Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Катуница - бунтът срещу Рашкови

Featured Replies

Нас ни обижда някой като напише "Смърт за българите", нали ? Не обиждаме ли бг-турците по този начин при положение, че те нямат никаква вина в случая ?

Ами кюрдите са си живи цигани.

Колко пъти да ти го пиша: покажи ми сапун със съставка циганска мас или нещо подобно (няма!), следователно е също толкова изпълним, колкото и да идат на Сатурн

Има ли българи, убивани и клани от турци - има, исторически справки, народни песни, доктрини на турците за завладяване...

Е? За какво да си говорим и да обсъждаме едни голи лозунги. Съвсем друго е като видиш израелски деца да пишат на главите на бойните ракети: "Добър ден, ливански деца!" - цинизъм:

Публикувано изображение

В грешка си.

В Турция има цигани, но не са "най-много". :ohmy:

И никой не ги е "разселвал" -те сами си ходят където искат.

нека аз съм в грешка, но ако ми излизаш с теорията че испанците имат най-много цигани, е... първо трябва да знаеш кого там наричат хитано - мавританските мелези с циганите и по-рядко със самите испанци. Там отдавана няма цигани, а само мелези. Във франция е същата работа само че смесицата е с мароканци, тунизийци...

В Турция и България не е така, както и в Румъния. Турците си знаят кой е циганин, кой е кюрд, кой е полубългарин или направо българин, нищо че се пише турчин.

• Отговори 793
  • Прегледи 55,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

По Живково време който искаше да интегрира никой не го спираше и не го държеше в гетото ! Който искаше да се учи и развива не го спираха , но който краде и т.н. получаваше ритници в задника ! Сега липсват ритниците и затова се получава така ! И тук се сещам за един стар милиционерски виц ! В циганското махла(гето) сменили кварталният и новият не може да привика един циганин в управлението и помолил за помощ колегата който преди това е бил и двамата отивам в махла и още на врата дъртият милиционер шут и вътре манго си лежи и на него един тупаник и на другият ден манго в управлението и шефа пита какво е станало и защо преди не е идвал , новият не знае как да ми каже да дойда , дойде старият обясни и ми разбрах и дойдох веднага !

Отново ромския въпрос отклони вниманието от съществените неща, а именно - повишението на някои цени.

^ А, това вече е нещо, което пряко засяга всички! Но остави клетото семейство от Катуница. Считай, че протестите са за последните 10 г. повишения на цени.

Имаше една приказка... идва ербап (няма да напиша турчин, както е реалната приказка, че да не стават дразги) в селото и ти визма коня, траеш си... идва другат аседмица и изнасилва жена ти, траеш си, идва на третата и ти пали къщата, траеш си и се местиш в плевника... идва накрая и ти се изплюва в двора... и тогава му режеш главата откъм кръста!

Перифразирам, но горе долу се сещате за народопсихологията ни.

http://blip.tv/ataka/episode-5594934

Редактирано от adXok (преглед на промените)

Цветанов: Спасихме Кирил Рашков от линч

Публикувано изображение

По време на безредиците в Катуница полицията евакуира фамилията Рашкови, за да не допусне смъртен случай или линчуване, което съществуваше като нагласа в тази група от хора, която беше там, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

"Това, което полицията можеше да направи в този момент, бе да ограничи разрастването на конфликта и след като намали напрежението, да предприеме действия по задържането на лица, които са провокирали нарушаването на обществения ред и вандализъм", оправда още веднъж действията на полицията Цветанов, цитиран от "Фокус".

Той уточни, че в ход е проверка, която да установи дали е забавена жалбата до полицията срещу Цар Киро, подадена часове преди инцидента в Катуница. Тя е била за закана за убийство. Цветанов увери, че ще бъде безкомпромисен, ако има нарушение на служител от полицията.

Вицепремиерът изтъкна, че в момента се подават много фалшиви сигнали и това създава допълнително напрежение в ромските махали и в етноса, което е недопустимо.

Днес беше събщено за истерия в Сливен, заради която много роми са прибрали децата си от училище.

Това провокира допълнителна агресия, смята Цветанов.

Той обаче запита "как се е стигнало до това фамилия Рашкови да се ползва от това положение".

Фигурите на прехода като Кирил Рашков са били подпомагани от политическите партии и на тях дължат успеха си да изградят империи, финансов капитал, който момента могат да впрегнат във всяка посока, за да дестабилизират ситуацията в страната", добави той и подчера, че фамилията не е толерирана от ГЕРБ и няма закупени имоти през последните 2 г. Сериозният капитал на Рашкови бил натрупан през изминалите 20 г.

"Към настоящия момент не се налага да прекратявам отпуска си като министър на вътрешните работи", отговори Цветанов на въпрос дали заради ескалиралото напрежение няма да прекъсне отпуската си, в която излезе, защото е председател на предзиборния щаб на ГЕРБ.

"В МВР има много добре подготвен и ръководен компетентен състав, на работа са главният секретар, както и всички директори на областни дирекции. Всичко, което в момента се предприема, е в координация и с прокуратурата", добави той.

Според него призивите за прекратяване на отпуската му се отправят с цел след това да се каже, че е повлиял на изборите.

Помолен за коментар относно призива на опозицията да подаде оставка Цветанов каза, че е напълно нормално това искане в момент на предизборна кампания и че то се прави от политици, които не могат да съберат и 20 души, за да ги слушат.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че срещу арестувания вече Кирил Рашков е образувано досъдебно производство за неплащане на данъци в особено големи размери. Освен това, той е обвинен за две закани за убийство, заради което снощи е бил задържан.

dir.bg

Ехххх

Добре, че е родната полиция, че да ни (ги) пази :)

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=VjVe5r7tfvk

после ще гласуваме на изборите пак за тях :) :)

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Хайде да направим едни единни изисквания към правителството. Може да използваме като основа това :

Във връзка с влошаващото се икономическо и социално положение на българското население и увеличаващата се престъпност, ние, българските граждани, с правата, които са ни дадени от конституцията на Република България, изискваме от правителството незабавно да предприеме следните мерки :

1. Да се прилага цялата строгост на закона към всички жители на републиката, без значение от етническата им принадлежност.

2. Всички български граждани да бъдат задължени да плащат данъци, здравни и социални осигуровки, битовите си сметки и билети за превоз в държания и общински транспорт.

3. Изплащането на майчински добавки да се извършва при следните условия :

а) Поне единият родител да има трудов стаж през последните 6 месеца;

б) Поне единият родител да има завършено основно образование;

в) Другите деца в семейството да посещават редовно училище в качеството си на ученици;

4. Майчинските добавки за дете да се приспадат от данъците и/или сметките, а не да се плащат с пари на ръка.

5. Да се изплащат майчински добавки само за първите три деца.

6. Ако е отхвърлено предложение за работа от бюрото по труда, което съответства на образователния ценз на кандидата, той да бъде лишаван от социални помощи.

7. Да не се изплащат социални помощи на хора без трудов стаж.

8. Срещу социалните помощи да се полага обществено полезен труд.

9. Да се криминализира секса преди 16-годишна възраст. Жителките, които раждат преди навършването на 16 години, да носят наказателна отговорност.

10. Родителите на просещи деца да бъдат наказвани с общественополезен труд и лишавани от социални помощи.

11. Основното образование да е задължително за всички граждани на републиката, без значение от тяхната етническа принадлежност.

12. Право на глас да имат само лица, завършили средно образование.

13. Да се създадат в училищата безплатни курсове по български език за лица от всички възрасти, без значение от етническата им принадлежност.

14. Да се въведе задължителна адресна регистрация.

15. Да се спазва обществения ред и да не се вдига шум в определените часове.

16. Към изпита за автомобилни водачи да се включи писмен изпит по български език.

17. Да не се допускат каруци по улиците на селищата със статут "град".

18. Да се легализира самоотбраната.

19. Да се приеме закон за неприкосновеност на частната собственост и да се разреши нейната отбрана.

20. Кражбата и повреждането на национална инфраструктура да се считат за терористични актове.

21. Да се наказват всички кражби и случаи на джебчийство по пързата процедура.

22. Да започне незабавно събаряне на незаконните постройки в етническите райони на градовете.

23. Държавата да се превърне в инвеститор в селското стопанство, да засели хората от съборените незаконни постройки в пустеещите села и да им предостави работа с предмет на дейност обработка на пустеещите земи, за което те да получават заплата и осигуровки.

24. Да се комуникира с етническите лидери и да се изискат конкретни предложения от тях за интеграция на малцинствата.

25. Незабавно да се закрият партиите на етническа основа.

26. За запазване на националната сигурност да се направят обиски в етническите квартали и да се конфискува незаконното оръжие.

27. Незабавно да започнат разследвания срещу мафиотските босове, да бъдат осъдени по бързата процедура и да им се отнеме имуществото в полза на държавата. Да има публични регистри в интернет с незабавна справка за конфискувано имущество.

28. Да се спре корупцията по пътищата.

29. Де се прилагат строги закони и осъждане по бързата процедура за корупция.

30. Да се спре беззаконието и монополите във водоснабдяването, електроразпределението, телекомуникациите, горивната индустрия и да се защитят потребителите.

31. Да се извади на светло сивата икономика, като не се търси наказателна отговорност на служителите, които работят без трудов договор, или имат несъответствие между заплатата и осигуровките.

32. Да се налагат сериозни глоби на депутати, които отсъстват от заседанията на парламента. При рецидив да се уволняват дисциплинарно.

33. Да се създадат в най-кратък срок електронно правителство и електронни общини.

34. Да се провежда онлайн референдум преди приемането на всеки закон.

35. Да се следи работата на държавните институции публично в интернет.

36. Да се накажат журналистите, виновни за нарушаването на журналитическата етика при представянето на събитията през последните дни.

37. Да се осъдят по бързата процедура с максимален размер на присъдата цялата фамилия на Кирил Рашков и да се изземе цялото им имущество в полза на държавата.

38. Незабавна оставка на министъра на вътрешните работи заради проявеното полицейско насилие по време протестите и критиките в доклада на ОЛАФ.

39. Незабавна оставка на главния прокурор и висшия съдебен съвет заради критиките в доклада на ОЛАФ.

40. При нежелание и недостатъчна политическа воля да се въведат горепосочените мерки, правителството и президентът да подадат оставки в 7-дневен срок, поради невъзможност да се осигури европейски начин на живот на българските граждани. Да се насрочат избори 3 в 1.

И сега ако някой се заеме да го преведе на английски и да го помогне да го разпратим по чуждестранните медии, ще е просто перфектно :) Хайде, бъдете българи и отделете малко от времето си за да помогнем на всички ни.

Ехааааа вижте на какво попаднах - http://www.euronews.net/2011/09/28/anti-roma-protesters-turn-on-government-in-bulgaria/ “We’ve got a rotten prime minister in our sweet country and our minister of internal affairs is a sports teacher. They should go.” :)

Ехххх

Добре, че е родната полиция, че да ни (ги) пази :)

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=VjVe5r7tfvk

после ще гласуваме на изборите пак за тях :) :)

Смешно не, направо жалко...Колко ли пари е взел за да я изпее?!?

Току що се зарадвах, че Атака иска да прати полицията да пази земеделските земи :) Ей това чакам да чуя от някой политик вече 20 години. Интересното бе, че всички други политици в народното събрание буквално се присмяха :) Ами, какво да кажа аз сега? Тегля им мислено по една майна и ви препоръчвам да гласувате за тях. Само бягайте далеч от личната си собственост, защото единственото, което може да направи МВР е да ви арестува, ако протестирате и искате справедливост. Та такива ми ти работи в Народното Събрание. Доста интересна сбирщина. Лютви Местан дори официално обяви, че това било етнически конфликт. А сега кажете, кой има полза от това? Прави сте - ДПС. Местан преди час го призна, насъсквайки избирателите си, като им напомни, че ние протестираме слещу някакъв етнос или етноси. Мисля, че няма нормален човек в България, който да не иска справедливост. Мислите ли, че аз, българина, ще кажа майната ти на някой турчин, циганин, само защото е турчин или циганин, а ще потупам по рамото българина, който ме краде? Логиката на ДПС куца. Всъщност не куца. Най-сетне ДПС наистина показа истинското си лице, проповядвайки расизъм. ,

Ехааааа вижте на какво попаднах - http://www.euronews....nt-in-bulgaria/

“We’ve got a rotten prime minister in our sweet country and our minister of internal affairs is a sports teacher. They should go.”

:)

Не само turn, ами и turbo бутона трябва да им се натисне на ония шаврантии в министерският съвет(ministry gang)и "народното" събрание(witch place), а на президента да се набута целия(king rod), чак до копчелъка...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Малкия, мисля че ти бях казал колко си заслепен, няма смисъл да го повтарям ...Най-мразя да ми говорят въздухарски приказки, без познаване на действителността или отричане на собствената отговорност за положението, прехвърляйки я само на другите.... За наизустените фалшиви цитатчета и реплики представяни като факти важи същото...

Аз какво съм виновен, че циганите не искат да се интегрират, а? Аз с какво съм виновен за положението им, като си плащам редовно данъците, като си плащам ДДС с всяка покупка, а реално никаква полза не виждам от тия данъци? АЗ ли съм от тия, дето крадат държавата, дето карат циганите да крадат и проституират, а!? С КАКВО СЪМ ВИНОВЕН МИ ОТГОВОРИ! А ТИ ЗАЩО СМЯТАШ, ЧЕ НЕ СИ ВИНОВЕН!!?????

Знаеш ли кво ще ти кажа аз на тебе, циганите ли ми били зле, ние българите не сме зле, нали? ИСКАШ ли да ти кажа как сме ние българите, а?

Мисля че има доста по разумни и възможни варианти.. За това трябва първо да се подобри качеството на живот на всички, и да се даде възможност да се развият и циганите според възможностите им, наравно с останалите в България... И истинска съдебна система, и полиция, подобна като в Турция например...или Англия, Германия...

Разумният вариант е да се въведе ред с груба и брутална сила по Сталинският модел.

Най-много цигани в Турция ли. :ohmy::D :D Май леко се пообърка , освен ако не слагаш кюрдите в тази група

като не ти отърва положението, спокойно можеш да отидеш там където ти харесва, разбира ли? Омръзна ми да ти търпя простотиите в тая тема.

Образованието е важно, съгласен съм, една от стъпките трябва да е в тази посока... И трябва да се въведе още нещо, освен спиране на помощи ако децата не ходят на училище... И да е валидно за всички... В същото време трябва да е пработи над толкова иначе лелеян и прегръщан от всички девиз за равенство, права и свободи, еднакви за всички.. Да се преследва всяка дискриминация твърдо и без прошка, за да може и циганина да е спокоен и да знае че ако някой го обиди, плюе, ругае, заплашва, бие и така нататък, ще има честен и ефективен съд, и той може спокойно да се обърне към него, като равноправен гражданин, да е спокоен че ако кандидатства за работа, и няма по-добър кандидат от него, ще бъде приет, а не някой дето е еди какъв си с шефа.. Трябват драконовски мерки и недопускане на никаква дискриминация, което е точно прилагане на практиката еднакви пред закона, еднакви независимо от етнос, пол, и така нататък...

Ако не пълноправие, поне достатъчно такова... идеална система няма никъде все пак... дори по Живково време я нямаше, но нещата си вървяха спокойно и безпроблемно

Образованието е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДО 16ГОДИШНА ВЪЗРАСТ СПОРЕД ЗАКОНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. Циганите НАРУШАВАТ законите на република България. Дискриминация ли няма? Дай да отида в Кърджали и да си подам документи за работа, ще вземат най-простият човек от турски етнически произход, но по възможност НЕ и мен, защото съм етнически българин. За каква дискриминация си говорим!? Всеки прави каквото си иска в тая държава, а на мен ми омръзна да търпя всякакви идиотщини от всекиго.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

С риск да ме баннат, тоя парламент в най-скоро време, може да му драснат клечката.

Хайде да направим едни единни изисквания към правителството. Може да използваме като основа това :

И сега ако някой се заеме да го преведе на английски и да го помогне да го разпратим по чуждестранните медии, ще е просто перфектно :ohmy: Хайде, бъдете българи и отделете малко от времето си за да помогнем на всички ни.

Ето какво "каза" чичко Google.

Be given the fullest extent of the law to all citizens of the republic, regardless of their ethnicity.

2. All Bulgarian citizens are obliged to pay taxes, health care and social security, household bills and tickets for carriage held and municipal transport.

3. Payment of maternity benefits be subject to the following conditions:

a) at least one parent to have seniority over the past 6 months;

b) at least one parent has completed primary education;

c) Other children in the family to attend school regularly as a student;

4. Maternity benefits for a child to be deducted from taxes and / or accounts rather than paying with cash on hand.

5. To pay maternity benefits for the first three children.

6. If rejected an offer of employment from the Labour Office, which corresponds to the candidate's educational background, he can be deprived of social benefits.

7. Do not pay social benefits to people without work experience.

8. Against the social benefits to make community service.

9. To criminalize sex before age 16. Inhabitant who give birth before the age of 16 years, to be held criminally liable.

10. Parents of children begging to be punished with community work and deprived of social benefits.

11. Primary education is compulsory for all citizens of the Republic, regardless of their ethnicity.

12. Right out loud to have only persons who have completed secondary education.

13. To create free schools in the Bulgarian language courses for people of all ages, regardless of their ethnicity.

14. To introduce compulsory registration of residence.

15. To observe public order and not to fuss at certain times.

16. To test for automobile drivers to include a written exam in Bulgarian language.

17. Do not allow carts on the streets of the settlements with the status of "city".

18. To legalize self-defense.

19. Adopt a law on the inviolability of private property and to allow its defense.

20. Theft and damage to the national infrastructure to be considered terrorist acts.

21. To punish all cases of theft and pick pocketing in parzata procedure.

22. To begin immediate demolition of illegal structures in urban ethnic areas.

23. State to become an investor in agriculture, to settle people from illegal buildings destroyed in the barren villages and provide them with work activity processing of uncultivated lands for which they receive salary and benefits.

24. To communicate with ethnic leaders and ask them specific proposals for the integration of minorities.

25. Immediately close the parties on an ethnic basis.

26. To preserve national security to do searches in ethnic neighborhoods and to confiscate illegal weapons.

27. Immediately begin investigations against Mafia bosses sentenced to fast-track and take their property to the state. Have public records online with immediate information about the confiscated property.

28. To stop corruption on the road.

29. Where they apply tougher sentencing laws and fast-track for corruption.

30. To stop lawlessness and monopolies in the water, power distribution, telecommunications, fuel industry and to protect consumers.

31. To bring to light the shadow economy, not criminal liability of employees who work without an employment contract or a discrepancy between the salary and benefits.

32. To impose severe fines on members who are absent from meetings of the parliament. In relapse to dismiss disciplinary.

33. To create in the short term e-government and e-communities.

34. Be conducted online referendum before adopting any law.

35. To monitor the work of state institutions in the public Internet.

36. To punish journalists guilty of breach of journalistic ethics in the presentation of events in recent days.

37. Order fast-track with a maximum sentence the whole family of Cyril Rashkov and seize all their property in favor of the state.

38. Immediate resignation of the Minister of Interior for police violence manifested during the protests and criticisms in the report of OLAF.

39. Immediate resignation of Attorney General and the Supreme Judicial Council for criticism in the report of OLAF.

40. With reluctance and lack of political will to implement the above measures, the government and president to resign within 7 days due to failure to provide a European way of life of Bulgarian citizens. Be scheduled elections 3 in 1.

С риск да ме баннат, тоя парламент в най-скоро време, може да му драснат клечката.

Искам парламента да гори. Киро го искам на доживотна каторга, но в парламента и министерствата има не по-малки престъпници.
  • Автор

Нещо любопитно!

Ексследователката Християна Вангелова: Иван Костов беше на рождения ден на Цар Киро!

Рашков симулирал прединфарктно състояние в началото на 90-те

Публикувано изображение

Лидерът на ДСБ Иван Костов е сред политиците, които са били близки с разжалвания ромски цар Киро. Това става ясно от твърденията на бившата следователка Християна Вангелова, която най-дълго се е занимавала с разследванията около бизнеса на Кирил Рашков в ранните години на демокрацията.

"Нека някой да попита как така Иван Костов реши да отиде на рожден ден на Кирил Рашков на “Кемера”. Какво толкова общо ги свързва?", възмущава се Вангелова пред пловдивския в. "Марица". Тя е категорична, че протекциите, използвани от Рашков, съвсем не се ограничават само с името на еедин политик.

"Не знам коя институция в кой момент изобщо е искала да спре незаконния бизнес на Кирил Рашков и да разследва произхода на имотите му. Няма да забравя с каква наглост, още в дните, след конфискуването на фалшивия алкохол, малки сополиви циганчета с маркуча пълнеха нови бутилки с алкохол в цеха му. А Рашков имаше наглостта да твърди, че това са просто технологични проби. Вие си правете извода кой и как е покровителствал Рашкови през годините, спомням си случай, пак от 1992-1993 година, чакам да вляза при началника на Окръжно полицейско управление-Пловдив, тогава аз бях и полицейски служител, защото следствието бе част от полицията. Чакам да ме приеме директорът, а в това време Кирил Рашков и брат му влизат при същия директор безпрепятствено през краката ми", спомня си Вангелова.

Като най-многозначителен Вангелова сочи случая с разследването от февруари 1992 година. Акцията, която полицията тогава му прави, разкрива огромно количество фалшив алкохол в Катуница. "Наложи се да викаме войската на помощ, за да се товари иззетото количество. Два дни описвахме и товарихме на тирове бидони с готова ракия и каси със запечатани вече бутилки фалшив алкохол. Датата си я спомням прекрасно - 5.02.1992 година", казва тя.

Тогава Кирил Рашков се кълне пред следователката, че има фирма и точно с нея си върти бизнеса, а в момента е в 72-часови проби. Е, тия технологични проби не свършиха с години при него, но не това е интересното. Следователката разпорежда проверка и се оказва, че Кирил Рашков подава документи за регистрация на две фирми с дата едва 9.02.1992 година, пет дни след тази акция. И получава фирмена регистрация още същия ден.

Още по-любопитното е обстоятелството, че представя банкови документи за платени такси по тези регистрации с дата чак от 12.02.1992 година. "Вие представяте ли си какво значи това", пита сега Вангелова. "Три пъти го връщаха това дело обратно от прокуратурата, все за някакви, уж, пропуски, то надебеля на цели три тома. Една година дрема като веществено доказателство стовареният алкохол, сетне го дадохме на винпрома - каквото може, да го прави".

По това дело един месец Кирил Рашков остава в ареста. "Беше заедно със сина си, вече покойния Иван Рашков. И какво се случи, стигна се до тройна съдебномедицинска експертиза, на чийто край заключението й беше, че Рашков е в прединфарктно състояние и следва да излезе от ареста. Тогава един от лекарите, участвали в експертизата и подписал с особено мнение, ми каза: Вангелова, ти и аз ще може да си идем от инфаркт, ама не и Рашков", разказва бившата следователка.

blitz.bg

...Най-сетне ДПС наистина показа истинското си лице, проповядвайки расизъм. ,

Чудя се колко още ще ги траят преди да ги забранят? Трябва да се намери вариант, дори да е свикване на велико народно събрание и промяна в конституцията.

Ето какво "каза" чичко Google...

Браво! Не ми беше дошла тази идея. Сега ще го пообарам, ако се наложи някъде и ще видя къде ще се праща. Първо ще го синхронизирам и с европейското законодателство, за което ще ми трябва много време и ако има някой желаещ да поеме част от точките, ще е супер :ohmy:

Чудя се колко още ще ги траят преди да ги забранят? Трябва да се намери вариант, дори да е свикване на велико народно събрание и промяна в конституцията.

Браво! Не ми беше дошла тази идея. Сега ще го пообарам, ако се наложи някъде и ще видя къде ще се праща. Първо ще го синхронизирам и с европейското законодателство, за което ще ми трябва много време и ако има някой желаещ да поеме част от точките, ще е супер :ohmy:

Аз ще се включа за 10-те точки, само кажи какво е необходимо?

BTW, чак се учудих за нормалния превод, много добре се е получило.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Аз ще се включа за 10-те точки, само кажи какво е необходимо?

BTW, чак се учудих за нормалния превод, много добре се е получило.

Общо взето мисля да хващам точка по точка нещата и да ровя в гугъл. Ще отнеме бая време, но до утре вечерта мисля да съм приключил. Само трябва да измислим на какви институции да ги разпратим. Нещо като ЕК, примерно... А преводът определено е сполучлив :D

Вижте ся т'ва тука - Осъдиха 90-годишни старци за хулиганство

Общо взето мисля да хващам точка по точка нещата и да ровя в гугъл. Ще отнеме бая време, но до утре вечерта мисля да съм приключил. Само трябва да измислим на какви институции да ги разпратим. Нещо като ЕК, примерно... А преводът определено е сполучлив :D

Вижте ся т'ва тука - Осъдиха 90-годишни старци за хулиганство

Хубаво ще пращаш, ама да не вземат да не гръмнат. Пиши ги смислено и на разбираем за умните ни управници език, т.е. трябва да обясняваш като на деца...

П.П. То е ясно че тяхното е политически тормоз и геноцид над българското население, включително и над възрастни хора. Управляващите са същества, само с външна прилика на хора, но всъщност безжалости хищници, до които неща като морал, етика и съвест не могат да достъпят. Затова трябва да бъдат изтрити от лицето на планетата Земя. Приемете че се борите, срещу враждебно настроени извънземни, Повтарям, те не са просто от друга човешка раса - те въобще не са хора, и техният слугинаж(куки и джандарми), с бързи крачки се е запътил да загуби човешкото в себе си...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

да се даде възможност да се развият и циганите според възможностите им, наравно с останалите в България... И

Добро пожелание, но за съжаление - абсолютно невъзможно... Циганите не могат да се развият и интегрират нито у нас, нито където и да е другаде. Те просто са си такива. Паразити, смучещи от обществото, в което живеят. Неслучайно всички страни в Европа имат проблеми с тях, но французите и италианците директно ги гонят и им горят гетата, и никой гък не казва. У нас ако случайно някой циганин, извършил престъпление, бъде арестуван, се надига вой до небесата от продажните организации за правата на човека и т.н. Двоен стандарт, откъдето и да го погледнеш - ние си плащаме като попове всичко, а тоя гнусен самопровъзгласил се "цар" Киро не е плащал нито лев данъци от 2004 г. За това, разбира се, не е виновен той, а хората, които позволяват това да се случва. Темата е изключително обширна и едва ли можем да я изчерпим с няколко постинга. Но за мен трябва да има масови протести не срещу циганите. Циганите са резултат. А причината за този резултат са предателските и продажни действия на ВСИЧКИ български правителства от началото на т.н.р. "преход". Друг резултат е обедняването на българите, съсипването на здравеопазването, съсипване на образователната система, съсипването на селското стопанство, съсипването на икономиката. Все действия на съзнателен геноцид, извършвани от ВСИЧКИ наши правителства, без изключение. И докато ВСЕКИ един премиер от началото на "прехода" не влезе в затвора, нещата няма да се променят и на милиметър.

Във връзка с влошаващото се икономическо и социално положение на българското население и увеличаващата се престъпност, ние, българските граждани, с правата, които са ни дадени от конституцията на Република България, изискваме от правителството незабавно да предприеме следните мерки :

1. Да се прилага цялата строгост на закона към всички жители на републиката, без значение от етническата им принадлежност.

2. Всички български граждани да бъдат задължени да плащат данъци, здравни и социални осигуровки, битовите си сметки и билети за превоз в държания и общински транспорт.

3. Изплащането на майчински добавки да се извършва при следните условия :

а) Поне единият родител да има трудов стаж през последните 6 месеца;

б) Поне единият родител да има завършено основно образование;

в) Другите деца в семейството да посещават редовно училище в качеството си на ученици;

4. Майчинските добавки за дете да се приспадат от данъците и/или сметките, а не да се плащат с пари на ръка.

5. Да се изплащат майчински добавки само за първите три деца.

6. Ако е отхвърлено предложение за работа от бюрото по труда, което съответства на образователния ценз на кандидата, той да бъде лишаван от социални помощи.

7. Да не се изплащат социални помощи на хора без трудов стаж.

...

Най-добре се свържи с някой от организаторите: http://www.facebook.com/event.php?eid=205127829555178

Посъветвай ги за исканията, защото до момента не са сложили нищо като информация и послание. Грамотността също няма да я коментирам. Нужно е да им се помогне, защото са доста млади и зелени. Личи си, но трябва да се вземе висчко насериозно...

Най-добре се свържи с някой от организаторите: http://www.facebook....205127829555178

Посъветвай ги за исканията, защото до момента не са сложили нищо като информация и послание. Грамотността също няма да я коментирам. Нужно е да им се помогне, защото са доста млади и зелени. Личи си, но трябва да се вземе висчко насериозно...

Ако изключим разследващата част на Рашков и компания, тези искания реално никога няма да бъдат изпълнени. И точно тези, които са "претупани" в случая са най-важните, абе безумно е от където и да се погледне, дори и да се абстрахираш от правописа, пак си е безумно....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.