Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си контролирам гнева когато ми падне пердето?

Featured Replies

Здравейте, точно тази тема си мислех че никога няма да ми се наложи да я пусна но и до там се стигна. На всеки от нас се е случвало и ще се случва да се вбесим и моя въпрос е как да реагираме тогава. Значи не ме е яд на някой човек, а на мен самия. Понякога правя глупави неща които вбесяват мен самия или в по- честите случаи се ядосвам на дребни неща които ме изкарват от релси, според родителите ми тези неща (които според тях са дребни а и май са доста прави) не би трябвало дори да ми правят впечатление а и дори да могат да ме ядосат, то гнева ми уж трябвало да е бил минимален или липсващ. Но нещата не се случват така при мен ядът ми се увеличава и след няколко минути избухвам и чупя разни работи, разбира се след това съжалявам но какво да правя? Днес например се опитах да направя на две клавиатурата си за това че нямам интернет и добре че се спрях на време, даже още не мога да намеря някои клавиши :) , но това е смешно сега а не тогава. Та намерих този раздел за психологията и психиката и си казах да пусна темата си пък каквото ще става да става, моля за съвети само без лекари и лекарства и такива работи че хич не ми е до тях сега, чакам за съвети и мерси от сега.

Редактирано от The Reaper (преглед на промените)

• Отговори 84
  • Прегледи 15k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, точно тази тема си мислех че никога няма да ми се наложи да я пусна но и до там се стигна. На всеки от нас се е случвало и ще се случва да се вбесим и моя въпрос е как да реагираме тогава. Значи не ме е яд на някой човек, а на мен самия. Понякога правя глупави неща които вбесяват мен самия или в по- честите случаи се ядосвам на дребни неща които ме изкарват от релси, според родителите ми тези неща (които според тях са дребни а и май са доста прави) не би трябвало дори да ми правят впечатление а и дори да могат да ме ядосат, то гнева ми уж трябвало да е бил минимален или липсващ. Но нещата не се случват така при мен ядът ми се увеличава и след няколко минути избухвам и чупя разни работи, разбира се след това съжалявам но какво да правя? Днес например се опитах да направя на две клавиатурата си за това че нямам интернет и добре че се спрях на време, даже още не мога да намеря някои клавиши :) , но това е смешно сега а не тогава. Та намерих този раздел за психологията и психиката и си казах да пусна темата си пък каквото ще става да става, моля за съвети само без лекари и лекарства и такива работи че хич не ми е до тях сега, чакам за съвети и мерси от сега.

Виж ТУК

Направете това тестче.

В случая е най-важен резултатът по скалата за невротизъм, след това този по скалата за интроверсия/екстроверсия.

Това е една от насоките да се разгледа проблемът. :)

Според Ханс Айзенк чертите на характера са биологично детерминирани и в зависимост от психологическия си тип всеки човек може да подобри някои неща до определени граници.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Като ти падне пердето, значи всякакви усилия за контрол не са дали необходимия ефект !!! В този случай дай всичко от себеси и усили гнева колкото можеш повече. Без да преминаваш допустимите граници, разбира се !!!

Тази ярост срещу машините (често виждам сериозно деформирани компютърни кутии), предполага неправилно насочена емоция. Според мен този проблем е в следствие на липсата на целенасоченост. Т.е. хубаво е да си намериш приятно занимание, дали хоби, дали спортни тренировки, или друг вид развлечение, което да те разтоварва и запълва ежедневието ти. Предполагам, че висиш доста пред компютъра и това те изнервя винаги, защото или ще ти спре нета, или ще сваляш бавно, или няма да можеш да минеш нивото в играта и т.н., все неща, които те дразнят допълнително и постепенно те карат да се дразниш все повече. Спокойствието идва със съзнанието какво искаш. Ако не успяваш, просто търсиш начин, а не се ядосваш. Аз винаги съм бил привърженик на мисълта: "Ако Фортуна е с теб, няма за къде да бързам, но ако не е с теб, тогава защо да бързам."

Като се разгневиш,вместо да чупиш нещо,по добре измий тоалетната,банята ,прекопай градинката пред блока...свърши някоя полезна и трудоемка работа.Гневът дава много енергия и е добре да я насочиш към нещо полезно,а не към нещо деградивно.

Здравейте, точно тази тема си мислех че никога няма да ми се наложи да я пусна но и до там се стигна. На всеки от нас се е случвало и ще се случва да се вбесим и моя въпрос е как да реагираме тогава. Значи не ме е яд на някой човек, а на мен самия. Понякога правя глупави неща които вбесяват мен самия или в по- честите случаи се ядосвам на дребни неща които ме изкарват от релси, според родителите ми тези неща (които според тях са дребни а и май са доста прави) не би трябвало дори да ми правят впечатление а и дори да могат да ме ядосат, то гнева ми уж трябвало да е бил минимален или липсващ. Но нещата не се случват така при мен ядът ми се увеличава и след няколко минути избухвам и чупя разни работи, разбира се след това съжалявам но какво да правя? Днес например се опитах да направя на две клавиатурата си за това че нямам интернет и добре че се спрях на време, даже още не мога да намеря някои клавиши :( , но това е смешно сега а не тогава. Та намерих този раздел за психологията и психиката и си казах да пусна темата си пък каквото ще става да става, моля за съвети само без лекари и лекарства и такива работи че хич не ми е до тях сега, чакам за съвети и мерси от сега.

пробвай на лекар - ендокринолог, да не се окаже че примерно имаш проблем със щитовидната или друга жлеза... просто гнева е резултат от хормони... ако няма проблем тогава се търсят други начини - психолог и после психиатър

Не е правилно да се съди за гнева на другите, по това какъв е нашият гняв. Причината е, че това е свързано с типа на нервната дейност на конкретния човек. Аз затова съм дал като ориентир този тест по-горе - само не трябва да се абсолютизират неговите резултати, ако някой го направи. Например, ако човекът е екстроверт с висок невротизъм, това е типично поведение за него. Друг е въпросът, че това поведение може да се ограничи в определена степен, така че да не прави лошо впечатление на околните.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Като се разгневиш,вместо да чупиш нещо,по добре измий тоалетната,банята ,прекопай градинката пред блока...свърши някоя полезна и трудоемка работа.Гневът дава много енергия и е добре да я насочиш към нещо полезно,а не към нещо деградивно.

Правилно.

Градинката няма да я пипам че там други отговарят и да не ям бой после.

Ама излизам на покрива да тупам и доде се замъкна вече ми е минало гадното

:(

Правилно.

Градинката няма да я пипам че там други отговарят и да не ям бой после.

Ама излизам на покрива да тупам и доде се замъкна вече ми е минало гадното

:P

Aз чистя в къщи:).Обикновенно чистенето ми е досадно,но когато съм гневна почти не го усещам:)

не става така - когато не може да си контролираш гнева няма как да идеш на градинката или да чистиш за да ти мнине гнева. ако можеш да направиш горните работи значи се контролираш... като гледам всички съвети освен моите са безполезни - ако човек вече не е на себе си... идеята е да се вземат мерки предварително и много вероятно е проблема да е хормонален - примерно хиперфункция на шитовидната жлеза (човек е свъхенергичен, има ускорен метаболизъм но не напълнява, даже отслабва, има бърз пулс и зимата не чувства студ даже да излезе по тениска да простира прането), медицински - високо кръвно пък множе и друго, или в следствие на консумирани продукти - кафе, ободряваши напитки... пък най лошото е като ти е гадно да си го изкараш на някой покрай тебе...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

....и много вероятно е проблема да е хормонален - примерно хиперфункция на шитовидната жлеза (човек е свъхенергичен, има ускорен метаболизъм но не напълнява, даже отслабва, има бърз пулс и зимата не чувства студ даже да излезе по тениска да простира прането), медицински - високо кръвно пък множе и друго, или в следствие на консумирани продукти - кафе, ободряваши напитки...

...а още по-вероятно е да не е така. :)

Енергията или силата на гнева е безкрайна, но за кратко време. Прилича до известна степен на енергията освободена при термоядрения синтез или анихилацията на материа и антиматерия.

Редактирано от supervas (преглед на промените)

Aз чистя в къщи :ass:.Обикновенно чистенето ми е досадно,но когато съм гневна почти не го усещам :)

Е и това правя, но професора казва че се контролираме -

значи нема да се плашите от нас

Е и това правя, но професора казва че се контролираме -

значи нема да се плашите от нас

А бе ,контролира ме се,контролираме се.....колко да се контролираме :ph34r: ,по добре да имат едно на ум:):)

А бе ,контролира ме се,контролираме се.....колко да се контролираме :ph34r: ,по добре да имат едно на ум :):)

Абсолютно така е -

аз и сама се справям, плюс тва ми минава бързо, но за предпочитане е точно в такъв момент да няма никой покрай мен - да не го отнесе без да иска и да види кво е много лош Стрелец

Абсолютно така е -

аз и сама се справям, плюс тва ми минава бързо, но за предпочитане е точно в такъв момент да няма никой покрай мен - да не го отнесе без да иска и да види кво е много лош Стрелец

:ass:

Аз пък се научих да изливам гнева си върху виновника, което си е голям напредък. :P

Ще ставам разумен Стрелец! :whist:

Аз пък се научих да изливам гнева си върху виновника, което си е голям напредък. :D

Ще ставам разумен Стрелец! :)

Викаш да спра да тупам а да отупам некой друг

Викаш да спра да тупам а да отупам некой друг

Раздавай според делата! :)

• 1 месец по-късно...

Пример за изливане на гняв, когато "ти е паднало пердето" :

http://www.kaldata.c...dpost&p=2126102

Надявам се, господинът е освободил докрай натрупания в него от неговите си проблеми гняв.

Част от този гняв се изля върху мен, следващи път ще се излее върху някой друг...и така...

Дано по-рядко да ни падат пердетата, защото понякога с пердето пада и корниза.

Някъде имаше подобна тема, но не ми се рови сега да я търся. Гневът е нещо контролируемо, стига да го насочиш в правилната посока. Някъде по горе прочетох правилния отговор...Аз например, когато побеснея до неузнаваемост, започвам да чистя. Така си изкарвам яда и ми олеква. Някога, като бях мака, стаята ми беше вечно разхвърляна, а майка ми ме ядосаш - аз се качвах в нея и почвах да цивря. Резултат - подути, зачервени очи, разстроена нервна система и все още разхвърляна стая :) И ей така, един ден бясна и сърдита, но твърдо решена да не рева, се качих отново в тъпата стая и реших, че тия тъпи разхвърляни дрехи ми пречат - взех да ги подреждам. Резултат - подредена стая и спокойствие на душичката, щото все пак някой го отнесе / тъпите дрехи / :) Мисля, че просто трябва да се опиташ да насочиш гнева си към нещо полезно. Когато си бесен, опитай вместо да чупиш, да сложиш нещо в ред или да направиш нещо, което би било полезно, па макар и за самия себе си. Направи така, че не гнева да владее теб, а ти да владееш него :)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Пример за изливане на гняв, когато "ти е паднало пердето" :

http://www.kaldata.c...dpost&p=2126102

Надявам се, господинът е освободил докрай натрупания в него от неговите си проблеми гняв.

Част от този гняв се изля върху мен, следващи път ще се излее върху някой друг...и така...

Дано по-рядко да ни падат пердетата, защото понякога с пердето пада и корниза.

ехеее шегаджийка :wink12:

ехеее шегаджийка :wink12:

"...понякога с пердето пада и корниза."

Обичам да се шегувам, но това не е шега. :)

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.