Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Катуница - бунтът срещу Рашкови

Featured Replies

Ако изключим разследващата част на Рашков и компания, тези искания реално никога няма да бъдат изпълнени. И точно тези, които са "претупани" в случая са най-важните, абе безумно е от където и да се погледне, дори и да се абстрахираш от правописа, пак си е безумно....

Правописа или цялата идея за протест е безумно?

• Отговори 793
  • Прегледи 55,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Правописа или цялата идея за протест е безумно?

Правописа не го коментирам, абстрахирам се от него. Идеята за протест винаги е добре дошла. Но исканията са невъзможни, ако изключим споменатата част...Когато искаш да премахнеш нещо, трябва да сложиш нещо друго на негово място да го замести. Как си представяте тая история:

Искаме нови хора в цялата съдебна и административна структора на управлението на страната.

И кой ще ги избере тези хора, от къде ще дойдат?

Искаме без отлагане и незабавно изработването на Програма за национално спасение

Кой ще я изготви тая програма като държавата няма да има ни политици, ни администрация, ни нищо...И КАКВО трябва да има в тая програма за национално спасение?!?

Искаме незабавна и без отлагане смяна на политическата, съдебната и правоохранителната система, което да се осъществи чрез Нова Конституция на България

И да се абстрахираме, че вече сме уволнили всичко съществуващо, какво ТРЯБВА да има в тая конституция?!?

и т.н и т.н бля бля бля....

"Към настоящия момент не се налага да прекратявам отпуска си като министър на вътрешните работи"

Забелязал съм по света в подобни случаи политици да подават оставките си, но "нащо момче" няма дори отпуската си да прекрати :ohmy: . Горд съм, че ни управляват такива съвестни хора. Предлагам цялото народно събрание да замине на почивка на Пампорово по случай много арести и "отчетена дейност" на полицията. Майната му на народа давайте да пием по една ракия! Амин!

...Но исканията са невъзможни, ако изключим споменатата част......

Видя ли аз какво предлагам? Дай едно мнение и за него. Наистина е много важно да имаме конкретни изисквания.

...но "нащо момче" няма дори отпуската си да прекрати...

Това е политически ход, разбира се. Признак, че се уплашиха. Първо Бойко намилаше как щели да се забравят протестите, после тоя излезе в отпуска. Вервай ми, ако стане напечено, ще се върне. Но, според мен, правителството подценява ситуацията и се движи един-два дена зад събитията. Имаме предимство, запонахме да обръщаме вълната от гетата към правителството, Европа започна да обръща по-сериозно внимание, Румънците са на ръба да ни последват, има шанс, просто трябва много работа. И е задължително да дойдат колкото се може повече хора. Досега такова нещо не се е случвало. Никой не е тръгвал да протестира срещу циганизацията. И ако не успеем сега, ще е по-добре да се изнасяме извън България. Щом правителствата развъждат циганията, а потъпкват българите, ни очаква много черно бъдеще :ohmy:

А само като ги гледам как някои стоят, пият си бирата и гледат протестиращите все едно са престъпници и го правят заради себе си, а не за целия народ...

Видя ли аз какво предлагам? Дай едно мнение и за него. Наистина е много важно да имаме конкретни изисквания.

Това е политически ход, разбира се. Признак, че се уплашиха. Първо Бойко намилаше как щели да се забравят протестите, после тоя излезе в отпуска. Вервай ми, ако стане напечено, ще се върне. Но, според мен, правителството подценява ситуацията и се движи един-два дена зад събитията. Имаме предимство, запонахме да обръщаме вълната от гетата към правителството, Европа започна да обръща по-сериозно внимание, Румънците са на ръба да ни последват, има шанс, просто трябва много работа. И е задължително да дойдат колкото се може повече хора. Досега такова нещо не се е случвало. Никой не е тръгвал да протестира срещу циганизацията. И ако не успеем сега, ще е по-добре да се изнасяме извън България. Щом правителствата развъждат циганията, а потъпкват българите, ни очаква много черно бъдеще :ohmy:

А само като ги гледам как някои стоят, пият си бирата и гледат протестиращите все едно са престъпници и го правят заради себе си, а не за целия народ...

И аз все си мисля, че ако продължава това подтисничество и олигархия е по-добре да си бия камшика от тук. Нямам място сред апатични овце и орки. В понеделник обаче се появи малко надежда и ако продължат вълненията ще е добре...

...апатични овце и орки...

Замисли се орките с каква прогрсивна скорост ядат овцете :( Жалко, че хората не го осъзнават, защото по-голямата час са по градовете, а там положението е малко по-добро. Но по селатааа.... не искам да си го представям.

Хайде да направим едни единни изисквания към правителството. Може да използваме като основа това :

Във връзка с влошаващото се икономическо и социално положение на българското население и увеличаващата се престъпност, ние, българските граждани, с правата, които са ни дадени от конституцията на Република България, изискваме от правителството незабавно да предприеме следните мерки :

........................

Това е похвално, но е само една теория. За етноса, който не подлежи на регулация в целия свят. Хиляди години никой не е могъл да се справи с тях. Съвсем равномерно, предвидимо и циклично с тези люде има и ще има огромни проблеми. Те не могат да се интегрират в обществото. В общи линии това е безизходна ситуация...

Писмо което трябва вскички да подадем за да живеем добре. ДО ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДО ГОСПОДИН, ПРЕМИЕРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДО ГОСПОДИН, МИНИСТЪРА НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ... ДО ГОСПОДИН, МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НА ВНИМАНИЕТО НА ДЕПУТАТИТЕ ОТ НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ КМЕТОВЕ И ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ МОЛБАТА МИ Е СЛЕДНАТА: Искам да бъда признат за циганин за да се ползвам от следните привилегии. -Да не плащам ток. -Да не плащам вода. -Да получавам 4 пъти по- големи помощи от българите. -Да ми дават общински жилища. -Да не плащам наем на жилищата. -Да строя където си поискам. -Да се возя безплатно в градския транспорт и БДЖ. -Да яздя кон по улици и булеварди. -Да не си чистя ла**ата на коня. -Да работя- БЕЗРАБОТЕН. -Да прецаквам българите. -Да си правя каквото си искам. -Да нямам никакви задължения. -Да могат братята ми да бъдат безнаказани педофили. -Да могат братята ми да крадат и убиват безнаказано. -Да мога да зъмърсявам всичко наоколо. -Да заплашвам, че ще крада и ще убивам, ако не ме хранят и поят безплатно. -Да не си признавам децата и майката на децата ми да получава големи помощи. -Да не ме интересува нищо в тая държава. -Да могат братята ми да си осакатяват децата, за да взимат пенсии. -Да мога да си пикая и сера навсякъде където си искам. -Искам в България да останат само цигани. -Искам българите да се изнесат от тук и да ни оставят сами, за да поломиме всичко. -Искам да изсечем горите, и да си палим огън от дърветата. -Искам всичко да се разруши и да се срине. -Искам да си отмъстим на българите, за това, че са ни хранили. -Искам да увеличите детските надбавки още повече, че в момента са само 3 пъти по- високи от българските в лева на дете не ни стигат. -Искам моя дял от единия милиярд, отиващ за традиционно трайно безработните. -Искам останалите 200 милиона, които давате на българите, също да се прибавят към циганските. -Искам да продължавате да подкрепяте циганите и така българите по- скоро ще напуснат страната. -Искам да продължавате да ни помагате да се размножаваме като хлебарки и да ни храните безплатно. -Искам следващите 10 години да се удвоим, а децата ни да започнат да раждат още по- млади от колкото до сега. -Искам на десет години вече да сме родили поне по едно дете, а до 20 години да имаме по 8 деца. -Искам да ни увеличите помощите, за да можем да си живеем още по- добре и да си пием бира на воля. -Искам да направите закон за българите да работят още по- усилено, по 16 часа на ден и без почивни дни, за да има повече пари за нас. -Искам братята ми да изнасилват и безчинстват безнаказано. -Искам България за циганите. -Искам после цяла Европа. В България е ежедневие да има безнаказани убийства, кражби, случаи на педофилия, продажба на деца, професия-безработен, феномена- самотна социално слаба майка нямаща никаква възможност да отгледа и едно, но въпреки това да има 23 деца. Нагласяването на помощите и насочването на социалните услуги само към циганите постепенно уби българския етнос! Това е геноцид дами и господа, това е геноцид над българите- НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС. Глава четиринадесета. ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО Раздел III Унищожаване на групи от населението (геноцид) и апартейд (загл. доп.,ДВ,бр.95 от 1975 г.) Чл.416. Чл.417.Чл.418 пълна циганизация, БЪЛГАРИТЕ ОТКАЗВАТ ДА СЪЗДАВАТ И ОТГЛЕЖДАТ ДЕЦА....БЪЛГАРИЙО, ЗА ТЕБ ЛИ ТЕ УМРЯХА??? Аз не съм съгласен с провеждането на политика на ГЕНОЦИД над мен и за това ви моля да ме признаете за ЦИГАНИН! И ВСИЧКО ДА БЪДЕ КАКТО ДО СЕГА Е БИЛО- БЕЗНАКАЗАНО и ТОЛЕРИРАНО ОТ ВАС! С НАЙ- ГОЛЯМО УВАЖЕНИЕ .... "2-ри дубъл за повече гласност

Поредица глупости изписани под някаква номерация.

Нищо обмислено и качествено.

Елементарен пример е искането ти посочено във втора точка.

И сега всички граждани са задължени да плащат своите задължения и осигуровки.

Веднага ще ти наврат в очите съответните текстове.

Друго безумие е да плащат добавки за деца чрез отстъпки от плащания на ток и т.н.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

А искането, да не се изплащат добавки за всяко дете след третото, е вече престъпление към нацията, предвид крайно лошите демографски показатели.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Изключително лошо впечатление правят хора, които не знаят против какво протестират и чакат други да формулират техните искания.

В създалата се ситуация има потенциал да бъде използвана разумно, но отклони ли се в посока на етническо противопоставяне - това ще е мечта за онази сган в народното събрание.

Винаги тогава ще има абонирани за НС, които ще канализират и раздухват етноконфликти.

Аз какво съм виновен, че циганите не искат да се интегрират, а? Аз с какво съм виновен за положението им, като си плащам редовно данъците, като си плащам ДДС с всяка покупка, а реално никаква полза не виждам от тия данъци? АЗ ли съм от тия, дето крадат държавата, дето карат циганите да крадат и проституират, а!? С КАКВО СЪМ ВИНОВЕН МИ ОТГОВОРИ! А ТИ ЗАЩО СМЯТАШ, ЧЕ НЕ СИ ВИНОВЕН!!?????

Знаеш ли кво ще ти кажа аз на тебе, циганите ли ми били зле, ние българите не сме зле, нали? ИСКАШ ли да ти кажа как сме ние българите, а?

А кой ти казва че ти си виновен? Я стига евтини пози.Не ти ли стига ума, че положението не е цветущо нито за циганите нито за нас.

Най-големите крадци в България са в НС. И не са цигани, но са чудесно интегрирани.

Голямо е изкушението да сатанизираме циганите и прехвърлим целия си гняв в тази посока.

Не мога да намеря по-лош ход от този.И не бива да залитаме в тази посока.

Не че тази група не е проблемна - напротив, точно такава е, но не тя е генератор на проблемите в обществото ни.

И точно вождовете в НС искат да намираме в циганите виновника за всяко зло.

Циганите НАРУШАВАТ законите на република България.

Нарушават закона престъпниците, а не циганите.

Френският президент Саркози направи скандално изказване разярен от отправените му критики относно предприетото екстрадиране на циганите към родните им страни: „Само Хитлер може да интегрира ромите -заяви френският президент по време на дебат излъчван по телевизията – Няма начин да интегрираш хора, които все още живеят в родово-общинния строй и отказват да полагат каквито и да е усилия да водят цивилизован живот. Как да интегрираш хора, които доброволно се отдават на просия, проституция и кражби, хора които искат наготово да ползват придобивките на съвременната социална държава, без да са положили и мъничко труд в изграждането и. Защо Българите се гордеят толкова много, че по време на холокоста са спасили “българските” евреи, а за циганите нищо не споменават, явно още тогава са искали да се отърват от тях. Нека тези, които са ги научили да живеят по този начин, нека те поемат отговорност за интеграцията им. Аз имам данни, че политиците особено що се отнася до България и Румъния, умишлено държат ромите в нищета, за да могат да си осигурят лесни за купуване гласове по време на избори. Знам, че един техен политик, за когото забележете самите Българи говорят, че бил най-умният от всички, та този политик каза, че: „Купуването на гласове било европейско явление.“ И този политик е лидер на партия, която уж също се бори за права и свободи на определен етнос. Какво може да очаквате от такъв народ, на когото дори и лидерите не са още интегрирани в европейските ценности. Франция е държава, която държи както на правата на гражданите си, така и та техните задължения. Забележително е обаче, че циганите отлично познават правата си, но отказват да спазват задълженията си. Те просто така са научени и това не става за година две. Не, Българите така са ги научили, те са проявявали криво-разбрана толерантност и щом са могли да ги търпят толкова време, ще си ги търпят и занапред. Аз не мога да си обясня, как и самите Българи претендират да са европейска нация, когато самите тях ги тъпчат по всевъзможни начини през целият им съзнателен живот. Прочетете книгата на приятелят ми Юрген Рот и ще се убедите в това. Българите са превърнати в овце, можещи единствено да блеят и да бъдат шибани, както се изрази наскоро друг техен забележете професор и министър в настоящето правителство. И те вместо да го изгонят с камъни си обръщат задниците за още. Затова да си вземат ромите обратно и да си ги търпят, като са си ги търпели досега, ние сме цивилизован народ и не можем да търпиме всякаква измет. Вярно, че Франция е родила девиза „Свобода, равенство, братство.“ но явно някой го бъркат със „Слободия, права, помощи.“, само че грешно са си направили сметката. Аз лично съм против, каквото и да е отпускане на средства за интегриране на когото и да било в цивилизованото общество, защото интеграцията не става с пари, а чрез осъзнаване и приемане на европейските ценности. Публична тайна е, че и България, и Румъния бяха приети в съюза по гео-политически съобръжения, без да са достигнали необходимото ниво на мислене и разбиране на ценностите за които говоря. Те гледат на нас, като на социален дом, които е длъжен да се грижи за тях, но ние не сме приют за бедни и отказваме да изпълняваме тази функция. Може би не е зле да се помисли, ако не за излизане от съюза на тези две страни, то поне за ограничаване свободата им на заселване в старите членки на съюза, докато не израстнат в мисленето си. На нас не ни трябват нито роби, нито просяци, а точно такъв тип е мисленето на българите, а ромите явно се възползват от този начин на мислене и са свикнали никой да не им дири сметка. Тука обаче е Франция и при нас неплатени сметки няма. За мен, народ който търпи такива хора в обществото, и политици които извличат дивиденти от положението на тези цигани – такива хора нямат място в Европейският съюз.“

Редактирано от comando1302 (преглед на промените)

Президента свиква "събрание"(забравих точната дума - вече спя) на 1-ви октомври. Това бе обявено преди 2 дни. Имаше вариант до 1-ви октомври да се избием по между си :( Направо са жалки политиците ни и трябва вместо по махалите да бием циганите да идем в министерството и да ги бием тях!

Президента свиква "събрание"(забравих точната дума - вече спя) на 1-ви октомври. Това бе обявено преди 2 дни. Имаше вариант до 1-ви октомври да се избием по между си :( Направо са жалки политиците ни и трябва вместо по махалите да бием циганите да идем в министерството и да ги бием тях!

Съвета по Национална неСигурност...

Съвета по Национална неСигурност...

част от речника ми заспа вече ... ще ме прощавате и поправяте :(

В създалата се ситуация има потенциал да бъде използвана разумно...

Хайде дай предложения как точно.

...на 1-ви октомври...

Къде? В президентството ли?

част от речника ми заспа вече ... ще ме прощавате и поправяте :(

Всъщност многоточието на края е, защото Гоце ще се съветва(то този орган с тази цел са го създали), как да си опази мръсната кожа(и тази на магаретата от същия дол с дренки) от народния гняв, щото го е страх, иначе що се отнася до страната и положението на народа й, въобще на него му е през шутката. Иначе отдавна да е намерил начин да принуди дявола Дянков да индексира поне пенсиите с натрупаната инфлация, чийто(истински) процент, тъй старателно се крие от НСИ(Национален Стъкмистически Ин[прос]ститут), също както и реалният процент на безработицата и куп други данни...

Току що се зарадвах, че Атака иска да прати полицията да пази земеделските земи :( Ей това чакам да чуя от някой политик вече 20 години.

Лютфи Местан дори официално обяви, че това било етнически конфликт. А сега кажете, кой има полза от това? Мислите ли, че аз, българина, ще кажа майната ти на някой турчин, циганин, само защото е турчин или циганин, а ще потупам по рамото българина, който ме краде? Логиката на ДПС куца. Всъщност не куца. Най-сетне ДПС наистина показа истинското си лице, проповядвайки расизъм. ,

bildera_, това е стара идея на "АТАКА", макар да не беше конкретно за полицията а за т.нар. доброволни отряди или специализирани такива за опазване на реколти, абе нещо като селскостопански отряди за бързо реагиране, ако може да стане по ясно така казано. ;)

Нацията загива - тревогата на истинските интелектуалци Текста е известен като " Завещанието на Хайтов" , тъй като писателят - родолюбец е един от авторите му. Този текст е отворено писмо, под което са се подписали няколкостотин български интелектуалци, опитващи се да събудят чувството за национално достойнство у политиците, с надежда геноцида над етническите българи да бъде спрян и да се постави начало на национално - отговорна политика. Такова чувство обаче няма как да се събуди, защото голяма част от политическият елит е с небългарски етнически състав. Въпреки че интелектуалците, начело с вездесъщия Николай Хайтов, напълно ясно и точно казват истината и разкриват тежката действителност, водеща към гибел на българския народ и култура, политическите мерзавци заобикалят същината на проблема и отговора им на писмото е изпълнен с дебилност, идиотизъм и откровено лицемерие. Текста е връчен, прочее, на правителството на Симеон Сакскобургготски. В отговора се посочват единствено плановете за интеграция на циганите и колко средства ще се отпуснат за циганските фондации, но на същината на въпроса - КАК ЩЕ СЕ СПРЕ УНИЩОЖЕНИЕТО И ЗАЛИЧАВАНЕТО НА ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ И ЧИСТО БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА, политическите мижитурки не дават абсолютно никакъв конкретен отговор. В писмото на българските интелектуалци се описва тежката убийствена за българите действителност. От връчването на това отворено писмо минаха 7-8 години, в които положението в страната ни стана още по - ужасяващо, а обезбългаряването и престъпленията срещу етнически българи вече имат размери на геноцид. Ако не се сепнем здраво и не се вземем в ръце, за нас наближават последните дни. На мнозина идиоти всъщност това не им прави впечатление, те са завършени дегенерати. "Ние, група български граждани и интелектуалци, изразяваме голямата си тревога от постоянно ескалиращата тенденция на тотално комплексно обезбългаряване на нашия народ. Такава бърза и негативна промяна в етнографския и етнокултурния облик на европейския народ, дал името, историята и културата на България, няма аналог в съвременната континентална държавна практика. Мащабът, дълбочината и скоростта на този процес са безпрецедентни в най-новата история на България и напоследък придобиват извънреден характер. Бурната и неконтролируема ориенталска инвазия заличава с всеки изминал ден най-ценното, което притежава българският народ - европейската идентичност. От особено важно значение е, че фактическата деевропеизация на нашия народ се извършва против европейските цивилизационни стандарти. Този извод, макар и в противоречие с официалните декларации, се потвърждава от реалните житейски факти и тенденции, при това - категорично. Специално трябва да се подчертае, че гражданската позиция, изразена в това открито писмо, по никакъв начин не е насочена срещу законните граждански права и интереси на етническите малцинства в България. В същото време е налице остра обществена необходимост да бъде казана цялата истина на българския народ. Истината за извършваната днес безпрецедентна етнодемографска и етнокултурна трансформация, във вреда единствено на българския етнос. И то независимо дали тези истини се харесват или не на някои среди. Параметрите на тази подчертано неевропейска трансформация не са известни както на българския народ, така и на основните европейски институции. Впрочем, цялата проблематика, отнасяща се до високоскоростното обезбългаряване на българския народ, се оказа тема табу за публичното пространство. При това не просто табу, а табу N 1. Сега изграждащото се гражданско общество у нас трябва да си отговори на един основен въпрос: "Кой и защо налага това табу?" Мащабно изследване на БАН от април м.г. показва драстични разлики с официалните данни на Националния статистически институт за броя на населението по етнически групи. Достоверността на това изследване е гарантирана, защото данните за населението по етнически групи са събирани по техния фактически брой в отделните населени места, а не по принципа на самоопределението. След корекциите за периода 1992-1999 г. данните са коректно съпоставими и потресаващи. Оказва се, че всички демографски параметри: раждаемост, смъртност, възрастова структура, са силно негативни само за българското население, което е под ударите на жесток демографски колапс, докато основните етнически малцинства у нас, особено циганите, бележат демографски взрив. Раждаемостта на циганите в България е над 3 пъти по-висока от тази на българите, а числеността им е 3,5-4 пъти по-голяма от обявеното от НСИ, т.е. тяхната численост сега надхвърля 1 000 000 души. Поради липса на всякакви европейски цивилизационни ограничения у нас, при тях тепърва ще има още по-драстично развъртане на демографската спирала. Подобни, макар и по-ниски, са демографските параметри на турското малцинство в България. За изключително кратък исторически срок - няколко десетилетия, българите могат да станат малцинство в собствената си страна. А в дългосрочен план почти да изчезнат, като част от тях емигрират, а останалите бъдат асимилирани в ориенталските етноси. Това е непоносимата и жестока цена, която е принуден да плаща българският народ поради липсата на отговорно държавно стратегическо управление. Типичен пример за бърза смяна на етническия облик на българските селища е този в с. Кесарево, област Велико Търново. Само за 20-30 г. това богато, многолюдно и типично българско село бе изцяло циганизирано. Подобна е съдбата на стотици селища в България, в стотици други това предстои да стане буквално в следващите няколко години. Формирани са и се формират цели региони с преобладаващо циганско население. Примерът с Косово е достатъчно близък и красноречив. В началото на 20 в. албанското население в тази сръбска област е било по-малобройно от сръбското. В края на същия този век албанският етнос е едноличен собственик на същата територия с над 95 % от жителите. Предвид гореизложените данни няма никакво съмнение, че в България протича интензивен процес на "косовизация”, при това в национален мащаб. На фона на ясно очертаната дебългаризация на страната, предложението на експерти от НСИ при следващото преброяване през 2001 г. да отпадне графата "етническа принадлежност", е скандално, безотговорно и... дълбоко симптоматично. Така у нас няма да се знае кой кой е. Ако това предложение се реализира, ще бъде даден още един много мощен тласък на пагубната тенденция за пълното обезличаване на българския народ. В пълен синхрон с физическото обезбългаряване на България се развива втората основна компонента на практическата деевропеизация у нас - духовното обезличаване. На цял един народ - българският, бе отнета собствената му европейска интонационна среда - също факт от извънреден характер и без аналог в практиката на европейските народи. В културното пространство на България за много кратко време бяха въведени множество небългарски и неевропейски елементи. Все по-агресивни стават опитите чалгата и кючекът да се представят за български фолклор. В това отношение съществен принос имат някои частни печатни и електронни медии. Апологетите на ориенталския модел, съставляващи най-мощното лоби в България, успяха да промият съзнанието на големи групи етнически българи. Повсеместно и уж спонтанно се строят и оборудват зали за игра на кючек под благозвучното име фолкдискотеки. Така най-брутално беше посегнато върху съзнанието на най-уязвимата група българи - младите хора. Върху европейското им светоусещане се нанасят огромни поражения, често непоправими. В не по-леко положение са и всички останали хора в България, които имат европейска ценностна ориентация. Почти всички обществени пространства у нас са чалгизирани, което никак не е случайно. За огромно съжаление, чалгизацията, това небългарско и неевропейско явление, постепенно отделя България от Европа с една нова Берлинска стена, много по-страшна от тази, която беше съборена в Германия преди 10 години. Тази реално съществуваща стена предопределя прословутия "цивилизационен избор", който обаче не е европейският! Това не е суверенният избор на мнозинството от българския народ. Това е изборът на апологетите на ориенталския модел в България. Известният случай с погрома над българчета-първокласници от циганските им връстници в ямболско училище е един от многото, който показва пълната несъвместимост и неравнопоставеност на хора с различна ценностна ориентация у нас. Европейската култура е толерантна и ненатрапчива, затова се нуждае от специални защитни механизми. При нашите условия потърпевшите са винаги хора с европейско светоусещане. Резултатът - противоестествена духовна асимилация и ориентализация на големи групи етнически българи, особено в провинцията. За циганското население, срещу никакви насрещни задължения, постепенно и тихомълком беше въведена разширена система от всякакви социални привилегии: от непроверяването им за билети в градския транспорт, масовото самонастаняване в пустеещи частни жилища или безплатно настаняване в държавния оборотен фонд; никакви или символични такси за ток, отопление, вода; безплатни детски градини; огромен за мащабите на България брой социални домове; постоянен, неограничен, често незаконосъобразен достъп до всички социални фондове; "абонамент” за всички видове хуманитарни канали, голяма част от които са недостъпни за социално слабите българи; до "правото” на несанкционирани кражби и специално тълкуване и прилагане на законите. Всички горепосочени привилегии те отстояват с нарастваща агресивност и арогантност. Резултатът е известен: демографски взрив при циганите. В услуга на този процес е поставен целият държавен ресурс на България. Вместо интеграция на европейски основи, се получава хаотична, примитивна демографска експанзия, с всички произтичащи от това последици за страната. Това е вредно за всички български граждани, включително и за тях самите. Интеграция се прави без привилегии и чрез равнопоставеност, при пълно комплектоване на правата с реални конституционни задължения. Това азбучно правило се знае много добре както от апологетите на ориенталския модел за България (вътрешни и външни), така и от техните помагачи - псевдоправозащитниците. Но една истинска европейска интеграция на циганското малцинство неизбежно ще стопира демографската му експанзия, а това не влиза в плановете на тези господа. Поради тази причина те поддържат изкуствено фалшивия мит за нарушените човешки права на малцинствата в България - главно на циганите. Защото едно е временно да се подпомогне социално дадено малцинство, а съвсем друго е постоянното финансиране на демографския му взрив от българския данъкоплатец. Псевдоправозащитниците, като тези от проект "Права на човека", внушават на това население навици, изразяващи се в безкрайни консумативни претенции. По този начин те пречат за изграждане модела на отговорно и законосъобразно поведение на циганите в обществото. Така спъват и цивилизованата интеграция на това малцинство. При абсурдната ситуация в България много по-вероятно е българите да бъдат асимилирани и насилствено интегрирани в ориенталските етноси. Този процес вече е започнал, близко е до критичната точка и скоро ще стане необратим, ако не се вземат спешни законови мерки. Нищо по-лошо от това не може да се случи на България. Зараждащото се гражданско общество по никакъв начин не трябва да допусне такава цивилизационна катастрофа за българите с европейска ценностна система. В България са създадени идеални условия за бърза фактическа подмяна на българите с двата основни ориенталски етноса, най-вече с циганския: • Налагане на пълно информационно табу на цялата проблематика, касаеща високоскоростното обезбългаряване на България; • Фрапираща недостоверност на данните на Националния статистически институт относно числеността на населението по етнически групи у нас; • Почти пълна неадекватност на българския политически елит към течащата реална деевропеизация; • Липсата на балансирана национална програма за изграждане на отговорно гражданско и социално поведение на циганите. Програма, която да обвързва в пакет правата с конституционните задължения. В съществуващата "Национална програма за работа с ромите" се говори само и единствено за права; • Абсурдната и безкритична система за социално подпомагане, която стимулира родителската безотговорност и примитивната форма на многодетство; • Повсеместно използване на мнимото сирачество като начин за прехвърляне на родителските задължения върху гърба на българския данъкоплатец; • Извеждането като основен приоритет за бюджета безкритичното отпускане на всевъзможни социални помощи на циганското население, без да се отчита промененият социален статус на една голяма част от него. Това е една от основните причини за демографския взрив при тях; • Регистрацията на втора, чисто етническа партия - "Свободна България". Всичко това - мълчаливо и в пълно противоречие с Конституцията на Република България; • Пълно засекретяване на размера, вида, характера и етническата принадлежност на ескалиращата битова престъпност; • Прикриване и мълчалив отказ за съдействие на огромен брой сигнали, молби и жалби до полицията и основните държавни институции, подадени от граждани - жертви на развихрилия се битов терор, дело, предимно на цигани; • Масово неприлагане на административните и наказателни разпоредби на редица закони от съответните институции и ведомства. Така те на практика поощряват постоянно ескалиращите битови кражби и крупни незаконни посегателства. Например срещу горското и билково богатство на България; • Наличието на активни и толерирани от държавата псевдоправозащитни организации като проект "Права на човека". Те пречат на цивилизованата интеграция в обществото, най-вече на циганите, като постоянно им внушават безкрайни консуматорски претенции; • Прикрито и нечистоплътно сътрудничество между псевдоправозащитници и самозвани лидери на отделни етнически групи. В резултат България се оклеветява по един съвършено недопустим и неправомерен начин пред европейските институции; • Формално хармонизиране на българското законодателство с европейското, без отчитане на специфичните особености у нас, в резултат на което то има практическа неевропейска насоченост. Красиви мъртви текстове, които институциите не прилагат. Пример: Законът за горите и законът за ветеринарното дело; • Продължаващата емиграция от България на млади българи. Като една от основните причини, изтъквана от младите, е силно замърсеното, от европейска гледна точка, културно пространство. Изключителната неравнопоставеност между европейското и ориенталското светоусещане у нас се илюстрира от повсеместното прилагане на т.нар. кръвна и безкръвна циганска вендета. Чрез този похват това малцинство държи в страхово подчинение българите в цели региони на страната. А какво ли ги очаква, когато циганите станат мнозинство, при пълната липса на толерантност у тях!? Широко разпространеното самонастаняване в пустеещи частни жилища и тяхното плячкосване не само обругава бащините огнища на няколко поколения българи, но наслоява тежки душевни травми в родовата им памет. Целият този вандализъм не среща никакъв отпор от съответните ведомства и институции и с това на практика се поощрява от тях. В същото време ушите на международната общественост са пропищели от изявленията на псевдоправозащитниците, че правата на циганите в България са нарушени. На фона на интензивното обезбългаряване на България, ширещият се национален нихилизъм и безродничество започват да вземат патологични измерения. Никой досега не е дал пред обществото що-годе смислено обяснение на въпроса защо българските политици се гордеят толкова много с т.нар. български мултиетнически модел. Модел, при който големият губещ е българският етнос. Кой и защо построи точно такъв модел, при който са нарушени фундаментални принципи на културното съжителство между етносите у нас? Кой и защо постоянно полага усилия за отклоняване на общественото внимание от извънредните обстоятелства, съпътстващи течащата в момента дебългаризация и деевропеизация у нас? Каква е ролята на основните държавни институции в създадената безпрецедентна ситуация в България? Досега никъде и под никаква форма официален представител на основните държавни институции у нас не е изразил становище относно надвисналата етно-демографска и етнокултурна катастрофа над българския етнос. Постоянно увеличаващата се пропаст между кухите декларации за европеизация на страната и реалният процес на ускорена ориентализация оформя най-тежкия рецидив в новата история на България. Рецидив, който ще направи невъзможно ефективното членство на България в Европейския съюз. Няма никакво съмнение, че България е вкарана в една пагубна геополитическа схема, която постоянно и методично отдалечава страната ни от лоното на европейската идентичност. Същата тази схема отрежда на българския етнос затихващи функции. Съвсем закономерен и логичен е въпросът има ли изобщо България самостоятелна политика и някакъв, макар и относителен, суверенитет? Възпирането на ориенталската инвазия може да стане чрез използването на строго демократични и законови средства при пълно съблюдаване на европейските цивилизационни стандарти. Но затова е необходима политическа воля, която в момента липсва. Настъпващата цивилизицонна катастрофа за хората с европейска ценностна система у нас ни дава изключителното морално право и задължение за предупреждение и граждански протест. Няма никакво съмнение, че съхранението и утвърждаването на европейската идентичност на българския народ се очертава като основна доминанта в съвременното развитие на България. Ние искаме нашите деца и внуци да живеят в европейска културна среда тук, в България. " .

bildera_, това е стара идея на "АТАКА", макар да не беше конкретно за полицията а за т.нар. доброволни отряди или специализирани такива за опазване на реколти, абе нещо като селскостопански отряди за бързо реагиране, ако може да стане по ясно така казано. :(

Няма начин да не е стара, но никога не съм се задълбавал навътре в нещата. Навремето в моя квартал дори имаше полицейски участък, но сега е клуб на ДПС. А що се отнася до вилните зони, там няма никой. Вместо това през 500 метра патрулки, дебнещи за превишена скорост.

ФЕНОВЕ НА ЗЕНИТ ОПЪНАХА ТРАНСПАРАНТ С НАДПИС: "БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ, А НЕ ЗА МРЪСОТИЯ!"

Фенове на руския шампион Зенит изразиха мнението си за събитията, които вълнуват България в последните дни. Това стана по време на мача на отбора от Санкт Петербург с Порто от груповата фаза на Шампионската лига. Домакините от Зенит спечелиха с 3:1. Привърженици на питерци опънаха транспарант, на който можеше да се прочете надпис: "България за българите, а не за мръсотия!". Снимката бе публикувана в един от най-популярните руски сайтове - Championat.com.

Публикувано изображение sportal.bg

Edit: Браво на братушките!!! За пореден път показаха,че Русия не ни е забравила въпреки неспирните глупости от нашите политици.

Да, это поддержка болгар против цыганского беспредела...тоже так думаю)

Болгары, братья-славяне, мы с вами!!!

Редактирано от 3SSS (преглед на промените)

Братушките винаги са били повече в час с това, което е нужно на България, от нейните собствени политици. Дано да ни подкрепят не само на думи, а както стана вече на два пъти в нашата история... и този път нека те лично да проведат "народния съд" над нашите политици-предатели!

Хора! Като виждам, че братушките ни подкрепят се чудя как може да има боклуци от нашата нация, които не са с нас. Въпреки всичко има толкова хора, които стоят пред телевизорите и компютрите и не правят нищо :clown: От какво ги е страх питам аз !? До кога ще мълчат!? Направо ми е болно. В събота ще има големи протести в цялата страна и всички трябва да сме там, а не да си пишат на фейсбука "смърт за циганите" пък да са се завряли като мишки вкъщи...

ОТДАВНА ЧАКАМЕ ТОЗИ МОМЕНТ БРАТЯ БЪЛГАРИ. НЕКА ВСИЧКО НЕ Е БИЛО НАПРАЗНО. НЕКА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМЕ ОТ НЕГО! ЗАМЪЛЧИМ ЛИ СЕГА - СЕ ОБРИЧАМЕ ЗАВИНАГИ НА РОБСТВО НА ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ И МАФИОТИ ...

Хайде дай предложения как точно.

Забеляза ли на това ти запитване и подобните му, колко пъти беше отговорено?А не е като да не се пише в темата, стигаме до най-големия ни "грях", винаги дърпаме на различни страни и за това няма да ни се получи, забравили сме какво е единствено. Отзвукът започва да отшумява, вчера по-малко от 100 човека са излезли на протест (в София), започна да лъха едно спокойствие от изказванията на политиците("обстановката е овладяна").А, общонационалния?!? Помня един друг общонационален организиран януари месец(ще сбъркам за годината, а не ми се проверява). Ще има дежа вю. Истината е, колкото и да не ни се иска да си го признаем, че правителството добре се е погрижило да унищожи и да не създава "кадърни кадри". Населението и то не само ромското е необразовано, неграмотно и най-страшното- немислещо (разбира се, има млади знаещи и можещи хора, но те или бягат навън или тук са си намерили ниша, в която да се чувстват добре и не им се иска да си развалят комфорта). За това и протестта ни такъв-първосигнален.

Моето лично мнение, е че с протести или без протести, с желанието или нежеланието (а, те определено нежелаят) на политиците, нещата с щракване на пръсти няма да се променят. За да се усети нещо и ефектта от него трябве да мине време. За това казвам, че да смениш едно правителство не е решение, ми ще дойде друго, с различни мутри, но с подобно управление. Не съм нито юрист, нито разбирам кой знае колко от политика, но все си мисля, че трябва да ковем закони и най-важното да изискваме те да се следят.

Най-простото нещо е примерно е да няма такова нещо като изоставяне на деца по домовете. Че от къде на къде, държавата ще го гледа, докато някоя овцЪ се чуди иска или не, това дете. Да се пуска за осиновяване и това е, вместо да "купуват" гърците, да дойдат да си изберат, избор с лопата да го ринеш. Да забършат и просячетата с метлата натам и айдеееее..

Социалните помощи за многодетните семейства да бъдат спрени и да бъдат насочени към семействата с 1-3 деца и към пенсионерите. Някой тук каза, че това щяло да се отрази на българското семейство. Абе хора, рядкост са многодетните български семейства и в крайна сметка като си решил да имаш 5 деца, ами да си си направил сметката. Подобно нещо дори би стимулирало семейства, които нямат възможност за едно дете да прояват желание да имат.

И като им вземем помощите, ще се развихрят да крадат, като се развихрят чичко полицай да си свърши работата. Равен старт, равни права и задължения, толкова е просто. Какви цигани, какви българи???

Истината е че държавата няма как насила да накара циганите да си плащат данъците, тока, водата и т.н, всичко за което мрънкаме. Ами, ти като нямаш отношение към държавата, защо тя да има към теб? Че и тя на теб да ти плаща(и то не плаща тя, а плаща бедния български данъкоплатец, еми не знам хора при вас как е, обаче на моя работен фиш има близо 500 лв, удръжки за данъци, къде отиват тези пари? И как очаквате работодателите да искат да ви осигуряват на заработеното, като става въпрос за данъци, близо една заплата отгоре? Ми, всеки прави това, което му изнася, а всички потъваме.)?!?

Междудургото са ЕС пак ще приема общо национална програма за интегриране, забелязвате ли парадокса, значи ние крещим Циганите на сапун, а те мислят за тяхната интеграция. Ясно, е какво ще се случи. Ние ще приемем програмата, ще симулираме някакво нейно прилагане (ще открадне кой, колкото може), а циганите ще си останат също толкова "интегрирани", колкото са и в момента.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Хора! Като виждам, че братушките ни подкрепят се чудя как може да има боклуци от нашата нация, които не са с нас. Въпреки всичко има толкова хора, които стоят пред телевизорите и компютрите и не правят нищо :( От какво ги е страх питам аз !? До кога ще мълчат!? Направо ми е болно. В събота ще има големи протести в цялата страна и всички трябва да сме там, а не да си пишат на фейсбука "смърт за циганите" пък да са се завряли като мишки вкъщи...

ОТДАВНА ЧАКАМЕ ТОЗИ МОМЕНТ БРАТЯ БЪЛГАРИ. НЕКА ВСИЧКО НЕ Е БИЛО НАПРАЗНО. НЕКА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМЕ ОТ НЕГО! ЗАМЪЛЧИМ ЛИ СЕГА - СЕ ОБРИЧАМЕ ЗАВИНАГИ НА РОБСТВО НА ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ И МАФИОТИ ...

Съгласен съм, майна. Да пробваме събота и да се преброим колко сме читавите хора, които не искат да живеят като скотове. Сбирайет се по градовете, а в София трябва да сме най-много. Боклука ГОце свиква съвет, а дочух че май и в парламента ще има някакви свине.http://www.facebook.com/event.php?eid=205127829555178

Болен хич не го обичам ама ми напълни душата днес, като нахрани висчки подлоги в бТВ и тия до него. След средата е интересното: http://www.btv.bg/bg/shows/tazi-sutrin/razgovori-gosti/story/218952344-Iskrite_ot_tragediyata_v_Katunitsa_podpaliha_i_deputatite.html :clown:

Редактирано от Pontifex (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.