Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е low-end видеокарта?

Featured Replies

Здравейте,искам да попитам какво е low-end videocard защото имам една такава и се чудя какво точно значи това.Буквално си го превеждам като "карта със малък живот" дали това означава? Моля дайте ми някакво обяснение на този термин. Незнам дали поствам във правилния раздел но не намерих друг подходящ.

• Автор

малко по-подробно може ли?

Нисък клас - не много производителна, малко и бавна памет, нисък клок на ядрото. В общи линии казано.

Ами... просто картите (както всяко нещо... автомобили и т.н.) си имат класове... в зависимост от това какво предлагат. Висок клас,среден и нисък клас най-общо казано или казано на жаргонен език - добри/средни/слаби карти.

• Автор

Това означава ли че имат по кратък живот?

• Автор

мерси за отговорите.Това ми трябваше да знам.

Нисък клас - не много производителна, малко и бавна памет, нисък клок на ядрото. В общи линии казано.

За сметка на това ниска цена и ниско потребление на енергия, затова и лесни за охлаждане.

За сметка на това ниска цена и ниско потребление на енергия, затова и лесни за охлаждане.

В този ред на мисли, като не може да ги използваш пълноценно, за какво ти е и да ги "охлаждаш"?

В този ред на мисли, като не може да ги използваш пълноценно, за какво ти е и да ги "охлаждаш"?

Това определено не е този ред на мисли. Приятелю, какво те сърби, та се чешеш с нас и спамиш по темите и коментарите на статиите? Всеки един компонент може да се използува пълноценно според неговите възможности в една балансирана конфигурация...

Това определено не е този ред на мисли. Приятелю, какво те сърби, та се чешеш с нас и спамиш по темите и коментарите на статиите? Всеки един компонент може да се използува пълноценно според неговите възможности в една балансирана конфигурация...

Сърби ме това, че този форум е направен за да се води дискусия, никой няма право да забранява на даден потребител да споделя мнение!

Плюс да се изтъква като "предимство" за low-end карта това, че по-малко грее ми се струва адски несериозно...

Сърби ме това, че този форум е направен за да се води дискусия, никой няма право да забранява на даден потребител да споделя мнение!

Плюс да се изтъква като "предимство" за low-end карта това, че по-малко грее ми се струва адски несериозно...

Ми хубаво, направи HTPC с 68ХХ или 69ХХ карта или техният аналог като производителност с чип на Нвидиа...

Не че няма тих вариант на примерно 6850...,

Публикувано изображение

само че в коя HTPC кутия ще се събере, особено в по-малките които са предпочитани за такива машини...

Публикувано изображение

Мен low-end карта ме устройва идеално, понеже почти не играя игри. Освен, че е евтина, с ниска консумация и студена(съотв. абсолютно безшумна), картата си върши идеално работа за гледане на HD видео, сърфиране в нета, програми от рода на офис пакети, 2D игри и т.н. а както споменаха колегите, картата е low-profile и лесно влиза е малки кутии. Не е важно каква производителност има някакъв компонент, а достатъчна ли е тази производителност за нуждите на потребителя.

• Автор

А ако играя игри като crysis примерно ще има ли риск за живота й :)

А ако играя игри като crysis примерно ще има ли риск за живота й :D

Не, но над определена резолюция и ниво на настройки, които са във възможностите на съответната карта, просто играта ще започне да лагва и ще е неприятно...Е ако се инатите и продължите нарочно да мъчите картата, особено ако е почтена възраст и със замърсен радиатор, вероятно ще загрее доста и защитата ще рестартира компютъра, ако тази опция не е изключена...в Уиндоус..тогава просто системата ще забие!

А ако играя игри като crysis примерно ще има ли риск за живота й :no-no:

Аз така и не разбрах каква е видеокартата!? Кой е точния модел и производителя и !? Че е нисък клас разбрахме, но както всичко друго и в ниския клас има по-слаби и по-силни карти.
  • Автор

Картата е Palit GT220 1GB DDR3 но това няма голямо значение в тази тема?

• 2 седмици по-късно...

От когато шината за достъп до паметта е 64/128 бита.

1GB от кога е low-end...

Откогато на пазара има HD5450 1GB, GDDR3 и например HD5770 512MB, GDDR5. По твоята "логика" Sapphire HD5570 2GB е по-high end карта от GTX580 1536MB?

Ти като си купуваш видео карти ако гледаш само видео паметта може само с изхарчени пари да си останеш ... ;)

Обема памет е едва ли не последното, което се гледа. По-важен е процесора ѝ, шината, вида на видео паметта, броят поточни процесори... Те определят бързината на една видео карта, а обемапамет е просто резервоара. Искам да видя как на картата, казана по-горе, Sapphire HD5570 2GB как ще подкараш новите игри и как ще вървят д акажем на Palit GTX 460 768 MB памет...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.