Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не виждам някои от секциите

Featured Replies

Big Apple - исползвах като никнейм за Интернета като цяло..

Що се отнася до нелегалност .. Модератор написа,че сега ще започне голямото преследване на нелегалният софт.. Още при започване на негово разпространяване ми изглежда много невероятно,че такива велики гении не са предвидили способа на защита на тяхното творение М-Р СОФТУЕР??!!Всеки един от нас се намира в мрежата на точно и конкретно място,всеки комп има идентификация.Нима невъзможно било да се проследи изначално? Ако може да бъде осъществен контрол сега - защо изчаквали толкова много време??? Това и нарекох ЗАРИБЯВАНЕ! Няма друг начин за привлечане на клиент,освен ако не му пуснеш малко фандък.

Сигурно в техническо отношени моят пост ви изглежда доста примитивен и неграмотен,но аз наистина съм далеч от хард-енд-хакер- умения,знания и термини - това е мнение на обикновен потребител,но наистина смятам,че никой и нищо не пропуска просто така.. (същото се отнася и до вирусите в мрежата,и до световна криза,и до външните дългове на различни страни,...).

Редактирано от vikashka (преглед на промените)

Аз предлагам на администраторите да направят нови теми на някой от изтритите, в които е възможно да се помага без да се дават линкове.

Аз предлагам на администраторите да направят нови теми на някой от изтритите, в които е възможно да се помага без да се дават линкове.

Това може да го направи всеки, регистриран във форума
  • Администратор

Без никакви такива теми, които предразполагат подобни действия. Няма как да обясняваме на всеки, който ще посети темата, че тя е само за помощ без да се дават никакви линкове.

А не може ли в такава тема да се направи блокиране на линкове?Ако някой напише линк - той да се преобразува в **** звездички,а при "клик" на преобразуван ****линк - да се отива винаги на първа страница на сайта kaldata?Срещала съм такъв тип блокиране по сайтове - невъзможност да дадешь линк на сайт или торент,а название на темата може да бъде озвучено,например,така:

Инструментали на песни (линкове са забранени - обмен само по e-mail)

Ако темата е ЕДНА, - тя много лестно ще се контролира.

Има много сайтова,каде изцяло са забранени всякакви линкове към mp.3 и youtube,но хората са свикнали и си помагат по поща..

Редактирано от vikashka (преглед на промените)

А не може ли в такава тема да се направи блокиране на линкове?Ако някой напише линк - той да се преобразува в **** звездички,а при "клик" на преобразуван ****линк - да се отива винаги на първа страница на сайта kaldata?Срещала съм такъв тип блокиране по сайтове - невъзможност да дадешь линк на сайт или торент,а название на темата може да бъде озвучено,например,така:

Инструментали на песни (линкове са забранени - обмен само по e-mail)

Ако темата е ЕДНА, - тя много лестно ще се контролира.

Има много сайтова,каде изцяло са забранени всякакви линкове към mp.3 и youtube,но хората са свикнали и си помагат по поща..

Обаче Калдата се явява организатора и центъра на цялата работа.

Става въпрос за това?

6. Файлове, съдържащи музика, филми или развлекателен софтуер, се “качват” в Интернет-пространство без разрешение на лицата, които имат авторски или сродни права върху тях, и там стават достояние на неограничен кръг лица - потребители на Интернет.

Отговорност носят лицата, които “качват” произведенията (това са т.нар. доставчици на съдържание). Но отговорност могат да носят и собствениците/управителите на сървъри, чрез които става това (т.нар. доставчици на услуги), но само при условията на Закона за електронната търговия (ако доставчикът на услугата е узнал или е бил уведомен за противоправния характер на информацията, а има и други случаи, указани в този закон).

.....

Мисля,че всичко е ясно...

Става въпрос за това?

.....

Мисля,че всичко е ясно...

Привет Викаша, какъв е този текст? Може ли линк към целия документ?

Благодаря.

А дали има забрана за линкове от любими тракери - като дам линка на лични и става - грамофон свири майка плаче :) Или е някакъв бъг ? като това да не мога с десен бутон да Paste ами трябва с Ctrl+V

• Администратор

А дали има забрана за линкове от любими тракери - като дам линка на лични и става - грамофон свири майка плаче :)

Или е някакъв бъг ? като това да не мога с десен бутон да Paste ами трябва с Ctrl+V

Здравейте,

Има забрана и автоматичен филтър, които не позволява публикуването на линкове към торенти.

Поздрави.

• 2 седмици по-късно...

Много сте ми смешни и администраторите и модераторите на този сайт. Тръгнали за авторски права да ми говорят... Но се скъсвате да сваляте пиратски филми и Операционни системи от торент сайтовете, нали? И само не ми казвайте, че не го правите, защото българите си се знаем много добре. Свикнали сме да не плащаме за подобни неща, не казвам, че съм "ЗА", но така изведнъж да изтриете темите е просто възмутително. Най-пиратския сайт-замунда все още работи, а тук ги е страх от някакви си линкове, които както казаха по-горе не стана ясно по какъв начин нарушават авторските права. Правете каквото щете, и без туй за друго не влизах в този форум, сега ще си намерим някой друг и готово.

Много сте ми смешни и администраторите и модераторите на този сайт. Тръгнали за авторски права да ми говорят... Но се скъсвате да сваляте пиратски филми и Операционни системи от торент сайтовете, нали? И само не ми казвайте, че не го правите, защото българите си се знаем много добре. Свикнали сме да не плащаме за подобни неща, не казвам, че съм "ЗА", но така изведнъж да изтриете темите е просто възмутително. Най-пиратския сайт-замунда все още работи, а тук ги е страх от някакви си линкове, които както казаха по-горе не стана ясно по какъв начин нарушават авторските права. Правете каквото щете, и без туй за друго не влизах в този форум, сега ще си намерим някой друг и готово.

Слагането на линк е посочване на пътя.Комшията ти като издаде на крадеца къде си криеш ключовете - съучастник ли е или не?

Слагането на линк е посочване на пътя.

Ами беше им по - лесно тук, затова -

за кво се сетиш - тема. То наготово и баба ми знае.

Подкрепям решението на админите.

Има гугъл, има и торент сайтове, които си отговарят за тях си.

Търсете си.

ЧНГ

:bighat:

Окей, супер е, че все пак се прави нещо по въпроса за авторските права, но да се направи нещо и по въпроса с нуждите на потребителя. Така де, всеки, който е търсил инструментал знае, че като напише името на песента тире инструментал първото което излиза е форума на kaldata, а сега просто нищо не излиза. Почва едно лутане из магазините за музика, където,я намериш това което ти трябва я не и където всъщност на много малко хора им е ясно как точно става номера с купуването на музика. Другият вариант са студията обаче там всеки си гледа бизнеса и гледа да те мине с някой лев. Така че, в крайна сметка пак потребителят е прецакан! Дано в най - скоро време има алтернатива удобна за всички! :)

Не ми е ясно каква работа ще имат модераторите .Явно и тях ще ги удари кризата .Честита ви безработица . Абе патриоти модератори , вие това което го имате в компютрите си , барабар с оперативната система .Всичко ли сте го купувал , че сте заплакали за авторски права .

Не ми е ясно каква работа ще имат модераторите .Явно и тях ще ги удари кризата .Честита ви безработица .

Абе патриоти модератори , вие това което го имате в компютрите си , барабар с оперативната система .Всичко ли сте го купувал , че сте заплакали за авторски права .

И защо си мислите че ние сме на щат? Аз го правя в свободното си време и на добра воля

Не ми е ясно каква работа ще имат модераторите .Явно и тях ще ги удари кризата .Честита ви безработица .

Абе патриоти модератори , вие това което го имате в компютрите си , барабар с оперативната система .Всичко ли сте го купувал , че сте заплакали за авторски права .

Направи си сайт и си слагай там кавали,инструментали,клавири.
  • 1 месец по-късно...

Някой може ли да ми каже, как се намира запис от преди 40 години на тогавашното звукозаписно студио БалканТон. Дали мога да си поръчам един диск със записа, който ме интерисува? Или май че БалканТон вече не съществува. И как изобщо българския народ може да стигне до великолепните записи, които тогава бяха направени, особенно когато те вече не са достъпни в Интернет, или си мислите че те ще бъдат свалени на електронен носител от офицялният собственик на записите. Уви това може и никога да не стане(а и кой ли е собственика в момента ) Нали им се продават комерсиялните - другото е без значение.

Някой може ли да ми каже, как се намира запис от преди 40 години на тогавашното звукозаписно студио БалканТон. Дали мога да си поръчам един диск със записа, който ме интерисува?

Купуваш си плоча от антикварен магазин.

"Балкантон" никога не е държала авторските права над записваната музика, тъй като беше само звукозаписно студио ( компания).

Авторските права се държаха,,и все още се държат от Агенция „Музика”

за справка -виж тук

• 4 седмици по-късно...

Честито на печалившите, КАЛ се оплаши, при положение, че толкова години не е знаел видиш ли че благодарение на такъв тип линкове си докарва дивиденти най-вече, но да нека предположим, че не е знаел, че може да има нещо пиратско в тая работа.Скоро да ви спомена само, че в интернет ще има сайт за инструментали.. не просто форум... да дойдат да ме хванат за чичовия ако искат.. Та нима питам аз хората, които ПРОДАВАТ инструментали не извършват пиратска дейност? Дадена песен има права над музика текст и производно като цяло. Не могат да ме убедят в противното, ако ще пета световна да доживея. То по тази логика не трябва да има нищо в интернет. И не.. подкрепям изцяло мнението на един господин, който каза, че това всичко е пресметнато предварително и пиратството и загубите, с цел принудителни печалби след това... адската простотия, на която ние българите не можем да кажем ГЪК, както впрочем винаги сме правили... мълчим си и си защитаваме бизнеса.. Незнам как я мислят управата на форума, но аз лично съм от потребителите, които не влизат да четат безмислени теми за хора, които ги мързи да открият верният отговор на загадката, а чакат някой наготово да им го поднесе (сиреч гайдовете), малко е... още трябва! Та в тоя ред на мисли има още какво да се каже, но стига съм писал десертация на тема "що е то лично мнение и свобода на словото и има ли почва у нас", това ще видим, а на модератора който ще изтрие този пост считайки го за "неуместен" да кажа... и аз те обичам. Благодаря за вниманието, искрено ваш министър на простотията.

Честито на печалившите, КАЛ се оплаши.....

Щом още на 6-тата дума има такава фрапантна правописна грешка, спирам да чета по-нататък - не виждам как един неграмотен човек може да каже нещо смислено.

мхм.

Щом още на 6-тата дума има такава фрапантна правописна грешка, спирам да чета по-нататък - не виждам как един неграмотен човек може да каже нещо смислено.

мхм.

И все пак .. задавайте неУдобни въпроси... езикът ИМ на провокация НЕ носи... :)

Редактирано от на Простотията Министъра (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Съжалявам за промените , които са се случили в калдатА! Вече няма да търся инструментали на песни тук! А ми бяха много полезни! Не съм ги продавала, а ги използвах в училище! Все  пак помислете, че няма как да платя , за да подготвя тържество или празник с децата!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.