Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

Почти никакъв. Само един черен екран след надграждане от stable до testig, защото инсталационен диск за Wheezy с 484 ядро няма. Проблема се отстранява, като стартираш старото 2.6.32 ядро, премахнеш 3.2-686 и инсталираш 3.2-484.

А какво ли става ако сложиш 64 битов дебиан? Аз мисля че няма да имаш проблеми, както мисля че и на други дистрибуции дори на 32 бита пак няма да имаш проблеми.

http://taper.alienbase.nl/mirrors/slackware/slackware-current-iso/slackware-current-install-dvd.iso

Пробвал ли си с това :)

Точно с ядро 3.2 ще бъде.

https://www.archlinux.org/iso/2012.09.07/archlinux-2012.09.07-dual.iso.torrent

Това също ще ти върви макар че е с ядро 3.5

:)

Ако нещо не върви при дебиан, не означава че не върви изобщо.

Редактирано от Росен Александров (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 166,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

64 битов си върви без проблеми. Проблемът е за потребителите с по- стар хердуер.

64 битов си върви без проблеми. Проблемът е за потребителите с по- стар хердуер.

Както казах, света не спира да се върти около дебиан.

Арч Линукс например може да е една от най-актуалните дистрибуции, но пък за сметка на това, главно дизайна и е за i386 Процесори, ако говорим за 32 битовата.

Slackware е мултифункционален, той в набора си има ядра

i386

i486

i686

i386-smp

i486-smp

i686-smp

http://slackware.mirrors.tds.net/pub/slackware/slackware-current/kernels/

Както и същите тези 6 варианта с добавка -huge и huge-smp също -speakup и -speakup-smp

Така е направен че просто няма начин да не тръгне 32 битовата версия на всеки стар 32 битов компютър. Като добавим че там просто работи, инсталираш и ползваш, без излишни гимнастики.

Редактирано от Росен Александров (преглед на промените)

• Автор

Може би някой ден ще се пробвам на Arch, но към Slackware нямам влечение. От Chakra не останах доволен. Имам един инсталационен диск на някакъв дериват на Arch с XFCE, но само съм го пускал от Live CD да го разгледам.

Пичове, сори за офф-топика, ама омазахте темата... :D То всеки трябваше да си показва снимка на Линукса, а то стана дебат на тема дистрибуции и прочее... ;)

Може би някой ден ще се пробвам на Arch, но към Slackware нямам влечение. От Chakra не останах доволен. Имам един инсталационен диск на някакъв дериват на Arch с XFCE, но само съм го пускал от Live CD да го разгледам.

Manjaro ли имаш в предвид. Ако да тя е много добър вариант на Арч Линукс.

Колкото до Чакра тя вече не е базирана на Арч Линукс.

• Автор

Не. Изглежда се казва Bridge http://s14.postimage...2j30wv/arch.png

Когато записах диска, съм написал Arch Live CD и даже бях забравил как се казва. Само го пуснах от диска, за да се убедя, че има инсталатор.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Не. Изглежда се казва Bridge http://s14.postimage...2j30wv/arch.png

Когато записах диска, съм написал Arch Live CD и даже бях забравил как се казва. Само го пуснах от диска, за да се убедя, че има инсталатор.

Сещам се за него, но не го знам какво представлява.

Почти никакъв. Само един черен екран след надграждане от stable до testig, защото инсталационен диск за Wheezy с 484 ядро няма. Проблема се отстранява, като стартираш старото 2.6.32 ядро, премахнеш 3.2-686 и инсталираш 3.2-484.

Boot параметър "acpi_osi= " и си ти човека

Boot параметър "acpi_osi= " и си ти човека

http://www.kernel.org/doc/Documentation/kernel-parameters.txt

Редактирано от tux (преглед на промените)

Перфектна е има някой нови работи поема малко повече рам но върви идеално щом съм с нея от както съм я сложил :)

Публикувано изображение

Перфектна е има някой нови работи поема малко повече рам но върви идеално щом съм с нея от както съм я сложил :)

Супер :yanim: Много я хвалят попринцип.

Ако се чудите защо флаша на мозилата лапа толкова в момента имам отворени 2 тиничата и слущам музика в тубата :) а всичко ползва флаша за това не се плашете.Който разбира от Арч му препоръчвам да я пробва няма да съжалява, а дето лапа повече рам мился че е от повечето модули които са зададени да се стартират със системата но могат да се спрат по всяко време.До сега нито е засякла нито е спекла нещо, по добра е от предната си версия като сабаьона 8 беше супер 9 не ставаше 10 е перфектна същото е и тук :D

Моето скромно OpenSUSE 12.2 с KDE 4.8.5 и Kernel 3.4.11-7 :ph34r:

Редактирано от zitronade (преглед на промените)

Моето скромно OpenSUSE 12.2 с KDE 4.8.5 и Kernel 3.4.11-7 :ph34r:

Истинска красота. :rolleyes::whist:

Публикувано изображение

Убунту с kde-standard.

Вече обмислям пълно преминаване към kde plasma-desktop. Много ми харесва.

Проблем ми е, че някои приложения(FF, Chrome) не ползват Oxygen, а някака GTK+ тема и не ще се промени. Идеи?

Знам, че не е добра идея да се инсталират две коренно различни среди, използващи различни библиотеки. Пък ако успея, ще премахна напълно огромния мета-пакет - unity.

За GTK приложенията си има gtk engine и 2 и 3 така че няма да имаш грижи със тези приложения пък и в Кубунту 12.04 по точно кде 4.9 мисля че вече си е вградено в средата gtk oxygen темата и програмите ще изглеждат така

Открий разликите това го има за всички дистрибуции

Публикувано изображение

по точно кде 4.9 мисля че вече си е вградено в средата gtk oxygen темата

Не, слага се допълнително.

ftpkid, аз при Arch Linux слагам kde-gtk-config и след това gtk2-oxygen и gtk3-oxygen и всичко заспива.

Редактирано от Zeroadhesion (преглед на промените)

Разбрах те много добре ти не ме рабра ама и аз не обясних какво да инсталираш за да стане като при мен, инсталираш тези 3-те дето ти е дал Zeroadhesion и си ти би трябвало като зависимости да ти иска gtk2-engine и gtk3-engine ако не инсталирай ги и тях и си готов.

А за Кубунту 12.04 съм сигурен че няма нужда от такива упражнения тъй като пакетите са вече вкарани в дистрото за това вместо да махаш Юнити направо махни всичко и инсталирай едно Кубунту така няма да имаш и излишни GTK приложения които няма да се разкарат дори и да махнеш мета пакета

П.п. А настойката с която да избереш темата за GTK е в системните настройки / изглед на програмите / gtk config

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

Всичко е 6+. Като изключим факта, че стрелките за навигация са все така гномски. И да, ако бях инсталирал kubuntu-desktop, нямаше да има нужда от тези гимнастики. П.П. Само за протокола, имената са gtk2-engines-oxygen и gtk3-engines-oxygen.

П.П. Само за протокола, имената са gtk2-engines-oxygen и gtk3-engines-oxygen.

Тези имена са за Ubuntu базираните, а ние с Евгени сме с Arch и Arch базирани ;)

Иначе за гномските стрелки, като влезеш в конфиг панела на KDE за GTK изгледа - аз специално имам коя тема икони да се използва при GTK приложенията и съм дал Oxygen.

Редактирано от Zeroadhesion (преглед на промените)

Иначе за гномските стрелки, като влезеш в конфиг панела на KDE за GTK изгледа - аз специално имам коя тема икони да се използва при GTK приложенията и съм дал Oxygen.

И аз. Но са си все така гномски. Случва се само в FF, в Chrome не е така. След малко ще пробвам и други GTK+ браузъри, за да видя как е състоянието там.

Ако не се оправи, ще пробвам един addon, целящ да oxygen-изира Лисицата.

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.