Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

Мисля, че ако сложиш за бутон на менюто, логото на Ubuntu или червената спирала на Debian, вместо това на Xfce ще изглежда още по- добре.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Нещо в този дух ли? :)

(втората снимка е с логото на Ubuntu One)

• Отговори 2k
  • Прегледи 166,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Виждам доста сполучлив дескмодинг в тази тема, поздравления! В *nix категорията на dA също е пълно с интересни попадения, разгледайте ако имате интерес ;)

има много добри :)

• Автор

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И трите изглеждат по- добре от логото на XFCE.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Това с логото на Ubuntu one много яко се е получило :)

Досега не съм работил с (К)Убутну,само с Федора и Сусе,но смело мога да кажа,че много е подходящо за начинаещи потребители като мен.Засега това е моя десктоп,работна среда.

http://www10.pic-upload.de/11.08.12/u6nejao7z2y4.jpg

http://www10.pic-upl...fneuzvgqrme.jpg

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

за първи път се впечатлявам истински от КДЕ ще ги шерна на гплюс @acpect не е проблем нали? как си направил тази прозрачност на Делфина?

Редактирано от Nebs Febs (преглед на промените)

Здравейте !!!!!

Ето така

1.Кик меню

2.Настройки

3.Настройки на системата

4.Това Поведение

http://www10.pic-upload.de/11.08.12/vn6zydmakts2.jpg

5.Стил

6.Qtcurve

7.Настройки

8.Прозрачност при мен е 30

9.Ок

http://www10.pic-upl...c35cguhvvyv.jpg

Изисквания

sudo apt-get install qtcurve

Готино е, но прочетох предупреждението да не се ползва с Компиз и се отказах да го пускам при мен.

Кде си има вграден компиз Kwin.

Твърде заблуждаващо изречение

Как KDE ще има вграден compiz? Особено при наличието на KWin.

Общото между KWin и compiz е, че и двата са композитни управители на прозорци(compositing window managers).

Това са два отделни и различни пакета. Compiz е windows manager-а в Убунту. А за Кубунту не знам. Но предполагам, че разчита, не на compiz, а на KWin.

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Добре така да го кажем функциите на компиз ги има и в Kwin,И компиз и kwin са управители на прозорци. Kde използва Смарагд,а компиз Емералд.

Момчета, на един приятел тия дни ще му слагам Линукс. Компютъра му е над 10-годишен. Параметрите са нещо от сорта на 384 МБ РАМ, 8 МБ видео и 700 Мх/ц процесор. Колебая се между Xubuntu (който е с Xfce) и Lubuntu (който пък е с LXDE). Коя от двете е по-лека? Аз съм се спрял да му слагам Lubuntu, но искам да чуя ваше мнение. Компютъра ще се ползва за интернет, Скайп, офис-пакет, филми, слушане на музика, LMMS (това е аналог на FL Studio) и общо взето това е.

• Автор

LXDE е по- лека от XFCE, но се съмнявам, че на този хардуер ще тръгне Lubuntu. Дори и да инсталираш от Alternate install CD, едва ли системата ще работи ефективно. Аз такива машини ги подарявам или изхвърлям. По- добре потърси нещо с Openbox от типа на Antix.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

LXDE е по- лека от XFCE, но се съмнявам, че на този хардуер ще тръгне Lubuntu. Дори и да инсталираш от Alternate install CD, едва ли системата ще работи ефективно. Аз такива машини ги подарявам или изхвърлям. По- добре потърси нещо с Openbox от типа на Antix.

Еми шанс, човека няма възможност за друго. Все пак ще пробваме, пък каквото стане.

Публикувано изображение

Тъй като темата е за снимки, ще се включа и аз с една, като се надявам тя да даде и отговор на горното питане.

Това, което виждате на снимката, е задвижван от wattOS IBM NetVista с внушителните 600MHz Intel Celeron процесор, 256MB SDRAM и 20GB твърд диск.

Устойството функционира успешно, предоставяйки достъп на читателите в детски отдел на регионална библиотека "Гео Милев" - град Монтана до глобалната мрежа.

Включените в инсталационния диск програми се държат много задоволително при разумно голям swap дял (в случая 1GB).

За да бъда честен, това е първата *buntu базирана дистрибуция, от която оставам с добри впечатления.

П.П.: При проблеми с инсталатора може да опитате временно добавяне на RAM, иползване на swap дял, или извършване инсталацията на компютър с по-голям обем памет.

Редактирано от KillerBG (преглед на промените)

Момчета, на един приятел тия дни ще му слагам Линукс. Компютъра му е над 10-годишен. Параметрите са нещо от сорта на 384 МБ РАМ, 8 МБ видео и 700 Мх/ц процесор. Колебая се между Xubuntu (който е с Xfce) и Lubuntu (който пък е с LXDE). Коя от двете е по-лека? Аз съм се спрял да му слагам Lubuntu, но искам да чуя ваше мнение. Компютъра ще се ползва за интернет, Скайп, офис-пакет, филми, слушане на музика, LMMS (това е аналог на FL Studio) и общо взето това е.

Ориентирай се към по-олекотени системи.

Slackware/Salix/Agilia

ArchLinux/ArchBang/CTKArch/Manjaro/Bridge

!Gentoo!

Ориентирай се към по-олекотени системи.

Slackware/Salix/Agilia

ArchLinux/ArchBang/CTKArch/Manjaro/Bridge

!Gentoo!

Някоя с графичен инсталатор?

Някоя с графичен инсталатор?

От тези изброените Salix, Agilia, Manjaro, Bridge имат графични инсталатори.

Току що инсталирано УСУ 8 на ASUS Eee PC 1001PX с openbox, lxpanel, wbar

Публикувано изображение

Според мен, вече е време тази тема да стане „Важна“ :)

• Автор

@Yogle : Искаш ли да ти пратя някоя тема на прозорците за openbox ? Имам XP в три цвята и изглеждат доста добре.

• Автор

http://dox.bg/files/dw?a=b9b37dcb4c

Свали и разархивирай. Вътре има синя, зелена и сребърна тема XP. Инсталират се от obconf

http://s19.postimage.org/xu3kh186p/2012_08_12_202747_1024x768_scrot.png

или се поставят в скрита папка .themes в потребителската директория.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.