Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Катуница - бунтът срещу Рашкови

Featured Replies

Моля, проявете уважение и спрете да плюете паметта на човек, лично жертвал живота си, за да спаси българските евреи от смърт и българската армия да стане пушечно месо! Жалко, че няма кой да каже на царя как се очернява паметта на баща му! Цяла България знае че Хитлер е наредил смъртта на цар Борис ІІІ. Хитлер - един диктатор и престъпник!

Баба Ванга е казала, че Симеон ще го е страх да не стане като с баща му, че ще иска да помогне на България, но няма да може!

Проявете уважение към семейство, което не стига че е жертва на един фанатизиран луд, ами и първородният син на царя, който при други обстоятелства щеше да се пада престолонаследник, се възстановява от жестока катастрофа!

Спрете се моля Ви, не ви отива!

О, боже! Ще стана от атеист вярващ, ако ме избавиш,... ако избавиш Анне от нейната наивност и лековерие, във всякакви абсолютни глупости и лъжи, но за сметка на това не спрямо реалните положение и факти от живота...!

• Отговори 793
  • Прегледи 55,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Муценце, ми тук такива работи няма. Ако евентуално нещо, в някоя новина, която е проминала през цензурата в медията публикувала съответната статия и да сме цитирали статията тук, ...ние какво сме виновни, че онези не са си свършили работата?

Муценце, прочети пак второто изречение - не се допускат публикации...

Айде пак с тоз Шикелгрубер [в пряк превод: събирач на шикели (еврейска валута) в синагогата за дарения]. Заради това ли "спасяване" мислиш, паметната плоча на Борис III беше изкъртена и премахната от мястото си в Израел?!?!?!?!? П.п. Излизаме извън темата, но нямаше как да не вметна набързо...

Редактирано от adXok (преглед на промените)

bildera_, разбирам те, знам какво искаш да ми кажеш. Като малък имахме в класа двама циганина (говоря ти точно преди да свалят Тодор Живков през 89-90-та). Всичко добре, само че те двамата не завършиха основно! Защо нямам идея. Но това е късно събитие. Още като малки като бяхме (1-ви-2-ри клас) ме поканиха на гости. Тогава циганската махала беше на 5-10 мин. пеш от моя блок в краен квартал.

Отидох и се започна с "циганията": касетофони, видео-плеър (представи си 89-та, ако си бил роден!!!), електронни игри...

изобщо не ми е и минавало през ума, че може да са крадени или един господ знае как придобити (тогава).

Аз си мечтаех за такива неща и супер добре си изкарах тоя следобед след даскало. По едно време от едната стая започнаха да се чуват "интимни" шумове. Аз се постъписах, щото мислех, че бият някого или го измъчват и супер се уплаших, но Цеко (цигането и мой съученик, по голям с две години, но просто повтарял два класа) ме успокои, че просто техните се ебали за да има той ново братче или сестра. Попитха го колко са деца и той ми каза пет с него, но той не бил най-малък. Аз се зачудих как така техните не са на работа, ама се сетих, че баща ми понякога е нощна, после през деня си е в нас да почива, та намерих някаква логика. Питах го какво работят техните, но той ми каза, че щял да ги пита, естествено после никога не ми каза.

Вече трябваше да се прибирам и си тръгнах. Минах измежду другите къщи и пристройки на другите от тях и на една права между две халета или нещо подобно някакви цигани на моята възраст горе-долу тогава и по-големи ме пресрещат. Заобградиха ме, разпитват ме какво правя тук, казах че съм бил на гости на еди-кой си мой съученик и че сме играли на игрите. Единия тогава извади зад себе си една летва с омотана и набита в нея бодлива тел. Така здраво ме изшиба с нея отстрани, че ако не се бях предпазил с извъртане и сгъване на крака, щеше да ми я забие право в корема. Направо се разревах от болка и от немалка доза страх, а бях на 5 мин от вкъщи. Помолих ги да не ме бият, защото нищо не съм им направил, а те само отговориха: "Ама си българин и затова, ако още веднъж дойдеш тук ще те прибием!" Ритнаха ме на изпроводяк, а аз след няколко минути вече бях с майка ми в поликлиниката за инжекция против тетанус.

Естествено на други ден казах на съученика ми (същия Цеко) от кво са ми тия лепенки, бинтове... той само каза да не минавам никога вече там. Знам само, че след няколко месеца нещо стана и всичките цигани там ги изгониха, а майка ми и други жени от блоковете направиха импровизирана зеленчукова градина.

Тази история издиша отвсякъде, не заради друго, а защото съдържа взаимноизключващи се неща. :)

Които без да ги посочиш, е все едно си написал, че дядо мраз няма нищо общо с дядо коледа, щото единия е с интернационал-комунистичексо червено палто, а другия с обикновено червено. :) Не е история, а няколко отвратителни минути от моя живот и спорадична среща с мангусти.

Муценце, прочети пак второто изречение - не се допускат публикации...

Еми чета го и пак го чета, ами нищо не съм публикувал гълъбче, това са лепнати чужди публикации (с линкове към страницата на сайта на медията, или поне с нейното име като източник, където са публикувани, схващаш ли разликата?), които си имат автори и ако те са нарушили някой закон, да си го отнесат...Иначе частите от постовете, които са си от мои мисли и виждания, за тях си отговарям - като поп.

Които без да ги посочиш, е все едно си написал, че дядо мраз няма нищо общо с дядо коледа, щото единия е с интернационал-комунистичексо червено палто, а другия с обикновено червено. :)

Не е история, а няколко отвратителни минути от моя живот и спорадична среща с мангусти.

Демек обикновена, но качествена и здрава изработка

Лъскава, много скъпа и дрисняна...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Които без да ги посочиш, е все едно си написал, че дядо мраз няма нищо общо с дядо коледа, щото единия е с интернационал-комунистичексо червено палто, а другия с обикновено червено. :)

Не е история, а няколко отвратителни минути от моя живот и спорадична среща с мангусти.

Уж беше цял следобед. :)

Понеже спомена времето на социализма, всъщност точно той налага една доста интересна политика по отношение на ромите, благодарение на която днес държавите от Източна Европа имат големи проблеми с тях. Всички ромски гета са следствие на това нещо.

Лошото обаче е друго - как да се намери изход от проблема. :)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

gothicrock, явно не знаеш какво е да се чупиш от Занималня, щото не са били родени тогава. Нищо де, малко историческа препратка. Хлапетата учехме на два дневни етапа тогава. Сутрин от 7.30 докъм 12 и нещо, по обяд можеше да си идеш (повечето си живеехме и учехме в квартала), да обядваш, след което от 13.00 имаше занималня, която беше до пет часа, в която се пишеха домашни, рисуваше се, играеха се игри (ако си напишеш всичко те пускаха и в три часа). Ние се чупихме към 15 часа тогава, щото бяхме готови. От единия край на училищния двор след оградата вече се водеше "Циганските къщи" с груб асфалт и предимно суха пръст, ставаща на кал в дъждовни дни. Два часа и малко да съм бил на гости, три да са били. Леко и се стъмваше, беше си даже октомври, тъкмо тези двама мангала бяха в нашия клас нови. Минутите на кофти срещата с циганите, дето ме пресрещнаха, бяха не повече от 10, даже може и 5 да са били, но на мен ми се сториха дълги. Почти съм сигурен, че беше 89-та г., щото още нямаше еуфория, че Живков са го свалили... дойде си след това и след зимата циганите ги нямаше. Пустош, обрасна всичко в треви откъм бившите бараки на циганите и от блоковете лелките и майките решиха да правят градини там, които пък се задържаха две-три години, щото после имаше емигрантска вълна. Ромските гета не са следствие на нищо, те са "културна особеност". Иди в Индия и ще убедиш сам. Те дори самите те гонят сегиз-тогиз циганите (чандала, забранените за докосване), най-нисшата каста и раса в индийското общество. Нали имаше десетилетие на ромското включване, нищо че те са включени към ел-преносната мрежа безплатно и кокото си искат, защото те си имат "културни особености" още открай време. Какво стана с експеримента, дето им построиха къщи, само че те не можеха да си ги поддържат: чистят, обслужват, плащат ток, вода, парно!? Еми нямат пари. Еми то не може да си на 12 г. и да правиш деца и да искаш да изкарваш пари, без да ги изкарваш тайно от нечий джоб в градския транспорт - ок, културна особеност и специфичен ромски занаят. Да бе, да! Разбира се различните кланове си имат различен стереотип на съществуване и препитание, затова са и кланове. На село от малък ги помня, калайджии (дето правеха медни казани за варене на ракия и друг тип такива съдове), плетачите на кошници и маси и столове не помня как се казваха, абе доста са, но най-гнусните си бяха тия дето крадат, джебчийстват и просят. Търгуването с деца, булки, кръвосмешенията, мелетата между кланове... никога няма да забравя на едно авто-мото рали преди доста години в средата на 90-те... как от двата хълма се нападнаха две тумби цигани, брадви, ножове... нищо не се писа, нито по вестници, нито по телевизия е показвано, а аз бях там... за малко естествено. Културни особености, които биват защитавани от Български хелзинкски комитет, Отворено Общество на Сорос, и ранзи други интернационални организацийки за мулти-културен "обмен" или по-скоро насаждане.

Явно някои хора не знаят какво е да се чупиш от Занималня, щото не са били родени тогава. Нищо де, малко историческа препратка.

Ами май сме набори с тебе. :)

Виж, по онова време държавата им намираше работа, а и милицията малко повече контролираше нещата. Въпросът е, че днес нещата стоят по друг начин. Събитията от последните дни показват, че трябва да се вземат някакви мерки, за да се промени положението. Но като гледам, единственото нещо, което ще стане, е проблемът да се политизира и да се търси някаква изгода за изборите от някои политически субекти. Но изборите ще отминат, а проблемите ще останат. :)

Виж, не може денят ти да е зает в рязане на ленти, усвояване на Еврофондове тук и там, да се чудиш какъв приятелски тенис или футбокен мач да направиш за пред медиите и с припяванията на Веселин Маринов, а в същото време да искаш полицаите в селата и малките населени места да залавят цигани кокошкари (които направо си убиват хора! иди в някое село, известно с циганите си и ще се натъкнеш на поне едно битово убийство с цел грабеж на пенсия или помощи). Не става! В една държава, особено пък и в нашата, социалното разслоение е като през феодализма: 10-тина богати фамилии (и сродни смейства не повече от 100), които разпределят капитала, ресурсите и парите, и другите - простолюдието, което чака заплатата си, едва ли не като милостиня. И изобщо не говорим за вдигане на глава, предприемачество... просто забрави. Идва местния феодал и ти казва, че така не може, щото ако всеки искал така, какво щяло стане?! Цинизъм и желание за власт и контрол. Нищо друго.

Аз съм живяла в две гета - в Ботунец три години и в Люлин осем месеца.

Не съм имала конфликти с ромите - напротив, българите все правеха мазалото и погромите.

В една държава, особено пък и в нашата, социалното разслоение е като през феодализма: 10-тина богати фамилии (и сродни смейства не повече от 100), които разпределят капитала, ресурсите и парите, и другите - простолюдието, което чака заплатата си, едва ли не като милостиня. И изобщо не говорим за вдигане на глава, предприемачество... просто забрави. Идва местния феодал и ти казва, че така не може, щото ако всеки искал така, какво щяло стане?! Цинизъм и желание за власт и контрол. Нищо друго.

Ами това е реалният проблем и всички останали са следствие от него - дори и събитията от последните дни.

Ромските гета не са следствие на нищо, те са "културна особеност". Иди в Индия и ще убедиш сам. Те дори самите те гонят сегиз-тогиз циганите (чандала, забранените за докосване), най-нисшата каста и раса в индийското общество.

Ромските гета в Източна Европа са последица на определена политика, характерна за целия соцблок. В следствие на тази политика те се превръщат в затворени общности, които стават все по-неинтегрирани и проблематични, особено след падането на режима.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Виж, не може денят ти да е зает в рязане на ленти, усвояване на Еврофондове тук и там, да се чудиш какъв приятелски тенис или футбокен мач да направиш за пред медиите и с припяванията на Веселин Маринов, а в същото време да искаш полицаите в селата и малките населени места да залавят цигани кокошкари (които направо си убиват хора! иди в някое село, известно с циганите си и ще се натъкнеш на поне едно битово убийство с цел грабеж на пенсия или помощи).

Не става!

В една държава, особено пък и в нашата, социалното разслоение е като през феодализма: 10-тина богати фамилии (и сродни смейства не повече от 100), които разпределят капитала, ресурсите и парите, и другите - простолюдието, което чака заплатата си, едва ли не като милостиня. И изобщо не говорим за вдигане на глава, предприемачество... просто забрави. Идва местния феодал и ти казва, че така не може, щото ако всеки искал така, какво щяло стане?! Цинизъм и желание за власт и контрол. Нищо друго.

Сега ме чуйте хубаво!

Точно това е и била идеята на социализма (когото глупаво премахнахте) - премахването на феодалите и богаташите, пълно равенство между хората. Общество, свободно от феодали, кооито да заповядват, да крадат, да изземват, да тормозят обикновените хора.

И не ми казвайте, че не е било така. До 1944г голяма част от българския народ е живеела в колиби, достъпно е било само образованието до осми клас, децата лятото са помагали на родителите си на лозето и нивата, момичеата отрано се учели на домакинство - готвели, плетели, шиели, предели, гледали деца. От бедност тогава момичетата са били омъжвани млади, защото семействата им не можели да ги издържат! А богаташите - те са били една шепа! Имали са страшно мноо земя, големи къщи, коли,слуги, ходели са на море! Обикновеният и беден българин кога е виждал море тогава?

45 - те години социализъм са дали възможност на хората да се отърсят от феодализма и да заживеят нормално, да работят за себе си а не за някой чорбаджия! получили са възможност да си построят собствени къщи, да си купят кола, да отидат на море, децата им да стигнат до средно и висше! Имали са достъп до лекар и медицинска помощ - нещо невъзможно преди това!

С идването на "демокрацията" феодализма се завръща! Хората вече не са равни, а едните мигом стават богати а другите изведнъж мигом губят работата си, парите си, изведнъж фалират заводи и фабрики, появяват се частниците, които държат изкъсо служителите си, без трудов договор, без регламентирано работно време, без отпуски! Майки, работещи на частно, не могат да си вземат болнични да си гледат болните дечица! Станаха нормални думите "Знаеш ли колко хора чакат за мястото ти" и никой и за миг не си дава сметка че частникът всъщност експлоатира работниците си, те са му като роби! Децата на богатите хора се хвалят пред бедните и ги карат да се чувстват зле! Бизнесмените си правят каквото поискат и всеки си мълчи!

Да, при социализма е имало такива хора - използвачи, лицемери, гадняри, търсещи си как да отмъстят на властта за това че някогашното богаташче сега е принудено да е обикновен работник а шефът му е съвестен и добър човек, макар и от село и без висше (а как дирестор на предприятие ще има висше, като семейството му е било бедно и едва е свързвало двата края?) Да, имало е предатели, около Живков също! Точно предателите на България днес си отмъщават със страшна сила на нас, обикновените хора за това, че сме били равни, че държавата е била на всички! Едно време всички - дори и ромите, са имали работа и сигурност! Днес я нямаме и ни нахъсват да се мразим взаимно! А такива като Рашкови, Галеви и т.н ще ни гледат отстрани и ще ни се смеят.

И да нопмня - през социализма Кирил Рашков е бил съден и е бил в "Белене". Който е бил точно за такива хора. И да вметна още нещо - познайте семейството на сегашния ни премиер от коя страна е било до 1944г. Ако не знаете, да ви кажа - били са богати, имали са много земи, пари, къщи и слуги. Социализмът слага край на това. И естествено, че загубилите богатството си ще тръгнат да отмъщават. И сега някой го прави мега успешно, задълбавайки кризата и подклаждайки етнически бунтове. И разбира се - поддържайки връзки с престъпници!

Не ми вярвайте, продължавайте да се правите на маймуни!

Сега ме чуйте хубаво!......

.....Не ми вярвайте, продължавайте да се правите на маймуни!

Най-после попадение, при това - перфектно!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Аз това от кога го говоря, но никой не ме слуша!

А и се намират хора да ме саботират да бъда чутаа - и това или са роднини и приятели на разни предатели, ина на богаташи! На които не им изнася хората да си спомнят защо е имало социализъм!

Подкрепям, колкото и да е жалко - това е истината.

Подменили шофьора убиец в Турция

Публикувано изображение

Цар Киро пак измами всички и много майсторски подмени шофьора, който смаза Ангел, с друг човек в Турция.

Това каза вчера от болничната стая в Университетска болница “Св. Георги” Петър Георгиев от Катуница.

Той е един от 5-имата пострадали в нощта, когато загина 19-годишният Ангел Петров. Според лекари неговото състояние е най-тежко - има луксация на тазобедрена става. Поставена му е екстензия и ще лежи в клиниката по ортопедия 20-ина дни.

Намираме го в компанията на 5-има приятели от селото, които са дошли на свиждане. Те са категорични, че заловеният 55-годишен Симеон Йосифов е различен от убиеца. “Иначе защо да ходи до Турция, а после да се връща, за да влезе в затвора”, обяснява Петър.

Логиката е ясна: Киро го е пратил там, върнал е друго лице, което не знае нищо и няма как да го издъни при полицейските разпити.

За Петър и приятелите му убийството на Ангел е добре планирано. Ето и доказателството: 3 дни преди инцидента Рашков е застраховал имотите си, поизпразнил е къщите от ценни неща, затова оставиха протестиращите да вилнеят и да палят необезпокоявано, разсъждават младежите.

Чувствам се много добре за човек, ударен от 2 коли - първо от белия бус, а после и от мерцедеса с британска регистрация, каза Георгиев. Той си спомня, че групата недоволни се струпала пред палатите на Рашкови между 21,30-22 ч. Тогава ненадейно от единия край на улицата тръгнали двете коли.

“Първи вървеше мерцедесът. Като наближи хората, шофьорът се стресна и намали. И белият бус го изпревари. Той ме удари първи. След това тълпата се разпръсна, но потегли и лимузината, която ме халоса”, казва момчето, което е XII клас в СОУ “Симеон Велики”.

Освен травмата на крака сериозно е охлузено и лицето му. “Няма да ми правят пластична операция, докторите ми дадоха мехлеми и казаха, че ще мине”, добави Петър. Раните по лицето станали повод за закачки - преди ден приятели от Катуница му донесли книгата “Терминатор”, защото прилича на него във физиономията. “Прави са, нали”, усмихва се момчето и слага корицата до лицето си.

“Ще има временно стихване, за да си тръгнат полицаи и жандармерия. Катуница няма да се успокои, докато Киро не се изсели с цялата си фамилия”, казват от компанията му.

24chasa.bg

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

По странно стечение на обстоятелствата миналата седмица се оказах точно в центъра на събитията, демек в Катуница. Пристигнах там в четвъртък. Беше тихо и спокойно, без нито една полицейска кола в района. Информираха ме за това, че селото е на цар Киро, а съседното (Ягодово) е на Георги Гергов. Говореше се за връзките на париимащите с властимащите, за конезавода и майбаха, за охраната и архивите, за арестите и палатите. После темата се измести. Вече не ставаше дума за пари, кражби и публични тайни. Във връзка конкретно със събитията нещата не се разглеждаха толкова на етническа основа колкото на правна. Чувството за беззаконие и безнаказаност накара хората да си кажат "Стига". Лично аз съм изключително доволна, че се показа някакво гражданско общество. Макар, че чуждата собственост е неприкосновенна и направеното бе класифицирано като вандалщина, аз го оправдавам. Все пак не останаха други методи да се привлече вниманието. Подразни ме Любомира Бенатова. Да, футболните фенове бяха стотина - не хиляда, а полицията изобщо не реагира и ги остави да извършат палежите. Аз обаче съм доволна, че гледаха безучастно отстрани и не пристъпиха към насилие. Каква беше алтернативата? Повече жертви? В това отношение се подразних от репортажа й за който после тя се обясняваше в центалната емисия "Новини", а ръководството на bTV я подкрепи. Била безпристрастна и отразявала всички гледни точки. Дори да е така, защо не само на ман ми се стори, че наблегна на настоящите нарушения и безчинства на младежите (които не оспорвам, но разбирам и до известна степен дори покрепям), а не толкова на причините за тях. Тръгнах си в неделя. Беше сранително тихо и спокойно, с над дузина полицейски коли в района. Хората около мен споделяха за превърналата се в обичайна практика да се правят компромиси. Почнаха да дават примери, като този за тока в Столипиново. Как всички знаят, че през един от зимните месеци, обичайно януари или февруари, от енергоразпределителното дружество (в случая EVN) идват двойно по-големите "изравнителни" сметки. Също така се коментираше образованието, здравеопазването, социалната система и интеграцията. Основния проблем сперед тях бе, че ромите са неграмотни и се размножават като хлебарки. Една циганка като роди 10 деца и всяко от тях средно има по 5 деца, то на 50 години вече има 60 кръвни родственика пръкнали се от нея. А при нас цифрата е? 3?

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Все още не всичко е загубено. Има шанс да си върнем социализма, но за да стане, ще трябва да се отървем от враговете и предателите на страната, което няма да е лесно.

Не агитирам никого, не превръщам темата в политическа, но си отговорете на следните въпроси:

1. Защо Борисов все лае по Станишев и все му е виновен нещо? Трябва да има конкретна причина, та все да го обвинява за нещо.

2. Защо в продължение на една година Живков е бил в затвора и е бил напълно изолиран?

3. Дали катастрофата с Людмила е била случайна, както и смъртта и?

4. Разбрах, че на онзи въпросен конгрес ли, среща ли, Живков по здравословни причини е щял да си подаде оставката. Не е ли странно че първо го молят да не напуска а после изведнъж му благодарят и нямат нужда от него?

5. Чета, че е бил голям хитрец. Вярвам че е било така. Мислите ли, че би се решил да подаде оставка, без да не си намери заместник? Той е знаел какви хора има около него. Не вярвам да би им дал власт.

6. Видяхме как живеят на Запад, видяхме какво значи демокрация - ГМО, ХААРП, чемтрейлс, феодализъм, 1 000 000 вида салами и кисели млека, пълни с боклуци, безработица, мизерия, стрес. Това ли наричаме живот? А сега ни чака и още един проблем - шистовия газ. Ще рискуваме ли да останем без вода и да бъдем роби на чужди компании?

Но най ми е интересно едно - при тази биография на семейството на Борисов, как той е станал охрана на Живков? И какво всъщност е работел? Едни казват че е бил полицай, други - пожарникар. Доколкото знам, в школата в Симеоново не са приемали внуци на врагове на народа. И ако е работел наистина някоя от тези професии, ми е чудно как са го приели в Симеоново, и къде ли точно е работил? Четох и че е бил преподавал нещо в университет...........

А не ви ли прави впечатление че после се присламчва към царя, влиза в партията му, а после създава своя?

Не знам, на мен това ми мирише на отмъщение и диктатура. Не знам колко озлобен трябва да си заради едно отнето семейно богатство, за да си го изкараш на цял народ....................

Все още не всичко е загубено. Има шанс да си върнем социализма, но за да стане, ще трябва да се отървем от враговете и предателите на страната, което няма да е лесно.

Реално погледнато, социализъм никога не е имало. "Социализмът" всъщност е капитализъм, в който политическият капитал заема мястото на икономическия капитал - тоест, партийната номенклатура управлява благата.

Не агитирам никого, не превръщам темата в политическа, но си отговорете на следните въпроси:

1. Защо Борисов все лае по Станишев и все му е виновен нещо? Трябва да има конкретна причина, та все да го обвинява за нещо.

2. Защо в продължение на една година Живков е бил в затвора и е бил напълно изолиран?

3. Дали катастрофата с Людмила е била случайна, както и смъртта и?

4. Разбрах, че на онзи въпросен конгрес ли, среща ли, Живков по здравословни причини е щял да си подаде оставката. Не е ли странно че първо го молят да не напуска а после изведнъж му благодарят и нямат нужда от него?

5. Чета, че е бил голям хитрец. Вярвам че е било така. Мислите ли, че би се решил да подаде оставка, без да не си намери заместник? Той е знаел какви хора има около него. Не вярвам да би им дал власт.

6. Видяхме как живеят на Запад, видяхме какво значи демокрация - ГМО, ХААРП, чемтрейлс, феодализъм, 1 000 000 вида салами и кисели млека, пълни с боклуци, безработица, мизерия, стрес. Това ли наричаме живот? А сега ни чака и още един проблем - шистовия газ. Ще рискуваме ли да останем без вода и да бъдем роби на чужди компании?

Но най ми е интересно едно - при тази биография на семейството на Борисов, как той е станал охрана на Живков? И какво всъщност е работел? Едни казват че е бил полицай, други - пожарникар. Доколкото знам, в школата в Симеоново не са приемали внуци на врагове на народа. И ако е работел наистина някоя от тези професии, ми е чудно как са го приели в Симеоново, и къде ли точно е работил? Четох и че е бил преподавал нещо в университет...........

А не ви ли прави впечатление че после се присламчва към царя, влиза в партията му, а после създава своя?

Не знам, на мен това ми мирише на отмъщение и диктатура. Не знам колко озлобен трябва да си заради едно отнето семейно богатство, за да си го изкараш на цял народ....................

Моля те спри да пишеш по теми който са ти далечни. Нищо като гледам не знаеш за биографията на Живков а така също и на Борисов и правиш разни болни асоциации ! Щял да си подава оставка ха ха ... излязоха ми плочки от смях.

Преврата 89 беше осъществен под диктовката на Кремъл ... изобщо доста преврати станаха по него време в страните членки на СИВ и Варшавския договор . Борисов може да ти е по съвременник но и за него нищо не знаеш особено за живота му в първите десетина години на прехода.

Така че на теб какво ти мирише и какво е в действителност са две различни неща и ще е по добре да не си товариш излишно мозъка защото си за бисерите направо.

То и в Правилата на форума го пише, но кой ти спазва правила

2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

Абе аз искам да не ми крадат лозето :) Изобщо не ми пука, дали е расова омраза или не. А смятам, че е законно да искам да запазя имуществото си. Още малко ще ме накарате да не говоря против шефа си. е, няма как да стане. Изобщо не ми дреме за еврейските закони, прокарани в Америка, макар да не мразя евреите. Това не ми пречи да говоря против тях, когато това е нужно. Мога да си говоря против всяка нация, включително собствената си, както правя най-често и пак никой няма да ме спре. Гледахте ли Канал 3 снощи? Егати шоуто в Добрич. Направо се смях през сълзи, задето рекетьорите(!!!) ли, рокерите ли, се запътили към Добрич. И това ако не е прост народ, здраве му кажи и затвори форумите. Манго вика, че е циганин, другия манго се отъждествява с турчин и за него всички са турци, а не цигани. То се видя колко са турци през 1989 година, когато ги изгониха от Турция.

Забравих най-важното - голям СМЯХ в цялата ни държава. И Миролюба се изказа много добре в шоуто на Слави. Само дето на устата и беше думата "хулигани", а не хора. За малко пак да се изрази по тоя начин, ама се замисли малко и се усети. Изкара виновни всички футболни агитки в големите градове. Не, че е далеч от истината, ама дайте сега да забраним и футбола.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Политика и т.н. ! В това няма политика ! Има само едно поръчано убийство и поръчителя заедно с извършителя трябва да си платят ! А такива като Бенатова колко искаш и сам се убедих , че преекспонират нещата така както има каже шефа за да се гледат новините. Просто този път шефа и сбърка и народа възропта срещу нейният начин на отразяване ! Много ми е интересно какво ли казва Бареков в офисите на ТВ7 ! Преди година когато влезе в ТВ7 беше пуснал медиен чадър върху Б.Б, и Доган и не даваше нищо да се пише срещу тях в ТВ7 ! Дали сега е същото ?! Не знам !! Моя познат вече не работи там за да имам актуална информация относно мединият чадър на Бареков ! От всичко случващо най-важното криминалният елемент Рашков и неговите слуги да влезнат в панделата и там се надяваме неговите братя роми които имат да си му връщат да му върнат няколко ножа в тялото и всичко да приключи и ромите да разберат , че и за тях важат законите и да си налегнат парцалите , а не да си мислят , че законите не са за тях ! Относно циганите които са се интегрирали - да има такива , но те отдавна не живеят в гетата и аз лично поназвам такива ! Те са приели другият начин на живот и за тях няма кланове , купуване булки и т.н. ! Те просто живеят като нас , бачкат и т.н. ! Който искал от тях да се интегрира го е напраил и отдавна не е в гетото !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Цар Киро пак измами всички и много майсторски подмени шофьора, който смаза Ангел, с друг човек в Турция", каза вчера от болничната стая в Университетска болница “Св. Георги” Петър Георгиев от Катуница, пише "24 часа".

Целия случай е замислен преди месеци, ако не и повече. Убийството, ескортирането... Нека съм крив, но зад всичко това лъха манафския дъх на ДПС. И няма нужда да се търсят купувачи на цигански гласове. Сега всички цигани по места ще гласуват за ДПС - пък нека се окажа лош пророк. както написах в другата тема - Президентската позиция кучета я яли. На ДПС им трябват регионите и кметовете по места, за да може Турция "да ги спонсорира". Затова ДПС ще има поголовно влияние на местните избори след месец, макар че искам това да е лошо пророкуване. Киро-циганина ще се измъкне само с уловна за заплаха за убийство, истинския убиец - шофирал микробуса - ще остане на свобода, а изкупителната жертва си е получила парите и ще отнесе някаква присъда, ако изобщо съда го осъди на реална такава - това е друг човек и ще направят съда на смешници, съда ще каже, това не е човека, полицията ще търси залудо и топката е прехвърлена за години игра!!! Югоизточна България си отива, също и краищата в Добруджа, където ДПС ще спечели с циганския вот! Тези (закъснели) протести са просто стонове от немощ.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.