Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Русия излиза извън контрол

Featured Replies

Въоръжени до зъби войници готови за удар срещу протестиращите, водещ на НТВ плаши с тв бойкот

Публикувано изображение

В Москва започва най-масовият протест срещу фалшифицирането на резултатите от изборите. Цялата страна е обхваната от вълнения. В митингите ще участват жителите на близо 40 града. Протестите вече започнаха в далечния изток, във Владивосток. Около 1000 души се събраха там, за да поискат отмяна на изборите.Партията на Владимир Путин "Единна Русия" спечели абсолютно мнозинство в Държавната дума, но опозицията твърди, че реално тя е спечелила не повече от 30% от гласовете.

Очаква се в Москва митингът да бъде далеч по-масов от този във Владивосток. Само във Фейсбук участие в него са заявили 30 000 души. Основателят на руска социална мрежа "ВКонтакте" Павел Дуров е получил призовка от прокуратурата в Санкт Петербург, защото отказал да изпълни нареждането на службите за сигурност да блокира опозиционните групи в мрежата, в които се обсъждат протестни акции срещу изборните манипулации.

Заради огромното напрежение мерките за сигурност в руската столица стават все по-строги. Рано тази сутрин части на вътрешни войски от Северна Осетия започнаха да се разполагат в центъра на столицата.

Същевременно водещият на новините по канал НТВ Алексей Пивоваров отказа да води информационната си емисия, ако в нея не бъде отразен протестът в Москва.

Първоначално се предвиждаше митингът да се състои на Площада на революцията и кметството на Москва даде разрешение за масова проява с участието само на около 300 души. На 8 декември вечерта опозиционните лидери Владимир Рижков и Борис Немцов се договориха с кметството акцията да се състои на друго място - на Блатния площад, където могат да се съберат повече хора, предаде информационният портал Лента.

Получено бе разрешение и за увеличаване на броя на участниците до 30 000. Някои от опозиционните групировки не останаха обаче доволни от договореното от двамата политици и решиха все пак да призоват привържениците си да се съберат на Площада на революцията, а след това да стигнат до събралите се на другия площад.

Ако организаторите успеят да съберат 30 000 участници, митингът на площад Болотни ще стане най-масовата разрешена протестна акция в руската столица за последните 20 г., пише в. "Комерсант". Досега най-големият разрешен протест бе организираният през 2001 г. на Пушкиновия площад в защита на телевизия НТВ с близо 20 000 участници.

В деня след изборите - 5 декември, в Москва се състоя 7-хиляден опозиционен митинг. В края му организаторите призоваха участниците да тръгнат на шествие до сградата на Централната избирателна комисия. Непосредствено след това последваха масови арести, при които бяха задържани над 500 души.

На 9 декември руската ЦИК обяви официално изборната победа на путиновата партия "Единна Русия", като призна изборите за легитимни, независимо от многобройните сигнали за изборни нарушения.

blitz.bg

• Отговори 57
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
Пък ние как сладко си преглътнахме поредните фалшифицирани избори
  • Автор

Десетки хиляди протестират в Русия срещу Путин

Публикувано изображение

Между 25 и 50 хиляди души протестират днес в Москв, оспорвайки победата на партията на Владимир Путин на парламентарните избори.

Това е безпрецедентна мобилизация срещу властта, като протестни демонстрации са организирани в много други градове в страната, съобщи Франс прес.

Малко след 15 часа местно време московската полиция изчисли броя на демонстрантите на 25 000, посочва агенция РИА Новости.

Един от лидерите на опозиционното движение "Солидарност", Иля Пономарьов, цитиран от Интерфакс, съобщи, че участниците в протеста са 50 000.

Един от водачите на либералната опозиция, Борис Немцов, подчерта пред журналисти, че протести има в 90 града в Русия.

В Санкт Петербург в митинга срещу изборните измами участват около 10 хиляди души, предаде Франс прес, позовавайки се на полицията. Кореспондент на Интерфакс дава същите данни за числеността и отбелязва, че всички улици, водещи към Пионерския площад, където се провежда митингът, са пълни с хора. Полицията не се намесва.

Участниците в многохилядния митинг на руската опозиция, организиран под мотото "За честни избори", приеха заключителна резолюция, предаде ИТАР-ТАСС.

Документът, прочетен пред събралите се на Блатния площад в Москва, съдържа пет искания: свобода за политическите затворници, отмяна на резултатите от парламентарните избори, оставка на председателя на ЦИК Владимир Чуров и разследване на дейността му, регистриране на всички политически партии и демократизация на законодателството в тази област.

Десетки души бяха арестувани днес в редица руски градове по време на демонстрациите срещу правителството, предава агенция АПА.

В Санкт Петербург полицията се намеси в демонстрация, за чието провеждане нямаше предварително разрешение. Около десетки протестиращи бяха пребити и наблъскани в полицейски автобуси.

Агенция Интерфакс съобщава, че отделна, оторизирана демонстрация, на която са участвали около 5 хиляди души, е преминала без инциденти.

Има сведения за десетки арести в град Перм и Хабаровск в руския Далечен Изток. БТА

http://europe.actual...ews_371081.html

http://ria.ru/moscow.../512602170.html

интересно-защо и от кого ли са "мобилизирани" ? точно пред прега на войната Турция-Сирия ?

• Автор

Руският президент Дмитрий Медведев наруши двудневното си мълчание след най-големите антиправителствени протести в постсъветската история на Русия, предаде Асошиейтед прес.

Той постна коментар във Фейсбук, в който посочи, че не одобрява исканията и лозунгите на демонстрантите, но въпреки това е наредил на правителството да провери всички случаи на фалшификации по време на парламентарните избори на 4 декември.

Десетки хилади руснаци протестираха вчера в Москва и други градове против изборните измами, настоявайки за оставката на премиера Владимир Путин.

Путин и Медведев не се появиха на публични места през уикенда.

В същото време президентът на Грузия Михаил Саакашвили определи протестите в Русия срещу фалшификациите на изборите за Държавната дума като „начало на голям процес”, който ще сложи край на „несправедливата система, съществуваща там”.

„Нали виждате какво става на север от нас. Случващото се там е само началото на голям процес, който ще сложи край на несправедливостите, несправедливата система съществуваща там”, цитира думите на държавния глава изданието Грузия Онлайн. „Това е само началото на тази многомесечна агония, която ще последва от тази несправедливост. Искам само да кажа, че каквото и да стане, Грузия трябва да продължи своя курс, не трябва да обръща внимание нито на заплахите, нито на шантажа, нито на някакъв синдром на възторг от путинизма от страна на провокатори”, каза Саакашвили.

http://world.actualn...ews_371126.html

Честно казано крайно време беше... Да не влизам в подробности и прочие със социолози... Русия (СССР),има заложено имперско управление, дето почва едва сега да се клати... Никога до сега тоталитарната система в Русия не се клатила... Подкрепям руският народ напълно...

Да.Но, без имперско управление, тази огромна и разнородна страна, едва ли би съществувала дълго време.

В момента,ако сте забравили...е Русия! Съвсем еднородна по възможност... И самото Ви мнение ме хвърля в ужас...

Не съм привърженик на силовото управление.Но личното ми мнение, че Русия би трябвало да се управлява с по твърда ръка.

Вие дали имате поне 25 години... Ако всички или кюпа мислят без да мислят... :ohmy: Демократизирането на Русия е много важно...и за България! Ако не знаете...безкрайно уважам Русия...но съм българин.

Редактирано от Alain_Delon (преглед на промените)

Не ме шокира... Просто не прибързвайте с оценките...ако имате политическо мислене. Там се търси винаги по-малкото зло и респективно възможната изгода за България без ангажименти, а почти наготово.

Абсолютно съм на мнение за завръщане на социализма, комунизма или тоталитаризма в Русия, За присъединяване на предишните съюзни държави в Съветите и начало на нова "студена война" със капиталистическия блок...Иначе как отново ще тръгнат с огромна скорост напред технологичното развитие, включая надпреварата за овладяване на космоса, от който страхувам се, че през следващите десетилетия човечеството, все по остра нужда ще изпитва. Но до който едва ли ще достъпи в нужните мащаби, ако се оставят нещата в ръцете на частните компании, или поне само на тях, без ръжена на военните да ги подтиква яростно!

Да не стане двустранен СМС :ohmy:,

нека да изчакаме събитията в Русия!

Освен това Дянков отново бърза цифром в нови съюзи...

а ние гладуваме.

Та мислете поне...10 години авансово!

(за него се отнася края на клипа- Двойникът)

Абсолютно съм на мнение за завръщане на социализма, комунизма или тоталитаризма в Русия, За присъединяване на предишните съюзни държави в Съветите и начало на нова "студена война" със капиталистическия блок...Иначе как отново ще тръгнат с огромна скорост напред технологичното развитие, включая надпреварата за овладяване на космоса, от който страхувам се, че през следващите десетилетия човечеството, все по остра нужда ще изпитва. Но до който едва ли ще достъпи в нужните мащаби, ако се оставят нещата в ръцете на частните компании, или поне само на тях, без ръжена на военните да ги подтиква яростно!

Абсолютно съм против и няма как да стане!

Имперските начала реално са...и ще бъдат САЩ!

ЕС очевидно с директор Германия и заместник Саркози.

А това е така от кошницата с пари...

Понеже няма равноправие...евала на стара консервативна Англия...

Не и на тъпите управленци в България...

Редактирано от Alain_Delon (преглед на промените)

За връщането на тоталитаризма съм съгласен,че няма как да стане.А, съм и категорично против.Да изчакаме събитията,дано тоя път България има някаква икономическа полза.За 20 години как сме ,,демократизирани", всички виждаме до къде сме я докарали.А, ако се случи нещо подобно с Русия, просто не ми се мисли какво ще стане.

Ще вляза в един сайт по моята шахматна част... просто да видя какво се пише в руският рум... Но принципно са много мълчаливи. :wors:

Интересното е,че ребятата не се вълнуват много! Освен това първа помощ получавам от тях ...за неща, които не Ви интересуват особено... Та засега няма такива глупости сложени в Калдата от неясни новини...за Русия.

На който ми се живее в тоталитаризъм му препоръчвам еднопосочен за КНДР, може и на ваканция из някои от арабските държави. А в Руската федерация ми е чудно дали преподават конституционно право, защото тази материя там я нямат за нищо. Направо да си върнат царството и да короноват Путин или вече неприкрито да си върнат предишния тоталитарен режим с икономически, управленско-партократичен и идейно-политически монопол.

Абе аз искам край на империята. Нейсе...чиста и свята Русия! Но общо взето поне през празниците няма да има бунт. Огромната полза за България при нетоталитарна държава...ще е от голямо значение...ама нали от 25 години едно си знаят! -------------------------- Естествено без АЕЦ!

• Автор

Бившият финансов министър на Русия Алексей Кудрин заяви в интервю за "Ведомости", че е готов да участва в създаването на нова авторитетна дясноцентристка партия и не се смята за съмишленик на премиера Владимир Путин - лидер на управляващата "Единна Русия", предаде Интерфакс.

"Търсенето на такава структура (дясна партия - бел. на Интерфакс) е толкова високо, че със сигурност ще започне и създаването й. Сега ще тръгне сплотяване на либералните и демократичните сили. Абсолютно съм убеден в това и самият аз съм готов да съдействам", каза Кудрин пред "Ведомости".

По думите му, "създаването на такава партия ще е най-сериозният резултат" от парламентарните избори в Русия на 4 декември. "Липсата на десен фланг в политическата система на Русия значително влошава спектъра от политически партии и възможностите за гражданите да осъществяват предпочитанията си", изтъкна бившият руски финансов министър.

Според него, самото присъствие на дясна партия на политическата арена в Русия, дори ако тя не влезе в Държавната дума, може да промени ситуацията в страната. Дейността на тази партия ще създаде политическа конкуренция и спор по много въпроси, прогнозира той.

Нарастването на разходите за отбрана примерно изобщо не бе обсъждано по време на предизборната кампания. Само една дясна партия може да повдига подобни въпроси и да ги издига на ново равнище на дискусия, заяви Кудрин. Той съобщи, че не е гласувал за "Единна Русия".

Същевременно констатира, че управляващите губят подкрепа и ще трябва да търсят компромиси с други партии. Втората вълна от кризата в световната икономика вече е започнала. За жалост малцина знаят как ще се развие тя, посочи Кудрин в интервюто, цитирано от РИА Новости.

"Светът не е открил рецепти срещу нея. Икономическите закони обаче си остават. Днес вече е очевидно, че масовото печатане на пари с цел запазване на търсенето, подкрепа за икономиката и намаляване на безработицата ще отложи проблема, но няма да ни отърве от него", предупреди пред "Ведомости" бившият финансов министър на Русия. БТА

http://world.actualn...ews_371188.html

• Автор

Половината ръководство на руския вестник „Комерсант” е уволнено. Предполага се заради острата антиправителствена линия на вестника. Медиите в Москва коментират, че президентската надпревара в Русия престава да бъде скучна.

Става дума за обявеното от един от олигарсите в страната намерение да се кандидатира за поста. Михаил Прохоров е третият най-богат човек в Русия. Олигархът обеща да брани интересите на средната класа, но все още не планира да сътрудничи с извънпарламентарната опозиция.

Опозиционери организираха тези дни масови протести срещу победата на управляващата партия "Единна Русия" на парламентарните избори.

Според наблюдатели обаче Прохоров играе за Кремъл, а основната цел на управляващите е да разцепят десните сили.

btv.bg

Вчера споменаха, че тая година в Саудитска Арабия са обезглавили 75 човека, като двама от тях са обвинени в това, че са вещици. Интересно, нали? Кога се случваше това в Европа? Сетете се и тогава определяйте арабските държави за демократични.

Иначе за Путин...там трябва яка ръка. Жалко, че Горбачов провали всичко навремето. Вижда се какво става в Китай. Една много изостанала преди 20-30 години държава, сега номер едно благодарение на тоталитарното си управление. Представяте ли си, какво би станало, ако преди години студентите на Тян ан Мън бяха разбунтували народа и бяха успели да доведат "демокрация" в тая многонационална държава? Да, многонационална е, макар всички да се водят за китайци. Просто в единия и в другия край на Китай не си разбират какво говорят. Не, че и в България си разбираме всичко де, но къде сме ние, къде са те. Така, че аз стоя твърдо зад Путин. Не ми се ще още една размирна държава близо до границите ни. Тоя път ще бъде много по-страшно, отколкото времето, когато се отделиха републиките от СССР. Още повече, че протестират бивши и настоящи комунисти. Или вече ги забравихте? Сещате ли се за Елцин и комунистическия преврат с танкове? Сега същите хора се опитват да мътят водата и с Путин. Ако успеят, тежко ни и горко и всички защитници на демокрацията ще разберат на момента, откъде изгрява слънцето според Пушкин:

"От Запад слънцето изгрява

и този свят недоумява!?

И все се пита, не без нужда,

да спи ли или да се пробужда...

"

Много точно стихче на великия Пушкин за ситуацията.

Абсолютно съм на мнение за завръщане на социализма, комунизма или тоталитаризма в Русия, За присъединяване на предишните съюзни държави в Съветите и начало на нова &quot;студена война&quot; със капиталистическия блок...Иначе как отново ще тръгнат с огромна скорост напред технологичното развитие, включая надпреварата за овладяване на космоса, от който страхувам се, че през следващите десетилетия човечеството, все по остра нужда ще изпитва. Но до който едва ли ще достъпи в нужните мащаби, ако се оставят нещата в ръцете на частните компании, или поне само на тях, без ръжена на военните да ги подтиква яростно!<br />

За жалост, има вече комунистически или по-точно тоталитарен Китай, който пое водачеството и надпреварата започва отначало :whist: За целта щатите трябва да осъзнаят, че врагът вече не е нито Путин, нито комунистическа Русия. Врагът е Китай и то много по-опасен от от бившия комунистически блок. Все пак, колкото и вреден да е комунизма според западните анализатори, ние все пак бяхме и си оставаме в голямата си част християни - тоест такива, като западните ни "конкуренти" навремето. няма да разисквам нюансите, но винаги са съществували идеи за обединение на различните християнски течения. Такива обаче не са съществували за исляма, будизма и така нататък. Така, че новият враг в момента е много по-опасен и вероятно би бил много по-смъртоносен от Хрушчов и Брежнев по времето на студената война. Не знам, защо недоволстват в Русия. Страната им върви много по-добре от нашата и дори икономическата криза почти не ги засегна. Водят в космическата надпревара с щатите, които за мое най-голямо учудване ползват вече само техни космически носители за извеждане на техника и космонавти в орбита около Земята.

А за Сирия бих изказал лично мнение, без да съм много навътре в нещата. Видя се какво стана в Северна Африка. Тия, дето се смятаха за близки до Запада, паднаха. Сега ще сърбаме попарата с ислямистите. Светските държави умряха, ред е да се възродят фереджетата. Интересно за мен бе мнението на едни ислямистки ръководители, които казаха, че вече можело да се носят различни на цвят фереджета, ама трябвало да се носят. Ето, това постигнахме, като свалихме режимите в Северна Африка. Същото ще стане и със Сирия, а Барак Хюсеин Обама ще се прочуе като най-неуспешния президент на щатите. Бащиното му име подсказва, защо светът тръгна в посока "ислямски революции'. Или някой си прави илюзии, че Обама защитава християнска Америка? Абсурд. Американците дълги години ще съжаляват за избора си.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Казах, какво съм чул по радио "Хоризонт" оня ден. Сега...общо взето и аз твърдя подобни неща - работите стават с терор и желязна ръка. Ей затова съм за Путин. А като споменах Китай, споменах между другото комунизъм. По-важната думичка бе "тоталитаризъм". Комунизъм няма никъде по света и няма да има в близките 1000 години. Не защото е нещо лошо, а защото с тия хора по Земята на тоя етап, няма как да стане. Иначе съм сигурен, че ако не се самоунищожим близките няколко стотин години, комунизмът най-накрая ще ни огрее или по-точно тия, които останат. Ние се опитваме и се опитваме да правим нещо на гол тумбак с чифте пищови. Е няма как да стане. Така наречената "демокрация" е всъщност отново тоталитаризъм, но не на един човек, а на група от хора, защитаващи своите интереси. Хубаво го казахте за нашите управници и техните богатства. Напълно съм съгласен. Но това само потвърждава, че "демокрацията" е дериват на всички строевее, съществували преди това - робовладелски, феодален и ранния гнил капитализъм. така нареченият "социализъм" е същта пръдня, както и "демокрацията". Пръдня е, защото някои използваха чувствата на хората, за да живеят добре. в момента няма строй, който да е напълно справедлив. Затова може да се очаква, че бъдещето ще бъде много по-различно от така наречената "демокрация", към която се стремим. Реално демокрацията е отказ на отделния човек от отговорност. Точно по тая причина тя е по-лоша в икономическо и всяко друго отношение от кой да е друг тоталитарен строй. Това, че щатите се смятат за демократична държава не означава, че това е така. Напротив. И Щатите и Русия и Китай са си тоталитарни държави. Точно поради тая причина съществуват, а поради огромния си човешки потенциал, се опитват и да ръководят света. Сега...арабските държави може би щяха да имат шанс, но имат един много голям проблем - исляма, от който се ръководят. Това е закостеняла религия и за разлика от Християнската, се е намесила в управлението на тия държави. Затова и шансът за световно господство клони към нула и единственият изход е насилственото налагане начина, по който се ръководят ислямските държави. Щатите и по-точно Обама, подеха стъпки в тая насока, като позволиха на някои арабски режими да бъдат свалени. По тоя начин ислямът има една малка, пирова победа. За щастие, Обама е президентът с най-малък рейтинг от всички американски президенти досега. Колкото и да са тъпи американците според някои, все трябва да видят, че Обама ги тласка към исляма! Няма как да не го забележат и на следващите избори ще му бият шута. Толкова за религиите. Аз съм за комунизма, но както казах, не очаквам близките 1000 години да се стигне до съществуването му. Ако някой се опита да го въведе насила, няма да стане. Комунизмът не е нещо, което може да се въведе от днес за утре. Това е мислене на отделния човек. Когато всеки един човек на Земята осъзнае, че трябва да върши това, което е необходимо и когато започне да вярва на ближния си безрезервно, тогава комунизмът ще настъпи неусетно, без никакви революции, без никакви декларации, без нищо!

• Автор

Москва. Властите в Русия са длъжни да признаят, че старият модел на политическата система се е изчерпал, заяви руският президент Дмитрий Медведев, цитиран от Интерфакс.

У нас, изглежда, ще има нов стадий на развитие на политическата система. Той вече започна. И не е започнал в резултат на митингите, това е само външна проява на човешкото недоволство. Тя е възникнала, защото старият модел, който е служил на страната ни в последните години, вече не ни обслужва добре, изчерпал се е”, заяви Медведев на среща с активисти от партията „Единна Русия”.

http://www.focus-news.net/?id=n1601487

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.