Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

• Автор

Мисля, че нещо таблицата с процесите не съвпада по време със снимката на екрана. А колкото дo Iceweasel - това е firefox с премахнати фирмени атрибути /лога, надписи и т.н./. Да не излизам от темата http://s19.postimage.org/mbm3lap81/iceweasel.png

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 166,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мисля, че нещо таблицата с процесите не съвпада по време със снимката на екрана. А колкото дo Iceweasel - това е firefox с премахнати фирмени атрибути /лога, надписи и т.н./.

Да не излизам от темата http://s19.postimage...1/iceweasel.png

Това е твое предположение, но аз затова съм ти "снимал"

ps axf > ~/Desktop/a.txt
и съм ти го приложил ... за да не се налага да правиш много догадки :)

Колкото до fork-а на firefox надявам, се че имаш представа какво е оптимизация и как влияе тя дори на един и същ код. Та ако ще и само логото да е променено. Ама не е само логото да ти кажа ... щото преди да тръгнат да компилират слагат и малко patch-ове, дори и да и казват, че само security :)

Доста настрани стигна темата обаче ...

След две седмици прекарани с pclinuxos, реших да пробвам Ubuntu 12.04, ето и скрийн

Публикувано изображение

Kubuntu 12.10 на Eee PC 1215 B това дистро в момента е по добро от Mint който пази 1-вото место в Distrowatchpost-316749-0-27487900-1351923544_thumb.post-316749-0-27487900-1351923544_thumb.

• Автор

Понятията "добро" и "лошо" са доста хлъзгави. Linux Mint си извоюва първото място съвсем заслужено. Не се поведоха по модните тенденции, а по това, което хората искат - удобство и лекота на настройките. Напоследък виждам, че MATE се развива с някакви невероятни темпове и мисля, че точно с Mint придоби такава популярност.. Екипът предлага версии за всеки вкус /почти всеки/ - МАТЕ, KDE, XFCE, LXDE. Да не забравяме и канелата, за любителите на Gnome-3, които все пак имат нужда и от класическо меню.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Понятията "добро" и "лошо" са доста хлъзгави. Linux Mint си извоюва първото място съвсем заслужено. Не се поведоха по модните тенденции, а по това, което хората искат - удобство и лекота на настройките. Напоследък виждам, че MATE се развива с някакви невероятни темпове и мисля, че точно с Mint придоби такава популярност.. Екипът предлага версии за всеки вкус /почти всеки/ - МАТЕ, KDE, XFCE, LXDE. Да не забравяме и канелата, за любителите на Gnome-3, които все пак имат нужда и от класическо меню.

Не мисля, че Distrowatch е индикация за завоюване на каквото и да е. Не мисля и, че Mint е по-използвана от Ubuntu. То благодарения на Убунту, „десктоп“ и „Линукс“ са две съвместими неща.

Няма нищо лошо в MATE, XFCE, LXDE и другите, които залагат на GNOME2 вид, но каквото и да си говорим, днешните потребители не желаят 100 опции за настройка, не желаят някаква голяма гъвкавост не графичната среда и не ги интересува, дали ще има разход на 20 или 200МБ памет. Интересува ги графичната среда да е лесна и красива. В това отношение, Gnome-Shell и Unity са на прав път. Има и един нов проект, elementary os, който също обещава доста добри резултати.

И не случайно по-големите разработчици таргетират Ubuntu с Unity, а не Mint с Mate.

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

...

И не случайно по-големите разработчици таргетират Ubuntu с Unity, а не Mint с Mate.

В Huawei, например, ползват Ubuntu Unity.

Публикувано изображение

размер 200/160 px, 10 KB.

А Google техен си Goobuntu. Koрата обаче не личи да е Unity.

Публикувано изображение

размер 400/300 px, 20 KB.

Любимецът от турските сапунки, Erhan Solak, ми довери, че уверено все още ползва Gnome 2!

усмивки

А Google техен си Goobuntu. Koрата обаче не личи да е Unity.

Goobuntu е просто лека модификация над LTS версиите на Ubuntu. Но не мисля, че снимката, която си дал, е официална. Поне по думите на Tomas Bushnell, той твърди, че някои в Google използват GNOME, други KDE.

„When asked about Unity use, Bushnell said, “Unity? Haters gonna hate. Our desktop users are all over the map when it comes to their interfaces. Some use GNOME, some use KDE, some use X-Window and X-Terms. Some want Unity because it reminds them of the Mac. We see Mac lovers moving to Unity.” There is no default Goobuntu interface.“

http://www.zdnet.com/the-truth-about-goobuntu-googles-in-house-desktop-ubuntu-linux-7000003462/

... днешните потребители не желаят 100 опции за настройка, не желаят някаква голяма гъвкавост не графичната среда и не ги интересува, дали ще има разход на 20 или 200МБ памет. Интересува ги графичната среда да е лесна и красива.

Бих добавил и задължително да е и работеща!

Бих добавил и задължително да е и работеща!

Няма не работеща графична среда в ГНУ/Линукс.

Няма не работеща графична среда в ГНУ/Линукс.

О, повярвай ми има и лично аз съм се сблъсквал с такава в Убунту. Каква е причината не знам, само знам че съществува този факт.

О, повярвай ми има и лично аз съм се сблъсквал с такава в Убунту. Каква е причината не знам, само знам че съществува този факт.

Дефинирай „не-работеща“, изясни за коя графична среда иде реч, както и за коя версия на Убунту. Дай точни, ясни и конкретни примери, които са израз на неработоспособността на графичната среда. Теза - Аргументи - Заключение. Празни приказки не ми се водят.

поздрави

Еди е спамер не разбра ли.От M$ му плащат тока за да си ползва компа да плюе във всички форуми за линукс

Редактирано от tux (преглед на промените)

Еди е спамер не разбра ли.От M$ му плащат тока за да си ползва компа да плюе във всички форуми за линукс

Ако му плащат пак е добре :(

Мда xfce-4.10,е сигурно той им плаща нали е "редовен потребител" на " работещата среда"

След кратката ми Windows-ска пауза си се върнах на най-хубавото отново. :):cheers:

Публикувано изображение

Edit:

Вече е така, след малко промени:

Публикувано изображение

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Айде и аз да се включа :)

Публикувано изображение

• Автор

Debian Testing с МАТЕ десктоп : http://s19.postimage.org/b7dq111rl/debianmatedesktop.png Един съвет към ползвателите на MATE - не ползвайте Brasero, защото няма интерграция с файловият браузър Caja. Има клон на тази програма, който се нарича Rejilla : http://s19.postimage.org/pgdcj3ga9/Rejlla.png Външният вид е същият като Brasero, но интеграцията с Caja и графичната среда е пълна. За препоръчване е, заедно с Rejilla да се инсталира и mate-disk-burner.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.