Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Катуница - бунтът срещу Рашкови

Featured Replies

http://www.blitz.bg/.../article/119281

Нямам думи...

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

• Отговори 793
  • Прегледи 55,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Течмайстере, слез на земята и стига си предлагал някакви утопии. Поинтересувай се малко как са протичали революциите и до какво са довеждали след себе си. И да, манталитетът ни стои в основата на всичко - вероятно има някаква причина и у нас самите, за да сме на последно място в Евросъюза. ;)

Аз те попитах-Какво предлагаш ти? Искам отговор. Между другото, прекрати тия намиганки в тази сериозна тема. Защо сме на последно място в Евросъюза? Аз не харесвам ЕС, но не крада, плащам си данъците, осигуровките, винетката и всичко останало. Аз съм напълно редовен гражданин. Не плюя по улиците, не си хвърлям боклука където ми скимне, а в контейнера и т.н и т.н. Нима смяташ, че проблемът е точно в хора като мен? Нима смяташ, че САМО и ЕДИНСТВЕНО в България има алчни хора в правителството, които тихомълком крадат? Едва ли. Но не, аз не съм от тези хора, които крадат. Какво по дяволите тогава ми говориш празни приказки за манталитет!?

Отговори ми, не ми говори с някакви многозначими многоважни недомлъвки. Имаш ли отговор, имаш ли решение или ще продължиш да говориш празни приказки? ДАЙ да минем по същество, а? Не си интересен вече.

Ако народът се вдигне, има възможност тези предложения да влязат като поправки в конституцията. Това би било абсолютна и безапелационна победа за българският народ.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ако народът се вдигне, има възможност тези предложения да влязат като поправки в конституцията. Това би било абсолютна и безапелационна победа за българският народ.

Докато не се промени политическата система у нас, няма да се оправим. Сега ще правим наказателен вот срещу едни, за да вземaт властта други, срещу които на свой ред ще правим наказателен вот - вече 20 години правим така и резултатът е ясен за всеки. ;)

PS: Поинтересувай се какво трябва да стане, за да се промени конституцията. ;)

....

Пак дървена философия. :) Аз те питам-как ти смяташ да въздействаш на това политическата система да се промени?

Виждаш ли, от 3 страници насам повтаряш едно и също, сякаш лишен от всякакви възможности за разсъждение. Вече започвам да губя и интерес да разговарям с теб. Искам да ми кажеш ЕФЕКТИВНИТЕ мерки, с които това би станало факт, понеже от само себе си нищо не би се променило.

Конституцията принципно може да се променя от Великото народно събрание.

Пак дървена философия. Аз те питам-как ти смяташ да въздействаш на това политическата система да се промени?

Не знам кой е дървен философ. :)

Ще ти дам един пример за размисъл. В България властта не е централизирана - принципно, премиерът държи властта в ръцете си, но той е зависим от депутатите, които веднага могат да го свалят. Лошото обаче е, че депутатите, от своя страна, не се знае чии интереси защитават - тоест, някой може да им дърпа конците. Друго нещо - в България не е ясно как се финансират партиите. Неслучайно имаше дебат, че те трябва да получават субсидия от държавата, но такава, че да могат да се издържат нормално.

Следствието от тези две неща е, че в играта участват такива като Цар Киро и други хора с неясен произход на доходите си, които пряко определят политиката в държавата. Той дори и да бъде осъден, на негово място ще се появят други.

Мисля, че е достатъчно очевидно какво трябва да се промени. ;)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Попитах те какви ефективни мерки ще вземеш ти, като гражданин?

Попитах те какви ефективни мерки ще вземеш ти, като гражданин?

В момента - никакви, които да могат да доведат до нещо градивно. :)

Т.е, ти си пасивен гражданин. Именно заради такива сме затънали в ла*на до шия.

Ами посочи такива които, ако ще и временно, да доведат до нещо ретроградно...

....в близко(надявам се) бъдеще да променят положението в положителна насока.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Стига философстване. Остават по-малко от 24 часа. Дано добре да се получи. Навивайте и канете всички познати, за да се получи нещо ефективно.

Редактирано от Pontifex (преглед на промените)

Т.е, ти си пасивен гражданин. Именно заради такива сме затънали в ла*на до шия.

И представа си нямаш колко съм протестирал през 97-ма година. :)

Ами посочи такива които, ако ще и временно, да доведат до нещо ретроградно...

Виж, проблемът е в нещо друго.

Обикновено във всяко едно общество младите хора са тези, които могат до донесат промяната - в нашия случай това са най-вече студентите. Именно студентите! Какво обаче представлява българският студент като цяло? Ще си спестя да дам определение, защото ще трябва да използвам много обидна дума. Просто това е тъжната истина - тези, които могат да променят нещо, просто няма да го направят.

Аз съм студент.

Аз искам промяна.

Не само студентите могат да донесат промяна. Докато няма промяна, всичко ще е зле.

Между другото, говори се че именно нестабилността в правителството 97ма година и последвалите безредици довеждат до краха на финансовата система. Не се знае за какво точно си протестирал. Но забравяш да го споменеш, нали?

Интересно, колко поста бяха необходми, за да се изкопчи нещо по-конкретно от теб. Досущ като политиците си...

Не се знае за какво точно си протестирал. Но забравяш да го споменеш, нали?

Протестирах за промяна!

Но след това като студент се запознах много добре с еднa такава дисциплинa като социологията и разбрах, че всъщност нещата опират до съвсем различни работи - затова сега пиша като човек, който има и практически, и теоретичен опит по темата. :)

И представа си нямаш колко съм протестирал през 97-ма година. ;)

Виж, проблемът е в нещо друго.

Обикновено във всяко едно общество младите хора са тези, които могат до донесат промяната - в нашия случая това са най-вече студентите. Именно студентите! Какво обаче представлява българският студент като цяло? Ще си спестя да дам определение, защото ще трябва да използвам много обидна дума. Просто това е тъжната истина - тези, които могат да променят нещо, просто няма да го направят.

Няма нужда да пишеш какъв е БГ студента, гледаме го да втръсване с рекламата на Булсат***

Мърляч, тъп, лъжец, на*бан (от?)кон с капаци...

А! Отскоро и "новодомец" в Студентски град... :)

Виж, че не само на бай мангал мажеме такива определения, пък после ни търсят за расова дискриминация?!?

Протестирах за промяна!

Но след това като студент се запознах много добре с еднa такава дисциплинa като социологията и разбрах, че всъщност нещата опират до съвсем различни работи - затова сега пиша като човек, които има и практически, и теоретичен опит по темата. :)

И промяната е станала. Крах на финансовата система. Нещо, заради което страдаме и ние, поколенията днес.

Ха, сега, като ще си прехвърляме топката, нека аз да стана лошото ченге...

И промяната е станала. Крах на финансовата система. Нещо, заради което страдаме и ние, поколенията днес.

Нещо ти е грешна информацията - протестите през 97-ма станаха, след няколко обезценявания на лева, които практически направиха така, че хората да останат без пари, което ги изкара на улицата. :)

нашата и световната финансова криза е едно и също нещо.

изкуствен срив на световната търговска борса.

резултат!

фалит на печеливши фирми и държави.бедна държава,лесно се контролира.бедна фирма,пред фалит,лесно и евтино се купува.

играта е много голяма и малко трудна за разбиране.всичко опира до по-голяма власт,като се удължава границата богат-беден.

Нещо ти е грешна информацията - протестите през 97-ма станаха, след няколко обезценявания на лева, които практически направиха така, че хората да останат без пари, което ги изкара на улицата. :)

Още тогава бе доказана теоремата, че обикновения български селянин излиза на площада само когато е заплашен да умре от глад. Иначе си трае. Помня, че за училище ми даваха 1000 лева, като с тях си купувах една закуска и боза. На следващия ден не стигаха и за боза.

Така, така...

//На 4 ноември 1996 г. 19 членове от ръководството на БСП отправят открито писмо с искане за оставка на Жан Виденов като министър-председател.

//На 21 декември 1996 г., на извънредния 42-и Конгрес на БСП Виденов обявява, че подава оставка като премиер и като председател на БСП, и за председател на партията е избран Георги Първанов.

//Оставката на правителството е гласувана на 28 декември 1996 г. на извънредно заседание на 37-то Народно събрание. Опитите на БСП да състави нов кабинет са възпрепятствани от масови граждански протести и блокади в София и цялата страна през целия месец януари и тогава покойният Николай Добрев на 4 февруари 1997 г. връща мандата на БСП за съставяне на правителство на президента Петър Стоянов.

Говори се, че този промеждутък и прехвърляне на топката, в комплект с размириците са довели до още по-голямо ожесточаване на катастрофата.

Да подчертая, някои финансови експерти си твърдят, че кулминацията на финансовият крах е била непосредственият край на 1996 до началото на 1997година, което съвпада с периода между отставката на правителството на Жан Виденов до съставяне на новото правителство.

Така, така...

//На 4 ноември 1996 г. 19 членове от ръководството на БСП отправят открито писмо с искане за оставка на Жан Виденов като министър-председател.

//На 21 декември 1996 г., на извънредния 42-и Конгрес на БСП Виденов обявява, че подава оставка като премиер и като председател на БСП, и за председател на партията е избран Георги Първанов.

//Оставката на правителството е гласувана на 28 декември 1996 г. на извънредно заседание на 37-то Народно събрание. Опитите на БСП да състави нов кабинет са възпрепятствани от масови граждански протести и блокади в София и цялата страна през целия месец януари и тогава покойният Николай Добрев на 4 февруари 1997 г. връща мандата на БСП за съставяне на правителство на президента Петър Стоянов.

Говори се, че този промеждутък и прехвърляне на топката, в комплект с размириците са довели до още по-голямо ожесточаване на катастрофата.

Само да не стане така:

http-~~-//www.vbox7.com/play:388d1bcf

Само да не стане така:

http-~~-//www.vbox7.com/play:388d1bcf

Дано ама надали.

Още тогава бе доказана теоремата, че обикновения български селянин излиза на площада само когато е заплашен да умре от глад. Иначе си трае. Помня, че за училище ми даваха 1000 лева, като с тях си купувах една закуска и боза. На следващия ден не стигаха и за боза.

Ти си карал с 1000 лева на ден, а аз с 2000 лева на седмица, когато бях студент през 97-ма. А сега си направи сметка. Един хляб 600 лева, една майонеза 800 лева. Тогава? Ами просто Уотсън. Ставам сутрин рано и хвърлям въдицата в морето. Ако няма риба, карам на миди. А най-просто бе, да купя два хляба и да поръсвам филийките със сол. като свършеше хляба, отивах в студентския стол и се опитвах да отмъкна някоя филийка. Да де, един ден успях, ама не бях единствения, та лелките се усетиха на следващия ден и почнаха да дават хляба поименно :) А аз парички за купони нямах, понеже и те бяха с една солидна цена. Накрая си казах...за какво да ям, като мога да си купя една цигара за 50 лева и да мечтая на 11-тия етаж? Ха, ха. Абе голям глад бе по едно време, та затова сега съм и толкова настървен срещу простаците, дето ни управляват и срещу тия, които се смятат за богове с парите си. Не съм протестирал през 97-ма, защото бе смешно във Варна. 20 човека седнали на едно кръстовище, а полицията ги пази. А и аз тогава смятах, че Костов докара всичко до фалит, защото с неговите протести срина цялата икономика за 3 месеца - от октомври до януари. Доларът за нула време скочи от 70 лева на 3000. Някои от нас се набутаха със скъпи долари като овцете ( аз не се набутах, защото както казах, нямах какво да ям, а парите ми бяха откраднати още през 94-та година) и ...ами по-просто нещо от стадото няма. Не е вярно, че Виденов провали държавата. Държавата бе провалена от тогавашното СДС, което протестираше постоянно. Нещо подобно се цели и в тоя момент, но тоя път ролите са разменени - БСП и сие искат краха на правителството, без да си дават сметка, че само народът губи от предсрочни избори. Или може би си я дават, но за тях това е по-изгодно. И да, в момента няма правилни решения. Каквото и да се предприеме, то ще бъде оспорвано от опонентите. Все пак аз бих предложил съвсем различни мерки от това, което се иска по улиците. А именно - затягане на работодателите. Само от там ще изкочи птичето. Точно те са нашият проблем в момента, а не циганите. ... Мога да пиша цял ден, но няма смисъл. Нито някой ще проумее какво искам да кажа, нито пък аз ще спечеля нещо с това.

Отказах се да пиша в темата.......а и мисля че се изчерпи, почнахме да я изместваме, да се повтаряме....А и не си струва да се изпокарваме, заради цигани, иначе ще заприличаме на тях.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.