Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Катуница - бунтът срещу Рашкови

Featured Replies

Хе, хе :P И да не си дадеш лични данни и снимка, пак ще те намерят лесно. Личните данни и снимки може да си ги криеш, ако не искаш твои познати да те засекат в нета, но за друго ще те намерят, ако се захванат по-сериозно с нещата. Освен разбира се, ако не си конспиратор по рождение. Ама и на Бин Ладен му светиха маслото въпреки голямото криене.

Има начин да се предпазиш до известна степен, но не това е начина в една цивилизована демократична(уж) държава.

А иначе, винаги има опция да минеш през 8-9 проксита по целият свят с което да заструдниш в известна степен това или да ползваш Tor...

Но ако това е начинът да се решат проблемите в България според правителството, да им имам тъпоумните "експерти"...Изглежда трябва някой да прати писма от името на протестиращите до основните медии в Европа, за да се раздуха проблема...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 793
  • Прегледи 55,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

За това са арестите. Колко по-просто да ви го кажат?

Бих ти казал, но си модератор, а с меки думи не мога.

В момента разсъжадаваш или защитаваш нечии милиционерски интереси? И аз ли съм расист понеже не искам милицията да ме опандизи, защото ще протестирам мирно за демократичните си права? Предполагам, в момента им даваш данните за профила ми...

Редактирано от Pontifex (преглед на промените)

Очаквам полицейщината и репресивните мерки срещу недоволните българи да нараснат още повече. Нямаш никаква гаранция, че идеш ли на организиран протест, ще се завърнеш вкъщи. Ще те арестуват само защото си бил там. Върви доказвай после, че нищо незаконно не си вършил. То стига да ти ударят няколко палки по главата... Защото полицията в тази държава е много силна и смела, когато има насреща си мирно протестиращи хора, деца и жени. Иначе на мафиотите и сводниците гък не казват. Мълчат като насрани и прибират зеленото в джоба...

Защото полицията в тази държава е много силна и смела, когато има насреща си мирно протестиращи хора, деца и жени. Иначе на мафиотите и сводниците гък не казват. Мълчат като насрани и прибират зеленото в джоба...

Може да са ядосани, че няма какво да приберат от тях. :D

Има начин да се предпазиш до известна степен, но не това е начина в една цивилизована демократична(уж) държава.

А иначе, винаги има опция да минеш през 8-9 проксита по целият свят с което да заструдниш в известна степен това или да ползваш Tor...

Но ако това е начинът да се решат проблемите в България според правителството, да им имам тъпоумните "експерти"...Изглежда трябва някой да прати писма от името на протестиращите до основните медии в Европа, за да се раздуха проблема...

Ами...какъв е смисълът да минаваш през проксита, ако искаш да подкрепиш някаква група във фейсбук? Ако си анонимен, никой няма да те вземе на сериозно. Губи се смисълът на самата подкрепа. А и като ще се крием, за какво изобщо да изразяваме мнения? Не го разбирам това. Който има мнение, застава зад името си. Иначе е кръгла нула. Е, тук не говоря да си разгласиш телефона на всеослушание, че всеки келеш да те бъзика, а за това, че си личност, която стои зад думите си в момента, в който ги произнася. Защото всички ние сме казвали нещо, а след това сме разбирали, че не сме били прави или просто мнението ни се е променило с времето. Може би повечето от вас не са знаели, че да кажеш нещо против някой е престъпление. Сега вече го знаете и може да си държите езика зад зъбите, за да не ви окошарят. Ама ей така трябва да стават нещата - открито. Бойко и Велчев казват, че това не е правилно и ние ги слушаме. Иначе, ненужни разправии, още повече, че никоя правозащитна организация няма да защити арестуваните заради сегашните събития. :D)))))))

А лично за мен има къде къде по-важни проблеми за решаване от кисненето по арестите. Обаче въпреки всичко аз си имам мнение и никой няма да ме спре да го изкажа. да, може да ми дадат бан някъде, сега разбирам, че и в ареста може да отида, че и присъда да получа, ако кажа нещо накриво, но никой не може да ме спре да изкажа мнението си. Тия действия дори още повече ще ме ожесточят да отстоявам правата си, които сега рядко защитавам.

:Голем СМЕХ в тая държава. Ще накарат хора като мен да говорят неща, които никога не са искали да казват и които не са смятали за нужно да споделят с другите. Ама така е. Както каза Волен вчера, по повод опитите за подкупване на хора от групата му - "На война, като на война" . Визираше Бойко, не ситуацията като цяло.

Бих ти казал, но си модератор, а с меки думи не мога.

В момента разсъжадаваш или защитаваш нечии милиционерски интереси? И аз ли съм расист понеже не искам милицията да ме опандизи, защото ще протестирам мирно за демократичните си права? Предполагам, в момента им даваш данните за профила ми...

Аз виден провокатор :D

Това че някой не спазва закона(и му се разминава) не означава, че и ТИ не трябва да го правиш. Сочи с пръст нарушителя и искай наказание, а не ставай като него, това е моята позиция.

Строителю, в случая се пише "правозащитна" организация,(в кавички), за да е ясно, че защитават само и винаги тези, които имат полза да защитават, а не хората които имат нужда да бъдат защитени!

Строителю, в случая се пише "правозащитна" организация,(в кавички), за да е ясно, че защитават само и винаги тези, които имат полза да защитават, а не хората които имат нужда да бъдат защитени!

Не пречи човек да си помечтае, че ще бъде защитен от някой :)

Не пречи човек да си помечтае, че ще бъде защитен от някой :)

Не и безплатно, освен от назначен адвокат, при финансова невъзможност или нежелание да наеме частник, но пък тогава не съм сигурен дали термина "защитен", не трябва да бъде заменен с някой с противоположно значение?...

Очаквам полицейщината и репресивните мерки срещу недоволните българи да нараснат още повече...

Няма да са открити. Вече не могат да си позволят да бият хора пред камерите на чуждестранните телевизии. Затова приканвам да се пише на още повече медии.

Много е лесно по телевизия с национално покритие да покажеш многохиляден протест като същевремено снимаш и 100-тина футболни фена... дори зрителите ще си помислят, ако покажеш и тук-там футболни кадри, че репортажа е от трибуните на някой стадион.

Телевизията има онова качество, гаданото свойство да манипулира представите на зрителите си. Почти всички телевизии в една или друга степен са така.

Бенатова показа веднага изпразнената отпреди това къща, в която нямаше и една мебел на трески, рапарчетисана или опожарена... личеше си, че някой е занел какво ще стане и са останали само стъклата и вратите... Толкова прозрачно беше! А тя, тази обективна журналистка, вместо да покаже това, изкара многохилядните протестиращи като снимаше 20-30 човека с познатите възглси от стадионите, само че този път вместо Локо, "Ботев", "Левски", ЦСКА... и т.н. се скандираха неприятните истини за една самозабравила се гнусна маса от малцинства (не само етнически, ами и социални)... така наречените новобогаташи, за които човешкият живот струва колкото едни купени гласове за изборите, а в конкретния случай - 100 лв.! ТОва прелива чашата на 20 г. търпение, на 2 милиона нормални българи, отдавана пръснати по света, защото усещаха какво ще се случи с новоизлюпените капиталисти - Див Запад - закона на револвера и кражбите на едро и дребно!

Имена от старта номенклатура комунисти, чиито деца бяха министър председатели, галеници на Партията като семействата на известни министри от близкото минало. Къде са? Няма ги... боли ги фара за България, щото никога не са били българи, на докумнети може да си и марсианец, ама вътрено, ако не си българин, просто си продажник и слуга на задкулисните интереси, бизнес или икономически.

Български следи вече са доказали интеграцията си дори в далечна Бразилия, където полубългарка стана президент. Да, полубългарка, но ясно категорична жена, която след две семдици веднага ще посети държават ана баща си - България. И тук не става дума за поредния циганин-емигрант, тръгнал да цица от голямата и хубава държава (то и до Бразилия си има цял океан де...)! Всеки знае за какво става дума!

Запомнете, че винаги има някой, който желае властта, за да се чувства недосегаем, да върти далавери с държавни средства, за да си направи няколко палата, да си купи няколко мерцедеса и майбах автомобили, хеликоптер... и дори летяща чиния, ако можеше (виж цитат от Ахмед Доган, който един единствен път е отишъл на работа в Парламента). Наглостта и безочието, чувството за имунитет и безнаказаност, за това че си купил голтака полицай, който чака на държавна заплата да изхрани семейството си, а онзи да знае, че с няколко въшливи пачки ще си купи спокойствието за години напред... да се безчинства, краде, спекулира, продава и разпродава работещи държавни механизми като основните ресурси и компоненти, ток, вода, храни. О, бъдете сигурни, че ако не беше директивата за национална сигурност и мщабността на такъв проект, тези алчни гадове отдавана да са приватизирали и продали на някого дори АЕЦ "Козлодуй".

Както ми каза един стар господин, англичанин, бил в колониите едно време: "България е на прекалено хубаво място и с прекалено богата история, за да сте толкова бедни (най-бедната страна в ЕС!!!)! Сърдете се на тези, които си избирате да ви управляват!"

И същевремено някакъв си неграмотен мангал с майбаха ще казва "който ме мрази - от катЕстрофа да пукне, това е нашия майбах":

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Y9GUXN6vp84&feature=share

Редактирано от adXok (преглед на промените)

Скандал: 100 лв. глоба за ром с коктейл "Молотов". Българин писал в интернет, заплашен от затвор

Написано от VarnaNews Четвъртък, 29 Септември 2011 16:07

Властите в България сътвориха поредното безумие. Районният съд във Варна глоби със 100 лв. един от задържаните роми с коктейли "Молотов" в нощта на размириците в морския град. 28-годишният потенциален убиец Б. Маринов получи административното наказание за нарушение по Указа за борба с дребното хулиганство.

В същото време Районната прокуратура във Варна започна бързо производство срещу 24-годишен българин от морската столица заради подбуждане към расова, национална или етническа вражда или омраза, или към расова дискриминация чрез електронни информационни системи. За "престъплението" младежът е застрашен от затвор до 4 години и глоба от 5 000 лв. до 10 000 лв.

Докато 24-годишният пишел в интернет, с 4-години по-големият Маринов пълнел бутилки със запалителна течност с ивици плат за фитил, т. нар. коктейли „Молотов”. Това става на 27 септември т.г. на улица „Доброволци” в ромската махала. Бутилките били подготвяни, за да бъдат хвърлени върху преминаващо множество от протестиращи хора, отчитат от съда.

Според варненските магистрати обаче деянието било с по-ниска степен на обществена опасност и не представлявало престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, а проява на дребно хулиганство. 28-годишният Б. Маринов е с чисто съдебно минало, няма криминални регистрации, заявяват от пресслужбата на Районния съд във Варна.

Решението на съда подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Административен съд – Варна.

И какво ?

Говорим си тук, спорим, търсим някакво решение на проблема.

А в същотото време съда, нашият, роден съд, който би трябвало да съди справедливо и да не допуска подобни неща отсъжда така ?! :)

За какво ли се пънем .....

И какво ?

Говорим си тук, спорим, търсим някакво решение на проблема.

Явно толкова има стига акълът на управляващите, тъй като нямат друго решение за проблема, освен да започнат да заплашват недоволните.

Явно толкова има стига акълът на управляващите, тъй като нямат друго решение за проблема, освен да започнат да заплашват недоволните.

Предлагам да обявим нашите политици за талибани и да ги пуснем в ЦРУ, за по нататъшни действия спрямо тях.

Предлагам да обявим нашите политици за талибани и да ги пуснем в ЦРУ, за по нататъшни действия спрямо тях.

нема да се хванат тъпите американци :)

Отставка! Отставка! Отставка! Отставка! Отставка на цялото правителство! Цигани с автомати НЕНАКАЗАНИ, българи "расисти"-НАКАЗАНИ!? Цигани с молотов НЕНАКАЗАНИ, българи наказани, че изразяват гражданска позиция!?

нема да се хванат тъпите американци :wink12:

Кой знае?! Виж номПубликувано изображениеера на поста, в отговор на който съм го предложил!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Да си дойдем на думата. Добре, че бе Рашков, та да си поприказваме за българската мафия, но жалко, че загинаха две деца! в един момент от живота си си мислех, че точно в тая посока ще протече живота ми - костюмче с вратовръзка и фалшиви думи. За щастие, бързо се отървах от тая сган. Да, СГАН е точната дума за изневерите и лъжите на управляващият елит, който между другото в своите кръгове разделя хората на две. Станах свидетел на реалния им живот и останах толкова изненадан, че не знаех какво изобщо да правя със себе си. Възпитан съм в бедно семейство и макар речника ми да е малко по-груб понякога, тоя "елит" ми скри шапката. Няма ден, без някой да изневери на някого, някой да излъже някого или някой да се подмаже на някого. Най-озадачен останах от изневярата на един съдия, жената на който бе в една дискотека с нас, празнувайки с колежките си и мислейки, че мъжът и се е прибрал. Всъщност, истината бе друга - изневяра с колежка, но не това бе важното. Важното бе това, което ми каза един човек, също на висока ръководна длъжност - " Ние ( кръга от управляващи) го смятахме за единствения свестен човек със здраво семейство, но се оказа, че е същия като останалите. Имахме го за пример" . Ето така се развенча митът в моя град :wink12: Та какво се учудвате, че някакъв българин го заплашва затвор от 4 години и солидна глоба? И да ви кажа, няма корупция. Има само благодарности от благодарни хора, на които си помогнал. Но това не е корупция за управляващите. Опитах се да споря по тоя въпрос с тях, но и думичка не приемаха от тезата ми, че всъщност тия парфюмчета, услуги между колеги и тем подобни, са си чиста проба подкуп. да ви дам един пример за единственото реално осъдено GP в България на 1 година затвор. Съдията каза следното - няма прецедент по случая, но ще го осъдя само заради теб ( не заради мен, а заради човекът, който даде доктора на съд). Та така, докторчето се запъти към затвора и даже Нова Телевизия не можа да му помогне, където бе гост. Не, че не бе виновен, но нямаше реално основание последната инстанция да потвърди присъдата. Та такива ми ти работи в родния ни елит. Мога да давам още много примери, но мисля, че на всички е ясна ситуацията. Естествено, аз не вярвах, че тия неща може да съществуват под носа ми, но кагато попаднах в тия кръгове разбрах, че всеки живее живота си, без значение на колко отговорен пост е. За щастие, бързо се изнизах от там и останах сам с размислите си. Някой може да каже, че нямам доказателства...Така е, нямам. Имам ги само в главата си, макар всички да знаят тия неща. А и целта ми не бе да събирам доказателства. МВР толкова време събира доказателства, подслушва, преследва и пак мафиотите са на свобода. Какво остава за мен? Така че момчета и момичета, не се пенете толкова. За да постигнете нещо, ще трябва да разрушите цялата система, което е невъзможно. Дори след крахът на социализма, държавата ни не можа да се отърве от тогавашната мафия. Да, аз смятам бившите комунисти за мафия. Не всички, защото редовите комунисти си вършеха работата, вярвайки в идеята. Но тогавашните управляващи продължиха да са във властта и след 1989 година, та чак досега. Типичен пример - любимият ни премиер + 99% от старите политици. в това нямаше да има нищо лошо, ако не бяха ограбили българският народ няколко пъти. А сега вече и тъпчат наред. Да, законите трябва да се спазват, но нека управляващите се сетят, как дойдоха на власт. Не визирам само сегашното правителство. Говоря за всички, управлявали България след 1989 година. Та те нямаше да бъдат на власт, ако народът не бе повярвал, че с митинги и протести ще постигне свободата си. Той свободата си не постигна, но даде път на кариеристите, които нямаше да бъдат нищо повече от редови служители на комунистическата партия. Дълбоко в себе си съм убеден, че всички сегашни управляващи до един, щяха да бъдат "най-добрите" комунисти. Това е истината за мен.

Отставка! Отставка! Отставка! Отставка! Отставка на цялото правителство!

Цигани с автомати НЕНАКАЗАНИ, българи "расисти"-НАКАЗАНИ!?

Цигани с молотов НЕНАКАЗАНИ, българи наказани, че изразяват гражданска позиция!?

И кой ще дойде? Прочети горния ми пост, за да разбереш какво мисля за цялата ситуация. Няма кой да дойде. Сам си в джунглата и се оправяй както можеш. С викове нищо няма да постигнем. Не го постигнахме през 1989, още по-малко ще го постигнем сега, след като всеки, който казва "долу" е смятан за престъпник. На времето ходих по митинги, включвах се в стачки, освирквах Луканов, другите пък го замеряха със снежни топки и какво? Ами нищо. Откраднаха ми парите, същите тия управляващи и типове като Рашков. Изобщо не казвам, че малцинствата са ми виновни. Напротив, за тях няма делене на българи, турци, цигани, евреи, арменци... В България съществуват две класи - тая на управляващите и тая на работниците ( раята). Първата класа е разделена на кръгове, като във всеки кръг взаимно се подкрепят и се мъчат да очернят останалите. Понякога успяват и виждаме някоя оставка или дори съд. Но това не е, защото едните са овчици, а другите вълци, а защото те са разделени на наши и ваши. Който надделее, той печели някакво предимство. И така нещата се въртят. Догодина може другите да са отгоре. Като цяло обаче, всеки от управляващите търси да прави услуги на колегите си, а колегите отвръщат със същото. Това е главното там, за да върви далаверата. Защото, все пак те работят за пари, а за да изкарат пари, трябва да си свършат работата. А това е трудно, ако няма сфери на влияние и ако не правят услуги на себеподобните си. Но естеството на нещата е такова, че правейки услуги на един, работиш неволно срещу друг.

От нищо не ги е страх. Но проблемът е, че в случая определени политически субекти стоят зад тези неща и идеята не е нещо да се промени, а да се създатат определени настроения сред хората, които умело да бъдат употребени за изборите.

Смятам, че политиците в момента са твърде предпазливи, наблюдават това, което се случва и изглежда, че не знаят точно как да отговорят на случващото се, а какво ще направят в един следващ момент, можем само да предполагаме и, затова изказването ви много ми прилича на скеча " В Русия съм ... в Русия съм...".

Всичко тръгна от планирана инсценировка, която се разрастна и стана неконтролируема. През цялото време различни политически сили правеха ходове, за да извлекат дивиденти от цялата работа. Някои действаха предпазливо, други действаха по единствения начин, който знаеха, трети толкова се зарадваха, че станаха супер нахални, четвърти искаха да получат повече и станаха нервни.... и т.н. Но в момента вече Европа обърна внимание върху събитията и всички започнаха да действат по-предпазливо. Сега идва нашата роля да представим нещата в добра светлина и да покажем, че не се борим срещу цигани, ами срещу социални неправди и геноцид срещу българската нация. Има няколко неща, които трябва да се направят възможно най-най-бързо, но просто трябва време и труд. Първото и най-важно е да се постигнат единни искания. В общи линии са очертани основните, но е добре да ги погледне юрист за по-правилна формулировка. Дори ще трябва някой специалист по международно право, за да синхронизира нещата с европейското законодателство. А такива хора не се появяват, защото май май всички юристи са бруталните егоисти и ги е страх за гъзовете им. Изобщо всеки, който живее в център на голям град има добра работа и взима добри парички, не го интересуват събитията. Седят си по кафенцата, пият си биричката и отвреме навреме отпращат по някое цигане с протегната ръка. Въобще не се замислят, че след 5 години при същата ситуация, цигането ще се върне с още 10 ... роми и ще стане мазало. Никой не осъзнава какво е положението по малките селища. А там е брутално. Възрастните ни баби и дядовци седят заключени по къщите си и треперейки се молят да не ги нападнат. Оставят ромите да крадат каквото намерят в дворовете, само и само да ги оставят намира. Хората наистина спят. Затова и мотото на протестите е "България - събуди се!". А в крайна сметка ние ковем бъдещето на нашите деца. От нас зависи дали ще ги гледаме тук, или ще търсим късмета си в чужбина.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.