нея отстрани, че ако не се бях предпазил с извъртане и сгъване на крака, щеше да ми я забие право в корема. Направо се разревах от болка и от немалка доза страх, а бях на 5 мин от вкъщи. Помолих ги да не ме бият, защото нищо не съм им направил, а те само отговориха: "Ама си българин и затова, ако още веднъж дойдеш тук ще те прибием!" Ритнаха ме на изпроводяк, а аз след няколко минути вече бях с майка ми в поликлиниката за инжекция против тетанус.

Естествено на други ден казах на съученика ми (същия Цеко) от кво са ми тия лепенки, бинтове... той само каза да не минавам никога вече там. Знам само, че след няколко месеца нещо стана и всичките цигани там ги изгониха, а майка ми и други жени от блоковете направиха импровизирана зеленчукова градина.

Помня го като вчера. Единственият циганин досега, който ми е направил добро впечатление е едно момче, което работеше за фирмата преди две години. Но просто беше осиновен на няколко месечна възраст от българи. Не можеше да скрие някои осбености на циганския си нрав, но поне беше възпитано момче. А турци... тва е много дълга тема. В българия има потурчени българи, помаци и една част от далечните ми роднини са такива... за добро или за лошо, но предполагам, че всеки има такива далечни роднини, то няма и начин да няма.

:clown:

Редактирано от adXok (преглед на промените)

ВАЖНО! ПРОЧЕТЕТЕ, ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ!

По новините на бнт казаха, че прокуратурата започва четене и в Интернет за постинги, които насаждат омраза и подстрекават към агресия, насилие. Тъй като това Е престъпление, не само против форума.

Тъжно е че тези вълнения се отприщиха от комунягите, които видите ли, намерили ония 500 документа недокоснати в къщата :clown:

Въпреки това аз с удоволствие бих отишъл на антиправителствен протест щом милиционерите, които искат диктатура обявяват справедливите протести за незаконни.

Би ли бил един голям протест против мутромилиционерите по-добра идея тогава, за да се чудят откъде и ме дошло?

Това да не е "оня" списък, който беше "загубен"(продаден) в Турция от Сокола, преди около 19 години?

По новините на бнт казаха, че прокуратурата започва четене и в Интернет за постинги, които насаждат омраза и подстрекават към агресия, насилие. Тъй като това Е престъпление, не само против форума.

Ми нека четат хората. То тук има с какво да се образоват, че съвсем са им избили чивиите от тез любовни романчета, и фантасмагории за губене на време, които четат в работното си време, за да го загубят....

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Хахахаха, айде затвориха спортните форуми, форумите на политически партии и хиляди блогове за недоволни потребители! Аман от умници... Дет се вика пак магустите изкяриха, щото не могат да пишат по форуми, па и на ръка трудно се справят, а ние (поне тези които пишем по нещо) го отнесохме.

Редактирано от adXok (преглед на промените)

Публикувано изображение

Ето го и човекът, причинил "пътния инцидент"... Само като му видиш мутрата, ти става ясно на какво е способен подобен тип...

^ ами според мен този тип е способен на доста обществено полезен труд: направа на тротоарни блокчета, бордюри, чистене на булеварди и улици, паркове и градинки с оранжеви дрехи и белезници... на краката, следен от надзирател.

То и в Правилата на форума го пише, но кой ти спазва правила

2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

То и в Правилата на форума го пише, но кой ти спазва правила

2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

Муценце, ми тук такива работи няма. Ако евентуално нещо, в някоя новина, която е проминала през цензурата в медията публикувала съответната статия и да сме цитирали статията тук, ...ние какво сме виновни, че онези не са си свършили работата?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

България не е имала умен държавник, от времето на Първата Българска Държава. Борис(3-ти) е същата гъзораздаваща се мижитурка като "тобре ублиечиенитЪ чорбаджиАГАсалите", по негово и наше време.

Моля, проявете уважение и спрете да плюете паметта на човек, лично жертвал живота си, за да спаси българските евреи от смърт и българската армия да стане пушечно месо! Жалко, че няма кой да каже на царя как се очернява паметта на баща му! Цяла България знае че Хитлер е наредил смъртта на цар Борис ІІІ. Хитлер - един диктатор и престъпник!

Баба Ванга е казала, че Симеон ще го е страх да не стане като с баща му, че ще иска да помогне на България, но няма да може!

Проявете уважение към семейство, което не стига че е жертва на един фанатизиран луд, ами и първородният син на царя, който при други обстоятелства щеше да се пада престолонаследник, се възстановява от жестока катастрофа!

Спрете се моля Ви, не ви отива!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.