Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за игри

Featured Replies

Значи, решил съм да си купувам нов компютър специално предназначен за игри. В момента съм с една изключително отвратителна конфигурация, на която не мога да играя каквито и да било игри след 2005. Сега, първо да разясня, че въобще не търся нещо ултра мощно, а просто компютър, който може да подкара по-новите игри като Assassins's Creed сериите, MW 3, GTA 4 и т.н. на поне medium settings.. нали да не е баш на най-ниските настройки, щото нема файда.. Относно бюджета ми - точно определен такъв нямам, затова искам вие да ми сглобите една добра машина, като се стремите да балансирате цената и производителността (щото аз не мога, въобще не ги разбирам тия дънни платки и глупости, затова ви моля вас) пък после ще ви разгледам предложенията и ще си направя съответните сметки и колко всъщност трябва да спестявам. А друг въпрос е ако харесам някоя конфигурация, къде и как мога да поръчам да ми я сглобят и да ми я доставят? Благодаря предварително ;)

• Отговори 62
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Зависи от къде си харесате конфигурацията и дали ще ви устройва цената, защото има разлика в цените в различните фирми. Сглобяването попринцип е безплатно, доставката с куриер. Да ви попитам какъв ви е хард диска които ползвате в момента, ако е SATA или SATA 2 да карате с него временно заради високите цени на дисковете и парите да се налеят във видео/процесор/захранване/дънна платка и .тн :)

Едит: И докато чаках отговор за хард диска дали ще можеш да го ползваш направих една много добра конфигурация, която ще ви върши работа доста време за напред. Надявам се и да не съм прекалил с цената, ако трябва може да се ореже тук там и пак игрите да ви вървят на добра резолюция ( с тази резолюция не знам коя игра няма да ви върви на макс). И като заговорихме за рецолюция.... вашия монитор какъв е? :)

Публикувано изображение

Редактирано от Soul Of The Robot (преглед на промените)

Около 1200 лева ще излезе една отлична конфигурация, с която ще играете всичко на макс. Не виждам смисъл да спестите 100-200 лева само за да играете на медиум. Примерно, разликата в цената между една HD6790 и HD6850 е някакви си 50-60 лева, което с оглед на това, че с HD6850 няма да имате никакви проблеми с повечето игри на макс, не виждам смисъл да се икономисват тия пари. При процесорите същата работа - Един i3 2130 ще е супер дори за игри, разчитащи повече на процесорна мощ, отколкото на видеокарта. Аз почти написах компонентите, но в тия 1200 лева включвам и едно добро захранване от рода на Seasonic SS-520 и една хубава кутия от рода на Cooler Master SILEO 500 SILENT. За мен това е комфортният минимум за игри.

Публикувано изображение

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

.....

Благодаря предварително ;)

Марка и модел на монитора! Ще се ползува ли, или конфигурацията да е пълна? Както колегата е попитал - информация за сегашният твърд диск!

• Автор

Благодаря за бързите отговори, изненадан съм :D значи първо да отговоря на въпросите:

резолюцията не ме интересува като цяло - нямам никакво желание да си слагам плазми и т.н. по бюрото, така че един 19-20 инчов монитор с максимална резолюция 1280x960 ще ми е идеално. Не съм особено претенциозен към тия неща.

относно твърдия диск - ако ми обясните как точно да проверя какъв ми е модела, нямам нищо против да споделя :)

Имам и аз един въпрос, тъй като съм леко неинформиран по темата:

i3 значи ли, че процесора е триядрен или е просто модел? Ако обозначава броя на ядрата, това значи ли, че i7 има 7 ядра?

PS: Относно монитора - нямам, но някакъв от сорта на този: http://www.multirama.bg/product/11206/monitor-lcd-acer-19-g195wvab-5ms.html ще е супер.. :)

Редактирано от scalpel (преглед на промените)

Благодаря за бързите отговори, изненадан съм :D значи първо да отговоря на въпросите:

резолюцията не ме интересува като цяло - нямам никакво желание да си слагам плазми и т.н. по бюрото, така че един 19-20 инчов монитор с максимална резолюция 1280x960 ще ми е идеално. Не съм особено претенциозен към тия неща.

относно твърдия диск - ако ми обясните как точно да проверя какъв ми е модела, нямам нищо против да споделя :)

i3 значи ли, че процесора е триядрен или е просто модел? Ако обозначава броя на ядрата, това значи ли, че i7 има 7 ядра?

Да разбираме, че става въпрос за слобяване на пълна компютърна конфигурация с включен монитор с предпочитаният от Вас диагонал, евентуално с питанка относно това дали ще се асемблира с нов твърд диск до изясняване на модела на Вашият...Най-общо ако твърдият Ви диск е вързан с IDE кабел(онзи широкият на изображението долу), би могъл да се ползува само с преходник на повечето съвременни дънни платки, ако е достатъчни параметри да има смисъл да се използува въобще. Точният модел и марка, може да видите с тази програма.

Публикувано изображение

...

PS: Относно монитора - нямам, но някакъв от сорта на този: http://www.multirama...95wvab-5ms.html ще е супер.. :)

Няма такова нещо. Това е моделна гама на Intel. i3 е бюджетен ио евтин процесор с 2 ядра, позлзващ технологията Hyper Treading(HT) или така да се каже, разполага с още две виртуални ядра, които помагат при някои приложения и игри ( не винаги). i5 е следващ модел с 4 истински ядра, но без технологията HT. Tова го прави по-бърз от i3, но и по-скъп ( зависи от гледната точка). В общия случай, за игри е достатъчен и i3 така, че може да се спести някой лев. i7 са най-мощните и скъпи процесори за тая платформа, разполагащи отново с 4 ядра, но и с технологията HT - тоест с още 4 виртуални. Това не го прави кой знае колко по-бърз от i3 при игри, за каквито иде реч, защото все още малко игри разчитат дори на 4 ядра,камо ли на 8. Иначе цената му е солена, както може да се убедиш. Ползата клони към нула при игри. Понеже не си дал точна сума, мониторът може да го включиш отделно към конфигурацията. Все пак не искаш да се ограничаваш в игрите, нали? Ако са ти много парите, може да се спести от някои неща - примерно малко по-слаба видеокарта с малко по-евтин процесор, по-евтино и маломощно захранване и по-евтина кутия. За харда нещата са спорни, но най-добре е да се вземе най-изгодното в момента, без да се чака незнайно кога цените да паднат.

• Автор

Ами по принцип искам само конфигурация на компютър, без периферия. Мониторът и колонките ще си ги избера по-късно. Модела на хард-диска ми е ST980811AS, SATA Иначе съм съгласен, че няма смисъл да се чака да падат цените, но все пак се опитвам да изкопча най-доброто на възможно най-ниска цена. За мен дали игрите ще са ми на най-високи настройки или на средни е без никакво значение. Личните ми предпочитания са да не харча луди пари, а да се вземе една що-годе добра машина и с времето да събирам пари да я обновявам да отговаря на изискванията на новите игри. Все пак за мен е голяма стъпка от игрите преди 2005-та да премина на сегашните и това дали ще ги играя на максимум или не няма да го отразя много много :) ако се сещате какво имам в предвид

Диска е безбожно стар, малък ....и корав. Но ако се абстрахираме от бавното зареждане на нивата на игрите и нуждата често да се трият някои вече изиграни или такива които са станали бизинтересни на автора на темата, все пак може да се ползува за известно време, примерно още година дори може да се изтрае с него...Аз бих могъл :)

Ами щом ще ъпгрейдваш, хубаво е да не се пести от захранване и процесор. Тогава конфигурацията на Soul Of The Robot e по-добра с една видеокарта от рода на HD6770 за 180 лева. Може да ползваш стария си хард диск, ако не ти е наложителен нов. И от там ще спестиш 150 лева. като цяло, може да намалиш цената до около 950 лева. ПП: Целта на цялата работа е, процесорът да е достатъчен за ъпгрейд поне с 3 пъти по-мощна карта от сегашната ти. Ще може да си купиш и нов хард, когато е изгодно, а процесорът няма да буташ, защото за мен ъпгрейд на процесор е много неизгодно решение с оглед на това, че цените падат бавно, а производителността за дадена платформа почти не се повишава с покупката на по-скъп модел.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Само че проблема е, че съм с лаптоп и въобще не мога да го ъпгрейдвам или да правя каквото и да било с него.. Затова исках да се направи една конфигурация, да ми я сглобят и да ми я доставят А относно процесора - i3 ми се вижда доста скъп.. Ако вместо него се сложи един AMD Athlon 64 X2 5000+ или подобен ще има ли огромна разлика? А също така и за видеото - ако се ореже малко и от него, дали ще излезе сравнително по-евтина конфигурацията?

Само че проблема е, че съм с лаптоп и въобще не мога да го ъпгрейдвам или да правя каквото и да било с него.. Затова исках да се направи една конфигурация, да ми я сглобят и да ми я доставят

А относно процесора - i3 ми се вижда доста скъп.. Ако вместо него се сложи един AMD Athlon 64 X2 5000+ или подобен ще има ли огромна разлика? А също така и за видеото - ако се ореже малко и от него, дали ще излезе сравнително по-евтина конфигурацията?

Знам. Аз заради това сложих емотикона на предният си пост. Билдер, сорри! Време е за уточнямане на бюджета. Крайният бюджет с всичко, включително и монитора!

Опс. Номера с харда не минава тогава. Лично аз не обърнах внимание, защото се заблудих от това SATA отзад. Ами за пестене, може да се спести още малко. Тоя процесор обаче дето даваш, забрави.

• Автор

Ясно.. не съм много наясно и затова питам.. съжалявам ако въпросите ми ви се струват малоумни ;) Сега, да уточним бюджета - наистина не ми се иска да превишавам 1000лв (става дума общо за компютъра, монитора и колонките). Предложените ми конфигурации са наистина добри, но само те излизат около 1200лв без периферията. Прекалено скъпо ми е, просто нямам възможността да отделя толкова пари. Ще е идеално ако може системата да е нещо около 700-800лв, за да мога да си направя сметка какъв монитор и колонки да купувам.

Трудна работа ще е да не се превишава с всичко изброено, освен ако не става въпрос наистина само да се подкарват игрите...Все пак ако желаете комфортна игра, а също да подкарвате не само настоящите игри, но и някои бъдещи:

Публикувано изображение

Уточнявам, че това е само за пригледност. Има магазини, които може да се събере въпросната конфигурация в рамките на бюджета от 1000лв. Колонки могат да се купят и по-нататък, на и сега могат да се вземан някои обикновена китайска стереосистемка за няколко лева, ако се налага, докато се съберат пари за нещо по-добро.

П.П. Захранването в кутията, е достатъчно само за тази система и без да се оверклокват компоненти!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Благодаря, мониторът е чудесен, конфигурацията също - ще я имам в предвид :) Искам също да ви помоля за лични препоръки откъде е най-добре да се закупят отделните компоненти (в смисъл да ми препоръчате някоя фирма, която ви е направила добро впечатление и от която сте доволни)

Благодаря, мониторът е чудесен, конфигурацията също - ще я имам в предвид :)

Искам също да ви помоля за лични препоръки откъде е най-добре да се закупят отделните компоненти (в смисъл да ми препоръчате някоя фирма, която ви е направила добро впечатление и от която сте доволни)

Ще бъде реклама...Предполагам, колегите могат да драснат нещо по въпроса на ЛС.

Малко офтопик, но това, че се рекламирало за мен е напълно безсмислено.. едва ли има много различни мнения сред хората тук откъде е най-разумно да се пазарува. Не мисля, че някой е тук, специално да прави реклама на който и да е магазин, целта е да дадем съвет на хората.

Ами части се предлагат основно от две фирми както всеки може да види и сам. Иначе рекламата е неизбежна като препоръчваш нещо. Ясно че няма да отида някъде където ми трескат второ ддс дори консултантите да са голи какички с отлични познания по-материята. Така или иначе доста често се поръчва с куриер и въобще не се стъпва в някъв офис/магазин.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Ти - не, ама някой друг, който не е много навътре, може и да иде. Пък и с начина, по който се дават предложения за конфигурации напоследък, ако не следи човек форума, трудно може да разбере точно от кой магазин е.

Ами добре тогава ;) на твоя отговорност. Към момента се спряга Никем, като магазин с добри цени, идея нямам за качество на услугите. За Скай, които до не отдавна се славеха с цените, но които в това отношение, може би малко са се занемарили, имам впечатления за добро качество на услугите. Принципно, ако частите са закупени от една фирма и при изказано желание, се сглобява машината и се тества безплатно. В някои фирми, след проведен разговор, може да се съгласят да сглобят и машина, в която един или два компонента са закупени от друг магазин, но гаранцията ще остане по компоненти, към фирмите от които всеки е закупен. Едва ли биха се наели да гарантират системата като цяло, с включени компоненти закупени от друго място. Разбира се дотук имам предвид главно обобщения. Винаги след внимателно претърсване на офертните листи и в други фирми могат да се намерят компоненти, чиято цена е по-ниска. Тук обаче идва въпросът, дали разликата в цената ще е такава, че да се занимава човек и да поръчва по компонент всеки от магазина в който го е намерил най-евтино, защото ще има и загуба на време и трупане на транспортни разходи... П.П. Може да има значение и къде живее автора на темата, колко бърза да се сдобие с машината, дали държи на точно определени компоненти, защото едва ли има фирма, в която всичко предложено в офертите се намира в склада й.

Аз пък не бих казал че имам добри впечатления от Скай. Най-вероятно половината им каталог не е наличен и ще трябва да се чака повече или да се търси алтернатива. А и като поръчвах ми казаха че в Пентиума няма вградено видео а само във високия клас процесори. Въпреки това купих от там заради по-изгодните цени. Та кой се интересува от обслужване и търси внимание е друг въпрос. Мен ме интересува цената а хардуера си е един и същ. пс. Тогава не знаех за Никем иначе щях да купя от там. Иначе съм посещавал и Плесио и не бих казал че се хвърлиха да ми носят коняк и пури предвид цените им. Чаках 20 мин. да се наприказват и да ми обърнат внимание въпреки че в магазина бяхме само аз и още един човек. Пълен непукизъм! Май само в Технотата ти се лепят консултанти ама това хич не е плюс. Ако не разбираш ще си тръгнеш тотално преебан.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Аз веднъж поръчвах от Никем няколко компонента. Имаше всичко, всичко бе ОК и дойде веднага с куриер. Имаше някакви 6-7 лева такса, ама и пратката не тежеше кой знае колко. Иначе, когато поръчвам отделни компоненти, ги поръчвам от различни магазини. Например, когато купувах видеокартата си, държах да е на Inno3D, а такива продават малко магазини. Макар и малко по-скъпо, взех от точно определен магазин. Общо взето, всеки път поръчвам от отделни места по ред причини.

То затова си има бай Гугъл. Като дадем препоръка и ако човека е като теб... Когато хареса дадена конфигурация и частите с които е предложена, да "пообиколи" сайтовете на различни фирми, като си намери съответните на най-добра цена. Не винаги разликата в цената ще е достатъчна, че да се поръчва от различно място по куриер, но ако човека си е софиянец, може след като си избере от къде ще купува и разбере дали е налична стоката, да се метне на байка и да се разкара лично, като си спести всички куриерски разходи. Хем и ще поспортува...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.