Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

Като ти гледа човек десктопа да му се прияде чак (лиги ми потекоха) :lick lips:

• Отговори 2k
  • Прегледи 166,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте!!!!

Вече имам възможност да се включа в темата. Започвам експериментите с Linux и се спрях на Ubuntu. Качвам СЪВСЕМ не претенциозна снимка на десктопа. Качих си само на бързо няколко програмки. Просто искам да се похваля! Надявам се скоро обаче да имам повече какво да покажа.

И се надявам на вашата помощ през цялото време, защото ще ми е нужна, признавам си. Имам си тема, там повече ще обяснявам след мъничко, но за сега... Една снимка да кача!

Публикувано изображение

Поздрави и лека и спокойна вечер!

Здравейте!!!!

Вече имам възможност да се включа в темата. Започвам експериментите с Linux и се спрях на Ubuntu. Качвам СЪВСЕМ не претенциозна снимка на десктопа. Качих си само на бързо няколко програмки. Просто искам да се похваля! Надявам се скоро обаче да имам повече какво да покажа.

И се надявам на вашата помощ през цялото време, защото ще ми е нужна, признавам си. Имам си тема, там повече ще обяснявам след мъничко, но за сега... Една снимка да кача!

Поздрави и лека и спокойна вечер!

Това може да ти е от помощ ;)http://www.kaldata.com/forums/topic/198328-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BA%D0%B8-%D0%B2-ubuntu-linux/page__hl__%2B%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8+%2B%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BA%D0%B8

ПС: Горе в лентата до скайпа имаш една иконка с платка, зелена, това означава, че имаш налични драйвери, инсталирай ги. :)

Нека не спамим тук... Все пак това ми е и задължение...

Видях платката, видях и какво значи, видях и предупреждението. Не съм стигнал до там просто. Ясно ми е,ч е без четене и чупене на много закоравели навици няма да мине... Но и за това темата ми се казва "помогнете ми да изкарам повече от 1 седмица с Linux"... Ще се захванва!

За сега не ми е толкова шокираща промяната. Само една грешка допуснах. Сложих го на D:/ в Windows с WuBi-то, което явно не ми позволява така да видя файловете си... А там са ми всички колекции снимки, картинки, филми... Много кофти. Ама човек се учи!

И също така ми е важно да знам дали може или не да се осъществи връзка в домашната мрежа м/у Ubuntu и Windows 7... Ама айде да говорим в другата тема, че тази е с определена насоченост...: Помогнете ми да изкарам повече от 1 седмица с Linux.

Желание имам, дано успея да си го наложа, а не като последните пъти... Все пак едно лято съм карал с Tilix, но без интернет връзка, което... Абе не си е работа при Ubuntu.

ПС: Горе в лентата до скайпа имаш една иконка с платка, зелена, това означава, че имаш налични драйвери, инсталирай ги. :)

Не е много сигурно дали му трябва да инсталира драйвери. При мен се получи така, че като стартирах от иконата и вече имаше активен драйвер, без аз да съм го инсталирал!? Но системата тотално се забавяше все едно гледаш всичко на забавен кадър. От Synaptic написах в търсачката му nouveau и се оказа, че го има и свободния драйвер заедно с лицензния (който се показа, че е инсталиран като кликнах на иконката). Махнах лицензния и вече не си познавам системета т.е. толкова бързо не е работил компа никога. Така, че провери дали случайно не ти е инсталиран свободния драйвер преди да инсталираш лицензния.

Не е много сигурно дали му трябва да инсталира драйвери. При мен се получи така, че като стартирах от иконата и вече имаше активен драйвер, без аз да съм го инсталирал!? Но системата тотално се забавяше все едно гледаш всичко на забавен кадър. От Synaptic написах в търсачката му nouveau и се оказа, че го има и свободния драйвер заедно с лицензния (който се показа, че е инсталиран като кликнах на иконката). Махнах лицензния и вече не си познавам системета т.е. толкова бързо не е работил компа никога. Така, че провери дали случайно не ти е инсталиран свободния драйвер преди да инсталираш лицензния.

Невъзможно... :О Аз имах същия проблем, с отворените драйвери работеше много по-добре от колкото със затворените (колко по добре като не ми се поддържаше видео картата ? :help wanted4: ) Но аз бях на ATI и AMD (и добре, че се оттървах от тях :huh: ) Аз го казах това найзуст, защото мислех, че това нещо се случва само при мен...

И хайде, да не е спам:

Публикувано изображение

Kубунту прави убунту, macshit и windows 7 смешни - бедни са от към ефекти:Публикувано изображение

видеокартата е nvidia 8600GT, още не съм сигурен, че смрадеоните на ATI знаят какво ca opengl и vdpau (Video Decode and Presentation API for Unix) под linux...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

...

Съдейки само по тапета, това не е KDE 4.8.5, нали?

Пусни uname -a и lsb_release -a, информативно.

• Автор

Debian Wheezy с ядро 3.2-484 http://s19.postimage...x1024_scrot.png

Препоръчвам точно това ядро за едноядрени, 32 битови процесори

Разход на празен ход : http://s19.postimage...x1024_scrot.png

Разход при стартирани и работещи уеб браузър, музикален плеът и диспечер на задачите :

http://s19.postimage...x1024_scrot.png

Предполагам, че някой ще каже, че една система не може да работи добре, ако не лапне поне 1 GB още на празен ход /това подобрявало работата/, но аз нещо не съм убеден.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Нищо особено, но повече и не може, защото минаваме към по сериозни изисквания, а лаптопа няма да издържи :D

Публикувано изображение

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

Debian Wheezy с ядро 3.2-484 http://s19.postimage...x1024_scrot.png

Препоръчвам точно това ядро за едноядрени, 32 битови процесори

Разход на празен ход : http://s19.postimage...x1024_scrot.png

Разход при стартирани и работещи уеб браузър, музикален плеът и диспечер на задачите :

http://s19.postimage...x1024_scrot.png

Предполагам, че някой ще каже, че една система не може да работи добре, ако не лапне поне 1 GB още на празен ход /това подобрявало работата/, но аз нещо не съм убеден.

Сравни тези разходи с тези в top/htop и виж разликата. Щото разлика има.

• Автор

Знам. htop отчита същите резултати. Само top дава разлика, но вече забравих какво още включваше.

И от домашното убунту Публикувано изображение

Тази картинка е като 3D, винаги като я видя се едно съм в планината :D. Това с часовника е conky, нали ? :)

Часовника е от sysmonitor на скринлетите от сензорчетата съм оставил само него. http://alfa.kachi-snimka.info/images/arx1350099684u.png

Редактирано от bisermi (преглед на промените)

Айде едно стандартно Ubuntu с Conky. Днес имах време да продължа експериментите :)

Линк, че не я намалих :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.