Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не виждам някои от секциите

Featured Replies

Здравейте. Нещо ми изчезнаха секциите "Търся песен, но не й знам името" и "Песни от реклами" ... и други май ги няма. Каква е причината ?

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Не съществуват вече.

А каква е причината, защото бяха много полезни ...

Нарушаване на авторското право.

Виж пост 257

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=172075&st=240

Стига с тия авторски права , ами ако отида на кино и не ми хареше филма ;) ще ми върнат ли парите като по закона за закупена стока в 7 дневен срок ? За това първо ги преглеждам в тракерите пък после си ги набелязвам кой да гледам като възстановят киното във Лом :ph34r:

• Автор

Получих отговор на въпроса, който ме интересуваше. За не стане поредното мазало моля "правоимащ" да заключи темата. Благодаря.

Нарушаване на авторското право.

Виж пост 257

http://www.kaldata.c...c=172075&st=240

Разбирам по какъв начин е нарушение да ти дадат линк към песен. Нарушение ли е обаче да питаш коя е песента и да ти напишат заглавието?

Разбирам по какъв начин е нарушение да ти дадат линк към песен. Нарушение ли е обаче да питаш коя е песента и да ти напишат заглавието?

Не, стига да няма линкове към песента, а в темата имаше много такива.

Разбирам по какъв начин е нарушение да ти дадат линк към песен....

Може ли обяснение, по какъв начин предоставянето на линк е нарушаване на авторското право?

Еми нарича се "разпространение" на нелегално съдържание (било то софтуер, филми, музика, текстове). По този начин се нарушава закона.

Може ли обяснение, по какъв начин предоставянето на линк е нарушаване на авторското право?

И на мен не ми стана ясно

:(

баси тъпото! от къде сега ще си набавяме инструментали колеги????

баси тъпото!

от къде сега ще си набавяме инструментали колеги????

В тази страна има закони! Това, че вие сте свикнали по друг начин ние не сме виновни. Вие си теглите спокойно, удара го понася сайта. Скоро ще видите какво ще се случи. Microsoft вече почнаха да гледат на България като на възможен пазар и ще подпукат нелегалните версии на Windows. Не забелязвате ли активната рекламна кампания на всякъде? Време е да се замислите и да почнете да плащате за това, което не е ваше по право. Подобни инструментали се теглят от магазини за музика за от рода на 50 стотинки на песен (примерно). Желая ви лек ден!

Еми нарича се "разпространение" на нелегално съдържание (било то софтуер, филми, музика, текстове). По този начин се нарушава закона.

Кой закон предвижда предоставянето на адрес към друг ресурс, да бъде считано за разпространение на нелегално съдържание? Може ли текст, който да указва на това?

Благодаря.

Време е да се замислите и да почнете да плащате за това, което не е ваше по право.

Торент тракерите какво са тогава а ?

Торент тракерите какво са тогава а ?

Администраторите им си носят отговорност, както и нашите администратори носят такава за този сайт. След като са преценили, че не желаят сайтът да бъде в разрез със закона, потребителите са длъжни да се съгласят с това изискване, а ние модераторите ще следим за спазването му.

Ок, погледнете, ако обичате, темата за филма Тилт -

постове 5 и 6 не са ли и те за триене, а да и 9 също

:rolleyes:

http://www.kaldata.c...howtopic=185594

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Ок, погледнете, ако обичате, темата за филма Тилт -

постове 5 и 6 не са ли и те за триене, а да и 9 също

:rolleyes:

http://www.kaldata.c...howtopic=185594

Мерси, изтрих постът, в който имаше линк за директно сваляне. Относно линкът към youtube, не мисля, че той може да бъде проблем на калдата, но да е сигурна работата, изтрих и него.

Как ще подпукат Майкрософт България не ми е ясно.Трябва и Русия и Китай и торент тракерите да оправят ,а пък тогава ние сами ще се оправим.Като гледам чичко Бил е умрял за наште мижави парички.

Добре ли ще ти бъде ако направиш нещо и му сложиш цена,а същевременно той се разпространява по торентите напълно безплатно.А ти чакаш да изкараш нещо от това.Е тогава ще те питам

за наште мижави парички.

Редактирано от Iliyan Georgiev (преглед на промените)

На Big Apple и (т.д...) просто е било необходимо да има период на НЕЛЕГАЛНОСТ - нима има хора ,които още не е разбрали това?Ако от самото начало всичко беше под строг контрол - Интернет на практика не би имал никаква възможност да "засмука" хора (по света има доста бедни,в това число и България - в десетка на най-бедните държави на ЕС!!!).. Интернет цъфна благодарение на нелегални параметри на съществуването - и как-то каза абонат в по-горният пост, - това не попречи на Бил (и др.гении като него) да стане още и още по-богат!!!

А сега,когато периода на "смукача" изигра своята роля - сега могат да "напомнят" и за авторските права.

Благодарение на "нелегалният" период хора по света разбраха,че в Русия не живеят само мечки и че българска,сръбска и албанска песни се пеят на различни езици,а хора,които ги изпълняват,не живеят в една държава!!

А какво се отнася до премахване на темите - администрация е длъжна да се предържа към законите в независимост от лични интереси или предпочитания,ако иска сайта да съществува.Към тях ние не можем да имаме претенции!!

Честито Коледа на всички и успех!!!

На Big Apple и (т.д...) просто е било необходимо да има период на НЕЛЕГАЛНОСТ - нима има хора ,които още не е разбрали това?Ако от самото начало всичко беше под строг контрол - Интернет на практика не би имал никаква възможност да "засмука" хора (по света има доста бедни,в това число и България - в десетка на най-бедните държави на ЕС!!!).. Интернет цъфна благодарение на нелегални параметри на съществуването - и как-то каза абонат в по-горният пост, - това не попречи на Бил (и др.гении като него) да стане още и още по-богат!!!

А сега,когато периода на "смукача" изигра своята роля - сега могат да "напомнят" и за авторските права.

Благодарение на "нелегалният" период хора по света разбраха,че в Русия не живеят само мечки и че българска,сръбска и албанска песни се пеят на различни езици,а хора,които ги изпълняват,не живеят в една държава!!

А какво се отнася до премахване на темите - администрация е длъжна да се предържа към законите в независимост от лични интереси или предпочитания,ако иска сайта да съществува.Към тях ние не можем да имаме претенции!!

Честито Коледа на всички и успех!!!

Много често, желанието да изглежда по-интелигентен в очите на другите, кара човек да пише невъобразими глупости.

Или найстина си мислят, че е неморално(администраторите на сайта) или ги е страх (евентуално някой да наложи собствената си воля) защото такъв закон в България няма.

Да мислиш не стандартно и да имаш смелост да го покажеш не винаги означава да си глупав,но със сигурност винаги предизвиква негативни реакции от страна на болшинството.Аз го приемам за нормално. В бизнеса,както и в политика,нищо и никога не се пропуска просто така - всяка крачка е пресметната,важно само да се печели!!! Клише ДА ИЗГЛЕЖДАШ ПО-ИНТЕЛЕГЕНТЕН В ОЧИТЕТЕ НА ДРУГИ - израз,който на практика нищо конкретно не означава,тъй като ниво на ИНТЕЛИГЕНТНОСТ в различни слоеве на населението също е различно:за едни умение да четеш на български,за други - на китайски,а за трети - просто да можеш да поставиш подпис. И що се отнася за глупости,които написах - кое точно?Стана ми интересно!!! Вие изключвате фаза на зарибяване (в някои области може да се нарече и промиване на мозъка на населението,и така става)?Напразно,тя винаги е налице:създаване на суматоха/проблемс около нещо ново,възможност да се докоснешь,а след това - предлагане на решаване и необходимост да плащаш.Това важи за всичките сфери! Останалото в поста ми просто факти от живота,с които се сблъсках,общувайки с хора по света:ако за вас те са глупос,за мене - факт!

Редактирано от vikashka (преглед на промените)

...

Обясни ми, ако обичаш, какъв е смисъла на това :

"На Big Apple и (т.д...) просто е било необходимо да има период на НЕЛЕГАЛНОСТ"

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.