Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

Ами пробвай със qxkb или ако искаш http://goodies.xfce....fce4-xkb-plugin

голяма обърквация стана с тея постове :)

с XFCE нямам никакви проблеми от никакво естество, говоря за razor :)

• Отговори 2k
  • Прегледи 166,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Би ли пуснал същата команда и без администраторски права ?

Output-a ще е същия...

• Автор

По принцип да. Ясно е, че е Debian 6.05. Нещо друго ме интересуваше. http://s19.postimage.org/ue1mah19t/rosaterminal.png

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

По принцип да. Ясно е, че е Debian 6.05. Нещо друго ме интересуваше.

http://s19.postimage...osaterminal.png

Надхвърлил си възможностите на панелния фон.

• Автор

Не съм. Темата на панела е релефно изображение. Тъмна разновидност на lubuntu-panel. Имам и подобен с прозрачност, но не стои добре на тази тема.

Не съм. Темата на панела е релефно изображение. Тъмна разновидност на lubuntu-panel. Имам и подобен с прозрачност, но не стои добре на тази тема.

Забелязах че са махнали всички странични проекти Gnome LXDE и други, ти кога си изтегли диска ? Че аз вече не мога да го намеря.

• Автор

Още когато излезе. Имам карта от 16 GB на 3G модема и там си пазя няколко дистрибуции, включително тази. Ако ми кажеш, къде мога да кача 1,2 GB ще ти я кача да си я свалиш.

LXDE си го има но гном има само от 2011 ако искаш да ти пусна сървара си да си го дръпнеш исото от тази година

Още когато излезе. Имам карта от 16 GB на 3G модема и там си пазя няколко дистрибуции, включително тази. Ако ми кажеш, къде мога да кача 1,2 GB ще ти я кача да си я свалиш.

http://depositfiles.com/ :) 10GB е максимума.

http://depositfiles.com/ :) 10GB е максимума.

Да бе и ще я тегля 1 година :D

Сега видях, че и в data.bg може до 4 GB. Инсталирам icedtea и я качвам.

Ем ако можеш там качи да си я изтегля. Да я имам за всеки случай.

• Автор

След около 40 минути. За съжаление съм свалил само 32 битовата версия, но тя разпознава и над 4GB RAM. Заслужава си да имаш един диск подръка, защото се инсталира с декодерите и flash-player. Skype и webcore-fons са в хранилищата. Освен това Gnome e от тази година /2.32.1/ и ще може да си я ползваш 5г. Само след инсталацията, трябва да се добавят хранилища и да се инсталира пакета locales-bg, защото на диска няма българската локализация.

След около 40 минути. За съжаление съм свалил само 32 битовата версия, но тя разпознава и над 4GB RAM. Заслужава си да имаш един диск подръка, защото се инсталира с декодерите и flash-player. Skype и webcore-fons са в хранилищата. Освен това Gnome e от тази година /2.32.1/ и ще може да си я ползваш 5г. Само след инсталацията, трябва да се добавят хранилища и да се инсталира пакета locales-bg, защото на диска няма българската локализация.

Ти и тези твоите 32 бита.

Имаш машина като слънце и я тормозиш с 32 бита :> Добре като се качи ми дай линк. locales-bg едва ли ще ползвам аз лично ако си я инсталирам за мен, аз чета на руски.

Знам я инак какво представлява знам че е 5 години поддръжка, но... Онзи ден я бях свалил и съм я изтрил изглежда.

Редактирано от Росен Александров (преглед на промените)

• Автор

Адрес за сваляне на ROSA 2012 Gnome 2.32.1 /32 битова/

http://search.data.b...b6044de50818673

Съжалявам, че не съм си запазил и 64 битовата версия.

на теб ще ти трябва locales-ru защото и руската локализация не е на диска.

Адрес за сваляне на ROSA 2012 Gnome 2.32.1 /32 битова/

http://search.data.b...b6044de50818673

Съжалявам, че не съм си запазил и 64 битовата версия.

на теб ще ти трябва locales-ru защото и руската локализация не е на диска.

Ем каквото е такова. То може би предимно за чужди компютри ще го ползвам.

• Автор

Докъде стигнахме. Единствената версия на ROSA, която започна да дърпа дистрибуцията нагоре, да се разпространява апокрифно. Иначе при KDE никога не бих я ползва при наличие на Mageia.

Докъде стигнахме. Единствената версия на ROSA, която започна да дърпа дистрибуцията нагоре, да се разпространява апокрифно. Иначе при KDE никога не бих я ползва при наличие на Mageia.

Носталгията преследва всеки, дори и мен. И един ден ако се наложи ще мина на смотана дистрибуция за да имам Гном2

• Автор

Е, в случая ще имаш време да мислиш около 5 години. И евентуално да я оставиш за настоящият си компютър, защото с тези непрекъснати обновявания на Gentoo, след 2г. ще ти трябва нов хардуер. С лаптопа вече съм стигнал до това положение - ядра след 3.2 изобщо не могат да тръгнат на него.

защото с тези непрекъснати обновявания на Gentoo, след 2г. ще ти трябва нов хардуер.

Моето PC е на година и половина, аз също съм с rolling release дистрибуция и не виждам как Arch Linux ще спре да ми върви и след 5-6-7- години на...да не се хваля. Но не си прав в този случай ;) По-нататък с годините не смея да се изказвам, защото наистина нещата се развиват доста бързо, но представите ти като цяло не съвпадат точно с реалността, според мен. ;) Две години са прекалено малко.

Редактирано от Zeroadhesion (преглед на промените)

• Автор

Не държа на срокове, просто описах възможна картинка. Колкото и да е лека LXDE, Lubuntu 12.04 e последното, което е за стари процесори. За Ubuntu oт 12.10 вече не се правят non-pae ядра.

Е, в случая ще имаш време да мислиш около 5 години. И евентуално да я оставиш за настоящият си компютър, защото с тези непрекъснати обновявания на Gentoo, след 2г. ще ти трябва нов хардуер. С лаптопа вече съм стигнал до това положение - ядра след 3.2 изобщо не могат да тръгнат на него.

То този ефект се усеща, но докато FreeBSD правят система която е достатъчно лека за моята машина има алтернативи.

Все пак снощи намерих 64 битовата версия в litebit теглила се е над 8 часа, но до няколко минути ще я има в data.bg

Хм качих го в data.bg но не можах да видя от къде да взема линк към него.

http://search.data.bg/ready/fb288802c6d6a89843b3a1f2a388ee40

Редактирано от Росен Александров (преглед на промените)

моя лаптоп е на 5/6 години и последното ядро с което работи е 3.2.0.29 след опити за ъпдейт с по-нови, не ще да тръгва... ще си седя с него, к'во друго мога да правя :)

• Автор

Kakwo

моя лаптоп е на 5/6 години и последното ядро с което работи е 3.2.0.29

след опити за ъпдейт с по-нови, не ще да тръгва... ще си седя с него, к'во друго мога да правя :)

Примерно, да продължаваш да си го ползваш. Все пак, това ядро ще се поддържа още над 4г. При мен 686 ядрата на Debian не вървят поне от 6м. на на едноядрен, но 64 битов процесор. Трябва да ползвам или 484- ядра или 64 битови. Не се знае изобщо какво ще стане, като излезе 3.3 ядрото в Testing.

Kakwo

Примерно, да продължаваш да си го ползваш. Все пак, това ядро ще се поддържа още над 4г. При мен 686 ядрата на Debian не вървят поне от 6м. на на едноядрен, но 64 битов процесор. Трябва да ползвам или 484- ядра или 64 битови. Не се знае изобщо какво ще стане, като излезе 3.3 ядрото в Testing.

Че какъв е проблема ?

System: Host: CDS.local Kernel: 3.6.0-calculate x86_64 (64 bit, gcc: 4.7.1)

Desktop: Gnome 2.32.1 (Gtk 3.2.4) info: gnome-panel dm: gdm Distro: Calculate Directory Server 12.0.2 x86_64

Machine: System: TAR product: R690A-M2T version: 1.0 Chassis: type: 3

Mobo: AMD model: R690A-M2T version: 1.0 Bios: Phoenix version: 6.00 PG date: 08/28/2008

CPU: Dual core AMD Athlon 64 X2 4000+ (-MCP-) cache: 1024 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3 svm) bmips: 9659.7

Clock Speeds: 1: 2100.00 MHz 2: 2100.00 MHz

Graphics: Card: nVidia G73 [GeForce 7600 GS] bus-ID: 01:00.0 X.Org: 1.12.2 driver: nvidia Resolution: [email protected]

GLX Renderer: GeForce 7600 GS/PCIe/SSE2 GLX Version: 2.1.2 NVIDIA 304.43 Direct Rendering: Yes

• Автор

Че какъв е проблема ?

System: Host: CDS.local Kernel: 3.6.0-calculate x86_64 (64 bit, gcc: 4.7.1)

Desktop: Gnome 2.32.1 (Gtk 3.2.4) info: gnome-panel dm: gdm Distro: Calculate Directory Server 12.0.2 x86_64

Machine: System: TAR product: R690A-M2T version: 1.0 Chassis: type: 3

Mobo: AMD model: R690A-M2T version: 1.0 Bios: Phoenix version: 6.00 PG date: 08/28/2008

CPU: Dual core AMD Athlon 64 X2 4000+ (-MCP-) cache: 1024 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3 svm) bmips: 9659.7

Clock Speeds: 1: 2100.00 MHz 2: 2100.00 MHz

Graphics: Card: nVidia G73 [GeForce 7600 GS] bus-ID: 01:00.0 X.Org: 1.12.2 driver: nvidia Resolution: [email protected]

GLX Renderer: GeForce 7600 GS/PCIe/SSE2 GLX Version: 2.1.2 NVIDIA 304.43 Direct Rendering: Yes

Почти никакъв. Само един черен екран след надграждане от stable до testig, защото инсталационен диск за Wheezy с 484 ядро няма. Проблема се отстранява, като стартираш старото 2.6.32 ядро, премахнеш 3.2-686 и инсталираш 3.2-484.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.