Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възмутените излязоха на глобален протест

Featured Replies

Публикувано изображение

Ню Йорк. Хиляди хора по целия свят излязоха на протести срещу банките и финансовите пазари. Движението на възмутените бе подкрепено в стотици градове в над 80 държави.

Неочаквано многочислени се оказаха шествията в Германия. 5000 души се излязоха във финансовата столица на страната Франкфурт, където пред сградата на Европейската централна банка демонстрантите издигат палатков лагер и имат намерение да останат там няколко дни, дори седмица.

Под мотото "Глобална промяна, глобална революция" в берлинския квартал "Кройцберг на Марианенплац" се проведе митинг с повече от 1000 участници. Толкова са и демонстрантите в Мюнхен, а протестното шествие в Кьолн призова "Окупирай Кьолн" по аналог с протестното движение в Ню Йорк "Окупирай Уолстрийт".

В Италия се протестира общо в 80 града, съобщи БНР. Шествието в Рим надмина всякакви очаквания. Към предвидените 150 000 души се присъединиха почти още толкова, които заляха центъра на вечния град. Сред тях бяха студенти, безработни и служещи имигранти. Те издигнаха лозунги като: "Не сме стока в ръцете на политици и банкери", "Възмутени сме от този спекулативен свят". До безредици се стигна заради групи от екстремисти с качулки, които подпалиха автомобили, чупиха витрини, разбиха банкови автомати, нанесоха щети на статуя на Богородица и нападнаха телевизионни екипи.

Останалите протестиращи правят всичко възможно да попречат на безчинствата на тези групи. Напрежението обаче продължава именно заради проявите на екстремистите с качулки. Някои от тях се опитаха да нахлуят в Министерството на отбраната, като хвърлиха бомбички. Полицията се намеси със сълзотворен газ.

Така 15 октомври се превърна в ден на недоволството срещу установения икономически ред. Хиляди млади хора казват ясно на политиците и на финансовата върхушка, че не желаят повече да бъдат манипулирани и мамени от банките и да се спекулира с живота им.

изт.

А у нас, на предизборни панаири............

Даже и със света не сме единни
  • Автор

Даже и със света не сме единни

За какво да протестираме....доволни сме от политиците, от банкерите.........всичко ни е наред...Ей го на в Германия, Италия, САЩ.....там са зле, а на нас може да дадат я кокошка, я кебапче, а може и някой лев за да гласуваме ...

Повечето българи, не са единни с роднините си, съседите си, съгражданите си...какво остава за света? Въпроса не е дали сме доволни или недоволни - въпроса е, че винаги трябва да сме критични. Спрямо себе си, спрямо околните и най-вече - спрямо управляващите ни. Утре да се опитаме да бъдем по-добри от днес - в отношенията си, в работата си, в разбиранията и възгледите си. Къде този късмет? Колкото и либетарианско-помпозно да звучи, мисля, че големите промени в структурата, започват от малките такива.

За какво да протестираме....доволни сме от политиците, от банкерите.........всичко ни е наред...Ей го на в Германия, Италия, САЩ.....там са зле, а на нас може да дадат я кокошка, я кебапче, а може и някой лев за да гласуваме ...

Може би сме по-умни от тях. Това с кебапчетата и т.н. вече не става.

Може би сме по-умни от тях. Това с кебапчетата и т.н. вече не става.

Първобитното мислене не е еквивалентно на мъдрост и сила.

Първобитното мислене не е еквивалентно на мъдрост и сила.

Първо трябва да се докаже първобитното мислене в наши дни и след това да се вкарва в съждение.

Редактирано от kaloia (преглед на промените)

Първо трябва да се докаже първобитното мислене в наши дни и след това да се вкарва в съждение.

То е доказано, проверено, и циментирано даже.

Как е в България няма да коментирам - ясно е.Смешни са ми хората от Западна Европа и САЩ - смятат ,че като са се събрали 5 -6 хиляди души и викат срещу банките и борсовите спекуланти ще ги трогнат и те ще кажат - прави сте няма повече.Глупости! Не се прави така.Ако искаш промени,трябва да си готов на известни меко казано неудобства.Докато не влезе и средната класа в протестите не става нищо.Иначе ако искат бързи резултати да вземат всички да си изтеглят спестяванията от банките.Направят ли го достатъчно хора ще бъде интересно (идеята е на Ерик Кантона).

Как е в България няма да коментирам - ясно е.Смешни са ми хората от Западна Европа и САЩ - смятат ,че като са се събрали 5 -6 хиляди души и викат срещу банките и борсовите спекуланти ще ги трогнат и те ще кажат - прави сте няма повече.Глупости! Не се прави така.Ако искаш промени,трябва да си готов на известни меко казано неудобства.Докато не влезе и средната класа в протестите не става нищо.Иначе ако искат бързи резултати да вземат всички да си изтеглят спестяванията от банките.Направят ли го достатъчно хора ще бъде интересно (идеята е на Ерик Кантона).

Не съм съвсем съгласна.

Самият факт, че народа вече не се бунтува само пред телевизора или монитора на компютъра, говори, че нещата се променят. И дори това да не е правилният начин, все пак е едно начало. Рано или късно, американския народ ще разбере до каква степен тяхното мълчание, навеждане на глави и липса на съпротива спрямо един куп идиотски реформи в законодателството и арогантността на всички law enforcement агенции буквално ги е обрало от свободата им да бъдат граждани с права и ги е превърнало в роби на корпоратиивния и банков монопол. В момента, в който осъзнаят, че протестите няма да доведат до радикални промени, ще направят и друга стъпка - както спомена и с това съм съгласна - изтегляне на спестяванията от банките и други адекватни мерки.

Но факта, че хиляди души са вече по улиците и агресивно търсят правата си е едно добро начало. Не помня някога света да е бил толкова гневен и политически ангажиран.

И повечето от протестиращите са именно средната класа - от безработни брокери, до медицински сестри и дори доктори на науката. Именно средната класа изпати много, защото те имаха какво да губят и го загубиха - дългогодишни спестявания, работни места, домове. Да не говорим, че именно те са натоварени с изплащането на всички финансови щети, които нанесе срива на пазарите.

Не съм съвсем съгласна.

Самият факт, че народа вече не се бунтува само пред телевизора или монитора на компютъра, говори, че нещата се променят. И дори това да не е правилният начин, все пак е едно начало. Рано или късно, американския народ ще разбере до каква степен тяхното мълчание, навеждане на глави и липса на съпротива спрямо един куп идиотски реформи в законодателството и арогантността на всички law enforcement агенции буквално ги е обрало от свободата им да бъдат граждани с права и ги е превърнало в роби на корпоратиивния и банков монопол. В момента, в който осъзнаят, че протестите няма да доведат до радикални промени, ще направят и друга стъпка - както спомена и с това съм съгласна - изтегляне на спестяванията от банките и други адекватни мерки.

Но факта, че хиляди души са вече по улиците и агресивно търсят правата си е едно добро начало. Не помня някога света да е бил толкова гневен и политически ангажиран.

И повечето от протестиращите са именно средната класа - от безработни брокери, до медицински сестри и дори доктори на науката. Именно средната класа изпати много, защото те имаха какво да губят и го загубиха - дългогодишни спестявания, работни места, домове. Да не говорим, че именно те са натоварени с изплащането на всички финансови щети, които нанесе срива на пазарите.

Може и така да е - няма смисъл да спорим,но в момента чета,че в Лондон, Берлин, Ню Йорк и Рим полицията е меко казано понапляскала протестиращите въпреки,че не са правили нищо незаконно.Те милите се чудят защо - явно още доста път трябва да изминат - НО поне се движат в правилната посока,а полицията им помага.Някой си изпуска нервите.

Не съм съвсем съгласна.

По време на кризи има обедняване, което за бедните (небогатите) е непосилно. Това поражда недоволство и бунтове. Неизбежно! Чух по новините, че протестират срещу банките (нищо повече като информация) Не съм иконовист и не разбирам от финансии, затова не мога да преценя даколко са основателни демонстрациите им. Като чист лаик в икономиката, се осмелявам да изкажа мнението си, че в България, в момента печелят основно банките

То е доказано, проверено, и циментирано даже.

Думи, думи, думички :) ... По форумите какво друго ...

Думи, думи, думички :) ... По форумите какво друго ...

Ми тук бомби не раздават

Не раздават. Що го казвате?

Ама че въпрос - отговора не е ли ясен ?

Ама че въпрос - отговора не е ли ясен ?

Не е ясен. Пояснете се, ясно, точно и конкретно, за какви бомби иде реч и какво точно искате да кажете на форума, за да ви разберем аз и всички останали.

Не е ясен. Пояснете се, ясно, точно и конкретно, за какви бомби иде реч и какво точно искате да кажете на форума, за да ви разберем аз и всички останали.

OFFF

Няма пък.

Аз спазвам Правилата на форума

2.12.

OFFF

Няма пък.

Аз спазвам Правилата на форума

2.12.

>SPAM< >SPAM< >SPAM< >SPAM< >SPAM< >SPAM< >SPAM< >SPAM< >SPAM< >SPAM< >SPAM<

Ама там пише също, че плитките трябва да са вързани на моряшки възел на темето...Не се вижда от нас обикновените потребители, а само от тези с екстра-сензорни възприятия от "Религия, мистика..."

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Да вземете да се укротите, че ще дойда аз да протестирам срещу спама тук !

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

По време на кризи има обедняване, което за бедните (небогатите) е непосилно. Това поражда недоволство и бунтове. Неизбежно! Чух по новините, че протестират срещу банките (нищо повече като информация) Не съм иконовист и не разбирам от финансии, затова не мога да преценя даколко са основателни демонстрациите им. Като чист лаик в икономиката, се осмелявам да изкажа мнението си, че в България, в момента печелят основно банките

По новините няма какво много да се "чуе". Трябва си четене.

Демонстрациите са отвъд основателни - в САЩ стотици хиляди хора загубиха животните си спестявания и дори домовете си благодарение на банките, застрахователните и други финансови институции. А банкерите, борсовите играчи и CEO'тата обаче се изнизаха от колапса с многомилионни чекове. Просто няма как хората да не протестират, че 1% от населението ядат черешката, докато другите 99% се блъскат, за да има торта. Банките в България (и навсякъде) не просто печелят сега. Те винаги са печелили, такъв им е дизайна и структурата - малко като казината, винаги да са на печалба и никога на дефицит. И дори да отидат на дефицит (като Dexia, скорошен пример), то винаги ще се намерят други банки, които да влеят нашите пари (в размер на милиони, дори милярди долари/евра) за да може да не фалира банката. И така се движим в един омагьосан кръг.

Дали имат основание да протестират? О, бога ми, имат основание да екзекутират дори!

Проблема (според мен), идва в това, че големите корпоративни институции на FIRE икономиката (finance/финанси; insurance/застраховки и real estate/недвижими имоти) са прекалено могъщи и благодарение на финансовата им сила имат много тежест в решенията вземани на политическата маса.

Пример - за населението, големия проблем е безработицата и липсата на доходи. За финансовите институции - дефицита. Съответно се говори, обсъжда и основно се търсят решения за дефицита на финансовите институции. Медиите го отразяват под друг ъгъл, политиците говорят как да балансират бюджета за да стимулират производството и да се борят с безработицата, но не са важни думите, а действията. Действията, които накрая винаги облекчават ситуацията на свръх-платежноспособните (направо да си го кажем - безсрамно богатите) и утежняват това на средната класа.

Така, че...ще видим. Идват президетски избори - в САЩ, в Русия, Франция и куп парламентарни из цяла Европа (някои от тях вече минаха) - ще видим следващата вълна политически елит на кого ще слугува.

Навсякъде хората започват да се събуждат, но ние тук сме в летаргичен сън, и другаря Бойко Борисов ни пее приспивната песничка ..."Нови магистрали".."Изграждаме инфраструктура".."Откриваме градинки"...http://nsaprotiva.com/

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

Те такива идеи трябва да се реализират :clown:http://neverojatno.w...80%D0%B5%D0%B4/

Поздравления, значи можело и у нас.

Време е да станем единни, макар че не съм оптимист че нещо ще се промени.

Поздравления, значи можело и у нас.

Време е да станем единни, макар че не съм оптимист че нещо ще се промени.

Може, но трябва да претърпим известни лични неудобства. Като си седим пред телевизорите, няма как да стане. За съжаление българите най-ги е страх да не настинат и да не се минат. Затова не виждам как ще се промени положението. Ще си останем стадо и т'ва е.

Ама там пише също, че плитките трябва да са вързани на моряшки възел на темето...Не се вижда от нас обикновените потребители, а само от тези с екстра-сензорни възприятия от "Религия, мистика..."

Какво искате да кажете?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.