Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

• Автор

Не разбрах дали за тапета става дума, но ако е за него ето:

post-305840-0-29568400-1347109288_thumb.

Благодаря за архивите!

Темата на панела е малка картинка, чиито цвят или шарка се прилага за целият панел. Имам десетки теми някой от които доста интересни http://img580.images...tu1003kde35.png . Засега не се рови, аз ще намеря някоe Live CD на УСУ и ще си я взема от usr/share...

Така от Solus OS си гепих прозрачен панел като твоя, но тъмен и подходящ за теми с бели букви.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 166,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте на всички.От неудобство и срам ми е трудно да ви пиша,но все пак отнякъде се тръгва.Вие сте от визшия пилотаж,докато аз съм някъде под земята,все още,образно казано.И така,като за начално запознанство с Линукс,реших да пробвам жив диск,но е много бавен и мисля,че ще е по добре от двд-то да го прехвърля на флашка,все едно е на твърдия диск.Само,че не знам как да го направя по безопасния начин.Не искам да загубя Уиндоуса.Едната ОС ще е на харда,а другата- Линукс на флашката.Моля за напътствия и съвети как да прехвърля от двд на флашка Линукса.

Редактирано от nordland22 (преглед на промените)

Здравейте на всички.От неудобство и срам ми е трудно да ви пиша,но все пак отнякъде се тръгва.Вие сте от визшия пилотаж,докато аз съм някъде под земята,все още,образно казано.И така,като за начално запознанство с Линукс,реших да пробвам жив диск,но е много бавен и мисля,че ще е по добре от двд-то да го прехвърля на флашка,все едно е на твърдия диск.Само,че не знам как да го направя по безопасния начин.Не искам да загубя Уиндоуса.Едната ОС ще е на харда,а другата- Линукс на флашката.Моля за напътствия и съвети как да прехвърля от двд на флашка Линукса.

Здрасти,

1. Нямаше смисъл да си копираш 2 пъти написаното.

2. Мнението ти не е за тази тема, можеше да си пуснеш нова тема.

3. http://www.linuxliveusb.com/en/download

Здрасти,

1. Нямаше смисъл да си копираш 2 пъти написаното.

2. Мнението ти не е за тази тема, можеше да си пуснеш нова тема.

3. http://www.linuxlive...com/en/download

Или това: http://www.kaldata.com/forums/topic/198908-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D1%83%D0%BA%D1%81-%D0%BD%D0%B0-usb-%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12.10:

Публикувано изображение

...

12.10 все още е в Beta1, малко рисковано :)

Но има една гъзарска функция - Unity Previews. Как се държи т'ва чудо?

12.10 все още е в Beta1, малко рисковано :)

Но има една гъзарска функция - Unity Previews. Как се държи т'ва чудо?

Ами лично на мен ми се държи много по добре от 12.04, по точно Unity-то, четох, че било нещо OpenGl, иначе е бъгаво още като цяло, Chrome-a ми се затваря когато си поиска без предупреждение и още някои бъгове, иначе новите wallpaper-и са невероятни, вече си ги копирах на външния хард диск...

Колкото до тази функция Unity Previews е наистина добра, но ако хардуера ти се поддържаше, а не да грее като печка и да не дава никаква производителност... :shake_puter:

Редактирано от TheGeek (преглед на промените)

Може да четеш и тук http://compizomania.blogspot.com.es/2012/06/windows-linux.html

CCSM (Компиз)... :shock11:

ПС: Извинявам се клипа цепи, хардуера ми може да е мощен, но като няма нормални драйвери цепи, в реалността ефектите вървят гладко.

Реших да се изфукам с първото ми почти успешно conky, само времето ми остана да оправя, ама някои друг път :D :D:D:D...

Публикувано изображение

Реших да се изфукам с първото ми почти успешно conky, само времето ми остана да оправя, ама някои друг път :D :D :D :D...

За да стане успешно потърси в твоя .conkyrc ред в който има път към файл с име clock_rings.lua или нещо подобно. При теб този файл или липсва или пътя не е указан правилно.

Можеш да публикуваш твоя .conkyrc в тази тема да видим какво може да се помогне

Редактирано от yogle (преглед на промените)

За да стане успешно потърси в твоя .conkyrc ред в който има път към файл с име clock_rings.lua или нещо подобно. При теб този файл или липсва или пътя не е указан правилно.

Можеш да публикуваш твоя .conkyrc в тази тема да видим какво може да се помогне

Оправих се вече, мерси много, ето го и финалното ми conky със приятен тапет... :D

Публикувано изображение

Тапета: http://www.goodfon.com/wallpaper/303481.html

Много красиво!

Със сарказам ли го казваш или наистина ти харесва ?

• Автор

@ThеGeek :Наистина е много красиво. Би ли ми качил някъде конфигурационният файл, за да си го запазя ? Хрумна ми, че за такива конфигурации си трява отделна тема в която да се качват файловетес потребителските настройки. Който си хареса някое Conky, да има откъде да свали темата.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

@ThеGeek :Наистина е много красиво. Би ли ми качил някъде конфигурационният файл, за да си го запазя ?

Ще ти пиша на ЛС, защото в сайта в които ще кача файла, защото май нарушава правилата, бях сложил линк за този сайт и бях поправен от модератор...

Киберкоп можеш да си го дръпнеш от тук оригинала

http://www.webupd8.o...conky-lua.html

П.п.В момента ГномеЛок не може се отвори да не се чудите какво става :)

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.