Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

Такаааа, започва се с персонализирането :D. Признавам си с ръка на сърцето, XFCE повече ми харесва от другите среди, и voyager повече ми харесва от убунту. :rolleyes::)

Публикувано изображение

Редактирано от Greak (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 163,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

...

Това е мега модифицирано, от вояджърите, XFCE. Иначе е доста по-грозновато и изисква много конфигуриране, докато се преведе в приятен за окото вид.

BTW В това voyager-че WM xfwm ли е или е някакво композиторно?

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

BTW В това voyager-че WM xfwm ли е или е някакво композиторно?

Не мога да те разбера :D.

Както и да е, voyager беше много хубаво, но забелязах симптопма kde-plasma :D и там ми зацепва за няколко сецунди, но този път спира само видеото, а не звука както беше в kubuntu, вече съм на чистото хубунту, което го инсталирах 6 пъти, защото ми спираше тока, а съм си махнал батерията от компютъра. Ако дам снимка, то ще е с готовата персонализация, сега е рано, защото още се инсталира (от live usb пиша в момента).

Btw, има ли компиз за xfce или нещо подобно да го пробвам, че xfce се държи по добре от gnome, gnome-shell и uniyt ?

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Ще го пробвам тоя voyager при мен как ще се държи :) Конки темите по дефолт ли са инсталирани с конки мениджъра ? Искам да го инстална и да не пипам нищо по него

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Btw, има ли компиз за xfce или нещо подобно да го пробвам, че xfce се държи по добре от gnome, gnome-shell и uniyt ?

Да.

http://www.ghacks.net/2010/07/11/run-compiz-with-xfce4/

http://askubuntu.com/questions/58002/how-do-i-enable-compiz-in-xubuntu

Mageia 2 с подчертано класическа визия

http://s19.postimage...t/Mageia2_2.png

:) И подчертано грозновата типично в твой стил ;p

Ето от мен една обновена визия, с риск да бъда отново разкритикуван от cybercop че "Калкулатора щял да ми стопи процесора, и заемал памет като за 10 дебиана." Съм показал и второ фото с една от причините за високия разход на памет. Но на кой ли му дреме паметта не е създадена да стои на склад. Единственото дразнещо е че разхода идващ от libc е свързан със калпавите драйвери на nvidia (При използване на отворения драйвер разхода ми е около 300МБ, но това са формалности.)

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от Росен Александров (преглед на промените)

• Автор

Росене, твоята роля в екипа на Calculate Linux се състои в това да правиш реклама на калкулатора в България и да плюеш другите дистрибуции. За разлика от теб, аз мога да си поствам снимки и да коментирам, която дистрибуция си поискам.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Росене, твоята роля в екипа на Calculate Linux се състои в това да правиш реклама на калкулатора в България и да плюеш другите дистрибуции. За разлика от теб, аз мога да си поствам снимки и да коментирам, която дистрибуция си поискам.

Моята роля е много повече от маркетинг.

А и хората сами могат да преценят, дали рекламата е оправдана. Аз не правя голяма реклама нито раздувам по сайтове.

Просто си има доволни потребители които го рекламират на блоговете си по форуми разни...

Явно не ти харесва факта че успяваме.

http://all-things-li...de-keep-it.html

http://mylinuxexplor...2-kde-with.html

http://www.phoronix....enchmarks&num=1

Няма нужда да изброявам още.

Не го приемай толкова сериозно :) Просто си правя шега с твоята изцепка.

ПС: Къде си видял да съм оплювал други дистрибуции в този форум? Или ти говориш за стари неща?! Това не ти е Линукс за Българи. Това е Калдата Линукс Форум.

И каква е ролята ти ? Кое приложение разработваш ?

Не мисля че съм длъжен да ти се обяснявам, отстрани е лесно да говориш.

И кой каза за разработване. Не съм разработчик, само откривам бъгове и евентуално пиша пачове за тях, или ги поправям, или пиша бъгрепорти ако аз не мога да се справя. Ако нещо друго ти е нужно да ти казвам.. Ролята на тестер/фиксер е много по-важна и от жизнено значение за една дистрибуция.

• Автор

И това не е малко. В Ubuntu за тази работа ползват apport, а в Debian - reportbug. Сам човек да тества десетки хиляди пакети трябва да е голяма мъка. A, gentoo - базираните дистрибуции се обновяват непрекъснато, така, че работата ми изглежда още по- трудна.

Ето един Минт с Мате и от мен. От чисто новия ми твърд диск :).

П.п. Остава само едно конки да му сложа, но всяко нещо с времето си :)

Редактирано от wickerman (преглед на промените)

• Автор

Перфектна е. Само ти препоръчвам да копираш директен линк от Imageshack. http://s19.postimage.org/5q93ht0a9/2012_09_18_195415_1024x768_scrot.png МАТЕ почна да се ползва във всички дистрибуции. Изглежда опита на Gnome-3 да се наложи насилствено, чрез махането на Gnome-2 от хранилищата не е много успешен.

Перфектна е. Само ти препоръчвам да копираш директен линк от Imageshack.

http://s19.postimage...4x768_scrot.png

МАТЕ почна да се ползва във всички дистрибуции. Изглежда опита на Gnome-3 да се наложи насилствено, чрез махането на Gnome-2 от хранилищата не е много успешен.

Чини ми се, че нещо му липсва на MATE. Все още е младок. xfce може да се превърне в точно копие на GNOME-2.

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

• Автор

Няма. Може и да стане по- добра, но е тръгнала по друг път. Проблемът на MATE, е, че не е Gnome-2 и Гном- ските приложение като network-manager-gnome не се обхващат добре от темите. Brasero също не е интегрирана в Caja, защото е направена да се интегрира в nautilus. За qt приложенията е необходима инсталацията на qt4-qtconfig, откъдето да се регулират цветовете и размера на шрифтовете. Въпреки недостатъците и тя е много по- удобна от Gnome-3. Всичко това можеше да се избегне с по едно хранилище за gnome-2. Tази среда няма нужда да се развива след версия 2.30. Просто трябваше да осигурят достъп на потребителите до нея.

Няма. Може и да стане по- добра, но е тръгнала по друг път. Проблемът на MATE, е, че не е Gnome-2 и Гном- ските приложение като network-manager-gnome не се обхващат добре от темите. Brasero също не е интегрирана в Caja, защото е направена да се интегрира в nautilus.

За qt приложенията е необходима инсталацията на qt4-qtconfig, откъдето да се регулират цветовете и размера на шрифтовете. Въпреки недостатъците и тя е много по- удобна от Gnome-3. Всичко това можеше да се избегне с по едно хранилище за gnome-2. Tази среда няма нужда да се развива след версия 2.30. Просто трябваше да осигурят достъп на потребителите до нея.

На тях пък въобще не им трябваше да разрабтват Caja или другите MATE-ови приложения. Можеха да продължат поддръжката на GNOME-ските пакети, в техни хранилища. Problem solved! Де факто GNOME-2.

Само ти препоръчвам да копираш директен линк от Imageshack.

Възприето и разбрано ;)

А някой да има идея защо conky изглежда ужасно на KDE 4.8 ?

• Автор

На тях пък въобще не им трябваше да разрабтват Caja или другите MATE-ови приложения. Можеха да продължат поддръжката на GNOME-ските пакети, в техни хранилища. Problem solved! Де факто GNOME-2.

Предполагам, че са искали да създадат свой проект. В интерес на истината, всички приложения за MATE работят много добре. Просто трябва да се подобри интеграцията с Gnome. А, колкото до хранилищата - от появата на РОСА с Gnome-2, дистрибуцията дръпна веднага в класацията на Distrowatch. Там си е чист Gnome-2. Това може да се направи за всяка дистрибуция, ако има желание.

А някой да има идея защо conky изглежда ужасно на KDE 4.8 ?

Аз имам, дай си conkyrc файла, за да ти го фиксна. Искаш да е прозрачно под KDE, нали?

Редактирано от Zeroadhesion (преглед на промените)

Здравей те, ето и аз да се разпиша вече с нов десктоп на УСУ 8.1

Публикувано изображение

И това не е малко. В Ubuntu за тази работа ползват apport, а в Debian - reportbug. Сам човек да тества десетки хиляди пакети трябва да е голяма мъка. A, gentoo - базираните дистрибуции се обновяват непрекъснато, така, че работата ми изглежда още по- трудна.

Вярвам че вече си разбрал колко важна е ролята ми. Бъгфиксерите са по-ценни от злато за един програмист.

Предполагам, че са искали да създадат свой проект. В интерес на истината, всички приложения за MATE работят много добре. Просто трябва да се подобри интеграцията с Gnome. А, колкото до хранилищата - от появата на РОСА с Gnome-2, дистрибуцията дръпна веднага в класацията на Distrowatch. Там си е чист Gnome-2. Това може да се направи за всяка дистрибуция, ако има желание.

Има доста дистрибуции които още дълго ще продължат да поддържат гном 2.ХХ

Gentoo

ROSA

UHU

RHEL

VINE

ALT

MOMONGA

Debian

Има и други но в момента не се сещам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.